Holky pomoc!!!

01.01.2010

Holky prosím o radu...
malá od nás chytla rýmu naštěstí to není taková hrůza a z nosu jí neteče, ale pořád jí v tom nose něco lítá a chrochtá a špatně se jí dýchá... Zkoušeli jsme odsát, ale všechno jsme ven nedostali, každopádně je to asi lepší, protože se ani nebránila a usnula u toho :00: :jawdrop: a zrovna dneska jak na potvoru spinká pěkně, jen jí otravuje ta rýma :r: Teplotu nemáme a doufám, že ani mít nebudeme, včera trošku kýchala a občas (tak asi 5krát za den zakašlala asi od toho jak jí to steklo do krku), podložila jsem jí takže spí na šikmo (hlavu výš)
Takže prosím o praktickou radu, máme odsavačku na vysavač. Ucpává se při osdávání odsávačkou na vysavač druhá dírka? a jak dlouho vysávat? (jo pro ty co ji ještě nepoužili, prvně nám vysavač ten adaptér vcucl do nástavce, museli jsme připojovat přímo na hadici a mě málem kleplo, že jsem našim odvařila vysavač za 8000,- :jawdrop: ale naštěstí to šlo při troše trpělivosti vytáhnout ;) )
Popř. další vyzkoušené rady na rýmu ;)
PS: stačí, že ji má manža to je horší než ta malá ;) a doufám, že v tomhle případě neplatí jak na Nový rok, tak po celý rok

ahoj, pokud má rýmu tak odsávat co nejčastěji. Já kolikrát odsávám i každou půl hodinu (i vnoci). Dobré je před odsáváním kápnout do každé dírky Libenar a chvilku počkat. Nosní dírku neucpávám. Odsávačku samozřejmě připojuji do hadice. Dobré je po odsátí vyřít nosánek olynthem nebo otrivinem pro kojence...

Moje malá byla nedonošená a už v nemocnici dostala rýmu. A i takhle mrňavýmu mimi kapli na vatovou tyčku kapky na rýmu pro miminka a s tím jí vytřeli nosík. Přímo do nosu nekapat!!!!!! Jen vytřít tou tyčkou. Pak jsme to praktikovali později i doma a super.

white_tie (neověřeno)

Ahoj, tak zkusím poradit. Kup si Libenar - kapky, který rozpouští tu rýmu na takovou vodu a pak se to líp vysává. Nakapeš do každé dírky, necháš cca dvě minutky působit a pak odsaješ. Odsávačku vždy nasaď na tu hadici, na nejmeší výkon, jeden musí držet malou ve svilsé poloze a druhej odsávat, nejdřív jednu dírku, potom druhou.
Dírku, kteoru neodsáváš zacpávat nemusíš : )

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

ona ta rýma je naštěstí vodová a místo libenaru používám fyziologický roztok (je to to samé, ale podstatně levnější ;) ) ale právě jak je to vodový tak jí to asi teče do krku a zakuckává se tím... jenže má 2 měsíce, takže ve svislé poloze se drží špatně...
http://mimiskuv.blog.cz/

čau Marťo, druhou dírku neucpávat, vysávat chvílku po pauzách, já nejdřív vysaju, pak navlhčím vincentkoua zase vysaju, nevysávám kýble, ale hleny a šušoně, to sama poznáš jak dlouho až z nosi nic nejde a pak se jí dýchá líp. Nell semnou u toho navíc docela bojuje, tak se zapotím, pak se jí uleví usměje se na mě a já ji řeknu, vidíš, maminka to s tebou zase mylslela dobře :c: , nevím co si v tu chvíli myslí }:) , ale pak mě solidně pokouše u kojení :00: , ale nechápu jak i vysavač mohle celé vcucnout, já nasazuju na hadici a v klidku.

In reply to by barushe

Vědět, že jsi vzhůru, tak se přijdu zeptat osobně :D no tak jsme to dělali dobře ;) ještě jsem ji otočila na bok, tak má aspoň půl nosu volnýho... My vycucli trochu šedozelené vody :s:
Ten vysavač jsem taky nepochopila a hlavně to dostat ven přes ty vroubky byl celkem problém, no málem mě kleplo...
no bobeška je ted úplnej ťuhýk a chrní, nějak ji nezajímá, že by měla papat, kojila jsem ji nějak kole druhé ráno, no počkám tak do půl deváté a pak ji vzbudím
http://mimiskuv.blog.cz/

In reply to by mabis

tak to jste šikulky, já mám pořád žrouta nenažranýho ať je noc, nebo den kojím po 2,5 hodinách, přibývá 100g za týden, což na takovýho žrouta se mi zdálo málo, ale MUDra říkala, že jí to naprosto stačí. Takže vy jste byly na celé svátky v Olmiku??? A to si dala???? Ještě si se z mámy nezbláznila????

In reply to by barushe

no už se těším do prahy ;) ale naštěstí byli 3 dny pryč a ted jsou na chalupě, ale slovo návštěva nechci pěkně dlouho slyšet...
my přibíráme kolem 200g ale pravda máme co dohánět...
spíš z tchánovců mě mrská... minule, jak jsme tam byli, tak tak si to tchán k malé přihasil v montérkách od prasat :jawdrop: :sick: doma u nich samo bordel, aspoň vysát mohli a kdybys viděla tu deku na kterou jsem si malou měla položit, sice byla vypraná, ale vypadala jak po dvaceti dětech, taky dárky pro malou byly od nich fakt super (metrovej plyšák, no to si s ním fakt dvouměsíční miminko pohraje a vlhčený ubrousky, který koupila na poslední chvíli u nich v samošce)
http://mimiskuv.blog.cz/

In reply to by mabis

:s: :s: :s: :s: :s: :s: tak to se směju, takže tchánovci opět nezklamali, teď si představ, kdyby skutečně příjemně překvapili, by sis myslela, že sis spletla barák, jo a tak to budeš mít celej život :ww:

In reply to by barushe

No to jo ;)
Tak už máme z nosánku průtokáč :( slzí jí i očička no snad nedostaneme teplotu (matka trubka zapoměla v praze průkazku pojišťovny) asi zavolám známe dětské doktorce ať si ji přijde poslechnout, protože i trošku pokašlává, ale spíš z toho že jí to teče do krku ;)... chudinka malinká a manža se urazil, že s ní nechci jet k nim... chjo... http://mimiskuv.blog.cz/

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka