Omdlevani

15.01.2010

Holky taky se vam nekdy stalo, ze jste v tehotenstvi omdlely?
Ja jsem umyvala nadobi a najednou jsem nic nevidela. Naprosto cerno pred ocima. Polil me studeny pot, najednou se mi chtelo zvracet, tocila se mi hlava, jako bych prave vstala strasne rychle z postele, i kdyz jsem jen stala. Musela jsem si lehnout na zem. Trvalo to par minut. V zrcadle jsem pak zjistila, ze jsem silene zelena. To bylo asi v 5h a od te doby se mi obcas vrati to toceni hlavy. A to prave tehdy, kdyz nemenim polohu....
Holky jestli se vam to stalo, tak mi prosim reknete, co vam na to rekl doktor...Ja jdu na kontrolu az v pondeli a nevim, jestli to mam nejak resit, kdyz se to vrati. Manzel rikal, ze musim na pohotovost, kdyz to zase prijde, ale ja myslim ze to neni nutne. Co vy na to?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky diky moc! Vsechny mi radite pit kafe....ja jsem to nejdriv odmitala kvuli zdravi miminka, ale muj doktor se mi neboji dat uz ani antibiotika, protoze je mimi plne vyvinute a uz mu to neublizi, takze myslim, ze ani ta slaba kava neuskodi. Jinak cola je moc mnam:) Doufam, ze mi ji manzel uz prestane zakazovat:) Jinak ja mam taky odjakziva nizky tlak. Uz v 15ti jsem musela mit kafe, ale tehdy mi silene nechutnalo!!!!:) Diky moc holky!

Ahojky,
tak mě se to bohužel stává už asi od 14 let, většinou tak 1x za rok. Teď jsem ve 28. týdnu těhotenství a stalo se mi to dvakrát. Jednou jsem omdlela úplně a jednou jsem to udýchala a hlavně myslím, že mi pomohla coca-cola, kterou jsem si zvedla tlak. Jinak mě se taky začne pomotávat hlava, hučení v uších, slabost, pot na čele, černo před očima a omdlím. Většinou to trvá jen pár sekund a zase dobrý, ale není vyjímkou, že se mi to stane i 2x nebo 3x po sobě. Já s tím chodila k lékaři a řekli mi, že se jedná o neurokardiogenní vasovagální synkopy, kterými trpí hodně lidí, nejsou nijak nebezpečné a dá se jím předcházet. Hlavně dodržovat zásady: hodně pít, vyhýbat se vydýchaným prostorám, dlouhému stání, spát 8 hodin denně, rychle nevstávat z lehu. Je to těžký, někdy mám pocit, že vše dodržuju a i tak to přijde. Hlavně, kdyby se ti zase dělalo nevolno, tak si sedni, nebo lehni a nohy nahoru. Nikdy nestůj, můžeš blbě upadnout, je to nebezpečný jak pro tebe tak pro miminko. Jinak já jsem kolikrát z omdlení oblblá celý den, mám pořád nižší tlak. Nejlepší je si dát kávu, aby se ti zvedl, ono to pomůže. Kdyby jsi měla ještě nějaké otázky, klidně se ptej. :a:

ahoj já měla taky hrozný motanice a je to asi měsíc co jsem málem omdlela na spořitelně,už jsem měla číslo a měla jít na řadu a měla jsem uplně zatměno a paní říká jste na řadě a já mně je zle já nemůžu šla jsem ven na čerstvý vzduch a sednout si do auta a dobrý,ale řikala jsem si jestly omdlim to bude trapas :s:

ahojky já tohle měla u obou těhotenství a vždycky jsem říkala,že bych radši blila,než tohle.U prvního jsme přímo neomdlela,jen jsem měla černo,tak jsem vypadla z obchodu a venku to na čerstvém vzduchu rozdýchala,a tet u druhého jsem omdlela,chuděrka starší syn byl ze mě vyjukanej....vetšinou śe mě to stávalo v malých nedýchatelných prostorech,tenkrát v lékárně :? vyběhla jsem ven a už jsem nestačila,jediné co jsem věděla,že musím padat na nohy aby se nic nestalo mimču,no lékárník mě dal napít a bylo to fajn,pak se mě to stalo i v čekárně :00: většinou mě to zlobilo do 5.měs tet tedy u druhého se mě to stalo i v 8.měs zrovna když jsem byla na ozvech a měla silný poslíčky,ale sestřička otevřela okno dala napít a bylo fajn ;) Mě na to dr.řekl,že některé těhulky to mají,hodně pij ber si sebou vodu a vyhýbej se radši nedýchatelným místnostem.Přeji at to období brzy přejde a těhu si pak jen užíváš ;) :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka