Jake prijmeni??

01.12.2009

Holky, mám dilema :? ... S pritelem jsme se chteli vzit ale pak jsem zjistila ze jsem tehotna. A rozhodli jsme se ze chceme pockat az bude mimco na svete a pak az se vzit. Jenze ted se rozhoduju jake prijmeni dat dieti kdyz se narodi? moje nebo prijmeni tatinka? Co kdyz se neco po porodu zmeni a uz spolu nedokazem byt? Nevite jesteli jde aby dite melo obe dve prijmeni? Nebo je to hloupe? :? :#o:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojyk, tak ja jsme v tomto strasna konzerva! me manzel pozadal v nemecku o ruku a to jsme se mezitim snazili o mimi, ale nejak jsme to nehlidalik a pak jsme zjistili, ze jsem tehu:) tak ze s evezmeme az po porodu a ja byla rada, nevadilo by mi byt chvili svobodnou maminkou, vzdyt na tom nic neni, ale automaticky jsme rekla, ze dite bude mit me prijmeni, a manzel se malem pos...haha a okamzite chtel svadbu..a trak jsme s evzali, ale ja bych si teda nechala pro miminko sve prijmeni, proste je to realita a matka s emusi chranit, ono totiz podle me u soudu kdyby nahodou jste s ejednou o prcka soudili vypada jinak kdyz ma tve a kdyz ma jeho prijmeni, je to jen muj nazor a pohled na vec... papap

Ahoj, když budeš chtít přijmení po příteli, musíte oba na matriku (+ rodný listy a občanky, jste-li někdo rozvedený tak i rozsudek o rozvodu). Pokud to mít nebuedeš u porodu, tak se prcek bude jmenovat automaticky po tobě. Změnu přijmení po příteli pak můžete udělat i dodatečně po porodu, ale obráceně je to složitější. Kdyby se prcek jmenoval po příteli a pak vám to nevyšlo, tak on ti musí podepsat souhlas se změnou přijmení. Je to složité rozhodnutí, mám to podobně. Syna mám z prvního manželství a zatím se jmenujeme stejně, jenže dcerka bude mít příjmení po příteli a až se vezmem, tak i já a chudák synem se bude jmenovat jinak a nevěřím, že ex mi povolí změnu příjmení. To si pak může to dítě samo změnit až mu bude 18. Ale myslím si že hlavní je aby bylo mimčo v opřádku, že na tom příjmení zas až tak nezáleží.

Tak u nás byla stejná situace přijmení jsem dala po přítelovi do dnes nejsme svoji malé je 14 měsíců mě to sice nevadí stále jsme spolu ,ale je pitomé když jdeš k jakémukoliv lékaři tak mě každý zná podle přitelova přijmení a automaticky mě tak oslovují mě to sice nevadí,ale je pak zmatek a lidi koukaj docela divně když se doví tvé příjmení tak nevím asi bych to již nikdy neudělala. A obě příjmení nejdou nato jsem taky ptala na matrice.

In reply to by mika

Ahoj, tak u nás to samé. Malá 14m, my nejsme svoji! Kdekoliv jsem tak se jménem otce! A pak ještě pomalu dostanu, že v tom děláme zmatky!!! Uuáá!! No každopádně už jen pro tohle asi bych šla do svatby! Ale pořád nevím nevím! Nějak se mi do toho nechce .... :-(

Pokud jste se chtěly vzít,tak myslím že ten prcek vám ten vztah nějak nezmění,ze začátku je to vždy těšké hlavně pro chlapy než si na toho človíčka zvyknou.Ale proto jste přeci dva aby jste se přizpůsobili a vše zvládli.Já bych dala příjmení po otci.Ať pak nemáte tolik práce s přepisováním.Neboj všichni to zvládnete jako mi ostatní.Měj se těhulko :ooo:

My ještě svoji nejsme, ale Týna má příjmení po přítelovi, je s tím pak zbytečný lítání a papírování

Kdybych nebyla vdaná, tak bych dala své příjmení, přesně ze stejného důvodu, jaké popisuješ - co kdyby po porodu něco nevyšlo....!
2 příjmení asi nejdou, nikdy jsem o tom neslyšela :-)!
Nebo stihnout svatbu do porodu a pak bys to nemusela řešit....!
Hodně štěstí v těhu :-)!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka