Manžel už se 8měsíců nevyspal !!!

17.01.2010

jak to řešíte? já jsem celkem v pohodě, jdu spinkat celkem brzy, kvůli tomu, že vím, že mě malá dvakrát až třikrát za noc vzbudí na kojení nebo i jen tak na pochování. ALe manža je z toho už dost mrzutej, chodí už odjakživa spát pozdě má i noční povolání takže je tak prostě navyklej a dřív než opůlnoci neusne takže jde spát spíš kolem jedné hodiny v noci, slyší nás jak chodím s malou kojit ale to ještě jde. nejhorší je ráno, kdy mezi 6-7hodinou se malá vzbudí a už neusne musím s ní do obýváku na nočník a je klid.
Je jí 8měsíců a přes den mi ještě dvakrát spinká.
ráno kolem 9h na dvě hodinky a odpoledne kolem půl čtvrté na hodinu a půl. Už jsme s manželem řešili jeslti jí to odpolední spaní nemám nějak zkrátit, protože chodí spát až v 10hodin večer a vzbudí se už v těch 6-7h což je na nás brzy, ideální by bylo kdyby mi spinkala alespoň do 8h to už by pro manžu šlo.
Včera jseme se už kvůli tomu rafli, že je pořád unavenej a jak chodící hadrovej panák a že s ním nic není, nevím jak to řešit, určitě v tom ale nejsem sama...

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak jsme se včera dohodli na té madračce v té pracovně, když jsem to manželovi navrhla rozsvítili se mu očička, že to prý není blbej nápad, a dodal k tomu tak tam budu i spát se smíchem, on tam je ve dne skoro pořád a tak proto ten smích.
Jinak dneska nás zase s malou vzbudil na oplátku manža svým chrchlem,nic příjemného to není, malou jsme šla nakrmit ale nepomohlo to, byla hodinku a půl vzhůru tak si myslím bude zase o to dospávat a vzbudí se mi v půl deváté:-)
Je to holt boj s tím spánkem ale pro mě je pořád na prvním místě malá a pak manža. sice je to blbý,ale malé je teprv 8měsíců a tak i ona má na prvním místě mě.
na vlastní pokojík se mi zdá brzy, o tom budu uvažovat až jí bude rok. To manželovu pravovnu budeme stěhovat dolů do přízemí kde má ještě jednu místnost zatím zarovnanou krámama a malá bude mít z pracovny bydleníčko.
dneska to jinak celkem šlo s tím buzením, malá se vzbudila akorát jak nás manža vzbudil ve dvě h. a pak až v sedm na kojení a teď ještě chrní.

Ahojky, tak náš malej chodí spát v 8 večer a budí se kolem 6 ráno. Celou noc nespí, to se alespoň ještě jedou zbudí na čajík. No pokud to tobě nevadí, tak ať si manžel jde dospat třeba do obýváku. My to máme tak, že se s manželem o víkendu střídáme. Sobotu si pospím já a neděli manža. Co jsem kojila, spal manžel v obýváku furt. Stejně by mi v noci byl pdr platnej a proč trvat na tom, aby spal s náma.

Ahojky Veroniko, já si myslím, že manžel by si měl uvědomit, že když na svět přijde miminko, že se rázem vše změní nejen pro maminku ale i pro tatínka. To, že se manžel nevyspí, je opravdu smutný, ale co ty nebo ostatní mámy, které vstvávají x-krát za noc? Kdo na ně bere ohled? To pány tvorstva moc nezajímá, taková je realita. Ať jde manža dřív na kutě, naučit se dá všechno. Jinak můj přítel to někdy řeší tak, že spí v obýváku na gauči, ale ne proto, že by ho malý nenechal vyspat, ale proto že usne u televize a pak je líný jít do ložnice.
Co se týká spánku malé, asi bych se pokusila, aby ráno spinkala trošičku déle a eventuelně bych vypustila ten dopolední spánek, o to dříve se pak bude dožadovat poledního spánku. Ze spaní bych jí však v žádném případě nebudila.

verčo, mojí malé je 7 a půl měsíce, jsem na ni sama, a co se týče spánku - jak kdy. na domácnost více-méně kašlu, protože ještě chodím pracovat, takže malou vozím na hlídání, a když jsem doma, snažím se chvilku se jí věnovat, ale taky dělám přípravy do práce (učím jazyky), a občas potřebuju i spát nebo třeba vyprat, uklidit, uvařit, atp
a co tady čtu ty stížnosti tobě a jiných, můžu dodat jediné - kolikrát jsem opravdu ráda, že jsem na malou sama. občas mi ten druhý vedle mě sice chybí, ale - v mnohém to mám jednodušší!!!

http://ReinaZoo.mondozoo.com

Ahojky,my to udělaly tak že malej spí sam ve svem pokoji(9 měsícu) už asi 2 měsíce,mame ho otevřeneho,tak ho slyším.A my spíme v jinem pokoji,malej se budil i 20 x za noc(zuby,teplo,zima,bříško...)od doby co sí sam v pokoji se nebudí,maximálně jednou za noc.
jo a jinak manžel spal v obyvaku na rozkladacim gaučí dokud sem kojila a měla maleho u sebe
http://www.dominikhudecek.estranky.cz

tak já myslím, že když malá spí do 6 nebo 7, že to je super, dětem se to navíc může hodně měnit.Náš Míša pravidelně spával do těch 7, ale teď v 16 měsících se začal budit už v 5, co nadělám.Rozhodně bych jí odpolední spánek nijak nezkracovala, jednak proto, že spinká, protože jí to tak asi vyhovuje a taky proto, že máš nějakej čas pro sebe, můžeš uklidit, odpočinout si. My to řešíme tak, že manžel malýho večer uspává mezi 7-8 a usne s ním, spí třeba do 11, pak ještě na chvíli vstane a spát jde třeba až po půlnoci,ale je vyspanej.Po pravdě, moc tvýho manžela nechápu, jak už psaly holky pode mnou, dítě máte oba dva a někdy to není jednoduchý,ale to se nedá nic dělat.Manžel sice chodí do práce a potřebuje si odpočinout, ale to ty taky, přes den toho přece spoustu uděláš. My s manželem v noci vstáváme oba, malej se budí ještě 1x za noc na mlíko, já ho jdu udělat, manžel zatím přebalí, Míša mlíčko vyžunkne a spíme dál :) je to rychlejší. A o víkendech se střídáme, jeden den vstanu já, další den manžel a ten druhej spí do kolika chce.

ty ho litujes a on tebe ne? ja nevim, ale chteli jste mimco oba dva a ted ho mate, a to je jasny, ze dite nespi podle vas, muj muz je ridic z povolani pres tyden nespi taky skoro vubec a o vikendu vojta zakonite rve az do noci a rano bantuje a nikdy mi nerekl, ze by ho to nejak obtezovalo, dite je dite a tatinek by to mel respektovat, on sice chodi do prace, ale ty delas ten veeelky zbytek, ktery je tedy, rekla bych dle svehe zkusenosti mnohem narocnejsi.. a mas obrovskou zodpovednost... nechci at muj prispevek pusobi nejak ostre, to ne:)) jen me to tak trochu...pobourilo? ze on se nevyspi a ty asi jo, ne? kdyby mel jeste v noci kojit tak by asi pres den nic neudelala a ty litas jak, nechci psat jak hadr na holi, ale u nas s eto tak rika:)

:C]]: :C]]:

In reply to by millyo

ahoj millyo, lítost to není, spíš už beznaděj, poslední dobou se k sobě nechováme zrovna dobře a chyba je na obou sttranách, ale hlavní podíl na tom má ta manželova nevyspalost víš.
Je fakt že mimčo je malé a neuvědomuje si, že tatínka budí nevhod, to on to taky ví,ale pak je protivnej na mě a já pak na oplátku na něj.
Dneska se chováme k sobě už líp po tom co jsme si včera o tom promluvili,ale jsem zvědavá na zítrřek, protože to bude muset manža zase hlídat od 8h a malá se prostě nedá nechat vzhůru dýl aby pak spala ráno dýl. Ona jak to předrží tak je plačtivá.
No držte mi palečky ať už není u nás to dusno a ať máme veselého taťku a ne unaveného protivu

In reply to by millyo

Myslim, ze vubec to ostre nebylo... Nevim kt genius pojmenoval to obdobi materska nebo rodicovska dovolena. Ja nevim, ale dovolenou si predstavuji trosku jinak... Nase mala je ranni ptace, vstava kazdy den mezi 4,30-5,15 a bantuje tak do 7,8h a pak na chvili (30min) zabere. Manza spi nekdy v obyvaku, nekdy v loznici jak kdy... Taky chodi na smeny, sice to nijak nekomentuje, ale nekdy mam pocit, ze si mysli, ze jsem unavena z niceho... Tedy abych byla presnejsi myslel si, dokud se dva dny nemusel cely den a noc starat o malou on neb me bylo tak spatne ze jsem nebyla schopna vstat z postele... Myslim, ze docela zmenil nazor...
Asi by to prostelo i tvemu muzi a zjistil by, ze nejen on se nevyspi a nejen on by si mohl stezovat. Ale jak bylo napsano mimi jste chteli oba tak musite oba neco obetovat. A spani je jen to nejmensi :)

manžel trošku bude muset zapracovat, ale na sobě..malou nezměníš a buď ráda, že ti spí, jak ti spí, je tu spousta maminek, kterým mimča nespí ani do 6 rána.Manžel se bude muset holt na pár měsíců přemístit jinam a spát si svůj spánek, jinak bude na tebe a malou naštvaný a budou hádky a rozepře..věř, že jsem to zažila a děti z toho mají dodnes trauma..vysvětli mu, že to miminka tak mají, že teď je na prvním místě malá..a pak , schrupnout si přeci může i smalou přes den..Držím palečky, ať se to urovná, ale malou spaní nepřeučuj, to už totiž těžko jde..peťula

In reply to by Petkasnazilka

ahoj Peťko, tak snad máš pravdu, manža si dneska s malou šel lehnout v těch 9hodin a , malá se vzbudila už v půl desáté ale manža až v půl dvanácté, tak je konečně vyspalej, ale ono je právě problém že on prostě nejde spát když je unavenej ve dne, připadá mu to blbý, ale proč, já když bych byla unavená tak si klidně jdu lehnout i odpoledne na chvilku abych byla víc v pohodě, spoustu lidí to tak dělá, ale jeho musím třikrát přemnouvat a kolikrát prostě ani nejde, tak doufám, že si dá říct

Ahojky :-) tak to je mi líto,nějakou obět ti rodiče mimískům přinést musí :-) hlavně že jste ale zdraví.My jsme se domluvili že to budeme řešit tak,že manža se na těch pár měsíců nastěhuje do podkroví,kde má (původně to je pokoj pro hosty :-D ) takovou malou zašívárnu a já budu s prckem v ložnici.Máme malý byt v domečku ale naštěstí je tam to podkroví.Zkuste se taky nějak domluvit,třeba to půjde :-) držím pěstičky pá Lucka :-)

In reply to by klikaz

ahoj klikaz, to už jsme taky řešili, jenže mi nemáme kam manžu odstěhovat, leda dolů k mamince,ale to on tam nepůjde. Máme byt, kde je ložnice, obývák, malá pracovna kam se bohužel postel nevejde a pak kuchyň a koupelnu takže fakt blbý:-( leda na madračku do té pracovny mě napadlo,ale nevím jak se mu na ní bude spát, zkusíme to probrat:-)

Tak to tě i tvého mažu lituji. Maty chodí spát v 19 a spí tak do 8. V noci se budí tak 3-4 na kojení nebo ted kvůli rýmce. Můj manža taky prcuje v noci takže dřív jak v jednu v noci ve volnu spát nejde...vyhne se tedy našemu jednomu někdy dvoum probuzení...Mám štěstí,že když manža spí,můžu i vysávat a s ním to ani nehne-ale Matyho v noci taky slyší. Zkus jak říkáš....skrátit dení spánek... a uvidíš. Držím palečky... :one: http://www.prckoviste.cz/matyasekeli

ahoj, trošku nechápu že se tvůj manžel nemůže vyspat. Nejspíše má jemné spaní. Můj muž se spánkem nemá problém. Ondra jde spát v sedm a markétka v půl sedmé- budí se v šest hodin ráno. Manžel v týdnu vstává v půl sedmé do práce. Markétka se vnoci budí 2x na jídlo. Občas se budí i Ondra (na pití, čůrání). Manžela to nebudí. Děti takhle brzy vstávají i o víkendu. Manžel vždy spi do 8 hodin. Já jsem s dětma v obýváku. Manžel chodí spát kolem půlnoci někdy i později. Já chodim spát v deset hodin.
Pokud máš dítě, které je ranní ptáčátko tak stím nic neuděláš. Už takhle chodí spát dost pozdě. Markétka přes den spí trošku jinak. Od 8-10 někdy do 11 a pak usne kolem 14 (na půl hodiny až hodinu)..pak už vydrží až do půl sedmý vzhůru.

In reply to by JaMiOn

ahoj JaMiOn, nevím jak je to možné, někdy se v noci prostě vzbudí taky, když jdu malou kojit pak třeba ani nemůže usnout, má spíš dost blbý spaní v tom, že když ho něco vzubudí má pak problém zabrat. V pátek a v sobotu chodí do práce vždy už tak v průměru od 18h a vrací se ráno kolem 7hodiny, tak to má pak děsně nepravidelný to spaní, přes týden pracuje z domova ale jak jsem už psala, jde spát nejdříve v tu 1ráno a když si o víkendu neodpočine tak by to chtěla přes týden, jenže to je probém, já chodím ráno od 9 do 11 do práce a on musí ty dvě hod hlídat, většinou je malá právě ale vzůru už mezi 6-7 tak právě mě napadlo jestli by nepomohlo kdybychom ji naučili spinkat alespoň do těch 8,ale jestli to půjde:-(

In reply to by Veronika 24

Ahoj Veru,mě by zajímalo jestli se ti podaří malou naučit spát dýl.Naše malá je ranní ptáče.Vstává v 5h ráno a spát prostě nebude.Jo je fajn že v 19h už je tuhá a spinká celou noc pokud ji něco netrápí ale mě ta ranní hodina prostě vyčerpává a nejsem nějak schopna nic udělat.Celej den jsem takový zpomalená.Měla období kdy vstávala okolo půl 7h a to byla paráda jenže po 14 dnech se to vrátilo zpátkxy.Jinak my se ráno zavřem do obýváku a manžel spí v ložnici a vstává okolo 8h.Je blbý že má slabé spaní to má taky že když se probudím tak už jen těžko zaberu.Nebo spaní přes den to mi nějak nejde.Manžel taky dělá někdy noční tak to v létě jsme se snažili bejt co nejvíc venku aby měl klid a ted se nedá nic dělat ale třeba jedem k někomu na návštěvu.Jinak to pak dohání přes víkendy...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj jana.re, asi si myslím taky že to nepůjde, dneska malá spala jen ráno půl hodinku a odpoledne dvě hodinky, tak jsem si říkala hurá tak se to zrovna tak pěkně vyvrbilo,ale bohužel mi odpadla už teď, jenže to ona se ještě vzbudí a pljde až v deset spát a pak se zase vzbudí v těch šest nebo sedm hod.
budeme to muset prostě nechat tak jak to je a manža bude muset odpočívat když bude unavenej tak ho naženu spát i když by se mu to nelíbilo tak to zkusím

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka