Váha 3-měsíčního miminka

03.12.2009

Maminky, máte někdo 3měsíčního chlapečka, které po umělé výživě váží v dokončeném 3. měsící něco kolem 5kg300? :$}: . Začínám mít i přes předsevzetí nesrovnávat se s ostatními a nedávat tolik na tabulky splín, že je náš chlapeček (nar.v termínu 31/8/2009-3,15, 51 cm) moc hubený. Když se podívám na fotky miminek, která tu jsou vystavená, tak my opravdu zatím nemáme žádné faldíky :sick:, protože ke všemu je i hodně dlouhý :ooo:. Doma už mám 9-letou dceru, která byla pravý opak, tak jsem tím trochu zaskočená. Jinak je ale náš Michaelek spokojený a prý až zas takový extrém nejsme podle doktorky, ale už začínám být alergická na hodocení všech dr. i ostatních..on je takový křehký, hubeňoučký, droboučký a hodně dlouhý atd...a mám brouka v hlavě, protože není ještě úplně stabilní při "pasení" a netuším, zda to může být třeba tou váhou. Rehabilit.Dr. nás poslala pouze PREVENTIVNĚ (protože já mám skoliozu) pro cviky, dnes jsme tam byli, ale atmosféra byla katastrofální :§) a vyhlídky, že toto máme provádět 4x denně v sérii 3x 25 sekund na každou stranu děsivé. Ten cvik se jmenuje nácvik plazení. Tak zvažuji, zda vůbec podstupovat takové plačtivé trápení pouze z prevence.., Samozřejmě, že mě trápí myšlenka, abych si to pak nevyčítala, kdyby nastal třeba nějaký vývojový problém, ale po dnešku mám pocit, že mu spíš udělám trauma. Co si o tom myslíte? Moc děkuji za váš čas a názory:a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Marti,
já bych neřekla že by měl Míša nějak extremně málo, naše Adrienka je zase peknej cvalda, mám pocit že jestli to pujde takle dal bude vypadat jako to díte od Gabi ze Zoufalych manželek :s: ve 3 měsících měla 5880 g, ted ve 4 měsících 7 kg, nosí už velikost 74, 68 jsme nějak přeskočili, a doktorka to neřeší, asi je to individualní a jestli tě mužu utěšit tak taky moc nepasla, ted se to zlepšilo, a skoliozu mám taky :s: tak se nestresuj, bud ráda že je zdravy a jestli má o pár gramu min než jiné deti tak to neřeš, pa pa :a:

In reply to by saruskacb

Ahoj Šári, nějak mi utekla tvoje zprávička. :a: Máš pravdu, jsem ráda, že je zdravý a už jsem se snad vyrovnala s tím, že prostě je takto stavěný a stačí mu co vypije. Jinak dnes máme 6250g a 68 cm-tak už to tak špatně nezní. Jinak s tím pasením už ok, ale zase prý kloní hlavičku na stranu, tak jsme se nevyhnuli rehabce. Právě kvůli těm možným skoliozám. Toho bych ho ráda ušetřila..Jinak jak ti jezdí nový koník :ooo: ? Jseš spokojená?Pohodový víkend p.s.musím se na to dítko ze Zoufalek podívat :s: :s:

my byly včera na 3 měs. prohlídce, máme 60 cm a 6440g... Ale doktor říkal, že vůbec nejsme tlustý, tak nevím...

já bych to tak tragicky neviděla :) ,myslím,že to není málo.My máme ve 3m. 5,28 a 61cm,takže dlouhý hubený.A s tím pasením už jsme se trochu rozpásli,ale zase bych řekla,že tíhne víc k jedné straně.Myslím,že je moc pozorujeme!!! :)

In reply to by radaxxl

jo a k té délce :ooo: my máme 65 cm a 5,39 tak si to dovedeš představit :ooo: , ale chci věřit, že příkrma se nám zakulatí :a\|: :a: :a:

In reply to by radaxxl

Jo, jo, přesně tak, moc je pozorujeme, jenže jak se do toho vloží dr. tak už to jede a těžko z toho rozjetého vlaku vyskočit. Na druhou stranu by mě moc mrzelo, kdybych něco pokazila. A na tu jednu stranu se nám na bříšku taky naklání a když je v klubíčku, tak hlavičku taky nedrží rovně. :\/:

myslím že to je v pohodě, moje malá se narodila 28.8 takže má taky 3měsíce a na 3měsíční kontrole měla 4220g a 56,5cm (porodní váha 2910g a 48cm) Taky ještě úplně neumí pást, ale co jsem slyšela, tak ve 3měsících to nevadí že ještě 100%neumí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky