Kurz pro tehulky - ano, nebo ne?

10.01.2010

Ahoj holciny, zajima me, jak jste na tom ohledne ruznych predporodnich atd. kurzu? Ja jsem se rozhodla, ze nikam chodit nebudu, ze mi stacite vy tady a rady kamaradek a spol. :) Ale chtela bych s manzelem na jednodenni kurz, ktery porada porodnice, kde chci rodit. Neni to u nich podminkou pritomnosti otce u porodu, ale i tak u toho chceme byt oba. No a prodnice to porada jen prvni a treti pondeli v mesici a manzel bude mit volno jen (dovolenou si brat nechce, pac si ji bude brat mesic, az porodim), kdyz budu bud v 26. tt nebo 36. tt. Co myslite, kdy tam mame jit - radsi drive a nebo pozdeji? Diky moc! L.

Ahojík :a: Tak já abych pravdu řekla,jsem se přihlásila do předpor.kurzu asi ve 4.měsíci.Chtěla jsem to mít co nejdříve za sebou,protože na kurz musím dojíždět 30km.I když jsem paní vysvětlovala,že to mám daleko a sbřichem se kodrcat busem nechci,tak světe div se,Mě objednala na kurz,který začíná příští týden!!!!!Takže jsem sama usoudila,že teda na žádný kurz nejdu..jednak je to daleko,pak kvůli mé bolesti zad nevydržím sedět déle,jak pár minut a v tomto počasí 7 týdnů před porodem???????Fakt děkuji,nechci.Zvládly to už holky před náma,zvládneme to taky-i bez kurzů.Jen mě mrzí ochota některých lidí!!!!!

asi budeš rodit v Hořovicích??? Tam pořádají besedu pro nastávající maminky 1 a 3PO v měsíci. Nenech se nervovat, my jsme tam byli s manželem před týdnem a to jsem začínala 34týden. Nevím proč by jsi se měla stresovat, že bys to nestihla, já bych nespěchala, protože pak na nějaké informace můžeš zapomenout a plno otázek Tě napadá až když už se Ti to krátí. Já bych ten 36týden neviděla černě. My jdeme ještě teď v pondělí na besedu o péči o miminko (2PO v měsíci) a můžu říct, okud se jedná o ty Hořovice, nemělo to chybu, vše nám ukázali a v podstatě řekli všechno co potřebujeme vědět. Jsem moc spokojená a Ty budeš taky neboj.

In reply to by honey82

Jasna paka, budu rodit v Horovicich! :) Koukala jsem do diare a nakonec to zvladneme taky ten 34. tt jako vy. Prave, ze jsem si rikala, kdyz tam pujdu v 26. tt, ze to do porodu snad vsechno zapomenu. :) Uklidnila jsi me, ze se to v 34. tt v poho zvlada. S tou druhou prednaskou jsem si nebyla jista, ale kdyz rikas, ze je to OK, tak na ni asi taky pujdu. Musela ses na kurzy nejak prihlasovat? V Horovicich rodily uz dve moje sousedky a obe byly hrozne moc spokojene. Dej pak urcite vedet, jak probehl vas porod. Drzim palce! Lucka

Ahoj,tak ja bych sla driv,pac nevis co te muze potkat!Tim samo nechci nic privolavat,ale ja treba u prvniho tehu musela uz v 35t do nemocnice a lezet tam az do porodu :(

ja a ani manzel za sebou taky zadńej predporodnim kurz nemame a vsechno bylo u porodu skvele,protoze i tak nam u porodu vsechno rekli.Stai posloucht co ri reknou doktori.Chvilku pred porodem jsem byla na vysetreni a rikala Dr.ze jsem na zadnem tom kurzu nebyla aon mi rekla,ze to je jen lepsi,protoze maminky chodi pry moc "chytre" k porodu a doktorum to nekdy byva jen ke komplikaci.Rekla mi,abych poslouchala i s manzelemco nm budu dokori rkat a vsechno bude ok :a:

In reply to by siska333

Dekuju za radu ze zivota, taky jsem si rikala, ze proste porodit musime, i kdyz predem neabsolvujeme vubec nic. :) Budeme tedy bedlive naslouchat. Mej se, L.

já teda na kurz chodím (jednou týdně na hodinu), myslím, že jsem se tam dověděla celkem dost věcí, který se mi budou hodit, ale určitě se dají najít i na internetových stránkách. Já na kurz chodím hlavně proto, že jsem chtěla aspoň trochu cvičit a doma se nedonutím. Jinak ale co mám zprávy od kamarádek, tak si celkem chválily tyhle jednorázový kurzy v porodnici, protože pak k porodu nejedeš do úplně neznámýho prostředí. Já bych na něj šla tak nějak kolem 30.tt, ale 36.tt mi přijde už docela hodně pozdě, takže pokud to s manželem nejde zkombinovat jinak, tak raději ten 26.tt

In reply to by ha.nka

Diky moc za odpoved. Uz jsem se taky rozhodla, ze tam pujdeme radeji drive, 36. tt uz je prece jen hodne pozde. Na kurz bych taky rada chodila hlavne kvuli tomu cviceni, doma se opravdu nedonutim (jeste, ze mam psa a ten me vyzene trikrat denne ven :) ), ale nejde to dat do kupy s praci, tak jsem rada, zes me uklidnila, ze o nic neprijdu a vse potrebne se snad dozvim v porodnici. Mej se, L.

Ahojik,
tak já už jsem na kurzu v nemocnici byla 23.12.,to jsem byla asi v 24.tt a byla jsem tam s nejmenším břuškem :s: Ostatní holčiny tam byly těsně před porodem.Jsem ráda,že jsem šla tak brzo pač nikdy nevíš a ty informace rozhodně nezapomeneš.Takže já bych šla radši dřív,ale to záleží fakt na tobě.Měj se pěkně Lucík :a:

In reply to by lucicek

Diky moc za odpoved. Jeste me zajima, jestli planujes chodit na nejaky dlouhodobejsi kurz. Mne to vzdycky prislo jako tahani penez. Ted, kdyz uz se me to tyka, tak si rikam, abych neco neprosvihla, ale kdyz jsem se koukala na napln tech kurzu, tak ve finale je to o relaxu, protahovani, setkavani tehulek a predavani si informaci. Navic bych si na to musela brat dovcu a to by asi sefka nevydychala... Ja moc rada chodim sem a mam pocit, ze se toho tady dozvim maximalne. Mej se, Lucka

In reply to by Lufu

Tak na dlouhodobější kurz plánovat nechodím,chtěla jsem začít v listopadu cvičit nějaké to těhu cvičení,ale jelikož začla ta chřipka tak jsem se na to vykašlala,pač mám oslabenou imunitu a chytnu kde co :00: Ale mám vplánu jít na dvě přednášky o porodu a kojení a vše kolem něj.Taky mi hodně dala ta přednáška z porodnice.Kdysi taky žádné předporodní kurzy nebyly a odrodily všechny maminy,myslím že to zvládnem i bez kurzů jsme holky šikovný,none?? :C]]: Mivej se Lucík

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Diky za odpoved, to zni hodne dobre. Ja se jeste po necem mozna poohlednu, ale zrejme nic s takovou naplni a za tak super cenu neobjevim, bohuzel u nas v okoli nic podobneho, co ja vim, neporadaji a kdyz uz tak jen pro tehulky a treba v jedenact dopoledne, coz se mi nehodi. Skoda. L.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No prave, cena celeho tveho kurzu pro dva odpovida pomalu jedne hodine kurzu, ktery jsem objevila v me blizkosti ja... :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky