tvrdnutí bříška

26.11.2009

Ahojte těhulky, jsem teď 17+4 a už tak týden mi asi tvrdne bříško.. píšu asi, protože nevím, jestli je to ono.. párkrát za den se mi stane, spíš ale vleže, že cítím, jak na mě jde křeč v podbřišku, pak mi to místo i ztvrdne na pár vteřin a pak to povolí.. nevím, jestli se jedná o tzv. "tvrdnutí břicha".. Nene a taky nevím, jestli s tím hned letět k doktorovi, když jdu na kontrolu za týden.. děkuji za rady.. Pápá

AHOJ NIKI!!
Ja tohle mela u prvniho tehu a ted jen trnu hruzou ze to bude zas,ale to je proto zetady mame blby Dr jinka jeto opctate normlani a vetsinu zen maji to brisko ;-) a mam pocit,ze uz i mne to zacina,tka jeste cekam a pak si dam amgnezko ponevac tady ta krava mi to nedoporucuje.Ale urcite az budes mit prohlidku ci tak ci si tam zavolej!Radeji milionkrat nez nikdy,a rekni,ze ti tvrdne a on by ti mel dat horcik ci poradit ;-) pokud tvrdne desetkrat za den tak je to oki,nemelo by to bolet..mne ot teda bolelo u prvniho a jak..take sme to nepoznala zacalo to tedy hodne brzy sand o 15tt sem zacinala citit neco divneho,az pak ve 22tt sem skoncila.....ale urcite to rekni Dr a on by ti mel dat Horcik a tak..mne to take ted zacina a i to boli..tak jeste cekam a pak si dam Magnezko,tady mi nic nereknou.Ale pokud to tvrdne jen malinko a ne porad..tak to staci za ten tyden.pokud je to caste a boli to tak bych uz letela!Jenkote,jak ja ti zavidim!Mne by vyhodili a rekli at jim bile jogurty...MOc drzim palecky!Pisni jak si dopadla a kolik mas MAgnezka at se muzu nejak pak orientovat kolik mam brat aj ja...papapa

ahoj to co popisuješ je tvrdnutí bříška a já jsem taky začala kolem toho 18tt
dokud je to tak 10x za den tak se nic neděje je to normální, děloha se připravuje na porod. Doktor by ti měl zkontrolovat položení a tvrdost čípku to je vše. já jsem pak dostala hořčík aby to nebylo častěji než 10x. což už bylo ale protože jinak je vše v poho tak se tomu nepřikládá tolik důležitosti .

Ahoj,mi tohle dělalo taky že dycky bříško na chvíli ztvrdlo a pak povolilo a ted jak mimi už kope mi to nedělá tak myslím,že z toho nemusíš mít strach,ale jestli tak,tak se radši zeptej doktora :*8*: třeba to máme každá jinak :$$:

In reply to by Evicka1122

Holčinky, moc děkuji za rady, uklidnilo mě to.. asi to může být i 10x za den a dnes ty křečovité stahy i bolely, tak si asi v pondělí pro jistotu zavolám na gyndu a buď doktor řekne, ať přijdu hned nebo ať počkám ještě do další kontroly. pak dám vědět ohledně toho užívání magnézka.

In reply to by Niki

Vis co si kup,kup si zatim tu MAgnezii co maji u vas ja ji take ted piji,ale neprezen to!Om by ti mel rict,aby si prisla c imonza ze at se pocka,ale pokud te to boli hodne,tak na nic necekej a rovnou jdi!ONo je lepsi vypadat jak blbec nez pak litovat ;- ) to je ma zasada hihi..mame na to pravo si delat starosti o nase broucky ;- ) dej hend vedet!

In reply to by Marika Burder

ahojte holky, hlásím se po delší době, protože nám odešel počítač, tak jsem neměla možnost se nikde přihlásit.. dopadla jsem takhle: hned to pondělí před týdnem jsem k tomu doktorovi volala a řekl, ať ještě ten den přijedu, tak jsem jela. vyšetřil mě, řekl že čípek je v pořádku, že se nezkracuje.. předepsal mi magnézko (3x denně po 2 tabletách) a nařídil hodně odpočívat, prý žádné vánoční přípravy.. sice jsem na neschopence už od začátku, takže celkem dost odpočívám, ale uvařit a alespoň nádobí umýt musím, tak snad tohle neublíží.. a na procházky chodím taky, cvičení mi zakázal.. tak snad nedělám nic špatně.. mám to tak dělat do příští kontroly, kterou mám 14.12. a pak se prý uvidí.. ale bříško tvrdne pořád :-( navíc jsem teď 19tt a stále necítím pohyby, jsem z toho špatná, protože ultrazvuk budu mít po dlouhé době teď 10.12. na genetice, tak mám strach, že něco není v pořádku.. tak snad bude.. všem přejii hodně zdravíčka.

In reply to by Niki

Nasla jsme ti ten clanek,kde pisou krsne o tom tvrdnuti briska a tak http://www.porodnice.cz/tvrdnuti-bolesti-bricha-v-tehotenstvi

AHOJ NIKI!!!To se neboj,ze jeste necitis pohyby do 22tt je casu dost nekdo citi pohyby az ve 22tt nekdo drive a dle me nezalezi zda jsi hubenoucka ci opak...take miminko je urcite vporadku!Poslouchal ti srdicko??Ale orpavdu se neboj.URcite u varit muzes a pokud jecipek oki,tak si jdi i na malou prochazku!Me to tvrdlo od 15tt,ale nepoznala sem to az ve 22tt mela sem krece a bolelo to,ale nevedela sem co to je az pak ve 22tt...ale ja vsude chodila az do konce tehu..staraal se o nevlastni babicku do 37tt a od 30tt slapala schody do 4patra a kdyz se rozhdla,ze chce pizzu slapala sem zas az do 37tt a bricho mi vzdy tak stvrdlo a udelalo taky tvar a bolelo to jak...ale prenasela sem a ted bohuzel citim,ze to tvrdne zas ;-( a jinka to boli..Take sme byl u Dr,ale magnezko mi nedali tady to neni,tak i ho beru sama..ale pry je to k duhemu tehu...ale niceoh se neboj!Vse je urcite v poradku poctate ono je to oki,skoro kazda nas ma tvrdnuti briska..ja sme cetla hodne dobry clanek o tom co psala Dr,jenze ti nevim kde to bylo!Bych ti poslala strankya,le najdes to na googlu pd tvrdnutim briska si zadej a urco to najdes a tam je tka krasne vysvetleno proc to tvrdne a tak a pak se nebudes tak bat (Ale ja se bojim i tak jak..) tak Te plne chapu!ALe pokud to netvrdne vic nez 10krat tak je to oki ;-) opravdu si zkus najit ten clanek tam je to nadherne vysvetlene a urcite to najdes.Ale jinak jedna rada moc necti!Ja to dela u Heli a rkenu ti byla sem ze vseho jeste vic z deptana nez ted..ted uz nic oskliveho a tka nectu.Moc drzim palecky!

In reply to by Marika Burder

ahojte těhulky, tak se podlouhé době hlásím, jak to vypadá s tvrdnutím bříška. No teda nic moc :-( V pondělí jsem byla u Dr. a ten mi pohrozil, že musím ležet alespon týden, lépe však 14 dní, ale naštěstí čípek mám v pořádku. Tak už skoro týden ležím a opravdu to dodržuji, manžílek se musel postarat o zbytek dárků, předvánoční úklid i vaření, je šikulka, ještě že ho mám.. ale dnes jsem šla na malou procházku,chtěla jsem se nadýchat čerstvého vzduchu, tak doufám, že se nemůže nic stát.. :-( každopádně břicho mi tvrdne pořád a kolikrát i více jak 10x denně :-( i vnoci..
Mari, už konečně cítím pohyby!!! minulý týden byl první kopaneček a vůbec jsem nevěděla co to je :-D vždycky jsem se hrozně lekla :-D Jinak všem děkuji za rady a přeju všem krásné těhulkování v předvánočním čase :-)

In reply to by Niki

JEE GRATULUJI NIKI!!!POckej az budou silnejsi a silnejsi :-) uzivej toho!!! No NIki ono to ma jedn uvelikou vyhodu a to,ze te Tvuj broucinek bude jen a jen rozmazlovat,nosit ti cajiky,ovoce,varit ti vse az podns!!To si uzivej to pa kuz nebude :-) kez bych i ja to mohla.Jenze mne uz ot nevyjde ;-( muj me ma totalne prectenou i kdyz mi to bricho zas tvrdne a boli ;-( ale ono to bude urco v poradku!Dal ti magnezium???Hlavne opravdu bud opatrna a nezvedt nic tezkeho,zbytecne se nenamahat...ale myslim,ze na malou prochazku snad muzes?Co Ti rkel Dr???Rid se jeho radou..ale mala prochazka by snad neuskodila si myslim??NA vzduch potrebujete oba dva.Ci si i kup tu magnesii a jez jogurty tady mi doporucuji jogurty a nasla sem nejakou horkou cokosku,kde je magnezko tka to piju (ale jeto hnus)
Tak se moc opatruj koci a zas dej o sobe vedet!!MOC NA TEBE MYSLIM!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka