tvrdnutí bříška :-(

09.12.2009

Zdravím všechny těhulky! Už jsem dlouho nepsala spíš si jen pročíítám Vaše příspěvky:-))) a taky jsem měla poslední tři dny problém tyhle stránky vůbec otevřít - tenhle příspěvek už píšu po druhé protože mi to celé spadlo :-(((((
Tak jsem si myslela jak mám klidné těhotenství - žádné zvracení, žádné bolesti a je to tady:-((((((( asi před měsícem mě občas začalo píchat v bříšku - jakoby k močáku, taková křeč ale vždycky to za chvíličku přešlo tak jsem tomu nepřikládalä velký význam akorát jsem si začala kupovat do práce Magnesii. Minulé úterý mě to večer vzalo tak, že jsem sotva lezla bolel mě celý pravý bok až k močáku a nemohla jsem se ani hnout, nakonec jsem to zaspala a šla ráno do práce - tam jsem sedla k pc a zase to začalo - tak jsem volala Dr. a prý ať přijdu. Ještě jsem přemýšlela jestli tam mám jít aby si neřekli že jsme nějaká hysterka, myslela jsem si že mám nastydlý ledviny a močák.... No ještě že jsem šla... Dr. mi zjistil podrážděnou a tvrdnoucí dělohu tak jsem vyfásla neschopenku - rizikový, a Magnosolv 1x denně a prý ať ležím nebo budu ležet o svátcích ale v nemocnici :-((((((((( Tak ten týden uběhl a nic moc, jeden den klid druhý to cítím i po tom magnézku, včera jsem si dokonce v noci udělala druhý pytlíček protože bych se nevyspala... zítra jdu na kontrolu tak jsem zvědavá - držte mi palečky ať nemusím jít na kapačky!!!!! Moc se bojím o mimíska - jak jsem z toho byla paf tak jsem se ani na nic nepřeptala tak ani nevím proč se mi to děje a co to může způsobit... ale mimčo mě zevnitř pořád pěkně masíruje :s: tak je snad v pořádku a taky doktor říkal že jsem dole zavřená že to je jediné štěstí že se neotvírám..... ach jo a to jsem si to tak užívala to těhulkování :00: V práci taky super (chtěla jsem makat až do konce kvůli korunkám - ale mimísek je¨na prvním místě!!!!!!) Doktor říkal, že pokud se to rychle nezlepší tak se tam už nepodívám.. Jen ležím odpočívám a když začnu něco dělat a chviličku se nezastavím tak se bříško hned ozývá :-((( Jestli ¨s tím máte někdo zkušenosti dejte vědět, no zkusím zítra získat víc info tak snad napíšu když se půjde přihlásit. Jéje to je román ....:-) snad to nevadí....... Přeji všem krásné těhulkování a nepodceňujte jakoukoliv bolest a radši hned k Dr.!!!!!!!!!!!!!

ahoj,mě to tvrdnutí zlobí od14týdne.naštěstí se neotvírám ale přidali se k tvrdnutí i bolesti takže mám magnezko šestkrát deně a když to nepomůže tak nemocnice.zatím je to o dost lepší tak uvidím.tobě držím pěstičky aby to bylo lepší a práci holt musíš oželet já jsem na rizikovým od samýho začátku. :one:

Ahojky, tak to me mrzi, mne brisko taky docela tvrdne, ale nebylo to zatim nic hroznyho, jen vcera to snad bylo poprve docela casto a bolelo to, tak jsem si lehla a zvysila davku magneska, no hned to bylo lepsi :) Ja jdu do poradny za necele dva tydny, tak se tesim, doufam, ze bude vsechno v poradku i cipek a ze to tvrdnuti se nejak omezi..Tak hlavne hodne lez, opravdu to pomaha, ja jsem od 4 mesice na rizikovem, kdyby to slo, tak chodim do prace, bohuzel jsem musela lezet, ale uz jsme ve 28 tt, tak jsem moc rada, ze jsme to dotahli tak daleko :qu:

Ahojky, jsem tu prvně, tak zdravím všechny těhulky. :a: Mně taky někdy blbne tahle stránka, nejde mi vůbec spustit. Ale k tomu tvrdnutí - já už si tak trochu připadám jak expert na tvrdnutí... V 1.těhu jsem to měla už někdy od 5.měsíce, teď při 2.těhu mám pocit, že už to bylo hned od začátku, ale tak nějak "oficiálně" od 4.měsíce. Klasický "případ" - bříško mi tuhlo při námaze, když jsem vstala z gauče/postele, když jsem dlouho stála, ale pak už dokonce i když jsem jen ležela... Prostě to někdy ztuhlo. A taky jakmile jsem se otočila na záda, to bylo skoro pokaždé. Pomohla ale změna polohy. Pak jsem ale jednou špinila, u dr.mi byla zjištěna nízko nasedající placenta a taky že je mimi dost dole. Ještě 14dní jsem chodila do práce, pak kontrola a bum - neschopenka... Ze dne na den jsem skončila v práci a jsem doma... Dr.mi napsala Magne B6 2xdenně 1tbl., pít Magnesii a ležet a ležet. Nic nedělat, absolutně žádná námaha, žádný předklánění (to hl.kvůli té placentě), žádný sex. V 17.tt jsem měla CS 1-2, ve 20.tt CS 2-3. To už jsem měla i změklý čípek otevřený na 1cm.... To mě dost vyděsilo, dr.taky, ale říkala, že teď už budu muset vážně jen a jen ležet, jinak že skončím v nemocnici. Já předtím občas něco udělala, ale tentokrát už jsem fakt jen ležela, v 1.těhu jsem totiž taky musela do nemocnice, pak mi dělali i cerklage. Teď jsem teda první týden po té poslední kontrole brala Magnézko 3xdenně, pak už zas jen 2x a fakticky jsem jen a jen ležela. Rodina mi pomohla, manžel a mamka vařili, malou si bral kdo mohl... A světe div se, na poslední kontrole vše OK, děl.hrdlo zavřené, vše v pořádku, CS 0. Já tomu nemohla věřit, ale dr.říkala, že je vidět, že tentokrát jsem opravdu ležela. A je to pravda, myslím, že nějaké Magnézko nebo Magnésie to až tak nevytrhnou. Důležitý je fakt se na všechno vykašlat a ležet. Tvrdnutí už mám o dost lepší. Akorát před 14dny jsem měla šílenej kašel, takže se trochu bojím, jestli se mi to zase nezhoršilo (nemohla jsem vůbec ležet), ale zítra jdu na kontrolu, tak uvidíme. Takže to shrnu - hoďte všechno za hlavu, ono se to nezboří a ležte. ;) Ono to půjde... Koneckonců, je to na dlouhou dobu naposledy, co máte přikázáno ležet a nic nedělat!!! :qu: (Omlouvám se za román.... :))

no tak já teď dorazila sice ještě do práce, ale taky nevím, do kdy tu budu... dr už mě přes měsíc nutí na neschopenku, tak tentokrát asi půjdu. Bříško mi docela taky tvrdne a navíc mi v pondělí řekl, že se mi zkracuje čípek (CS3) a ve 25 tt je to fakt brzo. Takže v horším případě bych se mohla začít otvírat. Mám to přesně jako ty, chtěla jsem kvůli korunkám chodit do konce do práce, ale takhle to asi nepůjde.... tak asi doklepu příští týden, o vánocích mám volno a v lednu už asi budu pracovat jen tak trochu z domova. Pověz, jaký máš CS... zajímalo by mě, jak to mají jiní... :-)

Ahojky tak to je mi lito tak hlavne lez a odpocivej a fakt poslouchej :*8*: ,ja mam teda take magnesko a tvrdne mi brisko,ale spis pri delsi chuzi a nebo hlavne vecer to je hrozny,ale jinak ok.Tak se patruj a drzime palecky at je vse ok,krasne svatky a papa :a:

Týjo, Jaji, to mělo rychlý spád, ale je dobře, žes dala na intuici a k Dr. zašla. On se už o tebe postará, hlavní je, že se fakt neotevíráš. A fakt pořádně lež a nic nedělej, oni vánoce přijdou i tak :). A s tou prací chápu, taky si neumím představit, že bych ted MUSELA odejít, mám spoustu rozdělané rpáce, která hoří, takže by mě asi v práci nepochválili, ale s tím nic neudělají, co taky. Neboj a poslouchej dr., držím palečky !!

In reply to by Slunko

Tak kontrola proběhla nakonec dobře :-) prý už děloha není tak podrážděná a ztvrdlá (i když vždycky večer mám bříško jako šutr a i v noci mě to pobolívá) Taky jsem se Dr. přiznala, že jsem poslední 2 dny vzala 2 pytlíčky Magnosolvu a že je to jednou dobrý¨, jednou horší.... tak jsem dostala místo těch pytlíčků prášky Magnesii lactici a mám stále odpočívat - kontrola před svátky - radši :-) 22.12. jo a CS mám celou dobu 0 tak snad dobrý, ještě mi měřil asi dělohu nebo co.... mám v průkazce SF 24cm (teda myslím že je to SF oni fakt všichni doktoři škrábou :-DDDD) No ale já skoro celou noc nespala - už jsem viděla ty nejhorší scénáře :00: V práci taky asi radost mít nebudou no ale přeci neohrozím mimíska jen kvůli práci. Moc díky za příspěvky dost jste mi pomohli, a jsem zas o něco chytřejší :one:
Takže ještě jedou díky za podporu a užívejte těhulkování ve zdraví!!!!!!!!!!!!!! :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka