Kdy lze zavést ryby jako příkrm?

17.12.2009

Ahojte maminky, chci se zeptat, kdy lze zavést ryby do příkrmu?..Malému bude 9měs. a máma mi tvdí, že mu můžu dát o vánocích kapra s brambůrkem..., ale mi se to nezdá. Myslím, že jsem četla, že až kol.2.roku děti můžou ryby, páč to jsou alergeny....pletu si to nebo je to tak?..Díky za odpovědi a krásné svátky všem!

Kliknutím vložíte smajlíky:

to je jasný že můžeš,kapr není tučný,jen v podkoží,jinak ne,ale kup mu spíš panganiuse mraženého ,protože ten nemá na 100% kosti a budeš mít jistotu,že se mu nic nestane,jinak já dávám panganuuse od 10měs a od 8měs měla tunáka a tresku od Hami a Hippu..pošlu ti rcept.
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=194654
můžeh ho udělat jen na soli a rajčatech a bram.kaši..uvidíš,jak bude čvachtat..

Jak už je tady dobrým zvykem tady co jde tak se porušuje...já bych volila osobně raději kuře..

Každý dr to má asi jinak - mě řekla dr na 8měsíční prohlídce, že můžeme začít s bílou rybou, např. pangasiem. Takž my už rybu baštíme. Kapra bych asi nedávala, je dost tučný a když dítko rybu ještě nemělo, dala bych radši filé na začátek.
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tou vodou jsem chtěla říci, že se snažím kupovat ryby kvalitní.....bez ohladu na cenu.

In reply to by alinkac

halnve je hodne zdrava pro ne ;-) ja ji davam vse co se tyce ryb jen ne plodove,ale ona mi sni vse co dostane..ale nevidim duvod proc by se meli davt az po roce???Kdyz tady delaji sklenicky od ukonceneho 4mesice a uz je tma ryba??Tak neoc na tom bude ze u se muzou opravdu davat tom 7mesici neli drive ;-)

In reply to by Marika Burder

hele Mariko..já zas četla,že jinak jsou na tom přímořské státy..ty lidi tam jsou na ty ryby zvyklý...to bych vůbec nebrala jako nákej argument..že tam už se dělají od 4. měs. skleničky s rybou...já bych s rybou dřív nezačínala osobně...ono se to někomu zrovna může vymstít...ale taky nemusí...prý v horším případě..je to rovnou na aro...

In reply to by Alfa

no me jen Aji nede porad do hlavy,mze je ot i v kucharce a to prave pise slvna ta Diatkara ci jak se ot zpravne rekne v CZ a pise se od 7mesice a dokonce nebudu lhat je to i v CZ knizce!JA ji ma jak v AJ i v CZ rodina mi pirvezla tu samou a i tam pisou!Takze je mi to opravdu divne proc by se ryby nemohli.v 7mesici se zacina s rybim pyre!NApsala to Annabel Karmel nazev MOje prvni Rybi pyre! a rybka je to z platyse(kuzi sloupneme) bla bla bla.TAkjze se na me nezlobtee,ale co se tady pise je uplna blbost.Rybas se rposte smi od 7mesice a nerikam to jen ja,rika to Dr,dokonce to mate i v te vasi CZ receptech od te spisovatelky na hore.ALe ono je to fakt jedno :- ) ji to HEla bude to jist i to druhe a urcit se nic nestane!JEn to opravdu chce kvalitni rybu!Radji koupime kvalitni a dobrou ;-) a navic je to velice zdrave

In reply to by Marika Burder

ono asi taky záleží na tom o jakou rybu jde..ale fakt to řešit nebudu..mě už je to fuk..jen že jsem toto četla..Ono v tomhle bude určitě víc názorů...já bych to prostě dřív nedala...já totiž sama ryby moc nemusím...Jo a jak tu každý vychvaluje panganusuise..já fakt nevím..mě tato ryba teda vůbec nic chutově neříká....Naty ho dostane sem tam..ale teda já fakt jdu radši do jiné ryby když už musí být...

In reply to by Alfa

ja take ryby nemusim :-) muj je miluje vse co je z more...ale ji je davam oni sou opravdu zdrave aja si take dam :-) ale je blbost to resir oni u VAs rikaji to a tady zas riakaji ono.Jen mi prijde prdle zeto tedy prisou i v CZ kucharce a pritojm jak vsichni tvrdite rybu od roku....tak se mi to zda ne to...ale ono je dense moc nazoru na vsechno to by pak sme museli byt kralici v tehu.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ja jsem z Anglie a prave tady uz sou i od ukonceneho 4mesice a Dr i Healt visitor do me hucely rybu a i prijde mi proc ne je zdrava..oni vsude rikaji to a ono a uz pry nekdo cpe male dite rajskou a knedlikama ci ze zelim,ci dokonce zelenacku ;-) mne prijde ze ryba male nemuze u skodi..oni si Dr poradne protireci i mama mi rikala proc ne a to je te hdne zkusena.Kamarad zas cpe dite od 2meiscu kasi coz je teda NECO PRISERNEHO!NEkdo cpe dite uz cokoladou...ryba nemuze ublizit ;-) halvne ja kupuji vzdy kvalitni ryubu,urcite byc hnekoupila ..... ale tady maji super vyber.POkud uz maji ve skelnicce od u konceho 4mesicu rybu,tka proc nemuzou a mam taky pocit,ze sme to videla i v CZ myslim ze je ot Hamy.Videla sem to v drogerce DM :-) sem si urco jista jdi se podivat.To same v tehu nam rikaji jist to a ono,pak kdyz kojis...ja ot nedodrzovala a prcek je oki ani koliku a ani prdiky nemel :-) ono je nekdy neco prehnane..ale to je muj nazor..Ryba mi prijde urcite blbost nedat.Ja ji davam ja to jim a sem tehu a vsichni sme oki,jen to poradne proberu,aby kost nebyla a JESTE MAM UAZASNOU KNIHU RECEPTY PRO DITE,KDE JE SLAVNA TO A PISE ZE RYBU OD 7 MESICE!!TAKZE se na me nezlob,ALE JE TO VELKA BLOST!RYBU MUZOU od 7 MESICE!Jen ty deti osizujete..klidne si do me puste me je to fuk!ALe corikas je KRAVINA!JA ti to klidne najdu

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja Vim,VEry.JA se Tim i ridim a snazim se ji dat to nej co muzu dat.Stale verim,cim krmime mimika a deti ted tim jim to da do budoucna (JA to poradne neumim vysvetlit v CZ :-( )OStuda ja vim.
ale nikdy bych ji nedal jak rikas gulas ci knedle...co sem zkusila parky,ale netusila sem ze je to svinstvo tady ti nikdo nic nerekne,az pak mama karadky a hend sme to dala pryc mela jen jeden a uz to neuvidi ;-) ale snazim se ji davat to nejlepsi ;- ) a i sobe aby i miminko v brisku melo dobre,i kdy byc hteda jedla a jedla ty desny fast food a to sem nikdy moc nemusela a ted to miluji.ALe nedodrzoval nikdy nic v kojeni.Preci Africanka ji to,Indka ji ono,Rekyne ji toto...tak kde je ta pointa??JA si moc dobre pamatuji jak v porodnici vzdy zbyli rohliky a ja tam sama sedela a cpala se tima rohlikama a jak si chutnala a divila se,kde sou vsechny zensky a pka se ptal nekoho proc zbyde tolik rohliku,tenkrat kdyz sem pracoval v nemocnici,tak sli na odbyt a ted..bylo mi vysvetleno,ze kuli klice ci prdikum ;-) no dorzela sem to dva dny,pak sme si jedla co chtela a HEla byla zdrava a zdna kolika i prdiky nebyli ;-) Mej moc krasne VAnoce a hlanve at se libi prckovi!!

In reply to by alinkac

halnve je hodne zdrava pro ne ;-) ja ji davam vse co se tyce ryb jen ne plodove,ale ona mi sni vse co dostane..ale nevidim duvod proc by se meli davt az po roce???Kdyz tady delaji sklenicky od ukonceneho 4mesice a uz je tma ryba??Tak neoc na tom bude ze u se muzou opravdu davat tom 7mesici neli drive ;-)

že až od roka, ale ochutnat že může, tak dostane na Vánoce trošilinku lososa...Bude jí přesně 9 měsíců ;)

Zrovna teď jsem byla u doktora a mluvil tam s jednou maminkou že už rybu můžou a že ten pangásius je dobrý a holčičce je deset měsíců. :a:

tak nam dr rekla ze ryby nejdriv v roce a na vanoce bude mit pangasius s bramburkem.. kapra bych endala jsou v tom hodne kosti

In reply to by cifrspionka

to ano, kosti tam jsou...obrala bych ho a dala jen malinečko a rozmixovala s bramborem, ale raději mu dám kuřecí masíčko-to bude jistota....četla jsem-o Pangasiusovi-jak je to nezdravé...a hl. v jaké špíně a podmínkách ta ryba žije a přepravuje se do obchodů...proto je tak levná...je to vlastně sladkovodní ryba...-když jsem o tom viděla na netu pořad-už ho nekupuju-a to mi taaaak chutnal.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky