prosinčátka slavííííííí

19.12.2009

Ahoj holky dovolila jsem si taky jednou založit novou diskuzi:)tak se sem nahrňte:) Jinak jáí už tu řádim od 4 hodin:)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Rafaelo, je mňam!!!! Nevím, recept jsem někde zahrabala, ale pokud na něm budeš trvat, skočím ke tchýni. Myslím, že je k tomu potřeba to mlíko Salko.Tak kdyžtak houkni a já dodám recept, ju?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já jsem ještě taky nedělala, a taky jsem uvažovala že zkusím, ale recept nemám

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ne ne, nedělám, moc sladké :D. Ale ty kokosové oči jsou taky hodně sladké, ale za to mňam! :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo jo, jsou na fotkách - ty žluté s čoko polevou v důlku.

Recept:
350g moučky
120g másla
6 uvařených žloutků
120g kokosové moučky

Jo a to cukroví v těch košíčcích jsou Sandokanovy oči - správně se mají vyklopit (je v nich lentilka, oříšková náplň, čokoláda a ještě jakási další hmota, teď si nevzpomenu - s moučkou). Já je ale nevyklápěla, nějak se mi nedařilo :).

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ále. Všechno smícháš (prvně žloutky nastrouháš - rozmačkáš, pak cukr, máslo a kokos) a hotovo. Vytvaruješ kuličky, uděláš důlek a do důlku čokoládičku :a\|: :qu:.

holky u nas teda snih jen tak neco, ale asi mame nejvic zimu rano bylo -15,6 a ted je jeste -7,8 brrrrrr. mala to dneska zalomila uz pred obedem a po obidku jedeme do mesta vratit tu bundu a juknout na vanocni trhy :///: tak si uzivejte zimy a zatim pa

In reply to by Gabrielka

Téda, to je žrout :hu:, ale aspoň jde vidět, že se ti povedly a jsou vynikající, no ne? :a\|: :one: :dance:
My nejíme nic, přítel taky nic (jen ochutnává a to ho musím ještě nutit :s:). Říkal, že až na Vánoce :#o: :s:.

In reply to by sokou

Teď už teda 7 pečených a dva nepečené (ještě jedno udělám). Víš, mě to pečení odvádí od reality, prostě si peču a na nic jiného nemyslím. Vypnu a šudlám si těsto nebo se rozčiluju, že to nejde a pak mám dobrý pocit, že se zadařilo :).

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Myslela jsem to tak, že vypnu - od Nelinky, jejího řevu :D nebo z toho stereotypu... mimčo, plíny, jídlo, spánek... tak se vrhnu na pečení a mám pak lepší náladu.

In reply to by Cherry

Ty jsi pohodářka, to je skvělé... Já to beru, že to teda upeču, protože musím... Miluju tu atmosféru vonící skořice a cukroví. Ale mám 7 druhů pečených a 2 nepečené a už toho mám nějak plné zuby... Nesnáším u toho ten nepořádek... Teď se těším, že už konečně uklidím kuchyň a bude zase na rok klid...

In reply to by sokou

Pohodářka právě vůbec nejsem. Žiju věčně ve stresu :!k:, ale to je má povaha, no.
Vidíš, máš stejné množství cukroví jako já, tak nejsem takový blázen. Někdo dělá i 15, 20 druhů :jawdrop:. Můžu ti ale říct, že už mi sladké začíná vadit :O - už jsem ho načuchaná až dost :s:.

In reply to by Cherry

Jééé, to mi bereš přímo z pusy... Já jsem taky načuchaná, že se na to nemůžu ani podívat, natož to jíst... 20 druhů, to je prd... Včera přišel kluk ze školy, že jejich úča má už 40 druhů - blázen a cukromaniak, říkám já...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jé, Marti, co neumíš, nech toho :!k:. Já letos peču poprvé a povedlo se mi všechno. Věř si :\x:. Nejradší dlabu linecké, rohlíčky jsem udělala výtečné, můžu tě pozvat :a\|:.

Ahoj holky.
Tak zase nastala hnusná noc. Usly jsme až o půlnoci. I když jsem dala nurofen a mundisal gel, tak ji stejně něco pořád trápí... ach jo. Já už se nikdy nevyspím.
Asi čtvrtý den sníme celý oběd (tzn. svou porci - půlku). Úspěch největší :).

In reply to by Cherry

Ahojky, nám taky lezou zuby... Amálka usnula normálně kolem osmé a pak se vzbudila někdy po jedenácté a usnula někdy v jednu, děs a běs... Já jí teda dávám teď jen Nurofen, protože s gelem do pusy nemám šanci se dostat... Ale jinak mám lepší zkušenosti s Calgelem, jak s Mundisalem, tak to třeba zkus prohodit... Oběd sní Amálka v pohodě, ale mlíko do ní dostat, to je horor... Dneska si ráno ani necucla, tak jsem jí do toho dala trochu kaše a pak to snědla. Prso chce jen ráno, když se poprvé vzbudí (kolem šesté) a večer už nechce... A to je strašně málo. Dr. říkala aspoň 500 ml mléka na den (Amálka má velkou fontanelu), tak s tím takhle bojujeme...

In reply to by sokou

A jí jogurty? Jak velkou máte fontanelu? Prý zarůstá do 18 měsíců. Calgel jsme taky dávali kdysi.
Neli usla ve čtvrt na sedm, probrala se v osm, v devět, ve čtvrt na deset a pak až do půlnoci řádila. Ve čtvrtek řádila od půlnoci do půl třetí a vstávaly jsme ve čtvrt na šest. To je taky síla, co. Když ale Neli z postýlky vytáhnu, tak už pak nebrečí. Já do Neli nemůžu dostat to železo. Párkrát jsem ho dala a už hned poznala při přiblížení se se lžičkou, že dostane blivajz. Někdy by nemusela být tak chytrá :D. Dneska ho Pavel vyzkoušel dát přes takovou tu "odměrku", co se s ní dává i Nurofen a už to bylo lepší.

In reply to by Cherry

Jogurt sní tak jeden 120 g za den, nic moc... Má ji 2x2, říkala Dr. že už by měla být menší... Tak teď, než jsem dočetla do konce, tak jsem ti chtěla poradit tu odměrku, ta je skvělá, to by mohlo vyjít. A dá se ti dávat pomaličku, lžičkou to tam musíš hrknout najednou... Oni jsou dětičky pěkně vyčůraný - Amálka jen vidí bílo v lahvi, tak už mi jí vrací - děkuji, nechci, strč si to kamsi... A co vy a UM, už jste se na něco chytly ?

In reply to by sokou

My taky sníme jen 120g jogurtu, ale dnes teda snědla dva (když jí dal Pavel svačinu v 8 ://:, tak měla ještě jednu v 9). Naše fontanela má, tuším :?, 0,5x1.
S UM nic, nemám na to nervy - vím, že neuspěju. Před pár dny jsem tady četla diskusi, že "mimi" UM vůbec nepotřebuje - psala tady maminka, že chce odstavit, ale malá UM nechce. Kytiii psala něco v tom smyslu, že UM mít nemusí. Možná jsem to jen špatně pochopila, ale přece nějaké určité množství mléčných výrobků spořádat dítě musí. Tak nevím...

In reply to by Cherry

Pokud pije Nelinka od tebe aspoň 2x denně a pořádně, tak jí to asi stačí... Jenže Amálka večer teď vůbec nechce, v noci se většinou nebudí (když nelezou ty zuby) a když, tak si jen cucne... Takže jediné mlíko ode mě je ráno a to je na její fontanelu dost málo... Je asi pravda, že UM být nemusí, ale pak se to musí nahnat jogurty a pod. V mlíku je vápník a ten děti 100% potřebují na kosti a pro růst... Blbý je, že těch mléčných výrobků moc není... Teda těch, co jsou pro naše děti... Denně má jogurt, obden sýr na půlce chleba a občas Lipánek, ale to je jen sladká sr..., takže jen občas. A co jiného jim dát ??

In reply to by sokou

No právě. Co jiného? Asi deset jogurtů denně :D. Neli má jen moje mlíko, jogurt a mléčnou kaši. Mléčné kaše je cca 160ml, jogurtu 120ml, to je celkeeeeem 280ml - ještě nám zbývá 220 do pětikila. A to nevím, kde bych nahnala bez kojení. Opravdu. Jedině kojit do dvou let? Ha haaaaaaaaaa.
Malá se ti už asi pomalu odstavuje, že. Nelinka vůbec.

In reply to by Cherry

Taky tě nic jiného nenapadá ?? Škoda... Amálka už se asi ostavuje, ale kojily jsme do roka, což si myslím, že je paráda... A pokud bude aspoň chvíli pít ještě ráno, tak budu ráda, každá kapka dobrá... Jdeme papat...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Marti, tak kaše zabrala... Kolem šesté si dala prso a to vydatně (hurá) a pak jsem jí udělala 120 Nutrilonu a ani k tomu nečuchla... Přidala jsem kaši a snědla to, potvora... Budeme mít sice doma kouli, ale co se dá dělat... Tak ať vám táta nezmrzne a Martínkovi přejem, ať se nudle nerozjedou a může prožít krásné vánoce, prďolka malej. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Marti, asi taky zkusím ten Sunar, jest-li to nebude lepší... Přesnídávku taky přidávám... Nejhorší hnůj byla rýžová a ovesná kaše, to bylo na poblití...

Ahojda holčeny, tak se chvíli taky hlásím.

Musím říct, že s tím naším spaním máme dobré pokroky!!
1. Marcelka je tuhá do 5 minut po pohádce. Sice chvíli "zpívá", ale pak je už hezky tichoučko a já už ji pak jdu akorát spravit, aby spala v dobré poloze a ne obráceně... :s: Takže v tomto směru pohoda :one: Už neukolébávám.
2. Marcelka usíná bez palečku!!! Už to pozoruju delší dobu, tak 2 týdny a doufám, že to vydrží!!! To by bylo SUPER :one:

Včera jsme byli v Brně na vánočních trzích a musím říct, že nás to opravdu nadchlo a potěšilo!!! Stánku s dobrým zbožím, oblečení minimálně a opravdu zaměřeno na řemesla, vánoční suvenýry, lahůdky... domácí zabíjačka a pod. Fakt :one: Ochutnali jsme pravý trdelník - VÝBORNÝ!!! Koupili jsme si půl štangle domácího kokosu a grču tureckého medu, ten kupujeme na trzích na Vánoce vždycky, takže jsme neporušili tradici :-) Pak jsem tam dokonce vybrala i super dárek pro mého bráchu - kovový kovaný hlavolam!!! Moc se mi to líbilo a on je brácha takový hračička, takže si s tím určitě vyhraje :one:

Hlavně jsme ovšem koupili Marcelce botičky. To už sice ne na trzích, ale v prodejně se specializací na dětský textil a obuv. Koupili jsme kvalitní kožené se symbolem žirafky s atestem, krásné růžové pro holčičku... budou se jí hezky hodit k šatečkám a vůbec k oblečení... ale ta cena!!! Normálně 590,- Kč!!! Za všechno se holt platí. Rozhodně bych však nekupovala žádné šmé u ťamanů apod... a říkala prodavačka, že ty botičky jsou tak na 4-6 měsíců, že by to mělo vydržet než nožička zase povyroste a že ty větší potom stojí přes 800,- !!! To je už jak boty pro dospěláka!!! Hrůza!!! Ale tak budeme to tam kupovat, protože ta kvalita je tam zaručená tou značkou. Dostali jsme taky 50,- Kč slevový kupon na nákup dalších botiček, tak aspoň něco.

Večer jsem ještě dělala finální výcuc nej fotek pro naše a babi s dědou... původní výběr byl 290 fotek, to už jsem měla nachystané z dřívějška. Smrskla jsem to na 200 a pak už jsem na to neměla nervy furt něco vybírat, tak jsem s tím švihla a dodělal to za mě manža. Vybral 100 nej fotek, které dostanou 1x naši a 1x babi s dědou a hotovo. Kdyby něco, tak se další dají kdykoliv dodělat. Dneska to nesl do Brna na vyvolání. Ale včera jsme se ptali na cenu a formát 10x15 se dělá za 7,50 Kč!!! Drahé jak :pig: ale však nakonec už vem to čert... Jen když se bude dárek líbit.

Dneska dopolko je manža na hokejové burze v Brně, tak máme doma s Marcelkou pré... :-) Odpoledne vyrazíme snad všichni na procházku a když ne manža, tak já s Marcelkou určitě. Včera se Marcelinka v Brně pěkně vyvětrala, taky jsme navštívili moji mamku v práci, tak měla radost (mamka i Marcelka :-) ). Byla to včera celkově pohoda a dnes bude doufám též a zítra... a pak už budou Vánoce, ještě pošlu nějaký ten pohled pozdrav a bude to. Pošlu jedné kamarádce, co mi taky poslala a jinak posílám jen tetě a strýcovi do Kuřimi a do Mor.Knínic, protože nikdo jiný nám stejně nepíše. Dřív jsem těch pohledů posílala hafo, tak 20 i více, ale odpovědí se nedostávalo, tak na to už prdím, abych jenom já posílala a ostatní nic. Vyřídí se to SMS-kama a hotovo.

No nic, holky, musím končit. Mějte se krásně a přejeme všechno nejlepší dnešním oslavenečkům a vůbec všem, co dneska slavíte!!! Hodně zdravíčka, štěstíčka, pohody, lásky... ať se splní všechna tajná přání ;) :k: :k: :k: :k:
Sice nevím, kdo všechno dneska slaví, ale to nevadí, žejo :-) Pogratulovat se může i tak :one:

Tož pa pa a opatrujte se :a:

Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahááá, tak to jo, já už se lekla, že jich máte jen 200 :s:. To my máme tak za týden :!k:.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Marti, s těma fotkama... my to máme taky jenom v počítači a pro nás si to budeme dělat až po Vánocích a po Silvestru, ať to máme sakum prásk. Ale že jich taky určitě bude... !!!
Markéta s Marcelkou :k:

Dobré mrazivé dopoledne. Včera byl Domča tak ko, že po 18,30h padl a chrněl bez probuzení až do 5h, takže obvyklé noční řádění nebylo. Odpolko ho neteře nenechaly schrupnout, tak proto tak :~!: . Mě se nespalo nic moc, páč jsem byla festovně přežraná a pořád mě něco někde tlačilo. Dnes odpolko přijde ještě Domčovi popřát můj brácha s přítelkou.
Jo a holky, chtěla jsem se zeptat, myslíte, že můžu dát Domčovi bažanta s bramborem?
http://www.mojetehotenstvi.cz/1-narozeniny-domci
http://www.mojetehotenstvi.cz/domcovi-prvni-narozeninky-zatim-jen-mala-…

Ahoj holky, tak už se pomalu loučím a Kubík vám taky něco posílá, mrkněte sem ;) http://www.mojetehotenstvi.cz/prani-v-em-maminkam-detickam-jejich-rodin…
Přeju vám všem taky hodně zdravíčka to je moc důležité :c:
Mě zrovna dneska dělá brouček starosti, nějak divně dýchá když se někdy nadechne tak je to takový táhlý a sípavý až mi z toho zvuku leze mráz po zádech... :( takže inhalujeme ventolin a asi v pondělí budeme muset k doktorce.. zdá se mi to nebo ty prosinčátka teď před Vánocemi nějak víc marodí? :n: Snad bude brzo líp, mějte se moc krásně :a:
Hanka a Kubík

In reply to by Handule021208

Ahojky, také Vám přejeme krásné a pohodové Vánoce a do Nového Roku hodně zdraví a štěstí.
Asi nebudou nemocná jen prosinčátka, ale na všechny dítka něco vlezlo. Jsem ráda, že máme nemoc za sebou a na Vánoce snad budeme fit.
Ať je Kubíčkovi líp :a:

dobre rano devcatka. nejdrive prejeme maximkovi vsechno nejlepsi k prvnim narozeninkam :k: :qu: at si to uzije a dela nadale rodicum jenom samou radost. :\x: :k:
teda holky vy jste ale ranni ptacata, ale myslim ze nedobrovolne co :00:
devcata ja jsem se asi dostatecne modlila a dneska rano kouknu z okna a baf snih, snih, snih :qu: tady je to ojedinele a pro me ktrera je zvykla na hodne snehu je to divne bydlet nekde kde se neda lyzovat, ale aspon ten trosek co napadl me potesil :qu:

In reply to by Gabrielka

Tak tak, nedobrovolně ;) Ale nakonec jsem ještě dala hodinku aspoň od půl sedmé, do půl osmé, tak aspoň něco :) Krom rýmy, která se nechce pustit (ale není nijak hrozná naštěstí ´tuk ťuk) vylézají i dolní stoličky... :00:

In reply to by Gabrielka

Přidáváme se s gratulací. Vše nej a hodně zdravíčka! :k: :k: :k:
Tak hlavně, aby vám ten snížek vydržel do Vánoce. U nás je taky bílo a mrazivo. Mám úplně hrůzu z pondělka až povezu babi na tu operaci, já se strašně na sněhu a ledu bojím!! Spíš někomu asi řeknu, aby nás tam hodil.
Jinak ta kravička, co dostal Domís je takové skákadlo, je to nafukovací, matroš je taková silná guma a Domča na tom krásně péruje.

Kuk! :) Se zapisuji a přeji pěkné ráno ;) i celý den! :) Jinak přejeme Marečkovi brzké uzdravení a těšíme se na další foto z oslavy Domíska, nějaké pěkné fotečky se určitě najdou :) A gratulujeme Martince k velkým pokrokům, je to šikulka! :one: A Martínek taky s tím pitím je to sranda :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka