Porodnice Brno - Milosrdní bratři nebo Obilní trh

23.01.2010

Ahojky všem,

už jsem tady jednou na tohle téma psala co se týče výběru porodnice a pořád nejsem rozhodnutá.Spíše to napíšu jinak.Ono možná už rozhodnuto bylo,jenže pokaždé jsem něco přečetla o té dané porodnici něco negativního a byla jsem opět na začátku.I tady na tomhle webu je pár informací a názorů na brněnské porodnice,ale jak píšu každá mamča píše jinak a každé se líbilo jinde a jsou tady rozdílné názory.Jsem ve 37tt a opravdu už se nám to blíží...a mimo to,že mě strašně bolí stydká kost :(,tak mě trápí kam jít porodit,abych cítila,že je o mě a o naše miminko dobře postaraný.
Nejsem histerka,ale prvorodička a vím,že nejsem určitě sama,kterou tohle téma trápí,ale skuste sem napsat ještě třeba pár info a třeba konečně se rozhodnu.Chvíli jsem se přikláněla k Obilňáku,ale hodně se o teto nemocnici píše o protivném personálu.To se také potom psalo v pár případech o Miloších,ale zase že je to tam více rodinné.
Jak tak píšu a přemýšlím nad tím...myslím,že si člověk asi nevybere.Ono asi bude všude něco,i kdybych šla uplně jinam.Každopádně mám jasno,že nepůjdu do Bohunic.Alespoň to...:)
Ale abych byla upřímná samotnou mě to štve,že jsem tak nerozhodná.
No,nic.Pokud se některé bude chtít mi tady na to něco napsat,budu ráda za každý názor.Ať je to jak chce,každá rodička by se měla cítit v prostředí porodnice,že je o ní a o miminko postaráno a né,že je tam na obtíž a o to mi jde.
Tak papa Lucie

Kliknutím vložíte smajlíky:

Chtěla jsem napsat, ať jdeš do Bohunic :-)ale koukám, že tam nechceš. Porodní bylo super. Na šestinedělí jsem chytla bohužel špatné sestry, ale po druhé jdu zase tam. Nic jsem po nich nechtěla, tak i to poporodní se dalo přežít.

Ahoj,
ja se pridavam k Obilnaku. Dost dlouhou dobu jsem tam chodila a lecila se a pred necelymi 3 roky i rodila a nemuzu rict jedine spatne slovo! Byla jsem opravdu spokojena! Bohunice nebrat (tam jsem zazila "super" pristup personalu a dlouho jsem to rozdychavala)a u Milosrdnych to neznam.

Ahojky tak já rodila dvakrát na obilňáku a poprvé jako prvorodička to bylo docela hustý páč jak se tu už píše všude je něco a když narazíš na hnusnou směnu je to děsný. NO a před rokem jsem tam rodila znovu a nemůžu si je vynachválit byli to úplně jiní lidé a přístup nejlepší. Takže všude je něco a ty se jako prvorodička nesmíš nechat od nich zastrašit prostě na tvrdo se ptej a neboj se ať ti pomůžou od toho tam jsou a samo když už nemůžeš máš nárok na to aby ti prcka jenom nosily na kojení aspoň jeden dva dny. Tak držím palečky a ať se ve vydaří pa pa

ja rodila v bohunicich pred rokem a byla sem spokojena!Dokonce sem tam lezela uz i 14 dni pred porodem a super,za 3 mesice mam rodit zase tak jedine tam :one: To sem ti moc neporadila :s:

ahoj,ja rodila u Milosrdnych minuly rok....a už tam letos teda nejdu...
je jasne,že je duležite na jakou smenu naraziš..a to nikdy nevis...nebudu tady vše popisovat...byla jsem prvorodička...např:ohledne starani se o miminko nebo o kojeni..me nikdy nic neukazal,neřekl...opravdu ani slovo...ja se ani neptala,naštesti kojeni šlo bez problemu...ale jinym maminkam třeba neslo kojeni..a plakali..a misto aby jim pomohli..tak je ješte deptali...
neustaly spech..rychle,rychle...na přijmu a vlastne na pasech...doktoři hruza..myslim tim muže...chováni jak k dobytku,jedina doktorka byla moc fajn...slovenka....neřikam,že když pujdu jinam..bude to lepši...čekam to tak nejak stejne..ale jdu ted bliž k bydlišti,aby manžel s malym mohli za mou kdykoliv přijet a meli to bliž...tak ja jdu do Kyjova..ale nečekam nic moc...papa...

In reply to by renus

Ahoj, já s tebou souhlasím. Moje dítě plakalo v kuse 3 dny a nejen že já jsem nespala, ale ani pak všechny maminky na oddělení, snažila jsem se ji mít alespon celý 2 noci na bradavkách (víš jaká je to hrůza, jak to bolí) - stále vzhůru a když jsem si šla pro příkrm v noci v půl 4, že už se to prostě nedá, tak mi řekli, že "MY NESMÍME" ale něco mi dali, dítě spolklo stříkačku a za dveřmi usnula, v sekundě, za hodinu se to opakovalo znovu, šla jsem tam tak za 3 hodiny.. a Vaše miminko není u Vás šťastný - po těžkým porodu, dítě přes 4 kila... Nevím, jak jsem to vydržela, ale malá následně onemocněla, porodila jsem 20.11. a domů z nemocnic jsme šly 21.12 před Vánocema. Je to opravdu věc individuální, ale prostě se to stalo a já nevím, jak se bud příště rozhodovat. Holky, já se pak opravdu nevidím, že některá maminka to nervově nedá a miminku ublíží. Já jsem byla uplně psycho, nosila jsem stále zmačkaný župan a od těch krav na infekčním jsem ještě musela poslouchat narážky, že jestli prej ještě kojím děcko 3 hodiny z jednoho prsa a pak z druhýho, od holek, který ani děcko neměly, stále jen ponižování a nakládání jak s děckem, a to opravdu nejsem žádný nevzdělanec a o výchově dětí toho vím možná víc, než ty kravky všechny dohromady. Ať vás holky nic takového nepotká...

ahoj já rodila u Miloušů a příště pujdu znovu tam- porod teda nic moc, lae měli sme komplikace a ty by asi nastaly všude takže tím se nedá měřit a doktoři zvládli vše tak že já i malá jsme zdravé a v pořádku... No a na šestinedělí a novorozeneckém mi to přišlo super- sestřičky milé, co sem potřebovala to mi řekly, když sem nic nechtěla tak mě neotravovaly- já sem zase typ člověka že mám ráda když mi odpoví na co se ptám ale nezahlcují mě dalšíma zbytečnýma informacema o které třeba nestojím a nemám ráda když mě pořád někdo pronásleduje a kontroluje atd... takže já sem byla fakt u Miloušů moc moc spokojená...

Ahoj Luci já čekám už 4 dítě sice jsou kluci hodně s odstupem ,ale můžu trochu porovnávat nebot každého jsem rodila jinde.Jedině kde jsem nerodila jsou Bohunice a tam rozhodně nepůjdu.Ted čekám 4 mimi a vím že chci jít opět k Milošům na Polní sestřičky doktoři byli super.Vím že ti každá maminka napíše něco jiného a rozhodnout se bude na tobě.Taky vím že za těch 10let co jsem tam rodila se mohlo hodně změnit ale u mne to prostě tato porodnice vyhrála.V čerrvnu jsem byla na Obilňáku na pohotovosti v 10tt a díky nedbalosti a neúplnému vyšetření jednoho pana doktora jsme za 2 dny přišli o mimi.Vím že by se to třeba stalo i tak ale když jsem viděla ten přístup a pakslyšet od sestřičky že v mém věku/bylo mne39/ by se těhotenství mělo zakázat bych tam nešla.Ale jak říkám je to můj názor a všude záleží na doktorech. :*8*: :*8*:

In reply to by ib11.9

Ahoj....no to je opravdu konec,co si ti dokroři dovolííí...přitom je to krásné,že májí děti, ženy i v pozdějším věku.Je pravda,že na ten obilňák je slyšet více negativ.Každopádně ti přeju krásné těhotenství a jen úsměv na tváři.
papa a díky Lucie

Ahoj, porod u Milosrdných byl v pořádku, pomohli mně, co se dalo, ovšem ta péče na novorozeneckém... Když nikoho nezajímalo, že mám dítě 4 dny hladem a ještě na mě řvali, že moje dítě řve, protože není u mě šťastný, tak nevím, co ti poradit... Snad jenom porodit a jet domů.. Kdyby to tak šlo. Hodně štěstí a ať je miminko zdravé. Pa Martina

In reply to by Martinax

Ahoj...na to co jsi tady napsala,si přesně pamatuju,jak už jsem to tady četla a už tekrát jsem se zhrozila.Jak si tohle vůbec nůžou dovolit....nejhorší je,že i kdyby jsi napsala stížnost,že jsi byla s přístupem nespokojená,tak se vůbec nic dít nebude...jen ti pošlou omluvný dopis,aby ti s prominutím zavřely pusu.Je to opravdu hrozné a hlavně smutné.
Důležité je,že jsi ty a malá dopadly v pořádku a zahoď to za hlavu.
Musím Ti ještě jen napsat...že ikdyž ta fotečka je malá,tak máte krasnou holčičku.Taky čekám princeznu a už se na ní moc těšíme.
Tak papa :a:

Ahojky.
Jo jo, máš pravdu. Tohle je téma, co zajímá každou z nás ;) .
A hele, jak tak píšeš o tom, že jsi rozhodnutá, že do Bohunic nee, tak se modli, aby jako naschvál neměli u Milošů i na Obilňáku plno :ww: ..

Já jsem rodila před necelým rokem. Stejně jako ty jsem byla rozhodnutá, že do Bohunic nee, takže jsem se rozhodovala mezi O. a M. Vyhrál u mě Obilňák, za prvé mají super pracoviště, kdyby se nedej bože něco stalo, kdyby byl prcek malej, nebo tak něco, tak musí stejně tam a pak už jsem tam jednou ležela 2 dny po samovolném potratu a na personál si nemůžu stěžovat. (o jídle nemluvím, to je asi stejná katastrofa všude :00: :) ). A nakonec jsem se tam sama narodila }:) .

U Milošu mi dvakrát rodila švagrovka, je to už pár let, ale moc si to tam nechválila, takže tam jsem nechtěla, ale shodou okolností jsem tam byla zrovna teď ve středu za kamarádkou a čuměla jsem, jak to tam mají spravený a tak :one: :qu: .

K tomu personálu. Já u porodu docela dost hysterčila, dnes se tomu směju, ale tehdy mi do smíchu nebylo, takže se tam na mě doktorka a PA nedívaly zrovna s oblibou, ale co už. U Milošů, bych se nejspíš chovala stejně, ne??? :///:

A na poporodním byly fakt skvělé sestřičky i doktoři, tam můžu všem dát jedničku s vyznamenáním a na dětském?? Snad kromě jedné starší sestřičky, která nejspíš neměla svůj den, si nemůžu na nikoho stěžovat. Do oka mi tam obzvlášť padla jedna mladičká sestřička, taková rázná, ale fakt super. To jsem si říkala, že bych ji brala za kamarádku ;) . Opravdu, tam byly všechny sestry úžasný, klobouk dolů, i přes to, že v podstatě neustále odpovídaly na ty stejné dotazy, se chovaly lidsky, vždycky poradily, pomohly, zastavily se na kus řeči,.....

Mno, nevím, jestli jsem ti nějak pomohla, každopádně si myslím, že na blbce můžeš narazit všude, že ten, kdo chce, si pokaždé něco špatného najde a že ty tři, čtyři dny se dají přežít všude. Stačí jen chtít :) :a:

Ahoj Bára a Soninka........

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky