Registrace do porodnice v Podolí ve 14+0

06.12.2009

no ano, ráno v 7,00 jsme vyrazili z domova. Jirka mě vysadil před podolskou nemocnicí, já se na vrátnici nechala poslat na kartotéku a v 7,30 jsem vstoupila do hlavních dveří. Sedělo tam již 7 lidí. Tak jsem osmá. Ve 8,15 mi volal Jirka, jestli už jsem odbavená, že už má to své zařízené. "To těžko, když otvírají v 8,30."
V 8,30 jsme si stoupli do fronty, jak jsme přišli. Jeden pár nás předběhl.. vycaný! Takže jsem 9. To pořád jde.. ale co to? Nějaká známá paní, co stojí přede mnou... ta jde ale s mimčem jen něco zaplatit bo co.. po půl deváté přišel ještě jeden pár. To bylo č. 12. Takže za půl hodiny je naplněná kapacita porodnice. Jen aby všechny porodili 6.6., jak mají!
Sestřička zapisovatelka byla milá. Prý je to jedna z nejlepších sester. Nikdo nekřičel, neplakal, prostě hezkýýý!
Takže já rodím v Podolí! Doufám.

Ahoj to teda koukám jak brzy se musíte zaregistrovat do porodnice.Já jsem z Jablonce nad Nisou a u nás se chodí k porodopisu až někdy dva měsíce před porodem.Ale co hlavně že máš jistotu kde budeš rodit.Tak ahoj

Ahoj a gratuluji :-)
měla bych prosbu jsem tu nová, jsem i nováček co se týče těhotenství :-) Musím se zaregistrovat a vybrala jsem si také Podolí. Mám ale jeden problém, absolutně netuším podle jakého data mám určit datum 14+0. V průkazce mám termín porodu 14.6.2010, ale to je podle PM. Teď jsem 4.12. byla na screeningu a tam mi napsali dle CRL 13+1 dle PM 12+4 což ani jedno nevychází na to co mám v průkazce a 6.11. jsem byla na prvním ultrazvuku a podle toho mám termín zase 15.6.2010 a byla jsem 8+3... tak jsem z toho celá zmatená a nerada bych tam čekala hodinu a pak se nechala vyhodit jak pitomec....
Díky moc za radu

In reply to by landy

Zdavím,
také musím v současné době řešit, jak správně určit délku těhotenství 14+0, potřebnou pro registraci do porodnice.
Skutečné stáří plodu se určuje ze screeningu v 1.trimestru (na PM se nelze spoléhat) tzn, že směrodatným ukazatelem je vyšetření CRL, podle kterého se stanoví i termín porodu (Tuto informaci mám od lékařky.)
Pro výpočet stačí tedy znát datum porodu /dle CRL/, na které se nahlíží jako na 40+0, od něho odečteme 26 týdnů a dostaneme se na údaj 14+0.
Můj příklad: Doba porodu je dána na 21.6.2010 (odpovídá 40+0) - 26týdnů =21.12.2009 (14+0).
Lékaři počítají dny takto:12+0 12+1 ..........až 12+6 a stejně odpočítávají další týden 13+1 až 13+6 atd.
Chvíli mi trvalo, než jsem se dobrala výsledku. Nakonec to koreluje i s daty a zapsanými hodnotami v průkazu.
Snad to někomu dalšímu pomůže, pže na internetu jsem žádná podobná doporučení neobjevila. Mějte se

In reply to by Tynik

Díky :-)
Znamená to tedy, že když jsem v pátek 4.12. podle PM měla 12+4 je to dnes 13+1? :)
Ted jsem ještě koukala na tu zprávu ze screeningu a mám ta v podstatě dva termíny porodu 10.6. a 14.6.10, jeden podle PM a druhý podle CLR... tak to bych teoreticky mohla mít dvě šance jak se zaregistrovat ne? ;)
Já to asi zkusím teď hned ve čtvrtek podle toho prvního termínu a uvidíme....

Ajoj a gratuluji :\x: Další, s kým se tam mohu potkat :) Druhý termín mám 7.6. výborný!!!!

Ahoj, jsem rada, ze pises, ze tam jsou prijemne sestricky, ponevadz jsem si tam dnes rano volala, abych se informovala ohledne prihlaseni a sestricka me neskutecne vytocila a na zaver mi rekla, ze ji vubec neposloucham. Byla jsem ale tak v soku, ze jsem se na nic nezmohla. Na strankach jsem se docetla, ze v tydnu oteviraji od 7h a ona mi rekla, at prijdu uz v 6.15, tak me to dost zmatlo :( a jen me upozornila, at si pospisim, coz neuspisim, kdyz je to mozne az ve ctvrtek kvuli dodrzeni terminu 14+0, ze uz je jen 12 mist. Ach jo...

Ahoj, tak gratuluji, my tam byli o hodinu a půl dřív a byla jsem na řadě jako první. A koncem ledna jdeme rodit, tak jsem natěšená, jak to tam maj hezký :)

ju to nastesti taky mame za sebou))...byli jsme s manzou tam vic nez o hodinu a pul drive a byli jsme ctvrty...pak az se to tam otevrelo tak my jsme byli uz pate bo nas predbehla naka namyslena krava ktera tam prisla 10min pred otevirackou...nesnasim takove lidi fakt!..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky