Genetika

15.12.2009

zdravím všechny maminky zítra jedu ráno do Brna na velký ultrazvuk a budu platit za něj 1500Kč . Doufám jen že nám dobře dopadne mám aji obavy ale prej nemusím jsem sama zvědavá co mě čeká . Prej to bude na downov syndrom . A také doufám že tam na tom veveří jsou prima doktoři .

pises,ze jsi ve 14tt a jds na velky ultrazvuk?Co ja vim,tak ten se delam az kolem 20tt. a ted v tomto tydnu co jsi,tak se dela pripadne placeny,nebo ma nekdo i stesti jako ja,ze neplaceny,screning v Itrimestru na vsechny vady,NT atd.+ ti vezmou krev.Sama jsem tim prosla ve 13+6tt a bylo to super.clovek si lehne,obrovksa televize byla prede mnou a ja koukala na srdicko jako zvon a pak doktorka ukazovala,ze tady je mozecek,tady to a zase ono a ukzovala nam vse a dokonce nam rekla,ze to bude na 80% kluk.Me tam doporucil doktor a nemusela jsem nic platit,ale uz jsem u casto cetla,ze nekdo to musi platit a nkd ne,tak nevim jak je to mozne a asi zalezi kam clovek jde a zda posila doktor.Osobne jsem byla taky ve vyhlasenem centru v Olomouci,ktery ma certifikat na geneticku,takze nevim proc se nekde plati a ekdne :#o: Zitra ti moc drzim palecky :one: Pohled na mimiska je kouzelnej a urcite budes nadsena jao jsem byla ja ;) :a:

Ahojky já na tom byla minulou středu v Brně na Veveří. Nejdřív ti vezmou krev a se vším tě seznámí a pak jdeš na ultrazvuk kde miminko proklepnou od hlavičky až k patičce a říká ti k tomu jestli je to ok nebo ne pak ti napíše zprávu a jedeš dom. Mezi 12 a 16 hodinou mě zavolali že je to ok a od 17 hodin byla zpráva na internetu k stáhnutí. Jiank na moje výsledky se můžeš podívat v mojich článcích. Tak držím pěsti ať je vše ok neboj určitě bude a vůbec z toho neměj strach a vem přítele sebou je to zážitek:)Jo a tatínek je celou dobu s tebou. A platila jsem myslim 1400Kč jen jsem se nezeptala na pohlaví tak mě to dost mrzí no což uvidíme za 5 týdnů ve 20 týdnu:)

maminky které jste byly na veveří na ultrazvuku napiště mi jak přijdete tam jakej je postup můžete třeba hned jít s tatínkem do ordinace? nebo si ho zavolají?

In reply to by carsynka

Když tam dojdeš, tak si tě nejdřív zaznamená paní na recepci a řekne ti že si máš vzít pantofle co tam mají a doprovod návleky. Pak si tě zavolají na odběr krve - to jdeš sama a sepíšou s tebou nějakou zprávu a zaplatíš prachy, tatínek čeká v čekárně. No a pak tě posadí zase do čekárny než na tebe přijde řada na utz - to se dělá jinde než ta krev a tam už jdete oba zároveň.

Ahojky, já jsem si taky zaplatila ten samý screening jako ty a byla jsem taky na veveří a byl to můj nejhezčí zážitek ze všech ultrazvuků co byly potom. byla tam moc mila p.Dr. a výsledky mi zavolali ten den odpoledne. Pěkně si lehneš a koukáš na velkou obrazovku před sebe na své miminečko. můžeš si to nechat nahrát i na památku za 500 kč. tak at dopadnete dobře!!

In reply to by marcy

Tak to jsem ráda že jste spokojeni ani se najednout moc těším až to miminko naše uvidím. A hlavně až to porvé tatínej uvidí co na to poví . Jáá myslela že to ještě je brzo na pohaví ale asi ne zítra budu 13+4tak jsem zvědavá

In reply to by carsynka

Já jsem se tehdy docela divila že už je to vidět a doktor říkal že to jsou zastaralý informace, že až kolem 20. týdne. Na té veveří mají špičkový vybavení, tak to bude asi tím a možná taky záleží na tom jestli mimi ukáže co má mezi nožičkama ;-)

Ahojky je to ten screening?Pokud jo tak je to úžasnej zážitek.Náš DR má starší Ultrazvuk a oni už mají vymakanej,lepší.Kouknou se zda mimi roste jak má a zda má nosánek a šíjové projasnění a prstíky atd.ani přesně nevim co všechno.Pro mě a manžílka to byl úžasnej zážitek a mám i krásnou fotečku.Budu na tebe myslet a dej určo vědět a fotečku dej.Bude vše o.k uvidíš.Páček :a:

Ahoj, já jdu zítra taky na první velký ultrazvuk, ale nikdo mi o penězích nic neříkal... jsem z Mostu a ještě jsem od nikoho neslyšela, že za to platil, jen za ten 3D. Snad vám to zítra dobře dopadne, budu na vás myslet :e):

Já jsem to tam taky platila, NT+biochemický screening platí mám ten dojem všichni, je to nepovinný nadstandart.
Doktoři jsou tam supr, nám se to moc líbilo, jestli můžeš určo vem sebou tatínka, miminko je krásně vidět, dostaneš pěknou fotku a nám tam dokonce poprvé řekli že čekáme holčičku. Mně ten utz dělal dr. Vlašín a ten je supr, ale je jich tam víc tak nevím na koho narazíš. My jsme tam za těhu byli celkem 3x - ještě na velkým utz ve 20. týdnu a pak v 26. na 4D a vždycky byli všichni skvělí.

In reply to by tessie

Jo jo přesně tak, pan doktor Vlašín vždycky když skončí utz, tak se ptá, jestli máte nějaký dotazy, nebo přání, tak se klidně ptejte. Já jsem byla na NT+ ve 13. týdnu a zeptala jsem se a řekl nám že je to holka, ještě se teda narodila, teď jsem 37. ale už nám to 3x potvrdili ;-)

Ahojky je to na ten downuv syndrom.Ja jdu 5.1 a budu platit 1350.Tak držím pěstičky vše bude perfektní.Myslím že tu i někdo psal že poznali co to bude.Tak pa pa :a: :a: :cc): :cc):

In reply to by ivana dvorstakova

Ahojky už sme to tu několikrát řešili.Taky mě to štve že se někde platí a někde ne.Dokonce sem volala i na pojištovnu.Ale pochpila sem to tak že záleží jakýho máš dr. jestli je to soukromník a jakou má smlouvu s poj.Byla sem stoho jelen ale bohužel někde se platí někde ne.Ale podstatný je že sou mimísci zdravý pa pa :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

In reply to by tomašek

Prej je to nějaký nadstard ale prej taky mi říkal že maminky si to dělaji , já jsem z Vyškova a na tu genetiku jedu Až do toho brna právě.Ale co bysme pro ty naše prcky neudělali aby byli v pořádku že? Já mám tady ve Vyškově gynekologa co se specializuje na rizikové těhotenství tak ten doporučuje to nej.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka