Porodnice Praha Podolí - co sebou?

11.01.2010

Ahoj maminky, termín porodu se blíží a chtěla bych se zeptat Vás, které jste rodily v Podolí, co je potřeba sebou? KOukala jsem na jejich webovky, ale 6-10 plínek na den? (myšleno jednorázovky, nebo látkovky??) + župan + 4 košile celkem + 5 ručníků?? To abych tam jela s kufrem a ne s malou taškou, jak požadují... Co ste si sebou braly vy? předem díky!

Já jsem rodila v Podolí a o erární košili jsem si řekla - několikrát (vždy když byla špinavá) a nebyl to žádný problém. Byla jsem na nadstandartním pokoji a tam bylo k dispocici zdarma vše - vložky pro mne, plenky pro mimi, oblečení, síťované kalhotky i vložky do podprsenky, kosmetika pro mimi, Bepanthen na bradavky. Prakticky jsem potřebovala jen svoje ručníky a teplé ponožky. Ale nevím jak je to na klasickém oddělení šestinedělí.? Nejlépe když se zeptáš přímo porodní asistentky pí. Mrkvičkové - http://www.upmd.cz/?lang=cz&category=1-5-60
je velmi příjemná a ochotná.

In reply to by Limetkaaa

Moc děkuju za komentář.. Ráda bych byla na nadstandartu, ale budu doufat, že bude zrovna volný.. Moc jich tam nemají a platit za noc 1500 se mi zas nechce.. Kdyby byl volný ten za 700, tak bych si ho ráda připlatila.. Snad budu mít trošku štěstí.. :)

In reply to by kacik1

Třeba budeš mít štěstí a vyjde to :) Já sice platila za pokoj hodně, ale byla jsem naprosto šťastná. První dva dny po porodu jsem totiž ležela na gynekologii - jinde nebylo místo - ani na šestinedělí a bylo to peklo. Po těžkém porodu jsem se sotva držela na nohou a každé tři hodiny jsem musela chodit kojit přes celý špitál a berušku jsem u sebe nemohla mít. Bylo to velmi stresující a vyčerpávající ..... a pak se zázrakem uvolnil jden nadstandart, tak mi ho nabídli a já ho brala všema deseti :dance: :cc): Přejeme hodně štěstí a spokojené mimi :|P:

jsem z Prahy, ale rodit tu nebudu. V Hoř. Ti dají plenek kolik chceš, dětskou kosmetiku taky, oblečení pro mimi a pro mě taky. Nic si nemusíme brát. To bych si vezla s mimčem z porodnice ještě plný kufr špinavého prádla a doma vybrané zásoby!

In reply to by kacik1

taky registrovaný a kousek, v Hořovicích registrace být nemusí, vezmou každou rodičku, která přijede (pokud mají na pokoji místo). Pojedem půl hoďky po dálnici, stejně porod trvá pár hodin, tak jsem v klidu :-)

Tak já jsem rodila v Podolí. Plenky mají na mysli jednorázovky- přebaluje se při každém kojení. (dole je lékárna, dají se tam koupit) Župan jsem tam měla, ale nepotřebovala jsem ho,4 košile se hodí ! ručníky se mi taky hodily. Jinak vložky a i prsní vložky jsou k dispozici zdarma ! Vlhčené ubrousky nedoporucují, miminka se myjí vodou a mokrou látkovou plenkou. Jinak doporucuji vzit s sebou pro mimčo mini rukavičky, protože mají dlouhé nehtíky a škrábou se :o)

In reply to by kacik1

když si řekneš, tak ti košili dají ( nebyla jsem na nadsandardním pokoji) a i detská kosmetika je k dispozici a to od ruznych firem, jako je weleda, johnsons, hipp a i obycejná z lekarny, aby jsi poznala, co miminku bude nejvice vyhovovat, nez to koupíš. Jinak detské obleceni je taky k dispozici, ale je to v takove kvalite, ze by jsi mu to doma neoblikla :o), mozna by to chtelo jeste ponožky pro mimi, protoze se to tam balilo tak nejak zahadne do plenky - uvidiš sama. Sitovanych kalhotek dostaneš 5 ks a plínek taky 5 ks. Vložky jsou tam v na chotbě v takovych sterilnich nerez boxech, tak opar nedostanes.

In reply to by kacik1

jinak ještě bacha na ty erární vložky - v čem jsou k dispozici. moje kamarádka rodila u apolináře a přivezla si z porodnice opar - s největší pravděpodobností byl z vložek, který byly v koupelně a na záchode naházený v koších a všechny maminky si z nich braly...bohužel ne všechny jsou čistotný :-(

ahoj, v podolí jsem sice nerodila ale....ty plíny určitě myslí jednorázovky a budou po tobě chtít, aby jsi přebalovala u každýho kojení, proto takový množství ;) a to si k tomu jejich seznamu ještě připoj jednorázový kalhotky, možná vložky (to nevim, jestli tam dávají erár nebo ne), vložky do podprsenky, kojící podprsenku, vlhčený ubrousky pro miminko, hygienický potřeba a kufry máš dva ;)

In reply to by Tesa

No hygienický potřeby píšou, ale koupím jen cestovní balení, protože jinak bych tam fakt jela s károu. :))))))))) Je to divný, v jiný nemocnici dávaj dvě jednorázovky, pokud potřebuješ další, musíš mít svoje.. Ale 10kousků? To mě teda uplně uzemnilo.. :)

In reply to by kacik1

nevim jak to máš do podolí daleko a jestli za vámi dojde nějaká návštěva, ale my to řešili tak, že do tašky jsem si sbalila asi 20 plínek a pak mi manžel donesl, co docházelo.....byla jsem tam nakonec týden, takže mi postupně došlo všechno

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka