??????????

01.12.2009

Ahohjky holky,vsichni tady pisete o genetickem sceeringu nebo jak se tomu rika :? Me doktor na zadnej neposilal :? to si o to musim rikat? :? na kontrolu jdu az za 14 dni...dik za odpovedi...teda jestli nejaky vubec budou :s:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Mě o tom Dr. taky neřekl a strašně mě to mrzelo :§) Dozvěděla jsem se o tom až ve 12tt a když jsem se chtěla objednat, tak mě sestra v telefonu strašně seřvala, ža prý jak si to jako představuju objednávat se až teď a furt opakovala, že mě nemá kam dát protože mají plno na 3 týdny dopředu a dělá se to jen do 14tt. Tak jsem jí poděkovala, položila telefon a brečela :r: Fakt byla nechutná,tak mě to vzalo :( Za 2 týdny jdu na triple testy, tak stříhám metr :spid:

In reply to by Hanina.85

ze mi o tom nic nerekl,a ted uz je na to pozde...svymu dr.docela verim,tak jsem myslela,ze mi rekne o vsech vysetreni ktere jsou mozna...a ono nic :n: No uvidim toho 15.12 co mi rekne...Ja mela ze zacatku docela problemi..krvacela jsem a tak...tak i proto se bojim abych neco nezanedbala...jsem plasan :) no jo jsem mlada a vyjukana :s: ale dik za odpoved a preju ti at ti testy vyjdou v poradku a mimisek je zdravi :one: :)

In reply to by lucifik

jak tak koukám ,tak mi uteklo ,že jsi to už časově prošvihla . Je lepší si zjisti všechna vyšetření sama ,protože každý z lékařů považuje něco jiného za důležité , bohužel . :girl:

In reply to by lucifik

:\x: Ahoj ahoj já jsem si o tohle vyšetření také musela říčt , jelikož můj doktor má zkušenost ,že mnoha maminkám toto vyšetření vyšlo špatně ,ale byl to jenom planý poplach a ony se do toho dalšího ,který je v 16 t dost nervovaly. Ale já jsem si ho na popud mé kamarádky nechala udělat . :8_/: I když nám určitý věci vyšli na hranici jsem ráda ,protože už jsme pozvaný na ten další a jsme tak trochu pod kontrolou. Takže neváhej a řekni si o něj . Martina :dance:

na tom screeningu jsem byla ve 13 tt a druhý bude ve 20 ale když jsi nebyla na prvním tak ten druhý bude zbytečný,u nás se platí,je to nedstandart,rozezná víc VVV.každý doktor tě na to nepošle,ale myslím že na to hlavně posílaj starší maminy,mě je 35,sestřenka tam taky byla 31 let,a kamoška 28 na tom nebyla.Je blbý že ti o tom doktor ani neřekl,člověk si klidně rád připlatí jen aby měl jistotu že je mimi zdraví.

In reply to by Zdenda3

mladatko,je mi 22 :) tak je mozny ze takhle u mladych tehu to ani nedelaj...nebo nevim :? a taky jsem slysela,ze bych mela jit k svymu obvodakovi na nejaky vysetreni..a to mi taky dr. zatim taky nerekl :? tak uvidime co mi rekne v dalsi poradne...dekuju za odpoved a preju ti hezke tehulkovani :)

dekuju moc za odpovedi aspon jsem zase o neco chytrejsi :) snad vsew bude o.k :) preju vsem hezke tehulkovani :a: a jeste jednou dekuju :+^*:

Jestli máš na mysli screening v I.trimestru, tak ten se dělá do konce 14tt. Každý dr na něj ale neposílá, protože ještě pořád asi spoléhají více na tripple testy, které se dělají v 16tt. Já na něm taky nebyla a hodně mne mrzelo, že mi o tom nmoje dr neřekla nedala mi možnost výběru. To jsem taky ale neveděla, že se toto vyšetření platí - cca 1200Kč. Tak proto asi taky.
Jedná se vlastně o uzv vyšetření, kde se zjišťuje šíjové projasnění a velikost nosní kůstky + odběry krve. Z výsledků se dá předpovědět dispozice k Downovu syndromu. Ale stejně by tě čekaly tripple testy, ty se dělají povinně - a kdyby vyšly špatně, stejně by tě pravděpodobně čekal odběr plodovky, protože z těhle testů se zjišťuje dispozice k vícero vrozeným chromozomálním vadám.
Ale určitě bude všechno v pořádku, tak se zbytečně nestresuj. :a:
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak je to asi všude jinak ... asi je to tak jak píšeš - podle toho, jak jde doktor s dobou. Naše dr dělá tripple testy i když máš ten screenink .... z nich se totiž pozná více VVV, já měla např. větší % na Edwardsův syndrom než na Downa. A v době, kdy jsem byla na plodovce, což už je rok, se tam ten screening platil, tam jsem se totiž o té ceně dozvěděla.
-------------------------------------------------------
naše osobní stránky - www.dent.websnadno.cz.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a je ten sreening hodne dulezitej?co se na nej vsechno zjistuje?i kdyz je mi to ted uz asi prd platny :(

ahoj, na genetickej ultrazvuk se chodí po 20 tt. Takže máš ještě čas. Na příští kontrole se doktora zeptej. Posílaj automaticky a tak si myslim že ti to řekne. Nejspíš se budeš muset sama objednat-já jsem se objednávala sama.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka