Jak prožíváte nespaní svých ratolestí???

06.01.2010

Ahojky holky, jelikož ta moje roční pařička zase nespala a celou noc se kroutila, kňourala, ve tři ohromně vyspáno a usnula až teď kolem páté, tak by mě zajímalo, jestli vás taky tak vytáčí, když se vám dítko takhle vzbudí? Já jí v klidu přebalím, dám napít, popřípadě trochu mléka, ale jakmile do hodiny neusne, tak mě začne přepadat taková ta sebelítost - proč jiným maminkám děti spí a ta moje prudička ne? Proč se nemůžu někdy vyspat v kuse aspoň do pěti, abych mohla být večer čilá a neusnula u uspávání v půl osmé a mohla se teba taky někdy věnovat manželovi? celý den se jí věnuju, sama rpo sebe mám čas, jen když spí a ona mě nenechá ani vyspat...... pak mě chytne tak do půl hodiny hrozný vztek, pokud neusne, dám jí do postýlky, ať si řve a jdu se vykřičet do koupelny, někdy v duchu padnou i ostřejší slova na její adresu. Já vím, že jsem máma, měla bych mít nebetyčnou trpělivost, ale asi jsem slabší povaha. docela mě drtí, když tady čtu takový to "ta moje bobinka zase od 2 nespala, tak jsem si s ní hrála" "to moje zlatíčko je zase od půlnoci vzhůru"... jsem asi špatná máma, když mě to ubíjí, nevím, jak se mám naučit větší trpělivosti. Jak to nespaní dítek vnímáte vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak my už to naštěstí nějak překonali, ale zase se to může vrátit. Já když si vzpomenu, jak Matěj celé dny křičel a v noci byly 2 hod uspávání za pochodu nebo houpání na nohách na 1 hod spánku, tak to byl děs. Ten kdo to nezažil, to neposoudí. Ono, když se to stane jednou týdně, tak je to pohoda, to se dospí, ale nespat pořádně třeba 6 měsíců (jako my), to už fakt je na .... No Ty to máš pořád.
U nás se to nějak poslední měsíc zlepšilo, no Matěj spí i hodně s námi, za cenu, že spíme. Ale to nás čekají zuby ... (11měs a pořád nic).
Naty už je velká, zkus být nekompromisní, ono jí to podle mě přestane bavit. Zkus ji zkrátit denní spaní a večer dát třeba později (Matěj chodí kolem 22hod), alespoň si i taťka "užije" svůj díl a určo do vlastního pokojíku a v noci prostě přebalit, napít, najíst a nechat být. Asi to bude chtít trpělivost, ale já bych to prostě vyzkoušela. Ona už podle mě moc dobře chápe, že maminka kolem ní skáče. To, že se budeš snažit nastavit nějaké mantinely z Tebe nebude dělat špatnou mámu, ale naopak.

Lištička Kačka + Matýsek

In reply to by Lištička

Kačko, přesně tak, kdyby ty nepropané noci byly výjimkou, tak to člověk přežije, ale když jsou výjimkou prospané noci, tak je to opravdu tragédie. Já se utěšuju, že u nás to teď jsou opravdu zuby - stoličky, asi to bude ještě síla. ale už jsem taky uvažovala jí udělat vlastní pokojíček, jinak ona spí přes den tak 40 minut maximálně, takže tady není co zkracovat, spát chodí v půl osmé večer, to už je vyflusaná, jak jede celý den jak fretka a my teda taky, navíc manžel chodí domů kolem páté a vstává ve 4, takže chce mít večer taky klid.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ivi, já jsem nad tím taky uvažovala, jenže my to máme trošku komplikovanější, chceme jí udělat pokojík z naší ložnice (máme 2+1) a chce to zrekonstruovat, takže čekáme na jaro, až to půjde. taky si od toho slibuju hodně, tak doufám, že mě nečeká pouze více lítání do vedlejšího pokoje....

Tak Ivčo, můžu tě ujistit, že naprosto vím jak ti je ... My máme nespavce od narození, vyváděl už v porodnici, maminka co se mnou byla na pokoji ráno zažádala raději o nadstandard :$$: , mě to teda nevadilo, aspoň jsem tam byla sama a byl klid.
Já jsem dala na radu mudry a dávám malýmu sedálii, spí aspoň cca. do 2 do rána, pak ho nakojím, někdy je jako že děsně vyspalej a začne vyvádět a :^O^: , tak na to jdeme po dobrém - pochovat, pohladit, tiše promlouvat. Když to nezabírá, tak jde varianta po zlém - křik, donutit ho si lehnout a někdy, když to fakt nejde a řve jak tur, nic nepomáhá, dostane přes plínu. Pak si to vyčítám, že jsem to neměla dělat, že za to nemůže bla bla bla - jak píšeš.
Sedálie nám pomáhá, ale pro změnu nám rostou zuby, takže celou noc nespí ani kdybych se na hlavu stavěla.
V podstatě jsem se nevyspala od těhotenství a nejhorší je to, když je manža v Rusku a já na malýho sama. To mi z toho pak opravdu hrabe :spid: .

In reply to by bella.v

Mě zase v porodnici spolubydlící říkala, jestli bych si to miminko nemohla ztišit, že jí to ruší ze spánku, přitom já jsem v porodnici spala snad 2 hodiny za noc, malá celé noci proječela a ve dne spala jak andílek. Doma to bylo snad ještě horší, ale to mě někdy vystřídal manžel. Já jsem Sedalii zkusila včera večer a snad to do několika dnů zabere, dneska to teda nezabralo vůbec. "Těší" mě, že nejsem sama, kdo ztrácí nervy, ale je mi líto, že tohle musíme prožívat. rostě kdo nezažil, neví, jaký to je. manžel sice přijde každý den domů, ale v pět, v půl šestý, takže tak nějak jsem na to taky sama, ale v noci je dobrý, že má člověk aspoň tu jistotu, že kdyby neudržel nervy na uzdě, tak je tam někdo, kdo ho chvíli zastane. Kdyby byl úplně pryč, tak by mi asi hráblo.

Já se vztekám už jen když se vzbudí třeba po dvou hodinách spánku. Protože mi přijde nenormální, aby za dvě hodiny měla znovu hlad. Ale pokud jí nedám, tak se vzbudí úplně a třeba na dvě hodiny. Takže pokaždé musím nakojit. Když rostou zuby (což teď asi rostou, že), tak nepomůže ani nakojit, je nevrlá... když si tak vzpomenu na ty horší časy, tak byla vzhůru třeba od půlnoci do třetí hodiny. Nebo od dvou do čtyř. Od desíti do půlnoci - i když jsem nakojila. I přes Nurofen (kdyby to náhodou bylo kvůli zubům) je to stejné. Pak se ještě vzbudí klasicky na kojení, za celou noc cca - abych malé nekřivdila - 3x-4x, bývaly noci horší - - i 8x atd. atd. Poslední tři dny je všechno lepší, nespí celou noc, to ANI OMYLEM, ale nevzbudí se a nehraje si pár hodin a neřve. To považuji za úspěch. Nevyspaná jsem ale stále (tři lepší noci nemůžu považovat za to, že jsem dohnala těch cca 10 měsíců hrůz, na to těch pár dní fakt nestačí), permanentě a asi už to nikdy neskončí :D.
Nervák jsem ukázkový, tyhle situace nezvládám. A když se ještě Nelinka začne vztekat, no.... brrrrrr.

In reply to by Cherry

Cherry, to je teda taky síla, ta tvoje Nelinka, taky si říkám, že bývaly horší časy, ale ohly by taky nasat ty lepší. mě to taky přijde naprosto nenormální, jak se takhle může budit, kolikrát nenaspí ani to, co by měl dospělý člověk a je celý den nabuzená, nechápu to absolutně.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mnio, já myslím, že se už nevyspíme nikdy, ono každé období má něco. ale opravdu závidím maminkám, které se vyspí, já to neznám. U Natky to taky bylo horší, co se začala přetáčet, předtím se enchala zavinout a pár hodin dala, teď se budí jak se mlátí o postýlkový zarážky, pořád cestuje hlavu narvanou v mantinelech....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No a do dneška to neznáme...... No, ale tím tě nechci nějak stresovat, třeba se to u vás zlepší....

Mám to to samé co ty... Od narození se malej budil co 3 hodiny a co začaly zuby tak i častěji.Měl období že vstval co hodinu a poslední dobou je v noci klidně přes hodinu vzhůru. Je to děs. Je fakt že včera ale vstával až v 7:40 jelikož v noci vážně řádil... Něchtěl být v postýlce ani u nás, ani prso... Doufám, že jsou to zoubky jinak mě jebne... :-( No každopádně abych celou noc spala neznám 14 měsíců co je malej na světě a asi tak 7 měsíců ěhotenství co jsem chodila stále čůrat...

je to docela normální si v duchu zanadávat a trochu se tím zklidnit.... Mě to moje kometka od narození taky nespí a jsme v noci neustále vzhůru, neznám delší spánek než dvě hodiny a to je maximum.... No a to nám bude 14měsíců....
No a k tomu hraní.... Pokud by to bylo jednou za měsíc a byla to vyjímka, tak si myslím, že si klidně s tím úsměvem na tváři budu taky hrát!!!!
U nás je to, ale klasika a tak se mi po víc než roce úsměv v noci z tváře vytrácí!!!!!!!!!!!
Kdo to nezná, nemůže pochopit, když člověk únavou padá s prominutím na hu...... :spid: :spid:

In reply to by griotka

Přesně, kdo to nezná, nepochopí. byla tady nějaká diskuse, kde si maminka stěžovala, že dítě celé noci nespí a ona je z toho nervózní a ještě jí ostatní zjezdily, že může být ráda, že má zdravé dítě a ať si nestěžuje a vydrží to....

In reply to by ivca.konik

že maminy kterým se dětičky probudí jednou nebo dvakrát za noc nás nikdy nepochopí.... Když je člověk neustále ve spánkovém deficitu, tak nemá energii absolutně na nic... Neříkám, že pořád, ale někdy to na mě tak padne, že bych nejraději nic nedělala!!!!!!!!
Samozřejmě, že je pravda, že není nad zdravé dítě, ale vypovídat se tu a vědět, že v tom člověk není sám je přece docela fajn, tak nechápu, proč to někdo odsuzuje......

Ahoj Ivčo, když se mi malá narodila (dnes 15mm). Tak od příjezdu z porodnice mi spala každou noc od osmi do devíti - půl desáté. Ani jednou jsem v noci nevstávala, ani jednou jsem v noci nekojila! Podotýkám, že kvuli tomu jsem přišla i o mlíčko. Přes den taky pořád jen spala. Tak to bylo do ročku. Kde jsem jí dala tam spala. A teď? Poslední 2mm, je to síla!!!!!! Jde spát o půl 8, kolem půl 10 je vzhůru, při štěstí usne kolem 2 a ve 4 je zase vzhůru. Sice nebrečí, jen vysosá mlíčko nebo čaj a je v postýlce v klidu, tu si brouká nebo mamuje, tu si zpívá či se chlame. Ovšem já nesmím být v místnosti (v ložnici). Když příjdu tak vztává z postýlky chce hopi začne mi dlubat v nose tahat za vlasy, atd. To jsou ty "hezčí noci"!!!!!! V horším případě : Vzbudí se kolem 2 ranní a 20min. v kuse řve a řve a řve! Nechce ponosit, vzteká se mlátí mě, tahá za vlasy, štípe. Nechce cumel, čaj mlíko, nic. Mě to někdy příjde jako nějaký záchvat zlosti. Přesně za 20min, jako mávnutí proutku je klid, vypije mlíčko, lehne a spinká. Musím podotknout, že pak když usne, tak jí budím kolem 12.h na objed. Takže to zase dospím taky během poledne. Jéje, musím budit starší do školy :~!: . Jsem se nějak rozepsala, promiň nebudu mít čas zkontrolovat chyby. Jo a s tím, že někdy padne nehezké slovíčko na děti v afektu, vždyď je to mezi Vámi, néééé??????? :s: . Tak zas někdy :a: :a:

In reply to by muninek

ahojky muninku, tý jo, to je síla, že se ti to takhle otočilo, já jsem aspoň zvyklá a tak nějak smířená, má to už od narození. a že k tomu zvládáš ještě další dítko, klobouk dolů, mě by asi odvezli do Bohnic.

In reply to by ivca.konik

Zase, Natálka to je anděl. Když příjde ze školy tak si spolu hrají třeba i dvě hoďky je nevidím neslyším. Když Danča odpo spí, tak já zalomím taky a Naty se učí a dělá si ukoly, nechá nám klid. Když je doma manža, tak mě taky pošle chrupat i když se mi zrovna nechce!!! Já jsem noční člověk, takže mi nedělá problémy hrát si s malou třeba ve dvě v noci. Chuděry mamči, které mají v noci hukot, a přes den nemají možnost si odpočinout!!!!! Před chvíli jsem Danielce našla stoličku, takže to přikládám k zoubkům. Nebudu jí dávat žádné léčiva, tak to musíme vydržet! Děvčátka budem si držet palce, slibuji Vám, že až budou mít naši prckové 6 a více let, tak se určo vyspíme :C]]: :a:

Zrovna dneska se Anicka vzbudila v 3.33. Sla jsem ji dat dudlika, pohladit, vetsinou zabere, obcas ne. No a dneska se dama rozhodla, ze uz ma naspano. Takze jsem ji hladila, chovala, nic. Tak jsem zkusila kocarek - jezdila jsem s ni v kocarku a presne jak pises, uplne uz vzteky bez sebe, ze se ji nechce spat, ze jsem ospala, ze zase budu pres den nepouzitelna, jaktoze manza spi a ja ne. Kdyz ani po hodine nespala, tak se intenzita jezdeni dost zvysila, ze jsem se az bala, jestli nevzbudim sousedy pod nama. No a pak jsem ji nakojila v nadeji, ze to ji uklimba, ale taky nic. Nastesti se pri tom na me smala a povidala a ja jsem se tak nejak zklidnila a uz jsem ji to ani nemela za zle. Ale presne jak pises, taky mi je potom lito, ze jsem na ni neprijemna, v duchu i padne nejake to ostrejsi slovo, nebo ze jsem i nastvana na manzu.
No tak snad jsem te trosku uklidnila, ze v tom nejsi sama, a doufam, ze se ty nase damy snad brzy rozhodnou spinkat dyl!!!

In reply to by Janina_00

Koukám Jani, taky veselé noci :( A taky jsem na manžela nas..., hlavně o víkendu, když by se teda mohl postarat on, tak jde spát o půlnoci a to po něm ve tři ráno nemůžu nic chtít, když já jsem odpadla v osm (a mezitm jsem byla tak milionkrát vzhůru, abych utišila Natálii). A přes vánoce zase měla mamaobdobí, takže i když k ní vstal, tak ječela, dokud nedorazila maminka... já se utěšuju, že snad jednou líp být musí, před rokem bylo hůř, to měla obrácený režim a v noci prostě nespala vůbec.....

Klid, nejsi špatná máma, mě to taky ubíjí a pak se vztekám.. Malej teda spí relativně dobře, ale má dny, kdy taky spát nechce, já ho vždycky vezmu k sobě, nakojím, strčím do postýlky, on je chvíli v klidu a pak ječí jak siréna a já jsem u toho vzteklá jak pes. Když jsem fakt hodně unavená, tak usnu, i když spustí tu svoji sirénu, ale když to zaspat nemůžu, tak jsem fakt naštvaná, zvyšuju na něj hlas, pak je mi to ráno líto, ale v tu chvíli to jinak nejde. Zrovna dneska vstával někdy v půl čtvrý, asi bych ho uspala, ale zvonila tu Policie, vykradli nám auto, takže přítel šel za nima a my jsme s malým vzhůru, to budou scény, až ho budu chtít zase uspat... Já teďka dávám čaj pro lepší spaní od Megafytu, docela to zabírá, nechceš ho zkusit taky?

In reply to by Raduš.ka

tak to jste měli akční ráno, ty jo, fakt nezávidím, snad toho neukradli moc. Já už jsem přemýšlela i nad sedalií, přeci jen už máme rok, tak by to mohla, podle mě je zvýšeně dráždivá, vzbudí jí i to, když jde manžel v noci na záchod (malá s námi zatím spí v ložnici). má to už odmalička a já se rok pořádně nevyspala.

In reply to by ivca.konik

No to ještě nevím, taťka se nám ještě nevrátil, oni se pokusili s autem odjet, ale to se nepovedlo, tak alespoň odnesli, co se dalo, ani pojištění proti krádeži nemáme, nový autorádio, no super! Škoda mluvit, když ti pak přítel řekne, že mu to pojištění nabízeli za směšnou částku měsíčně a on to nezval, já bych ho přetrhla. No nic. Hele, pokud má takový problémy se spaním, tak tohle řeší na dětské psychyatrii, zrovna nedávno jsem šla kolem a měli to uvedené na ceduli, tak by možná nebylo od věci domluvit se s doktorem a přinejhorším tam zajít. Chodit na psychyatrii není žádná ostuda a pokud to pomůže, tak proč to nezkusit. O tý Sedalii nic nevím, jen jsem tu o ní párkrát četla, ale jestli to jsou homeopatika, tak proč nejprve nezkusit právě tohle...

In reply to by Raduš.ka

To je síla, to pak naštve, my jsme takhle zrušili pojištění oken na baráku a asi za dva dny mi na jedno spadl větrák a rozbilo se. Takže 2000 Kč škoda.
Dneska jdeme na roční prohlídku, tak se domluvím na těch homeopatikách s Dr., je to fakt už neúnosný. A nzkusm i ten čaj, třeba se to zlepší, díky za radu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka