DOTAZ!!!

25.01.2010

Ahojky všem,
Chtěla bych se prosím zeptat na dvě otázečky,které mi celkem vratají hlavou a nějak se nemůžu o tom nikde dočíst.
1) Jde o to,že by mě zajímalo,když se mi podaří kojit,tak miminku postačí jen to mateřské mléko???Tím chci říct,že se už mimču nedává žádná jiná tekutina??Jako kojenecká voda nebo nějakej čaj???Příjde mi,že přece musí mít žízeň a mléko mu snad asi nepostačí???Ale zase jsem si přečetla,že by se pít z flašky při kojení dávat nemělo,aby to nenarušilo právě to kojení.Takže dávat na lžíčku nebo stříkačka??No,jsem z toho jelen... :00:

2) A ještě mě zajímá...jaká teplota by měla být v pokoji,kde miminko spinká??Samozřejmě oblečené ve spinkacím overálku.Jelikož teď mám výkyvy teplot..takže ty hrozné návaly,kdy se v noci budím úplně spocená,tak v ložnici máme okolo 18-20 oC...a to ještě spím odkrytá....ale předpokládám a doufám,že to po porodu snad přejde,tak samozřejmě kvůli malinké přidáme na teplotě a dala bych tak těch 22 oC...bude to stačit??

Děkuji moc za odpovědi a všechny zdravím...:)
Lucie

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, kdyz plne kojis tak miminko nepotrebuje nic jineho, co je jedine vyjimka kdyz jsou venku opravdu vedra tak doporucujou davat trochu cajicku po lzickach, ale jinak neni potreba. A teplota se doporucuje myslim 19- 20 stupnu, ale myslim si ze mimi si rekne samo, nas broucek byl porad spoceny, tak jsme museli jit na nizsi teplotu, ono si miminko samo rekne telickem, bud bude spocene a nebo studene.

Ahojky, tak i když kojíš nebo dáváš UM, tak už další tekutiny podávat nemusíš, až potom s příkrmy. A s tou teplotou bych si nelámala hlavu, sama uvidíš, jak to bude miminku vyhovovat, třeba moje malá musí mít víc tepleji a být vcelku dost oblečená. Ale kamarádky syn klidně spával polonahý, nepřikrytý v dost chladné místnosti a ona říkala, že se jinak strašně zpotí. Takže záleží fakt na dítěti. Papa :a:

ahoj,
tak to s tema tekutinama jsem take pred rokem resila... plne jsem kojila a byla jsem mooc prekvapena, ze to staci... opravdu jsem ji asi do 6 mesicu nedala nic jineho a v pohode.. :)
jinak pokojjova teplota se doporucuje 19°C ( kvuli SIDS) .. tak ja se to snazim dodrzovat.. v noci nepretapime.. male je sice uz 13 mesicu .. ale i tak :) .. jinak v lete to samozrejme neslo .. to jsem mela klido i 27 °C i v noci... a klimosku jsem teda na noc nezapinala..
tak papapapap Lenka

Ahoj, tak mléko do půl roku určitě stačí, to se bát nemusíš a za 2. my máme v pokoji 19 stupnů a pohoda, nemůžu si vynachválit spací pytel. Bez něj nespíme :) Někde jsem vyčetla, že na spaní miminka je ideální teplota 18 st.
papapa

Ahoj
1. Ano stačí jen mateřské mléko. No někdo pokud jsou vedra ještě přidává tekutiny, ale stačí přidat třeba kojení navíc a stačí. My do toho půl roku dávali fakt jen to mléko a stačilo. Při příkrmech jsme už přidávali převařenou vodu z kohoutku. Jinak na www.kojeni.net najdeš vše.

2. Já teda na večer topím, máme asi tak 22 stupňů, bo malej spí v tričku s krátkým ruk. a bavlněným overálku a zásedně odkopaný, takže já bych teda při 18st. zmrzla. Sama mám pyžamo a dvojtou peřinu až po bradu při těch 22st.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka