Máte zkušnost?

07.01.2010

Ahoj všichni,
jsem na úplném začátku, odhaduji 3. týden. V pondělí jsem byla u doktora ale ještě nebylo nic vidět, mám přijít v úterý 12.1. to už by mělo být jasné. Ale pan Dr mě postrašil, že prý nedooručuje sporty, cesování a jiné aktivity, hlavně na začátku. Příští týden jedeme na hory, takže lyžovat neubudu. Původně jsem si myslela, že na běžky bych mohla ale pan doktor mi pěkně utnul tipec. Máte někdo zkušenosti, co se na začátku těhu dá dělat a co nestojí za to pokoušet? Nechci nic riskovat, ale připadám si teď, že nemůžu dělat vůbec nic. A taky mám problém co říct ostatním, proč nelyžuju :? Kdy je vlastně správná doba na oznámení šťastné události okolí? Je to 12. týden?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já jsem vynechala vše, kde mi hrozil ostřejší pád, tedy např. kolo, v tvém případě lyže, ty běžky snad tak hrozné nejsou :) Znám ale jednu holčinu, ta jezdila na kole do osmého měsíce :? a pak mám kamarádku, co sjížděla v sedmém v pohodě tobogán :? Ostatním můžeš říct, že sis třeba před časem zvrtla kotník a že to ještě není úplně ok a oznámit se to hodí kolem toho 12. týdne. Ale třeba u mě to bylo u dcery nemožné, protože to bylo na mě už od 6. týdne hodně vidět, že je něco jinak, takže nic a ted, co čekám chlapečka, tak tam by se to tutlat dalo, jenže v době, kdy jsem čekala zda dojde menzes nebo ne, jsem dostala angínu a tou dobou jsme byli na léto na baráku u tchánovců a manželova maminka, bývalá lékarnice, mi furt byla v dobré víře v patách, at si vezmi tamten a onen lék :s: a já furt že ne a ne, až jsem musela s pravdou ven. Takže sama uvidíš, kdy přijde ta správná chvíle to oznámit :)

In reply to by veronikafrankova

No tak to mě včera moje skorotchýně nakoukla ne net, stihla jsem tuhle stánku stáhnout na lištu, ale je tam čitelný celý název, tak nevím jestli to viděla, ale vzápětí mi přinesla na ochutnání nějaký nový Coldrex s medem, i když mi nic není. Tak nevím, jestli to zkoušela nebo co :?
Hlavně mám strach, aby na to nepřišli v práci. Stejně to bude bomba až to tady řeknu, budu už 4tá a další 2 se snaží otěhotnět ( o mě to nikdo nevěděl, takže to bude překvápko :s: ) Na to, že nás tu je zaměstnaných v malé firmě cca 30 nebo 40 lidí, tak je to tu docela plodné :j) . Budu se snažit to ututlat do toho 12. týdne, vychází to na narozky mojí mamky, tak bych jí chtěla dát fotečku z ultrazvuku. Snad to vydržíme.
Na těch horách to prostě neřeknu, ale je to takové divné tvrdit, že ne, když jo. Mám strach abycho to nějak nezakřikla. A oni budou vyzvídat, protože se vídáme s bandou tak jednou do měsíce a pokaždé se holky hned ptají. Ach jo, jako by to nevěděly, že se to neříká hned. No uvidíme :ww:

In reply to by Šáruška2

Jo jo, to je snad všude stejné :s: V práci to bylo hnedka venku, při dceři jsem hodně tak nějak těhotensky opuchla a brzo jsem musela mít těhotenské věci a taky jsem dost přibrala, ale tam jsem se nemusela bát to říct. U ostatních jsem to taky nechtěla zakřiknout, ale prostě to fakt bylo vidět brzo. Dát mamce na narozky fotečku je skvělý nápad, když si představím, že by to tak udělala moje dcera, byla bych nadšená :C]]: Přeji bezproblémové těhotenství, papa :a:

Ahoj, pkkud bys šla na běžky, někde v klidné trati, tak proč ne.. jen pozor na pády.. Cestování na začátku se nedporučuje delší vzdálenost... A tvůj třetí dotaz, já měla za sebou potrat, tak jsem se bála a nikomu jsem to neřekla... zdělili jsme to až někdy v 17tt, když to ne mně bylo vidět..

Martina, Ráďa a Matyášek

Ahojky,poku´d nemáš problémy,tak téměř všechny sporty (včetně lyžování) se můžou provádět až do 12 týdne,jelikož děloha je schovaná a mimi chráněné před nárazem.Pak už se nedoporučují sporty co u nichhrozí riziko pádu.Jo a jinak já jsem tři dny před porodem uplavala v bazénu 1,5 kilometru a dva dny před porodem jsem byla cvičit v posilce.Dělala jsem to tak celý těhu a já i malej jsme naprosto v pořádku.Ono hodně záleží na tom,jakou máš fyzičku před těhotenstvím.jo a já jinak díky sportování přibrala za celý těhu jen 6 kilo a nikdy mě nebolely záda :) jo a jinak,my jsme to dávali loni jako dáreček pod stromeček,to ty už asi nestihneš :) A tak bych počkala na srdíčko a pak to oznámila .)

Jsem ráda za každý názor. Doktor mě úplně zblbnul. Myslím, že je těhotenství je sice jiný stav, ale určitě by se člověk měl chovat normálně a ne jako nemocný. Jen nevím s tím utajením, mám obavu, že to poznají a budou se vyptávat, ach jo. No nějak to zvládnem. Díky :-)

Ahojky, tak odpočívat by jsi měla tělo si musí zvyknout na to že jsi těhotná a prcek se musí v klidečku pořádně zavrtat.. :-) já to řekla na začátku těhu už asi v 6.týdnu a to každému.. Teď jsem v 17.týdnu :-)

In reply to by natalieH09

Ahoj Naty, díky za odpověď. S tím oznámením - řekla jsi to už i v práci v tom 6. týdnu? Já mám strach, že to na mě holky poznají. Chodily jsme do Vánoc cvičit na trampolíny, což teď nepřipadá v úvahu. Zatím to nějak omlouvám, ale když to potrvá dýl, tak to asi vydedukujou. Mám hlavně obavu, že pokud by se to nepovedlo, tak pak všem vysvětlovat co a jak... Proto bych to radši ještě utajila. No uvidíme :ww: Ještě se chci zeptat: od té doby co to vím, tak si tu pročítám příspěvky a každá prkotina mě dojme pomalu k slzám. Je to asi radostí a tím, že si teprv zvykám, že se TO OPRAVDU POVEDLO! Ale je to normální? Pripadám si divně, když doma bulím u diskuse a v práci mám co dělat abych to udržela ://:

In reply to by Šáruška2

Ahojky, no já to řekla všem-já si dodělávám školu-nástavbu, tak jsem to řekla učitelům a spolužákům.. A to berou na mě ohromný ohled.Já jsem to jaksi ani udržet nějak nemohla, zaprvé jsem kouřila a jakmile jsem přestala hned kouřit a taky se mě hodně na samém začátku zvětšily prsa, tak už se mě ptali sami.. A já se tím tajit ani nechtěla, chtěla jsem aby to už všichni věděli abych jim pak nemusela nic říkat. No a s tím bulením, není snad den co nebrečím, jak u diskuze tak kvůli nějaké prkotině co mě řekne přítel, a je to úplně normalní.. Na začátku jsem hodně brečela kvůli samotnému mimču-strach nejistota jak vše zvládnu a tak, pořád mám obavy, ale už to tak neprožívám.. Přeji ti pohodové těhotenství, ať tě netrápí, žádné problémy a ať jsi v pohodě.. :-) vše bude v pořádku, určitě! :-)

sice na hory nejedeme ale mela by jsi odpočivat hodne a chodit na prochazky musíš se opatrovat.vím o čem mluvim.mi jsme to už řekli,ja to beru tak že když to ma byt tak to bude,mam za sebou 2 nepřijemne životní zkušenosti a ted si to opravdu kladu na duraz odpočivat papat viminy a nedelat nic co by mohlo ublížit me nebo mimiskovi.je to jen muj nazor.jinak se opatruj papa
tady jsem ti neco nasla snad ti to pomuže papa http://www.porodnice.cz/dobry-den-jedne-predchozich

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka