příkrmy

04.01.2010

Maminky zajímalo by mě co všechno dáváte svému mimču za příkrmy. Malý bude mít pět měsíců a papáme už mrkev, květák, brokolici, jablíčko, meruňku. ( vše samozřejmě v přesnídávkách. Dneska jsem objevila broskvovou ( zavařoval děda :-) můžeme i broskvovou??? A co bílé jogurty dáváte?

white_tie (neověřeno)

Myslím, že pokud už krásně papáte zeleninu, můžeš zkusit přidat masíčko, pokud jste teda nahradili plnou dávku mlíčka zeleninovým příkrmem. Jinak s jogurty bych též ještě počkala, my jsme ho ochutnali cca před týdnem (je nám 6,5 měsíce), ale malýmu stejně moc nejel.

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

ahojky tak včera jsme zkusili to masko - krůtí a Áďovi chutnalo a dokonce neměl žádné boleníčko a byl spokojený!S těmi jogurty to vidím taky až po půl roce , dík

white_tie (neověřeno)

In reply to by k.a.c.k.a.

No vidíš, to je dobře. Mě dr. říkala, že by měli baštit maseno 6krát týdně, tak to střídáme. : )
Jinak moc rádi máme křupky - kupuju je ve zdravé výživě a Max se po nich může utlouct, je to dobrá jednohubka a navíc se naučí i sami trochu papat. Ze začátku byl Max vždy celkem zapatlanej a křupka jen ožužlaná, teď už ji krásně spapá celou a vůbec se neumaže : )

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

maso šestkrát týdně? Opravdu? a co žloutek? ty křupky dáváš od kdy asi? Taky mám v plánu si je koupit, a ještě nějaké ty sušenky. myslím že jsou taky od šestého měsíce. Musím se ale přiznat že ty měsíce moc nedodržuji. Mám známého dětského doktora a ten mi poradil že se mám spíš řídit tím jak je mimčo velké a těžké než měsíci. A je to pravda, váha některých miminek se hodně liší. A taky prej jeho chutí do jídla, no a to on by zblajzl všechno. Včera jsem jedla jogurt a pořád natahoval ruce a mlaskal a otvíral pusinku, bylo to komické, musela jsem mu dát koštnout :smich:

white_tie (neověřeno)

In reply to by k.a.c.k.a.

No začít se má samo zeleninou, pak přidat to maso 6krát týdně a až bude baštit maso, tak pak ten sedmý den (co nebudeš dávat maso) dáš žloutek. Ale ten ještě nedáváme. Zatím papáme jen maso. Křupky mu dávám cca od 5,5 měsíce, ale jsou v pohodě, takže můžeš určitě klidně dřív. Já zkoušela i ty sušenky, ale ty se blbě drží a strašně se drolí, v tomhle jsou ty křupky mnohem lepší. Sušenky máme doma taky, ale většinou mu je nalámu do odpolední přesnídávky, rozmočí se a malej je spokojenej. Nastrouhaný piškoty občas přidám i do kaše, pokud se mi zdá řídká, protože se tím krásně zahustí.
Jogurt už jsme dávali, ale ten u nás moc úspěch neměl. Já zas včera škrabala jabka na domácí přesnídávku a taky se natahoval, tak jsem mu dala jeden měsíček a on si s ním krásně a spokojeně vyhrál. : )
Jinak jsem mu už dala i ochutnat kinder mléčný řez - jen ten vnitřek, to bílé, hladově se na mě díval, když jsem ho jedla a taky mu moc chutnal. Já tot aky moc nedodržuju. Řídím se takovou stupnicí od Nestlé, mají stupeň 1, 2 a myslím, že i 3. Nejdřív jedl jen jedničku a když už jedl krásně tu zeleninu a v pohodě, tak jsme dali ten stupeň dvě (např. medové mlíčko s kaší - v jedničce je rýžové a banánové). Teď už bych řekla, že jsme na to "druhém stupni", tak pomalu začnem zkoušet tu trojku. Jinak jídlo od uk.6m jsem dávala už před ukončeným a malýmu nic není. Vždycky si přečtu složení a podle toho mu to buď koupím nebo ne.

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

Jo tak to je přesně moje řeč. Křupky se pokusím sehnat. Jo a ještě pijete čajíček z dudlíku? nebo ho už učíš z pítka? Adámek má teprve pět měsíců takže pítko ještě nic moc, ale je dost šikovný tak mu tam kapku čaje vždycky dám a buď to vybryndá nebo to vypije.

white_tie (neověřeno)

In reply to by k.a.c.k.a.

No já jsem koupila flašku od lovi - dá se na ní dát normálně dudlík, pak tréninkové pítko, pítko 6m+ a pítko 12m+. Občas pije z dudlíku, tréninkové nechce, ale z toho pítka 6m+ pije krásně. Dá se tam nastavit i ntenzita kapání tekutin, takže je to skvělý. A když tu flašku odrátí, tak nic neteče, musí to cucat - tahat, aby mu něco teklo. Je to parádní a ani to nebylo moc drahý. Jinak křupky jsem koupila ve zdravé výživě, ale holky tu kdesi psali, že je mají prý i v lékárně.

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

jogurty bys neměla zavádět před 8. měsícem... té broskvové bych se tolik nebála, ale jen pár lžiček - sama uvidíš, zda bude mít malý reakci...

In reply to by Kytiii

Kyti ani tvarohy třeba smíchané s UM nebo s přesnídávkou? Jinak broskvová měla velký úspěch :-) My když jsme byly se ségrou malé tak jsme od třetího měsíce naprosto odmítaly mlíko a doktorka mamce poradila ať nám dává jiné mléčné výrobky - tvarohy , pribiňáky, jogurty. Co mi hlava nebere je to, že se některé názory na stravu miminek tak liší. co člověk to názor, stejně tak co doktror to názor. Dnešní doba je fakt divná :no:

In reply to by k.a.c.k.a.

tak nejde tak ani o rozdílnost názorů... bohužel stále dost maminek zastává postoj, že když jsme my mohli vyrůst na sunaru, krupicových kaších od 3. měsíce, pribiňáčcích od 4. měsíce apod, a žijeme, tak je to správné dávat i vlastním dětem...
- bohužel si vůbec neuvědomují šílený nárůst různých alergií a jiných civilizačních chorob právě v důsledku zhoršujícícho se životního prostředí, kdy to co platilo kdysi, už dávno neplatí, protože dnešní děti jsou daleko náchylnější ke všemu, tudíž se nevyplatí jejich organismus zatěžovat víc než je nutné...
- tj. doporučuju bílý jogurt od 8. měsíce a tvaroh a výrobky z něj od 1 roku...

In reply to by k.a.c.k.a.

ať si to každá maminka dělá podle svého svědomí... :)
- samozřejmě, že když maminka ještě na roce nedává bílek, nesolí striktně nic, nedává nic na oleji apod... tak je to přehnané... ale zrovna s laktozou spěchat? to se nevyplácí...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka