jak čistit zoubky?

10.12.2009

když odmítá otevřít pusinku na prstový kartáček? Nejni nějaký kousátko, které by čistilo zoubky? Jak to děláte vy? My už jich máme 5 a nechce se mi to nechat bez čištění...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky. Tak my semtam zuzlame klasicky detsky kartacek, ale jinak davam denne Zymafluor. Rozdrtim to mezi dvema lzickami a supnu malymu do pusinky. Treba i prstem, kdyz se mi po te lzicce sape ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

pastu říkají, že ne, že tu až používat, kdyyž jí umí děti vyplivnout...ale synkovi se právě začal dělat kaz, tak nám pastu dr. doporučila a je taky pravda, že on si s pastou ty zuby čistí raději. a co jsem koukala, tak dělají pasty od narození....tak si pak vyber.
jinak čistit zuby jako u dospěláků - nejlépe po každém jídle ale tradičně asi 2x denně a dávat fluor v tabletách

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nám o fluoru říkal obvoďák....prý si máme koupit zymafluor a dávat jednu tabletu denně. nesmí se rozpouštět v mlíce a v minerálce. já to klukovi rozdrtím na prášek a lupnu do pusinky, ono je to takový nasládlý, tak mu to chutná. dáváme ho od půl roku. a teď jsem mluvila se znýmám zubařem a říkal, že to třeba maminky dávají do jídla, že to bohatě stačí. že dřív tu plošně tekla fluoridovaná (či jak se to skloňue) voda, ale že to už není, tak se dětem dává fluor v tabletách. ale nevím, jestli ve všech městech, jestli to nezáleží na kvalitě vody....to se musíš zeptat.

In reply to by hunndelka

dost možná jsem ti to říkala já. takovou jsem kdysi dostala informaci.....no a teď jsem dostala takovouhle. nicméně už je mi to jedno, protože kluk je starší a bez problémů to zblajzne, když to rozdrtím. ale když byl uplně mrňavej, tak to bylo peklo, jak už tu někdo psal, tak ve vodě se to blbě rozpouští a kluk ještě do toho všecho neuměl pít ze lžičky, tak jsem se nakonec na fluor vyprdla....no, ale teď se teda snažim :s:

In reply to by hunndelka

Ty tablety jsou dost tvrdý, mně jdou vždycky blbě rozdrtit a ve vodě na lžičce se mi nechtějí rozpouštět :n: Ptala jsem se mojí zubařky a ta říkala, že není zastáncem toho aby se ty tablety dávaly. Je prý mnohem důležitější ty zoubky čistit, i kdyby to mělo být jen tím kouskem gázy. Hlavně by to mělo být po každém jídle,tedy i kojení. Musím říct, že po kojení mu zoubky nečistím, jen po jídle.

In reply to by hunndelka

vždycky je rozmačkám lžičkou a dám je na lžičku do vody, aby se rozpustily, ale stejně se nerozpustí, tak mu to dám s tý lžičky i když to není rozpuštěný. Ale že bych mu to dávala opravdu každý den to ne :n:

Já mu je čistím kartáčkem na prst, ale někdy to je boj, nechce i otevřít pusu a to se mu to tak líbilo. Nebo má taky strašnou srandu z toho, že mě nechá, ať mu ty zoubky čistím a pak mě pěkně zákeřně kousne do toho prstu a i přes ten kartáček to pěkně bolí už mám na nehtu, takový ty bílý skvrny, jak mě hryže. Kartáčky od Mamu mám taky, ale ještě jsem je nezkoušela. Stčí i když mu zoubky přejedeš třeba kouskem gázy omotaným na prstu.

asi bohužel neni :-( u nás byl s kartáčkem boj, někdy se nechal chvilku, ale taky vtšinou nechtěl otevřít pusu, řval jak tur, já na něm ležela, držela mu ruce....no hrůza, myslela jsem si, že si zvykne a prdlajs...pak jsem mu čistila zuby plínou - omotala na prst a projela zoubky, jakž takž jsem ten plak setřela. a nedávno jsem mu čistila zoubky ve stoličce a moc neprotestoval a nakonec vyhrálo to, že z čistění máme hru, sice nedrží s otevřenou pusinkou, ale já u toho dělám blbiny, mám taky otevřenou pusu, on mi zkoumá zuby a já mu čistim ty jeho...jo a máme dva kartáčky - jeden cumlá on a druhým mu čistim zuby

In reply to by lucinecek

tak to ještě hrou opravdu nepůjde....takže doporučuju zalehnout, chytit ruce a rychlostí blesku přejet zuby :s:
já to začala právě kolem roku flákat, protože to bylo fakt neúnosný a teĎ jsme byli u zubaře a prý se mu na jednom zoubku začíná klubat kaz :-( takže teď čistim jak zběsilá, doporučila mi dokonce na ten zub i pastu, že by se to snad mohlo zbrzdit

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka