krvácení a špinění v 6 tt

20.01.2010

:) Ahoj holky,

včera jsem objevila tyto stránky a honem si píšu o radu a svůj příběh.
V neděli jsem byla 6+0tt, když jsem přebalovala ségřiného prcka a cítila jsem, jak ze mě něco hrklo ven...a tak hurá na záchod a ke své hrůze jsem objevila krev. Takovou tmavou. Byla jsem z toho v takovém šoku, že jsem jela do nemocnice, tak mě uklidnili, že embryo tam je, ale ještě nemá akci, že je malé a mám odpočívat. Tak jsem odpočívala, poctivě jsem ležela a když jsem šla večer na záchod na toaletním papíře byla spousta tmavé krve....prostě, jako bych dostávala MS a křeče v podbříšku k tomu. A tak hurá znovu do nemocnice. Zase mě uklidnili a poslali domů, odpočívat 3x2 tab Ascorutinu, vzali mi krev na HCG a další den ke svému gynekologovi předepsat Utrogestan. A za 2 dny do nemocnice na 2 test HCG + ultrazvuk.
Šla jsem domů vyklepaná, ale klidnější a ležela jsem a ráno už jen víc špinila. Přišla jsem na gyndu a moje Mudra tam nebyla, tak mě vzal jiný lékař po skoro 2 hod. čekání. A u něj žádná naděje...všechno špatně.
Při prohlídce mi ukázal zašpiněnou rukavici a říkal podívejte, a při utrazvuku mě oznámil, že už by měla být srdeční činnost slyšet, že je tam hematom, odlučování a že váček není kulatý. A na můj chabý odpor, že včera večer ještě kulatý byl mě sprdl, ať se podívám, že kulatý není. Ať jdu další den do nemocnice a tam to rozhodnou a ať od toho těhu moc nečekám, že to nevypadá dobře a když mi nabídnou ukončení ať do toho jdu, že čím dřív tím líp.
Můžu říct, že jsem z toho byla úplně hotová. Probrečela jsem celý den..Domouvala jsem prckovi v bříšku, aby to nevzdával. Včera jsem šla do nemocnice smířená s nejhorším a ono ejhle!!! HCG v krvi naroslo tak jak má a doktorka viděla bít srdíčko.
Dnes jdu ke své doktorce na 17 hod. doufám, že bude lepší než ten doktor z pondělka a konečně mi ten Utrogestan předepíše. Jsem zvědavá na její názor a mám z toho strach. Co když zase neuslyší srdíčko?
Nemáte s tím někdo zkušenosti. Když se na začátku špiní a krvácí je možné, že se mimčo donosí v pohodě a bez následků? Je nutné opravdu ležet, nebo se může posedávat a chodit trošku na vzduchu?
Mám strach a tak to takto vypisuju.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, tak to je síla ten doktor. Kam koukal by mě zajímalo. Jestli se nevyzná v ultrazvuku tak ať se jde nikam zahrabat. Snad bude doktorka jiná. Jinak bych zvažovala výměnu gynekologa. Držim palce ať vše dobře dopadne :a:

Ahojky, já začala špinit v 5tt, jela jsem do Hradce na pohotovost a s Ascorutinem mě poslali domů, že pokud budu dostatečně ležet a dávat na sebe pozor, tak to bude snad dobré! :\/: Nesměla jsem se koupat, dlouho nikde chodit a o sexu ani nemluvím! Bylo mi hrozně - hlavně o svoje první miminko jsem se hrozně bála! 25.1 jsem byla na kontrole, mimísek je nádherný a hlavně jsme oba v pořádku!!! Šetři se a uvidíš, že to bude dobré!!! Já sice skoro pořád ležela, ale ustálilo se to natolik, že teď už jsem v pořádku a nemám nic zakázaného :*O*: Taky jsem tomu prckoj domlouvala a je to dobré...poslouchá už teď :°O°:

ahojky, mám velice podobnou zkušenost! v 6. týdnu jsem začla špinit, hned jsem začla zmatkovat a přítel mě odvezl do nemocnice, tam mi udělali ultrazvuk a nic nezjistili, že je vše jak má být. V týdnu jsem šla na kontrolu ke své lékařce a ta měla taky na rukavici krev a hned mi předepsala Utrogestan, který jsem brala 2x denně 14 dní a od té doby mám klid, teď jsem ve 12 týdnu. Taky jsem si užila strachu, ale né tam moc jak ty Poly, tebe hnedka strašili odebráním. Ale jsem ráda že to dobře dopadlo.

In reply to by Barbarella33

Ahojky,

moc děkuji za podporu. Jsem moc ráda, že vaše příběhy mají šťastné konce. I já jsem zvědavá jak dopadnu. Beru Utrogestan už skoro 14 dní a pořád špiním, sice ne nějak dramaticky, ale špiním. Hlavně, když ležím a pak vstanu. Takový světle hnědý výtok.
Máte s tím holky zkušenosti?
Ve středu jdu k doktorce na kontrolu a tak jsem strašně zvědavá, jak dopadneme. Pořád si nějak nechci připustit, že bych o toho prcka mohla přijít.

In reply to by Poly

Ahoj Poly, nebude to úplně celé optimistické, ale snad tě povzbudím.

Byla jsem těhotná už v roce 2008. V 10. týdnu jsem malinko zašpinila při čůrání - někdo by si možná ani nevšiml. Ale jela jsem do nemocnice. Na vyšetření jsem čekala 6 hodin, celou dobu jsem ani nešpinila, ani neměla žádné bolesti - výsledek - srdíčko nebilo, nechali mě tam a ještě v noci udělali vyčištění dělohy. Obrečela jsem to strašně, nemohla jsem se vůbec vzpamatovat - zbořil se mi celý svět.

Nakonec se vše v dobré obrátilo a přesně před rokem jsem zjistila, že jsem zase těhotná. Byla jsem obrovsky šťastná. Ale!!! Na kontrolním UZ paní doktorka nenašla zárodečný vak, přitom testy pozitivní, krev taky - opět hospitalizace, protože v Podolí zjistili, že je to roh děložní a že mě nepustí domů, protože bych mohla vykrvácet. Byla jsem tam týden s tím, že pokud se mimi nesesune jinam, musejí mi ho vzít! Neumíš si představit ta muka.

Jenže - děti si s námi hrají i když o nich ještě skoro ani nevíme. Po týdnu bylo mimi tam, kde být má a pustili nás domů. Já celá šťastná, hned mi napsali rizikové, že jsem už po jednom potratu, tak ať jsem v klidu.

Byla jsem a přesto jsem začala krvácet. Do nemocnice jsme s krvácením jeli asi 4krát - a to i přesto, že jsem brala jak utrogestan, tak ascorutin. Pokaždé jsem se snažila připravit na nejhorší - i když to moc nejde - a pokaždé mi mimi dokázalo, že je bojovník - nebo že si z nás všech dělá legraci?

Příčiny krvácení mi nikdo nebyl schopen vysvětlit - nikde nebyl hematom, nic divného ani podezřelého, v těhotenství jsem nikdy neměla pohlavní styk - prostě jsem krvácela jen tak.

Ale po prvním trimestru se vše dalo do pořádku a teď zrovna poslouchám hlasitý jekot - z postýlky mě volá můj 4 měsíční syn, kterému zrovna dnes vylezl první zoubek.

Vím, že máš strach a moc moc ti držím palce, aby to dobře dopadlo. Krvácení je nebezpečné, pokud je to čerstvá světlá krev - tak to bude určo dobré.
Dej nám vědět
pa

In reply to by Zuu

Ahojky,

tak jsem dopadla na kontrole dobře. Prcek odpovídá velikosti a srdíčko bije a špinění naštěstí taky ustalo....jsem šťasná jako blecha. Doktorka říkala, že by to mohlo snad dopadnout dobře.
3.3. jdu na genetický ultrazvuk tj, zhruba ve 12tt, trošku mám z toho strach, ale to už teď o prcka budu mít vždycky.
Moc děkuji za podpor, hodně to pro mě znamená.

Poly

Ahojky, já jsem na tom byla podobně. Krvácela jsem hodně často do třetího měsíce. Když to bylo poprvé, tak jsem taky hned šla k doktorovi. Taky to bylo ještě brzy. Ještě jsme neměli ani srdíčko. Podle Uz v pořádku, vzali mi krev na HCG, druhý den znovu. Mírně se zvyšovalo, ale ne o moc.Vzhledem k tomu, že jsem šla akutně, tak jsem byly u jiného doktora a pak si mě mezi sebou doktoři přehazovali. Na další kontrole už srdíčko bylo (tak jsme měli radost, protože při prvním těhotenství se nám vůbec nevyvynulo a musela jsem jít na ukončení). Po pár dnech jsem šla ke svému doktorovi na kontrolu a na svém UZ neviděl, že by srdíčko bylo. Tak si mě pozval na druhý den do toho hlavního centra na lepší UZ. Tam srdíčko krásně bylo. 27.12. se nám narodil o tři týdny dřív krásnej a zdravej chlapeček. Ale můžu říct, že ty nervy celé těhu byly něco.Bála jsem se cokoliv udělat. Po pravdě jsem si to užila až skoro na konci těhotenství.

ahojky,verim ze to pro tebe musi byt strasne!!!na zacatku jsem mela take neco podobneho,krvacela jsem,tak jsem dostala take ascorutin a utrogestan a musela jsem porad byt v klidu,do toho mam jeste vrozenou vadu delohy...hodne jsem se setrila,casto me pobolivalo brisko.samozrejme jsem i sedela a kdyz jsem se citila lepe,tak jsem sla s tatkou ven.byl to hrozny strach...ale postupem casu mi bylo lepe a lepe,vseprobihalo uz v poradku a od 6 mesice jsem fungovala uplne normalne,,i uklizela...porodila jsem ve 39tt a nyni mame skoro 8 mesicniho synka.neboj!davej na sebe a mimi pozor,setri se a uvidis ze vse dobre dopadne!!!pa sarka

ahojky nekteri dr jsou moc hrrr si myslim a misto aby uklidnily cloveka srazi na kolena
ja byla tehu v kvetnu spinila sem jezdila po pohotovostech ale v 8tt konec prestalo tlouct srdicko....
ted jsem tehu znovu dr sem vymenila tady se mi vazne venuji spinila jsem a dokonce aj krvacela jasnou krvi a jsem ted ve 20tt takze urcite to v poradku byt muze ten utrogestan doporucuji ja ho brala az do cca 15tt kuli problemum jinak staci do 12tt
drzte se uvidis ze srdicko bude a vse bude v poradku urcite dej vecer info :one: :one:

In reply to by žabičkax

Ahoj holky, moc děkuji za útěchu.
Doktorka mi včera udělala ultrazvuk a srdíčko bije, hematom tam není, tak říkala, že by to snad mohlo dopadnout dobře. Ale prý do 8tt je to na tom mimču, prý víra tvá tě uzdraví :) říkala. Předepsala mi utrogestan, ascorutin, musím na krevní testy (to je normání to prvotní vyšetření) a 3.2.2010 v 8tt+3 na kontrolu, kde se uvidí, co bude.
Je to děsné...s prvním klučinou jsem se v 6tt válela u moře v Itálii a za celé těhu jsem 6x zvracela, jinak v poho a chodila jsem do práce a teď toto.
Jsem z toho nervozní, pořád se sleduju, pomalu se bojím jít na záchod a silou vůle se nutím do klidu. Pořád mě pobolívá podbříšek, tak se snažím ležet nebo jen posedávám a pořád prckovi v bříšku domlouvám, aby se udržel, když už přežil krvácení, tak by to mohl vydržet. :)
Za jak dlouho vám utrogestan zabral, že jste přestaly špinit? A je lepší jej zavádět nebo polykat?
A ještě jeden dotaz. Moc se jí nelíbila výška HCG. Při první odběru v neděli večer byla hodnota 22 tis. a v úterý ráno 35tis. Prý se to má zdvojnásobit. Je to tak? Doktor na pohotovosti mi říkal, že prý když bije srdíčko, tak je jedno jaká hodnota HCG je. Tak jsem z toho blázen.
Možná si dělám zbytečné starosti. Celkem vám závidím, že to nejhorší období už máte za sebou.
Jana

In reply to by Poly

Ahojky, já jsem ho nejdřív zaváděla a pak začala polykat. Je to asi jedno jak, pokud ti po spolkunutí po něm není špatně. Já byla to samé taky jsem se bála jít i na záchod, pořád jsem se pozorovala jestli náhodou něco... Jinak mě ten podbřišek bolel celé těhu, takže v klidu. . . Jinak já jsem měla HCG někdy v pátém týdnu okolo 500 a druhý den okolo 600. A holčina, která se mnou byla nastejno, tak měla přes dva tisíce, tak jsem z toho byla ve stresu, že já mám tak málo a ona nakonec o mimi po pár týdnech přišla, takže bych se podle toho taky neřídila. Hodně taky záleží na doktorovi. Mě taky jeden řekl, že uvidíme, ale že to nevidí moc dobře a druhý den jiná doktorka s doktorem co měli rozhodnout co se mnou, tak řekli, že jsou optimisti a že by to nechali. A už tři týdny máme malého:-)

In reply to by LuckaP

Ahoj Luci,
moc děkuji za útěchu. Pořád doufám, že to bude v pohodě i když mi dnes vůbec dobře není. :( Pořád se mi zvedá žaludek a mám křeče v podbříšku, ale jen když chodím. Tak polehávám a doufám, že to přejde. Dám si zase magnézko a budu doufat, že to zabere. :) Toto jsem tedy s prvním prckem vůbec nezažívala, to neznám, proto jsem z toho tak nervozní.
Moc ti gratuluji k prckovi, je to úžasný zázrak držet ten mrňavý úzlíček v ruce. Já jsem byla ze začátku celkem vyklepaná , měla jsem strach jak to zvládnu :///: Dostala jsem od kámošky tuto radu: Snaž se užít s prckem každý den, protože čas strašně letí a strašně rychle děti rostou. A má pravdu....ani jsem se nenaděla a ten náš kluk už bude mít 3 roky....

In reply to by Poly

moc moc ti držím palce. Já jsem se strašně bála ze začátku. Jeden den jsem chytla v porodnici depku a celý den jsem probrečela.Teď jsem teda někdy úplně k.o., i když malej je hodnej, ale už zvládám.

In reply to by Poly

ahojky tak to mam radost opravdu ver a uvidis ze bude dobre
no ja utrogestan zavadela kdyz jsem vyslovne nekrvacela pac mi po nem bylo pekne blbe kdyz sem se ho pokousela polykat, spineni mi vzdy ustalo behem toho dne aspon v tomto tehu minule sem diky peci nepeci spinila pekne dlouho bez zajmu meho lekare to resit...
Hodnota by se mela znasobovat ale pokud je srdicko tak se nestresuj zvysuje se a o hodne takze bych byla klidna neboj bude to dobre odpocivej :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky