recept kokosky

12.12.2009

Holky prosím,nemáte některá recept na kokosky?Dobrý,jednoduchý a hlavně vyzkoušený?A taky na kolik a jak dlouho péct.Troubu mám elektrickou.Já je mám každý rok buď tvrdý,že se nedají ukousnout nebo nedopečený :( Díky moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak písnu osvědčený recept:
8 bílků ušlehat na sníh, přidat 28 dkg kokosu, cca 40 dkg moučkového cukru a cca 10 dkg strouhanky, promíchat, je to takové tuhé těst, ty bochánky můžeš dělat klidně lžičkou nebo i rukou umačkat bochánek. Peču na pečícím papíře a vytáhnu, jakmile zespodu začnou růžovět. Pak nechám chvíli na tom plechu, oni trochu zatvrdnou, aby se nelámaly při přesunu z plechu, pak už je to pohoda. Je to rychle a jsou fakt měkoučké.

Ahojky tak je já dělám takto!1 salko a 250g kokosu promíchat dělat bochánky na pečící papír a sušit v troubě na 140 stupnů do růžova!Jsou moc dobré a jednoduché!

Jééé holky moooc díky všem a určitě nějakej recept vyzkouším.Je to nejlepší,když už to někdo dělal,jelikož recepty z časáků vždy vypadají na obrázku úžasně a pak to tak nikdy nedopadne :) Takže díky moc ještě jednou všem a přeji krásnou dobrou noc!!Pa pa :a: :a: :a:

Koupit hotové kokosky, udělat pod ně linecký kolečka, na to krém, marmeláda a připlácnout kokosku. Vždycky jsou krásně měkký a dělají je v různých velikostech :)

250 g cukr moucka, 250 strouhany kokos, 3 mensi vejce, 1 lzice rumu, 1 lzice citronove stavy.
Vse smichat a mokrou rukou tvorit hromadky. Klademe na plech s pecicim papirem a peceme v mirne troube (ca 150 stupnu) dokud nezruzovi.
Rychle, chutne a hlavne jednoduche

In reply to by salominka

ahoj Salominko, opravdu cela vajicka, funguje to a clovek se nemusi nekde pracne slehat s bilky, navic jsou opravdu velmi dobre. Proto je taky delavam...
Navic, kdyz se mi prcek u toho plete pod nohama. Vcera jsem pekla a skoncilo to tak, ze mi maly zacal prohrabavat odpadkovy kos a preprogramovaval mycku na nadobi, tak jsem diky sve nekoncentraci malem prisla o prst v mixeru. Nastesti je z toho jen hluboka rana.
S pecenim ted uz koncim, mam hotovo az na male dodelavky.
Krasnou nedeli :a:

In reply to by Natalid

No vidíš...chodila jsem na brigošky do cukrárny a vždycky se dělaly z bílků. O tom programování mi povídej....jakmile vidí svítit na myčce světýlko, je hotov a šmátrá a šmátrá...naštěstí se na ní nic extra udělat nemůže...jiný je to s prádlem, to se naučil přečudlíkovat naprosto, všechno zmačkne a otočí. Takže až budu mít něco na 30 hozený na vyvářku, budu se asi divit :00: :00: :00: jsou to prostě miláčkové!! Hlavně ať se bebí brzy zahojí. Paaaa

Ahojky,
mám vyzkoušený tenhle recept (mn. na dva plechy, asi 60 ks).
4 bílky
špetka soli
150 cukru
1 vanilkový cukr
70 g měkkého tvarohu
200 g kokosu
Bílky ušlehej se špetkou soli do polotuha, přisyp oba cukry a vyšlehej lesklý tuhý sníh (el. šlehačem je to raz dva). Opatrně vmíchej tvaroh a kokos. Na plech vyložený pečícím papírem dávej lžičkou hrudky a peč v troubě vyhřáté na 150 stupňů 15 minut dozlatova.
S tím tvarohem jsou krásně měkký a moc dobrý. :a:

Ahojky, já dělám tyto:
5 bílků
30 dkg cukru krystal
to zahřeješ v kastrůlku normálně na sporáku(nedávám do lázně) a zahříváš do té doby, dokud ti nepálí prst
pak vyšleháš skoro dotuha a zapracuješ 250 g kokosu
zkoušela jsem to stříkat pytlíkem, ale to mi moc nešlo, tak kladu malinké kopečky lžičkou(prst si namáčím do vody a krásně to sklouzne na plech s papírem)
peču na 150...no koukám, jak začnou růžovět, vyndavám
ty kopečky dělej vyšší a neupleskávej, neupravuj(píšu to do detailu, snad tě to nějak neurazí)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky