Obřík :)

31.12.2009

Ahoj holky přeji Vám všem do Nového roku aby se Vám splnila vaše tajn přání a aby se Vaše miminka měli čile k světu.Jinka jsem byla 29.na kontrole a bylo mi sděleno že Tomášek už má 2250g což je na 33.týden docela dost.tak jsem zvědavá jakýho obříka si nakonec poneseme domů.Ale i přesto se na něho všichni těšíme.
Tak se mějte krásně a do dalšího roku vykročte pravou nohou.

Neboj,to nemusí nic znamenat,tyhle měření a vážení jsou orientační a často se seknou.To se nám stalo u našeho Tomáška,den před porodem nám řekli váhu 3,28kg a druhý den se nám narodil obřík,který měl 4kg.Tím tě ale nechci strašit,stejně,jako mimčo podváží ho můžou lehce převážit. :a:

In reply to by silvulinecka

Neboj.Já mám 160cm,šla jsem rodit s 63-mi kily a šlo to dobře,i když byl Tomík tak velkej.Za 4,15 hod bylo vše za námi.Je tedy pravda,že jsem rodila podruhé,ale prvně jsem skončila akutním císařem a to byl Adámek menší,než Tom.Tady alespoň vidíš,že velké miminko nemusí znamenat jednoznačně horší porod.Uvidíš,že to bude dobré.Držím palce :a:

Ahojky, Domčucha měl ve 33 tt 2400g, pak si cosi zvrtlo, preeklapsie a ve 38tt porod vyvolávali a měl bobík jen 2,65kg, takže se mu v břuchu nedařilo dobře a to jsem celou dobu ležela v nemocnici a tlak mi nikdo nezměřil ani jednou!!! Tím tě nechci strašit, jen si po roce vylívám trochu srdíčko.
Odhad váhy ber +-200g, někdy se mudři seknou o víc, ale tím nechci vyloučit, že se tvoje miminko má u tebe až takhle královsky :) . Hezký zbytek těhlukování :a:

In reply to by Kristule

Ahojky,docela čumím,že ti neměřili tlak!!!Kde jsi :s: a v nemocnici?To byl Domčulka nakonec pěkný drobeček.Klidně se vylívej,je potřeba to někomu sdělit i ppo 10ti letech.já jsem se tak sdělovala holkám se zkušenostma z porodnice a s neochotným personálem.Tak jsem zvědává jaký to bude tentokrát. :? Takže klidně písej :s: Do termínu mi zbývá 6 týdnů a na Tomíka se už všichni těšíme hlavně náš 4 letý syn.Tak jsem zvědavá jak se bude chovat až bude Tomášek na světě a bude vědět co to miminko obnáší :^O^:
Tak se měj krásně a do dalšího roku vykročit pravou nohou :one:

In reply to by silvulinecka

Jak mám vypozorovaný, tak je někdy dají zabrat víc malý miminka, než větší. Hele , co kus, to originál. Já mám kámošku, má teda 180cm, ale oba kluci měli 4,5kg a říkala, že vylítli jak po másle.
Jj, do nemocnice jsem se přivezla ve 32tt s rozjíždějícím se porodem, ležela jsem tam do ukončenýho 36tt a tlak mi nezměřili ani 1(vlastně 1x při příjmu), ultrazvuk mi dělali jen v den příjmu a prohlídli mě celkem 4x, při příjmu, 2x během 3 týdnů a při propouštění, takže tak. No nas.ali mě tam teda festovně. Celou dobu se snaží těhu udržet a nezjistí, že se prďolovi nedařilo dobře. Nakonec z toho byl akutní císař, zapomněli mi obvázat nohy, takže jsem po porodu byla oteklá, flekatá, špatný jaterky, ledviny, nohy jak konve. Mimochodem jaterky mám ok až teď, rok po porodu. Ikdyž určitě ta preeklampsie nějaký dopad v krvi měla, ale stejně.. Chtěla jsem si stěžovat, ale stejně bych to nikomu nedokázala, tak jsem na to hodila boba.
Užij si posledních pár týdnů s pupíkem a hladký porod! :a:

In reply to by Kristule

Ahojky tý jo tak to docela čumím!!Musela jsem si to přečíst hned dvakrát za sebou abych tomu fakt uvěřila.To je fakt hrozný.No hlavně,že to nakonec dopadlo tak nějak dobře.Ikdyž já být asi na tvém místě tak bych si fakt stěžovala.Ikdyž třeba bys to nikomu nedokázala ale aspoň by si třeba personál dal příště pozor.Anebo taky ne,že!!
Jinak si poslední týdny snažím užívat ale vzhledem ktomu,že od 16.týdne mám komplikace a nějak se jich nemůu zbavit,tak už se fakt těším až bude Tomášek na světě.Už se bojím chodit na kontroly co mi strejda(gynekolog) oznámí.Mám dobrý akorát tlak.
Tak se mějte hezky a užívej v poklidu zbytek víkendu.

In reply to by silvulinecka

Já měla téměř celý těhu na prd. 4 roky jsem se těšila, až budu těhotná a budu ukazovat pupík , no a víceméně mě viděla jen rodina asi 2 kámošky, páč jsem celý těhu proležela.... Taky jsem se těšila, až bude Domča venku a pak mi bylo líto, že ten císař byl takový fičák, že jsem se ani nestačila rozloučit s bříškem. Ony nebyly myšlenky, dr. mi řekl, nojó, to dítě musí okamžitě ven, nebo nepřežije a vy matko s vaší krví, to taky není žádná sláva, pak se seběhlo celý oddělení, všichni se na mě a ve mě hrabali, nechtěli mi přinést mobila, takže další nervy. Nakonec jsem se nasrala a řekla, že prostě bez zavolání domů na sál nejedu, tak to pak šlo. Pak byla ještě jedna nepříjemná věc, ale to už nebudu popisovat a zbytečně tě nějak stresovat.
Můžu ti říct, že jsem byla vzteky bez sebe a stěžovat si fakt chtěla, jenže při sebemenší vzpomínce, jsem měla hysterák, do toho hormony lítaly. Manžovi ani mě se tam dr. pořádně nepodívali do očí. 22.12. nás pustili domů a 23.12.mě vezla rychlá i s malým do nemocnice, páč jsem měla nějakou obr alergickou reakci, na interně mi malýho vzali, že se mnou být nemůže a že ho dají na dětský odd., tam manžovi řekli, proč ho tam chtějí dát, že tam jsou nemocný děti a on není ani očkovaný(měl jen 2,5kg), tak si ho naštěstí manža vzal domů, jenže chudák byl na mrtvici, páč ho uměl akorát pochovat. Naštěstí bydlíme v baráku i s tchýní, takže ta s malým spala a na papání ho po 2h. nosila manžovi a ten ho krmil přes stříkačku.24.12.mě ráno pustili s tím, že to byl asi celkový kolaps organismu, vyčerpání a po císaři atd... No bylo to něco neskutečnýho, celou noc jsem byla na kapačkách, páč ty nervy, že jsem bez malýho byly hrozný a vyvolávalo to další osypání po celým těle.Však si to dokážeš jako mamina představit, když jsi 6dní po porodu a nemáš mimi u sebe. No hnus :r: . Doteď se mi někdy stane, že při větším stresu se objeví pupínek, podrbu ho a už se začínají objevovat další, takže dithiaden to jistí. Musím na alergošku, jenže jaksi jsem to za ten rok nějak ještě nestihla :$$: . TAkže po tomhle všem jsme si s manžou řekli, že na to z vysoka ..... Jééé, to je román, moc se omlouvám, ale když už jsem to napsala, tak to mazat nebudu :s:

In reply to by Kristule

Tak to je fakt slušný horor!!!!! :jawdrop: no fuj už jenom představa mně děsí.doteď jsem si říkala,že jsem v porodnici měla personál,který stál za hovno a nemá u mimišek co dělat ale po přečtení tvé zkušenosti si říkám,že mohlo být ještě hůř!Ani se ti nedivím,že byla s nervama v kýblu.Ještě,že aspoň bydlíte s tchýní pod jednou střechou.
My s manžou máme rodiče 200km od nás a teď zase řešíme,kam s našim prvorozeným když mně to chytne třeba v noci. :? jestli ho tahat sebou po poorodnicích nebo mě manža zavolá sanitku a já budu v porodnici asi sama.Což je asi jediné řešení.Moc se mi sice nezamlouvá ale přece nebudu synka zbytečně někama vláčet.No uvidíme jak to dopade ,přece jenom mám ještě chvilku čas,tak to nebudu řešit a plánovat teď.Sice dneska jak jsem vedla malého do školky tak jsem myslela,že ani nedojdu jak mně tvrdlo břicho a nebyla jsem schopná udělat krok ale nakonec jsem se domů dobelhala.ještě že to mám akový kousek.
No nic jde pomalu ale jistě bylit tašku do porodnice. :a:

In reply to by Kristule

Žel Bohu nemám.Sousedky jsou rády že zvlládají své ratolesti natož tak ještě další.A to musím syna pochválit,že je hodný.Fakt se nám poštěstilo a Ondra je milionový.Ale i přesto bych ho k souedkám nedala když vidím jak nezvládají postarat se o svoje tak abych ležela někde v bolestech a ještě myslela na to jestli je syn v pořádku nebo jestli leží někde s rozbitou hlavou nebo hladový sedí u sousedky v koutě.Noo fůjj.To raději zvládnu porodit sama a budu v klidu vědět že manža se o syna postará.Je to sice nepříjemný ale nějak to budeme muset vykoumesit.A abych ti řekla pravdu docela se toho bojím.ale obávám se že mi nic jiného nezbude.Ještě ej tadxy šance,že stihnu dojet s malým k našim,odrodím si to u nich a o malého se postarají naši nebo tcháni.ale vzhledek tomu,že mi od 16 týdne hrozý předčasný porod musím vymslet i druhou variatnu.což v mém případě je rodit v nejbližší porodnici a sama s pocitem klidu že manža je doma se synem.

In reply to by silvulinecka

Mě hrozil předčasný porod od 20tt. Ve 32tt jsem byla otevřená na 2, čípek pryč, malej nacpanej dole. 4dny jsme byla na kapačkách, pak už jen magnesko, další leky a samozřejmě ležet. Dokonce jsem se trochu zase zavřela. 37+5 mě museli vyvolávat a to mi říkali při propuštění, že by se ani nedivili, kdybysme se ještě též věčer viděli. Znám i víc holek, co to měly stejné jako já a nakonec přenášely.
To je naprd, že tam takhle nikoho nemáš. Tak bych to asi udělala tak, že až se bude fakt blížit termín, nebo by jsi na sobě cítila, že už to bude, sbalila bych malýho a poslala ho s taťkou k rodičům. Byl by u nich, dokud byste nepřišli domů a bylo by. No mě se to kecá, ono to nějak dopadne :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky