8,5 měsíce

30.12.2009

Ahoj holky,chtěla jsem se zeptat co všechno už vaše miminka umí a neumí,Terezce je 8,5 měsíce.sama nesedí ,když ji posadím sedí opice,leze dozadu,je stále na bříšku,v chodítku chodí.v postýlce se nepostaví.děkuji a hezký den

Kliknutím vložíte smajlíky:

našemu chlapečkovi bude za týden 9 měsíců. Vše, co se zatím naučil, naučil se sám. Nijak ho nevedu, čekám, až si to zvládne. Během prosince začal lézt, sám sedí a s oporou se postaví. Když je v chodítku, je to drak a musím se mít napozoru. Všechno zkoumá, otevírá skřínky, šuplíky, do televize plácá dlaní, převrací odpadkový koš apod. Mám pocit, že za celý den udělám míň práce než v šestinedělí. Neustále ho od něčeho tahám, něco mu beru, směruji ho do jiného kouta pokoje apod. Jsem dost utahaná a to ani v noci není klid. Jiříček se často budí, hned si sedá, stoupá a pláče. Musíme přiběhnout (do patra), položit ho, chlácholit, dát čajík. Když máme štěstí, tak hned usne :|P: . Když ne, je třeba uprostřed noci nebo nad ránem vzhůru 1-2 hodiny, a já ho musím hlídat, aby se "neumlátil" o ohrádku postýlky, protože spí ve spacím pytli, ale přesto si v postýlce stoupá. Někdy toho mám fakt až nad hlavu, ale pak se na mě usměje, začne sám dělat paci paci nebo začne žvatlat a já z toho mám až slzy v očích. No jo, jsem starší matka, prožívám to zřejmě naposledy v životě a tak si to musím užít se vším všudy :#~: .

Ahoj, bud rada a uzivej si to. My jsme meli 3.1. 9 mesicu a vse se zlomilo. Zacala lozit a je to rychlost, ze sama nestiham. Uz si sama sedne a kdyz jsem s ni nazemi, tak hned prileze a stavi se na nohy. V postylce kleci a rve. :).
Asi mesic se plazila cca od zacatku prosince, ale ted by nejak chtela vse najednou. Ja jsem rada, kdyz jde spat, protoze uz fakt nic nestiham, porad ji honim a odtahuju od nabytku, protoze vsude vleze. Honem jsme zadelali vsechny zasuvky a jen jsme je dokoncili uz do nich zacala rypat prstem. A dneska manzel nainstaloval zahradku u schodu a ta se k ni hned doplazila a lomcovala se spruslema. Je to vse krasne a super a maaaame velkou radost z nasi berusky, ale je az moc aktivni a nekdy bych chtela vratit cas :).

tak naše Renátka taky sama neumí sednout, když ji dám sednout sedí. Koulí sudy jak profík, plazí se jak drak, houpe se na kolínkách, ale chodit po nich zatim nechce. Nejradši ma TATA, BABA i MAMA. různě píská a kvičí. Jaja taky zvládá. 9.1. ji bude 9 měsíců. Začli sme ji už po půlhodince nosi t v krosně. V noci krásně spinká, kojím 1x. Miminka by se ale neměla porovnávat. prcek od kamarádky z porodnice (naše děti jsou od sebe 1,5 hodiny) už leze po kolinkach, sam si seda, krasně papa ale zase skoro vubec nemluvi jen ha ha. Každe mimi je jiné. A jak ti terezka papa? my sme měli asi zase nějaký spurt, a zjistila sem že mala mi papa jen jidla kde je přimichana sklenička se špenátem. Mimochodem jíme jen skleničky. DOmácí vůbec. Dáváš už Lipánky a jogurty? my ano. hlavně na snídani. půl banánu a pak půl jogurtu nebo lipánka. tak papa Zuzik

In reply to by ZuzikZuzik

Díky za napsání,Terka papá pěkně asi po mamince hi,dávám jogurty,i lipánka.je pravda že terka také má moc ráda skleničky,ale dnes jsem třeba zkusila uvařit doma,mrkev do toho listový špenát od Bonduele a rýži,malinko másla pro chut a chutnalo.jinak i vařím,ale je to stále podobná chut tak střídám se skleničkami a je spokojenost.jo z jogurtů dávám floriana,bílou sladkou activii.a terka je spokojené mimi.mějte se moc fajn a pepi

Danielka taky nesedí, ani moc neleze, ani nestojí. Je to moje malý miminečko. 5. ledna bude mít 9 měsíců.
když zkouší lézt tak couvá.

ahojky, každé mimčo je jine naš malej se posadil už sám v 6 měs leze od 7 měsice a od 10-11 měs chodí. ted nám bude rok a už i běhá. a ptala si se doktorky???

Ahojky, nám bude příští týden 9 měsíců, jsme ale narozeni na 33 týdnu. Malý začal válet sudy před pár dny, houpe se na koolínkách a skáče jako žába :-), zkouší lézt, plazí se po celé místnocti. Říká bába, táta, děda. sem tam mam :-)). No a já ho neposazuju, protože pak by prý nelezl...Ale když to zkusím, sedí jak opilec :-).

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka