Porod císařem

14.01.2010

Ahojky holčiny, chci se jen zeptat, když se první mimi narodí císařem, tak druhé musí být pak už taky císařem?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojík, moje sestra zrovna jako ty otěhotněla 5 měsíc po porodu ( první porod také císařem) nikdy ji jizvu nějak nezkoumali a na čelo si taky neťukali, že otěhotněla tak krátce po porodu.Ani ji extra nehlídali. Druhý porod měla spontální a vše bylo v pořádku. Neboj, určo se nemáš čeho bát

Nemusí,můžeš rodit normálně,pokuď máš dobře srostlou jizvu,nemáš zdravotní omezení a mimčo neváží víc než čtyři kila.jen tě budou více hlídat,aby nepraskla děloha a poku´d by byl porod dlouhej,tak se taky raději dělá sekce znovu.

In reply to by lucininenka

dekuju,snad to bude v pohode...v nemocnici bych nechtela byt..Kubik je dost maly a nevim o by si s nim počal manžel..ke všemu kojim..a UM si maly nevezme ai nahodou....a to jsem po porodu řekla..už nikdy vice...a už ted z toho cisaře mam husi kuži...papa

Ahoj, moje gyndařka mi řekla, se druhé mimi nemusí narodit císařem, může se rodit normálně, teda pokud by nebyly nějaké problémy, jako např. konec pánevní apod.

Ahoj, moje gyndařka mi řekla, se druhé mimi nemusí narodit císařem, může se rodit normálně, teda pokud by nebyly nějaké problémy, jako např. konec pánevní apod.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Určitě se po císaři vyvolávat porod může, prožila jsem si to teď v prosinci.Stejně mi nakonec udělali císaře, vyvolávání mi nezabralo.Katka

nemusí, dřív se to asi tak dělalo, ale dnes může být klidně(pokud k tomu nejsou nějaké příčiny)po prvním císaři druhé mimčo narozeno normálně.

ahojky, tak já už mám 3 císařské řezy za sebou a můžu jen říct na to to, že každý další je lepší a lepší, snad je to i tím,že už víte do čeho jdete a opravdu je to lepší!!! Byla jsem po každém dalším, víc pohyblivá než při tom prvním!!

no já jsem prvního chlapečka rodila císařem,z důvodu vys.tlaku,těhotenské cukrovce/ a teď skoro po 7letech jsem rodila 2chlapečka,a to normálně a také jsem měla teď v těhotenství vys.tlak a těhu cukrovku,opravdu spíše asi záleží na lékaři který a jak se rozhodne,zatím páček,jinak mohu to porovnat ale nevím který porod byl nebo je lepší,nevidím to růžově ani u jednoho,holt se to musí zkrátka přežít ať už tak nebo tak:-D tak hodně zdaru :a: :a: Jo a ještě dodatek,ten první syn co byl císařem měl 2.60kg a 49cm,a ten druhý syn co byl normálně měl 3.90kg a 51cm takže to byl docela mazec:-))

ono i hodně záleží na dr. Já jsem měla první holku císařem, když měla 3 a kousek, tak jsem znovu otěhotněla a kluka mám nakonec taky císařem, protože dr. co jsem k ní v porodnici chodila do poradny se moc na přirozený porod netvářila a já se bála komplikací. ale na plavání chodí mamina, co má 3 děti, první císařem a další dvě normálně. Ale jak píšou ostatní, hlavně záleží na důvodu, proč ten císař byl.

já rodila před 4 měsíci císařem (ze zdrav. důvodú) a vím,že i druhé mimi budu rodit císařem (opět ze zdrav. důvodů). Jsem za to i ráda,protože jsem zbabělec a rodit přirozeně bych asi nezvládla.... :? Jsem fakt posera :P

In reply to by veronikafrankova

Zrovna včera jsem četla článek v jedmon starším čísle časopisu Rodiče o porodu císařským řezem.- Já mám teda za sebou dva. No a můžu se s některýma věcma naprosto ztotožnit.Hlavně teda s tím, že mi to přijde tak nějak divný, že mám dítě. Hlavně u první, jsem byla v celkový narkoze, holku jsem viděla až za 9 hodin. U malýho to přece jen bylo o něco lepší, toho jsem viděla hnedka. No, ale nic moc. A to ještě mi doma říkala sestra, jak jsem na tom dobře, že jsem rodila císařem. No nevím, ale zas jako plus bych to teda neviděla. Hlavně u prvního, tam to byl porod vyvolávanej, kterej druhý den skončil tak jak skončil, tak nevím, za co mám být vděčná.

In reply to by Karluša

No, taky nevidím, jako nějakou výhru. Já měla císaře plánovaného kvůli KP a byla jsem při vědomí, ale i tak to bylo takové divné. Já to měla nějak automaticky v hlavě srovnané, že budu normálně rodit a s císařem jsem se pořád nemohla nějak psychicky srovnat. Na sále bylo taky vše naopak, místo abych měla strach o malou jsem měla větší strach o sebe. O nějakém citovém poutu vůči malé se vůbec nedá hovořit, pořádně jsem se do ní zamilovala až někdy v šestinedělí. A ten stav, který pak následoval byl žalostný. A hlavně to trvalo dost dlouho než jsem mohla říct, že se už opravdu cítím dobře. Takže když jsem pak viděla, že si někdo myslí, že jsem se tím chtěla vyhnout bolesti, nebo že můžu být ráda, že císař je snažší nebo co, tak mi to přišlo dost nefér.

In reply to by veronikafrankova

no ja po prvnim cisaři řekla,že už nikdy vic...pro me dost hrozny zažitek a celkove pak i velke bolesti...nemela jsem jit vubc na cisaře vubec nic jsem o nem nevedela...absolutne nepřipravena,vzali me hned s pásu..ani jsem se nemohla odmalovat nic,namalovana jsem byla ješte 3dny..proste jsem byla uplne v šoku...a ted když vim co me čeka,tak se bojim ješte vic...jdu v červenci..nejlepši asi bylo to.citíte,že řežu?řikam ano...no jakobych nic neřekla řizli..no a ja bolestí omdlela..tak jsem maleho ani nevidela...sice me nejak probrali..ale dost divny...furt jsem se ptala manžela,jestli je opravdu naš..jestli to hlidal..pry jsem to neustale opakovala...
chtela bych radeji normalni porod...ale rodila jsem loni v červnu,tak mi to asi neprojde...

In reply to by renus

ahoj, už mám 3 císaře za sebou,a musím říct, že to bylo lepší a lepší, ten každý další!! ale můžu se tě zeptat?? tys rodila v červnu 2009 císařem a letos v červenci jdeš opět rodit?? To ti dr. dovolil!! Má kamarádka takhle rychle po císaři taky otěhotněla a dr. jí poslal na potrat, že mezi císařem a dalším těhotenstvím by mělo být minimálně rok!!!!

In reply to by renus

řekli přímo na sále, že minimálně rok mě tam nechtějí vidět... a já jim řekla, že to se faaaakt bát nemusí :s: ale pokud ti tvůj gynekolog nic neřekl a nevadí mu že jsi těhu, tak snad to bude OK, jen pro tebe náročné, mít tak brzo za sebou děti :00:

In reply to by Radka M.

no ja taky neskaču radostí...kdyby to bylo za rok...tak snad..ale je to opeavdu strašne brzo,sotva zvladam jednoho...natož mimčo a ročni dite...ani si to neumim představit...asi to bude hodne težke...než si to človek nejak doma naplanuje..a zjisti co bude vyhovovat....po cisaři jsem stejne byla asi jeste 14dni jak po autonehode...ale holt ženska se starat musi....

In reply to by renus

co naděláš, občas se tak stane... :00: jste se nechránili nebo selhala ochrana? Já taky teď nic neberu, tak používáme kondom, tak jsem z toho docela na nervy, ale nechci už brát žádné hormony a gynekoložka říká že tělísko až po druhém dítku.

In reply to by renus

:s: ti chlapi to stejně mají jednodušší že nemusí do sebe ládovat hormony ani nic jenže když se pak něco stane, tak zase jsme otrokyně jen my, ne oni, ale věřím, že ti bude pomáhat.... A co první mimčo, je hodné? A který jsi vlastně týden?

In reply to by Radka M.

maly neni zrovna pohodove dite,jelikož jsme druhe neplanovali,tak ho mam rozmazleneho...až hruza..ted ho všechno odnaučuji.spani ve sve postylce,sam nevydrži vubec...no práve neumim si to pak nejak představit...ted jem v 15tt...ale jdu 1.2.na odber plodove vody..u Kubika jsem nebyla,všechny testy vyšly dobře..ted si myslim,že nevyjdou ani jsem na nich nebyla..rovnou jsem se objednala na plodovku....no tak to asi take budou nervy...
papa

In reply to by renus

to bude OK, hlavně jej pomalu odnaučit, i když to asi bude těžké, já jsem ráda, že malá mi spinká v postýlce, původně byla naučená usnout jen na rukách (po 3týdnech v nemocnici z toho 14dní na JIP) jsme si ji taky rozmazlovali a usínala jen na rukou jinak ne, ale pak to úspěšně pominulo a už umí usnout sama v :|P: 15t tak to tě čekají nejvíc všechny vyšetření-tripple testy, velký utz a cukrovka :sick: to se dá sama se objednat na plodovku? No do toho bych nešla, asi bych měla strach...a pokud u prvního bylo vše ok tak neboj, u druhého bude taky ;)

In reply to by Radka M.

maly neni zrovna pohodove dite,jelikož jsme druhe neplanovali,tak ho mam rozmazleneho...až hruza..ted ho všechno odnaučuji.spani ve sve postylce,sam nevydrži vubec...no práve neumim si to pak nejak představit...ted jem v 15tt...ale jdu 1.2.na odber plodove vody..u Kubika jsem nebyla,všechny testy vyšly dobře..ted si myslim,že nevyjdou ani jsem na nich nebyla..rovnou jsem se objednala na plodovku....no tak to asi take budou nervy...
papa

In reply to by renus

Tak to je mi moc líto, žes tohle musela zažít :( Já jsem sice žádné problémy ani komplikace neměla, ale i tak to byl strašný zážitek, vzpomínám jaký to byl pro mě prostě šok... ale tak co už. Máš děti brzo po sobě, takže tě asi zase vezmou císařem. Ale jistě to bude lepší než prvně, už jsi zkušenější a připravíš se na to. Moc ti držím palce, at to proběhne co nejlépe. Papa :a:

In reply to by renus

já myslím, že to bude v pohodě, akorát tě další císař holt čeká zcela jistě. Ono se jen nedoporučuje otěhotnět příliš brzy po císaři, aby měla jizva na děloze dostatek času se zhojit, ale pokud se ti jizva dobře hojila a jinak žádný problém, tak to bude dobrý. Myslím, že pokud není jiný problém, tak je zbytečné kvůli toho chodit na potrat. Já bych taky nešla. :)

In reply to by Karluša

presne ja sice prvniho rodila ve spinalnim umrtveni ale maleho jsem vydela 10 sekund na sale a pak za 7 dlouhejch dni.byla to hruza byl na detskem ja na porodnici a mezi tema od.cela nemocnice a ja za nim nemohla zato u druheho byl normalne hned krasnej kontakt kdyz ti ho polozi jeste tepleho a mazlaveho na bricho neda se ten pocit ani popsat proste nadhera.Taky mam spoustu kamaradek ktere mi cisare zavideli jenze ja po 4 letech jeste nepochopila proc

In reply to by Koppovka

si všichni myslí, že to nebolí. Nevím, kde se to bere. Asi proto, že to spousta ženských ve světě tak dobrovolně podstupuje. Já teda šla relativně dobrovolně na druhýho, bála jsem se komplikací, navíc, když jsem přenášela první a u druhýho jsem taky neměla pocit, že bych jako měla jít rodit, tak jsem si říkala, že mě to čeka znovu a ta představa, že ten porod zas vyvolávají a zas nic. Navíc strach z ruptury, tak to pro mě byla teda volba celkem lepší, ikdyž jsem si myslela nejdřív, že podruhý ne, ale i dr. teda se spíš klonila k opakovanýmu císaři. Tak jsem teda šla. Ale nebylo to až tak hrozný jak u prvního, už člověk ví, co ho čeka, navíc to nebylo nahonem, ale krásně nachystaný. Ale teda potřetí bych už do toho asi nešla.

In reply to by Karluša

Koukám, že i ten císař každý prožívá jinak. Já ho měla relativně v klidu, jak tady čtu, že pak zvraceli atp., tak já jsem nic takovýho neměla. Pro mě nejhorší byla ta bolest, když jsem se musela hýbat.
Ale předtím císařem, když mi v osm ráno začali porod vyvolávat a začali mi kontrakce a malá přišla na svět v 19.10, a být celý den v těch bolestech, tak to byl pro mě nejhorší zážitek. A to ještě každou chvíli jsem chodila na křeslo, kde kontrolovali na kolik prstů jsem otevřená a to bolelo jako čert. Pak už jsem toho císaře brala jako vysvobození. Je pravda, že malou jsem pořádně viděla až tak na 3 den a neměla jsem k ní hned takový ten vztah jak to popisují ti, co rodili normálně, ale teď ji je 6 týdnů a nedokážu si život bez ní představit.

In reply to by mysaco

neboj,ono to přebolí-já jsem taky myslela,že to snad nikdy nepřestane bolet,a že už nikdy žádné mimi chtít nebudu 8) Teď jsem 4 měsíce po SC a naprosto v pohodě ;) Jizvička je zahojená,zbyla jen malá tenká čárka.... :a:

In reply to by xpetka

ani tak nemám problém, že by mě něco bolelo, i v porodnici mi bolest tlumili jen pár hodin, víc nebylo potřeba, jizva je krásně zhojená... nejhorší pro mě bylo těch pár hodin po,.. byla jsem na spinálu, hned po zákroku se mi začaly dělat sraženiny v břichu, takže přes to čerstvý šití mi to celou noc vymačkávali, můžu říct, že jsem viděla úplně všechny svatý :( navíc do těch bolestí jsem zvracela, teda spíš se nadavovala..nebylo co zvracet a pak druhej den to první vstávání...to jsem myslela, že to fakt nedám... Nakonec jsem byla ráda, že jsem v porodnici byla 10 dní (malej měl žloutenku), aspoň jsem se dala dokupy a byla soběstačná... trénovala jsem vstávání z postele, židle i záchodu :D takže když se malej svítil pod lampou, tak já takhle "makala".. 5.den po porodu mi totiž totálně ztuhly záda a nic nepomáhalo... Snad za pár let zapomenu a touha po mimču bude větší a větší :) asi je to teď ještě moc čerstvý
_________________________
http://prckoviste.cz/nasdomik
http://mysaco.rajce.idnes.cz/

In reply to by Karluša

manžel z toho taky neni nadšeny..už jsme nechteli...10let si dával uspešne pozor...no a ted?...Kubik byl planovany..a ted to bude holčička...,tu chtel prvne..tak ji ma..no :s: a ja se asi zblaznim mit deti tak po sobe...

to záleží proč máš ten císař,pokud máš uzkou pánev,silný brýle atd,tak máš císaře ze zdravotního rizika pokaždé,já měla první císařem protože dcera byla koncem pánevním a druhé normálně,děti byli po 4 letech,říkají že by jsi 2 roky neměla otěhotnět,ale kdyby se to stalo tak tě budou víc hlídat ale dá se to ,je tam riziko prasknutí dělohy,protože ještě nemusí být uplně zahojená,já jsem si radši počkala

ahojky dost jsem o tom četla na netu a jde o to proč jsi prvně rodila císařem a pak taky jak se hojila jizva a miminko by nemělo být větší jak 3800g :-))

nemusi, zalezi na tom z jakeho duvodu byl ten prvni.pokut neslo o porod.ci.rezem z duvodu nemeoci.je velka pravdepodobnost ze druhe bude spontalne ja to tak mam prvni cisar kvuli Kp druhe normalne

In reply to by Koppovka

ahojky a můžu se zeptat za jak dliuho jsi otěhulkovala po prvním císaři? já totiž někde četla že se po císaři může za 2 roky už rodit, tak bych to chtěla vědět, dík

In reply to by Arutha

Já jsem otěhotněla plánovaně rok po císaři. Dr. mi osmý měsíc po císaři na kontrole řekl, že je jizva zcela zhojená a že pokud chci, klidně se můžu zase snažit, a to jsem se ho ani neptala. Nyní jsem ve 29.týdnu a zatím počítáme s tím, že budu rodit spontánně, pokud tedy nenastane nějaký problém. Podle odborných článků, které jsem na toto téma četla by nemělo být rozmezí mezi dvěma porody menší než 18 měsíců, plus musí být splněny i jiné podmínky, které se zjišťují před porodem. Papa

In reply to by Arutha

Ne ne já ještě nejsem těhotná, mám teprve 6. týdenní holčičku. Jen se o to takhle dopředu zajímám, protože bych chtěla druhé mimi.
Ale když jsem odcházela z porodnice tak mi primář řekl, že nesmím otěhotnět dřív jak za 2 roky.

In reply to by Koppovka

Aha. Já jsem právě rodila císařem, mimi bylo koncem pánevním, ale i tak jsem měla rodit normálně, ale kvůli špatným ozvám dítěte mě vzali císařem.
Ale zažila jsem si kontrakce a až poté co mi odtekla plodovka tak mě vzali na císaře, takže trochu vím, jaký to je a proto to druhé dítě bych radši rodila císařem:-)

In reply to by Emi

ja taky vim jake to je me totiz o pulnoci rekli ze to bude cisar a udelali mi ho rano v pul paty a to sem celou dobu mela kontr.po 3 minutach ale druhej porod byl hracka trval ze vsim vsudy 3,5h a to mel malej 4,10kg a 55 cm :C]]: ale strasne dlouho me strasili ze budu rodit zas cisarem a nakonec :qu: se nekonal ja bych znova radeji rodila normalne

In reply to by Koppovka

Tý jo on měl přes 4kg jo? Tak to se divím, že si doktoři troufli ho odrodit.
Tak to mě pár dní před porodem mimi vážili a navážili,že má přes 4kg a rovnou mi řekli, že půjdu císařem, že je moc velký. Ale ještě tentýž den vážili znova na jiném přístroji a tam navážil 3500g a nakonec měla 3600g a 50cm.

In reply to by Emi

kluk mel 4kg a 53cm, a ten druhej byl vetší ale prave ze ve stredu jsem byla na monitoru uz po terminu tak me vysetrovali a malej mel podle nich max.3,10kg tak rykali ze se to zkusi a kdyby neco tak pujdu na cisare a ja souhlasila a ze mam teda prijit v patek na vyvolavani no a me ve čt.rano v pul devate dloublo v brisku a kdyz jsme do porodnice prijeli bylo 11.55h a malje se narodil 12:10 tak jsme to moc nestihali vlastne jsem se bala ze porodim po ceste ale je pravda z se name chodili koukat jak jsem zvladla takove mimco porodit tak rychle :C]]:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka