srdeční potíž

12.01.2010

ahojky. jsem tu nová a nevím, jak to tu chodí. jsem ve 14 tt a mám problém se srdíčkem.:-( večer mi přeskakuje srdíčko i 30x za večer. moje doktorka je zrovna nemocná,tak musím pár dní počkat,ale nevíte, co by to mohlo být? nikdy jsem žádné potíže neměla a naráz hned mám se srdcem. moc se mi to nezdá. díky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj.tak už mám výsledek z holtra. mám tam nějaké extrasystoly,ale není to nic vážného. doktor říkal,že to v těhotenství bývá ( to už víme :-)).a kdyby tam něco bylo víc,tak by stím moc udělat něšlo,že v těhotenství je léčba moc komplikovaná. takže huráá. je to OK. sice mě ještě občas srdíčko přeskakuje,ale už to není tak moc častné,,tak snad to brzo přejde. pa

Ahoj. I já mám tyhle problémy, skoro od počátku (nyní jsem ve 22.tt.), holtera už mám za sebou, nic závažného by to být nemělo, odhalil arytmie, které jsem měla už dřív a taky tachykardii, někdy mám puls i hodně přes 90. Je fakt, že arytmie se v těhotenství prohloubila. Ale opravdu jsem slyšela, že se to v těhotenství stává dost často, protože to je pro srdíčko zvýšená zátěž. Stejně jdu ale ještě do poradny do nemnocnice, kde budu rodit, aby měli jistotu a já taky.
Tak držím pěstičky, ať všechno dobře dopadne!

ahojky. tak paní doktorka říkala,že se to v těhotenství stává, že pokud se mi nedělá zle, špatně se mi nedýchá, neomdlívám, tak by to mělo být ok. že pokud nějaké potíže nastanou,tak mám určitě přijít. je ale pravda,že jak jsem si tu přečetla,že to mívají i jiné těhulky,tak se mi trošku ulevilo. a dokonce mi už tak srdíčko nepřeskakuje, jak třeba před týdnem. takže je nakonec vše ok. dámy, děkuji za potporu. Jsem ráda,že jsem tyto stránky našla. pa

In reply to by lucininenka

ahojky. ničeho se nebojím :-),jsem zdr.sestra , tak vím o co jde. dělám na neurologii, je to tam dost těžké. máme tam spoustu ležících, těžkých pacientů, ( 100 a více kg), pak nám tam jezdí ožralci,kteří bývají nechutně špinaví a bůh ví,čím jsou prolezlí. pak bezdomovce a občad i nějakého toho závislého,takže je to tam dost o hu.. . taky proto každá sestřička chodí na neschopnku,když zjistí,že je těhotná. sice jsme na tom s penězi blbě,ale kdo vám pak co dá, kdyby se náhodou tomu drobečkovi něco stalo ( vývojové vady). nikdo nic,tak to řešíme takto. Na holtra jdu až příští týden,takže nějaké výsledky budu vědět až po příštím víkendu. určitě dám vědět co a jak. mějte se.

In reply to by jaruskaa

Já jsem pro změnu dětská sestřička,dělám na dětské JIP (ventilátory,dialýza a tak a mimichodem my měli zase ožralý puber´táky,takže vím o čem mluvíš :)).Vydržela jsem v práci do 16 týdne,ale taky jsem vyjímka,jinak chodí holky hned.mě se nechtělo,nic mi nebylo a představa toho,že se budu válet doma mě nepřitahovala.Samozřejmě jsem se vyhýbala zvedání těžkých pacientů,rentgenům a podobně,ale než jsem to řekla,taky jsem dostala pacienta s chemoterapií.To víš,že mi dobře nebylo,ale tenkrát jsem to ještě neměla potvrzený,nechtěla jsem to roztrubovat hned,tak jsem to zkousla.Cytostatika teda už nedostával,ale... No naštěstí nic,máme zdravého Lukáška a já do dneška nelituju,že jsem do práce chodila.Ale jak říkám-byla jsem první a poslední,jinak taky mizí holky hned.A neurologoie je pěkně hnusá,ty ležící tam po CMP a podobný,to je děs :00: :00: Měla jsem kolegyni,co dělala na neurologii a do dnes z toho má oddělaná záda ://: ://:

In reply to by lucininenka

tak zdravím sestřičku. :a: joó neurolka je hnusná,občas se objeví světlý den,kdy není téměř do čeho píchnout,ale to je jen jednou za hodně dlouhý čas. :\\: my se těm ležákům nevyhneme. i když jsem chvilku dělala,tak stejně sem musela jít polohovat, když jsme na noční dvě,tak té druhé musím pomoc, ikdyž mě odháněla,tak mi to nedalo. a ležáci jsou "zlatí" když nám dojede ožrala a do toho dostane epi záchvaty,tak je to děs. začnou delirovat,jsou agresivní a sprostí,musíme je kurtovat a tlumit vším možným co máme.někdy do nich dáváme koňské dávky a oni řádí dál.děs. kdo to nezažil,tak těžko pochopí,ale laici. no už dost práce. tady se budem věnovat našim prckům :$}:

to přeskakování taky mívám... občas před těhu, v těhu víc a teď po těhu taky trošku, byla jsem na vyšetření-Echu, ale nic mi nenašli a jak jsem tady taky na začátku mého těhu psala stejnou diskuzi jako ty, tak spousta holek měla to stejné... a taky jim nic nenašli, prý je to běžné. Pro klid duše si radši zajdi na vyšetření, nebo obeznam svoji dr a uvidíš co ti řekne. Prý na to platí hořčík jsem se dočetla, tak možná by nebylo špatné brát nějaké vitamínky...

Ahoj, já na tom byla úplně stejně, začlo mi to někdy ve druhém měsíci a trvalo to do začátku pátého, pak jsem měla klid. Nemohla jsem ani vyjít menší kopeček aniž bych nekolabovala, byl to děs. šla jsem za doktorkou a na kardiu jsem měla vše v pořádku, jsou to jen extrasystoli či jak se to píše, nebo arytmie, Dr. mi říkal, že to má běžně 80ˇprocent lidí, no a v těhotenství se to může stávat, je to větší zátěž na srdce, tak asi proto. Ale za doktorkou si určitě zajdi, ale neboj nic to nebude a za chvíli to bude zase ok. Vím je to nepříjemné, já z toho taky byla celá vyjukaná.

Ahoj,podle toho jak to popisuješ by to mohli být tzv. extrasystoly-srdíčko mezi dvěma normálními tepy najednou udělá ještě jeden navíc,ten je ale neefektivní a k ničemu.Může to být naprosto nezhoubné,ale vyšetření srdce by to určitě chtělo,zvláště teď,když jsi těhotná.Je to pro tělo dvojnásobná zátěž a mohla se třeba projevit nějaká malá srdeční vada,která byla doteď skrytá.Ale spíš si myslím,že to nic nebude,taky to občas mívám,je to nepříjemný pocit.Hodně pomáhá aktivovat tzv. vagový reflex-třeba zatajit dech a trošku jako zatlačit do hrudníku.Ale ne vždy,takže s vyšetřením určitě neotálej.Pa a držím palce,ať to nic není.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ještě pár dní počkám,když jsem to " vydržela" do teď,tak to těch pár dní vydržím. díky za odpověď vigo.pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka