rýma u novorozenců...poradíte?

11.12.2009

Zdravím Vás maminky, mám doma 7-mi týdenní miminko....z porodnice jsme si přivezli rýmu,kterou jsme měli asi 4 týdny, byla to hrůza...pak jsme měli týden klid a teď 14 dní zase rýma....slyšela jsem,že existuje OLYNTH pro novorozence...nevíte jak často semůže užívat?? K doktorovi se mi nechce,tam je teď narváno samými chřipkami,tak by jsme tam akorát něco načapali...minule mi v lékárně doporučili NASIVIN,ale ten absolutně nosíkneuvolní...u kojení milape po dechu, protože nemůže dýchat nosánkem a začíná chrčet...už se mi z té rýmy dělá na nic.....můžete mi poradit něco účinného?? Jak měla poprvé rýmu,tak už chuděra brala SOLVOLAN, STOPTUSIN...protože byla hodně zahleněná,takže nevím,když už měla takové dávky léků co jí můžu teď nasadit,ale myslím,že těma kapkama snad nic neskazím....děkuji moc za radu!!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, Markétka si přivezla z porodnice taky rýmu, ale takovou žluto zelenou. Odsávala jsem jí a vytírala nosánek olynthem pro kojence a kapala jsem jí libenar. Bohužel to moc nepomáhalo a tak jsem šla k doktorce. Šla jsem tam v době, kdy měla konzultace-což má naštěstí 3x do týdne.Doktorka jí prohlídla a opravdu měla čistě tu rýmu. Zeptala se mě jestli se malá při porodu nenalokala hodně plodovky,tak jsem jí řekla že ano,že mi jí dali až druhý den (pořád blinkala). Řekla že to je z toho a dala mi dělané kapičky-antibiotika pro kojence. Dělají je v lékárně. Po 3 dnech usilovného kapání a odsávání každé půl hodiny jsme byli bez rými.

ahoj, tak při rýmě je důležité odsávat hleníky, já jsem vždycky před odsátím šplíchla sterimar (to je mořská voda) a pak odsála, jde to totiž mnohem líp a odsješ toho víc, pak bys měla hodně vlhčit vzduch (já jsem dávala mokrou plínku přes postýlku), nemít doma přetopeno a mimi by mělo spinkat ve zvýšené poloze. A klidně choďte na procházky, pokud nemá teplotu, protože vzuch venku je na dýchání taky příjemnější.
Tess
http://tessie156.mondozoo.com

AHoj...tak já ti asi naporádim...mám doma 9 denní miminko a máme taky rýmičku...ale chtěla jsem se zeptat jestli vůbec mužu používat nějaký ty léky u takhle malýho mimča?? Jediný co dělám je že mu zvlhčuju vzchuch mokrou plínou...zatím to pomáhá,malej dejchá líp, ale furt tu rýmu má...Dík za odpověď :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka