barva očiček

23.01.2010

Holky chci se zeptat.Už se vašim dětem změnila barva očiček?Malá má za týden 4 měsíce a má je pořád jasně modrý.Já i tatínek máme hnědy.Neměla by už měnit barvu do hněda? Jak to máte u dětí.Lukyna

Ahoj, tak pokud je má jasně modrý, tak si myslím, že hnědý nebudou....není to nic zvláštního, švagrová má obě dcery hnědooký a oba mají modré oči, mohla je podědit třeba od tvých rodičů

ahoj finální podoba očíček má být kolem jednoho rok. To by ta břidlicově šedá blanka, která očičko pokrývá po narození, měla úplně vymizet... U nás už je ale jasné, že budou očka modré po tátovi. Třeba budete mít očička po některé z babiček z dědečků nebo i dál do rodiny. :00:

Naše malá má 20 měsíců a oči pořád modré, zatímco my s manžou máme oba zelený. Oni už jí ty modrý můžou zůstat - já jednou četla v novinách o dědičnosti a tam psali, že pokud mají rodiče hnědý oči, tak dítko může mít hnědý, zelený nebo modrý; pokud mají rodiče zelený, tak může mít dítko zelený nebo modrý a pokud mají oba modrý, tak by mělo mít taky modrý. Takže třeba budete mít doma modroočku, co klukům plete hlavy:-)))

ahojky já si myslím že může mít klidně i ty modrý i když vy oba máte hnědý já mám taky úplně steně modrý oči jako můj pradědeček a mamča má zelenohnědomodrý a taťka světle hnědý bráha zelenomodrý takže klidně může mít očička po někom z prarodičů:)
Můj chlapeček má 5 měsíců a má očenka modrý to má i partner takže asi má očička modrý po nás ale taky se to může změnit:)
Moc se opatrujte papa

In reply to by Piškot

Piškotku asi to tak bude.Já si za boha nevzpomenu,kdy se klukovi změnila barva očiček.narodil se s modrejma a za chvíli měl hnědý,ale kdy se to přeměnilo,vůbec už nevím.Taky se opatrujte,tvůj brouček má zase krásně velký očka :one: Lukyna

my mame oba dva taky takove zeleno hnede oci,spis takove svetle a nase mala ma uz od narozeni tmave modre a to uz ma 13 mesicu! :) taky furt slysim po kom ma ty modre oci...at mi vsichni polibi,jak to mam asi vedet? :s:

Ahojky tak to je opravdu zajímavé moje malá měla po narození tmavě modré a za 2dny už hnědé...

In reply to by Lukyna

Nezapomeň že se dědičnost dědí po pra rodičích tak jestli tvuj táta nebo máma prostě nemusí to byt po přímo rodič. Já mám hnědě sestra také hnědé , brácha modré a druhý šedé. Jen má máma má hnědé tata má hnědo zelené, ale prarodiče tam mají modré a šedé oči. :qu: Tak to může mít po nich a co jsem slyšela tak holčičky bývají více po mamince od otce. :\x:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky