dnes 9.měsíc, psaní porod.plánu-máte ho taky???

28.12.2009

Tak dneska vstupujeme s mimísem do 9.měsíce (35+5) :cc): . Bříško stále tvrdne- ale na to už jsem si za těch 6týdnů zvykla- dráždivá děloha je holt dráždivá... :ww:
Prtě se tam převaluje o 106. Už jsme měli i poslíčky...
Tak ještě ten porod...
Zítra půjdu koupit kojící podprdu a ještě nějaké maličkosti a začnu si pomalu, ale jistě balit do porodnice. :\x:

Holky, mně to vůbec nepřijde, že během +-měsíce budu máma. Je to najednou strašně divný...!!! :00:
Strašně se na to těšim, ale zároveň mě to děsí a nedokážu si to představit....

Dneska jsem psala porodní plán, tak až půjdu do poradny, tak bych ho měla asi ukázat dr..., že?? :*8*:
Co vy? Píšete si porodní plán? Máte nějaký extra přání???

Tak to máme hodně podobný! :) Tašku do porodnice mám z 80% pobalenou.. Sice máme termín stanovený na 7.2.,ale malý prý vypadá, že se bude klubat už tak v půlce ledna.. :D Máme CS 6, poslíčky několikrát denně, hnízdící instinkt u mne bují v plném, rozsahu a i ta psychika se mi nějak změnila.. Jsem najednou úplně jiná... jinak citlivá, jinak reaguju..poslední 2 týdny asi. Jinak bříško mám také 14 dní sestouplé, už je snad u kotníků.. :D :D
A porodní plán? Rodím v Příbrami a tam se na něj tváří dobře. Nic extra si plánovat nebudu. Ale stejně ho sepisuju.. I na jejich radu. Říkali mi totiž, že díky tomu, jak se mění směny, je lépe, když máš napsané, co bys ráda.. Není to o tom, že bys jim do toho "kecala" a kdesi cosi.. Já jen např. chci,aby mi malého, pokud bude porod bez komplikací a spontánní, neodnášeli do observačního pokoje, než mne převezou na šestinedělí. Normálně Ti ho přiloží, máš ho půl hoďky a pak pokud jim nedáš vědět, že to nechceš, odnesou ho.. ale ne do inkubátoru nebo tak..prý jen tak, abysis odpočala a aby mu nebyla zima.. No,ale se mnou tam bude partner a chceme mít Tobíska u sebe i po ty 2 hoďky po porodu, než nás odvezou nahoru a není problém ho obléct a zabalit do deky či zavinovačky... Prý to ale mám tedy raději napsat, jinak se může stát, že když se směna vymění, prostě mi ho odnesou.. A také se do něj má napsat o odběru pupečníkové krve.. právě kvůli tomu, že když je hodně porodůnajednou a mění se směna, aby se to nezapomnělo.. Takže dle mého to napsat není zbytečné.. Jen se na to neupínat, protože porod může probíhat jakkoli.. Ale z toho důvodu se také i ten pp píše.. napíšeš, že pokud vše bude probíhat tak a tak, přeješ si to a to. A kdyby byl nutný císař, přeješ si po vyjmutí děťátka, když to jeho a Tvůj stav dovolí,aby Ti ho ukázali a ne rovnou odnesli bez toho, že bys ho alespoň viděla apod.. Aby opravdu odebrali pupečníkovou krev atd atd. Tohle mi řekli právě porodní asistentky na kurzech.. Samozřejmě,. že se do toho dá zahrnout holení, klystýr, nástřih hráze, epidurál... Ani jednomu se např. nebráním, nemám zvláštní přání krom toho, aby mi maličkého odnesli jen tak kvůli odpočívání, když budeme oba zdraví.. A když mi sami doporučili, abych jim to napsala, tak nevím proč by měl být porodní plán blbost jako jsem tu četla? :)

In reply to by andilek83

Já budu taky rodit v PB, ale na prohlídku porodních sálů jsem nešla a tak nevím, jeslti se "sluší" mít plán nebo ne... Samozdřejmě, že to beru tak-pokud půjde vše bez komplikací byla bych ráda, když se věci z plánu dodrží, ale lpět na nich nebudu. Vím, že to občas splnit nejde-hodně rodiček, problémový porod vedle...
Tu pupečníkovou krev chceme taky odebrat a mám to tam napsaný. Mám tam i o přestřižení pupeční šňůry manželem o přiložení k prsu do 30minut...O ošetření miminka chci, aby byl manžel(ať si to užije...:-))ATD.
Jinak se na porod těšim, No těšim, spíš bych ho už brala mít za sebou. Začínám se valit a je to nepříjemné...

In reply to by Kally

:) Jo, o tom valení mi povídej! :D Člověk si připadá jak kříženec mamuta a velryby! :s: Včera jsme tam byli na 2. monitoru a kontrole. Akorát tam probíhali najednou 2 porody... Jednu maminku bylo slyšet až do čekárny, chudinka - asi si to musela pěkně užít.. Takže jsem se rozklepala a chtělo se mi brečet (né strachem,ale už se mnou tak cvičí emoce, že mě to málem porazilo - taky to mám už za pár ;) Jsme v 9.měsíci..) no a pak asi tak za 3/4 hodinky se na celou chodbu rozplakalo miminko.. To bylo tááák nádherný! Zvlhly mi oči a podlamovala se kolena, ještě že jsem seděla,ale ta slabost a něha, co mě zalila... Partner tam byl se mnou a chytl mě za ruku, leskly se mu oči a nějak nemohl mluvit... Celkem silný zážitek.. No a pak jsem ještě zaslechla, jak někomu sestřička říká (asi tatínkovi, jestli nebyl u porodu), že mají olčičku! :D :C]]: :\x: No já byla úplně mimo! :) Bylo to nádherný a jen jsem si říkala, že mě to za pár dnů možná čeká taky! ;) Tak si ten plán raději přepíšu co nejdřív. Mám ho totiž jen ručně.. Tak ho raději napíšu na PC... nerada bych, kdyby to po mně nemohli přečíst! :s: Partner pupečník stříhat nechce, tak ho nenutím :s: , jsem ráda že jde k porodu a pokusí se u toho neomdlít! :s: Kdyby ho chtěl přestřihnoutm budu ráda a napíšu jim to tam taky,ale když jsem mu řekla, že to dělat nemusí, dost vidielně se mu ulevilo! :s: Ale to přiložení do 30min tam naštěstí fakt praktikují. Nějak nově v minulém roce Příbram získala titul Baby friendly hospital a tohle patří do toho desatera úspěšného kojení, které splňují. Takže jsem byla strašně ráda, že je tam o to nemusím prosit na kolenou,ale počítají s tím.. Někde na Tebe koukají jak na debila, že si bůhví co vymýšlíš.. Což v dnešní době nechápu,ale bohužel se stále najdou porodnice, které si myslí, že rodící maminka je stroj, co je musí poslouchat, roztáhnout nohy, moc neřvat a držet pusu a být ráda za to, že se jí vůbec věnují.. O Příbrami jsem slyšela opa, tak snad se to v reálu i vyplní! :)

In reply to by andilek83

Já byla na monitoru ve středu a žádný porod se tam nekonal. Ale měla jsem tam kamarádky porodní asistentky a tak jsem se nenudila(manžel byl v práci) Sepsaly se mnou porodopis a popravdě jsem ráda-některé otázky by mě v kontracích asi zabily...:-)
Už se strašně těšim na mimčo, ale toho porodu se začínám strašně bát.
Kdy máš termín???

In reply to by Kally

Tak my termín máme na 7.únra,ale prý prcek určitě přijde dřív.. A popravdě v to doufám čím dál víc! :) Už pomalu nespím a pak padnu vyčerpáním, ze spánku mě budí bolesti, prostě už by bylo na čase! :D Také jsem zvědavá, jak jim při kontrakcích budu vyplňovat papíry! :s: Tak snad to zvládnu.. Kdyžtak mi bude napovídat partner..Třeba jak se jmenuju a tak... :s:

můj názor je ten, že tisíckrát lepší než psát porodní plán, je mít vlastního doktora....Pokud nejsi v porodnici, kde ti řeknou ať si ho napíšeš, tak to doktoři moc rádi nevidí. Navíc moc nechápu kdo to vymyslel, připadá mi to jako hloupost, nikdy nevíš jak se to může vyvrbit. Potom z toho akorát budeš mít nervy, že se upneš na představu jak by to mělo vypadat. Užívej si těhotenství a ber porod jako přirozenou věc, kterou si krásně užiješ. Až dorazíš do porodnice, tak jim řekni co by sis přála, jako epidurál a jestli máš nějaký zvláštní přání... Já jsem si myslela jak budu rodit celej den a tak, nakonec to bylo za 4 hodiny hotovo. Rodila jsem o 1 měsíc dřív a tak mi mimčo jen ukázali dali pochovat a odnesli. Věděla jsem, že ví co dělají, mlíčko začal pít až druhej den k večeru, takže se ani neupínej na první přisání do půl hodiny, není to tak úplně pravda. Chlapeček se rozpil druhej den a to pořádně. Do té doby byl nažbrundanej plodový vody a prostě neměl hladík. Jen se válel v inkubátoru.

Jak říkám, pořádně si to užij, porod je nejkrásnější věc na světě a nikdy ho nenaplánuješ. Každej to má úplně jiný.

Ahoj, záleží na tom, kde budeš rodit a jak to půjde. Mně třeba strašně mrzí, že jsem Matýska po porodu skoro neviděla a hned šel na ošetření a to byl porod úplně OK a Matěj také. Mrzí mě, že mi ho nedali na břicho a nenechali dotepat pupečník. Taky že přiložení trvalo strašně krátce a šup do inkubátoru na zahřátí, protože byl jen v tetra osušce. Rodila jsem v Motole a tam to prostě jede, jak na běžícím pásu - hekárna, box, na lůžko na záda a nohy pěkně nahoru, monitor, tlačit, porodit, zašít, přiložit, ležet 2 hodiny, vyčůrat a šup na šestinedělí, tam osprchovat a je to .... Ale zase kdyby nedej Bože něco, mají tam super vybavení ....

Lištička Kačka + Matýsek

Taky taky, neplánuju vůbec a tašku mám sbalenou i ostatní mám skoro hotovo, jo - jen vím, že nechci epidurál, ale to se taky může v průběhu porodu změnit :) :a:

ahoj,
tak já jsem dneska 35+6 - takže skoro úplně stejně a do porodky ještě sbaleno nemám, i když věci už skoro všechny mám, krom pár drobností z lékárny. Jinak, co se týče porodího plánu, tak ten nemám a ani ho nechci. Stejně u příjmu vyplňuješ milion papírů, kde se uvádí různé věci ohledně porodu a pak už to nechám na samotných PA a doktorech. Nevidím důvod, proč bych jim do toho jako amatér měla kecat a určovat jim, co chci a co ne... Ještě dodám, že to není povinnost, že bys ten plán měla mít a že v porodnici bych řekla to spíše neradi vidí... Měj se pěkně ;-)

Gratuluju že jste takhle daleko , aneb blízko k mateřství ...my jsme o 2 týdny později - ale přeci :qu: .
Bříško nám taky tvrdne , zabaleno máme ,akorád nemůžeme najít oddací list :? .... Porodní plán mám takový , že ve vaně rodit nechci , manžel at´ střihne šňůru , jinak je mi to v celku buřt . Budu reagovat podle sebe a snad sestřiček ...Budu mít v tašce čokolády na úplatek a budu doufat , že těsně před porodem se nebude měnit směna :^O^:

nemám, nevím, co bych tam psala ? To, že chci manžela u porodu jim řeknu, a ostatní nechám na jejich uvážení.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka