Poradna 28+0

29.12.2009

Tak i já jsem dnes byla v poradně. V noci jsem špatně spala, měla jsem pořád myšlenky na předčasný porod a tak, asi je to tím, že před spaním čtu knížky o porodu a o péči o miminko :)))). No prostě jsem tak spala nespala a byla u dr. už o půl hodiny dřív,a to jsem se autem hoooodně loudala, abych někde nepodklouzla na těch 4 kolech.
No, přibrala jsem 2 kila za 3 týdny, což je dost, ale je to těma vánocema, já to vím, ted už se musím držet...
Výsledky cukrovky jsou negativní, takže ji nemám, juchůůůů. No a co hlavní, měřila mi čípek, protože minule mi zjistila toho enterokoka, kterého jsem snad vaginální mastí vyléčila. No a naměřila krásných 4,19 cm, což je více než před měsícem a půl, takže se ten odpočinek fakt vyplatil. Já sleduju, že jakmile mám v práci fakt stresy, tak se to hned na tom těhotenství něčím podepíše, takže vím, že si musím dávat na ty stresy bacha. Jen dr. říkala, že se hlavička fakt hoooodně tlačí na čípek, ale branka odolává, tak snad tomu tak i zůstane nadále. Prý mám hodně odpočívat a chodit jen na krátké procházky.
Dostala jsem žádanky na poslední vyšetření krve v 33. týdnu a jsem objednaná na poslední kontrolní ultrazvuk 20.1., 19.1. mám další poradnu. Hrozně to letí :).
Koupila jsem pak Peťulkovi dudlíka (nechci ho používat, ale kdoví, třeba to bude jediný možný utěšovadlo :)))) a ještě teploměr do vody, vše od Nuka - mám od nich i lahvičky a moc se mi zamlouvají, tak snad jsem sáhla dobře. Ještě mi hodně chybí, ale na výbavičce už makám, objednala jsem přes net matraci do postýlky kokos-molitan-kokos, na to neprosákavou podložku, zimní zavinovačku do autosedačky, ta je úžasná !!! a taky chůvičky od Phillipse, snad vše dojde v pořádku. Jen co mi schází akutně je autosedačka a vyřešené plínky, musím se prokousat seriálem látkovek :))))))
Takže tak a já zdravím bříška i maminky :))). Katka

Slunicko moc gratuluju a mam radost ze cipek poradne drzi ikdyz Petulka tlaci hlavickou jakoby chtel uz prorazit do sveta :s: ,je super ze i testiky ti vysly v poradku.Ten odpocinek je fakt dulezity a jak je videt super ti to prospiva.Ja zase pisu jen tak na rachlo mam manzu jeste doma a porad si vyzaduje mou pozornost nebo porad nekde courame a nebo pripravuji neco v kuchyni...ale zitra uz pisnu vic.Jo od NUKA to ja mam taky ty lahvicky ma super a dudliky taky takove anatomicke a fajne tvarovane vid :qu: Zavinovacka super a chuvicky Philips taky budou jiste uzitecne obzvlaste kdyz jste v baracku ja do dvoupokojaku neporizuju jen ten monitor a ten mam Nanny a je skvele hlasity kdyby nedejboze neco!!!Uz sme testovali,i kolotoc uz nam hraje nad postylkou :one: Tak mooooc zdravime Niky a Samik

In reply to by Nikkys

Ahoj Nikýsku, já si řkala, že jsi asi velice zaneprázdněná :)))). Ale samými příjemnými věcmi, hlavně ty činnosti v kuchyni se mi líbí :)))). Já jsem se dnes odbyla a k obědu jsem si dala jen housku s rybama v nálevu, nic teplého jsem nevařila, radši jsem dělala analýzu do té studie, co píšu a posunula jsem se hodně dopředu, tak jsem ráda, že se hnu dále. Já právě s chůvičkama neváhala, protože určitě v létě budu hodně na zahradě když bude Péťa spinkat, takže budu mít víc volnosti a míň nervů, jestli náhodou nepláče nebo něco. Být v bytě, tak to asi taky neřeším. Já zase nebudu kupovat monitor dechu, pokud nebude mít Péťa žádný problém s dýcháním nebo plícemi. Já vím, to "nedejbože něco" je velký strašák, ale nechci být tak úzkostlivá matka, abych se pak neskládala z každé anomálie, kterou zaznamenám :). Kdoví jak to nakonec ale bude vid :)))). Když už teď nespím z toho, jak se o miminko postarám :))))))))). Tak se těším na zprávičku !!!! Papa K.

tak ty dvě kilča to jde. :) Já přibrala 2,5 kilča a to jsem byla v poradně před Vánoci. :s: Takže toho 8.1 podemnou praskne váha. :D Kdy nastupuješ na mateřskou?Ty stresy v práci fakt není to pravé ořechové v posledním trimestru. :( Já jsem ráda,že jsem doma ... jsem pořad unavená a až na jedno vzbuzení na wc v noci spím až než se vzbudí Anče(vstává kolem 7 hodiny).Jinak jeden dudlik se hodí,uvidíš-třeba ho ani Peťa nebude chtít(Anče po něm teda jela jak drak a pak dá docela práci toho návyku se zbavit,ale zas lepší než si cucat palec)-NUK ti schvaluji-též jsem ho používala(dudlíky,lahvičky,flaštičky podtlakové-když je už dítě větší .... jsou super).Já musím koupit nějakou kosmetiku na mimčo a pleny do zásoby(obdiv za to že chceš používat látkovky-mě by asi mírně jeblo se dvěma dětmi,když Anče používá ještě pleny na noc ... ale nepospíchám na ní,myslím,že by se mi stejně začala počůrávat až bude doma mimčo-to někdy batolata dělají,uvidíme).Autosedačku máme po Ančí,vlastně všechno je po ní. :)

In reply to by Lyret

No, dohromady v 28+0 to dělá 8 kg navrh. Mamka přibrala jen 10,5 za celé těhu, tak to bere jako měřítko a cítím z ní, že bych tak přibírat nemusela, ale já si pak poradím... Třeba do toho 8.1. se ustálíš, já už jsem také na cestě, večer už se tak necpu. Neboj se katastrofy, a jak jsem už dávno psala, ty víš jak s kilama zatřást :)))). Ona to dr. taky říkala, že ted jsou ty následující týdny rizikové, že miminko ještě nemá vyvinuté plíce, takže porod by nebyl to pravé. Vím, že mě teď čeká to horší období těhotenství, ale jak jsem už někde psala, v práci jsem odevzdala všechny své projekty kolegům a zbyl mi pouze jeden, který musím dopsat do konce ledna, tedy do nástupu na mateřskou (26.1.-9.2), což už jde, protože na tom můžu makat doma a tím vlastně dle doproučení dr. odpočívat a nestresovat se další prací, za což jsem vděčná, jinak bych si asi řekla o neschopenku, to by se nedalo....
To spíš krásně, já se před spaním skoro modlím, abych spala celou noc, protože mám vždycky od jedné do čtyř do rána problémy s buzením a nemůžu pak spát, dneska se cítím už dost unavená, ale snad to dnes bude lepší když jsem dopadla u dr. tak dobře. Já právě NUK lahve dostala k vánocům od kámošky, co se v oboru mimi pohybuje, a doporučovala je, a něco jsem si o nich přečetla a docela mě to to vše přesvědčilo, takže s dudlíkem jsem neváhala, líbí se mi i ty lahvičky, přijde mi to kvalitní, takže jsem ráda, že mi to i ty schvaluješ :)))).
Uvidím, jak dlouho mi to látkovoplenské nadšení vydrží, určitě chci používat i jednorázovky, ale jen výjimečně a až povyroste a bude se plazit. Přijde mi, že na ležící miminko ty látkovky jsou dobré, ale uvidíme, nejdřív se je musím naučit taky skládat a balit do nich miminko, to není jako u jednorázovek šup šup, teda pokud se nemýlím :))))).
Měj se moc hezky Lyret :k:

In reply to by Slunko

:) Já myslela 2,5kilča za 3 týdny-teď nevím kolik jsem od toho 22.12 nabrala-doma se zásadně nevážím. :) To moje mamka přibrala se mnou 8 kg a se ségrou 6 kg,takže mi taky řekla ať brzdím ... ale já se fakt nepřejídám,to je spíš tím pohybem ... jsem teď taková unavená a procházky s malou máme tak na hodinku-víc to nejde(tvrdne mi břicho a jak už jsem psala-s Ančou je to o nervy venku-pořád zdrhá a já neohrabanej vorvaň metu za ní :s: ) :k:

In reply to by Lyret

procházky na hodku by na mě bylo dost, mě stačí půlhodina po našem poli k lesu :). pak už taky cítím tahy v bříšku,a dle dr. krátké procházky a ne víc. Ale co můžeš dělat když Ančí tak metelí a je k neunavení viď :). Však od března bude moci metelit s kočárkem, to ji ta energie tak dlouho nevydrží :))). Pokud nebudeš metelit ty za ní i s kočárkem :))))))

In reply to by Slunko

Dostala k Vánocům kočárek,tak snad jí to chytne a bude metelit se mnou s kočárkem ... snad to nedopadne tak,že pak povezu kočáry dva. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka