Co to muze byt??

04.12.2009

ahoj holky posledni 3dny mam takovy problem, maly (5tydnu) se u kojeni strasne vzteka a place. Ne vzdycky, ale tak co druhe kojeni. Probiha to tak asi 5minut pekne saje a pak se zacne vztekat, kopat nohama, vytahuje porad prs z pusy a pak ho zase uplne nepricetne chyta. To chvili trva, pak se bud uklidni a zase si vklidu pocumlava a usne nebo zacne uplne hystericky rvat. A ja nevim bud ho boli brisko, trpi na to hodne, nebo mam malo mlicka. Potom ho utesuju a usne, ale je protivny. Nebo me jeste napadlo jestli nema neco v pusince, ale nevim jak to poznat. Dik za rady.

tak u nas to mel v peti tydnech taky,myslela jsem ze to byl spurt,nebo prdiky dokonce jsem volala laktacni poradkyni.Druhy den jsem sla do poradny a vse to rekla Dr.a ta zjistila ze ma malej infekci v krku dala nam paralen cipky a sinekod a byl klid.Jinak se i ted obcas zacne vztekat,ale to uz jsou prdiky bude mu deset tydnu.

Heluško, my máme stejně staré prdolky že? No u nás to taky občas bývá a přesně jak popisuješ,někdy se tak rozčílí že se ani nedopije a za hodinku chce zas. Já ale vím, že u něj jsou to na 100% prdíky, mám to vypozorované. Já před každým kojením přebaluju a zvykla jsem si s ním tak 2-3minutky cvičit (přitahovat nožičky k bříšku) aby se vyprděl. Ode dneška dáváme uvařený fenyklový čajík pro miminka. Dala jsem mu z flaštičky 10ml ráno a bříško se mu trošku uklidnilo. Každopádně se u bumbání nevztekal. Sice mu čajík moc nejel, ale nakonec to vyzunkl, teda po dlouhém přemlouvání. Vyzkoušej to a uvidíš....

In reply to by Pipik

no dnesni noc des a hruza, vztekal se u kazdeho jidla a od 3 je vzhuru a rve :( ted spi v klokance. Pouzila jsem rourku a na chvili klid pak jsem dala jist a zase vztekani a rev. Jinak to delam jako ty prebaluju pred kojenim a cvicime taky. Dneska zacnu s tim cajikem, protoze uz si fakt nevim rady. Jinak premyslim, ze prejdu na UM.

In reply to by Heluska11

Zlatíčko, ještě vydrž s tím kojením, uvidíš že nakonec budeš ráda. Hele povím ti přesně co dávám malému já všechno a není toho málo a zabírá to: takže při každém přebalování namasíruju pupík fenyklovým olejíčkem (krémík pupík je opravdu na nic), cvičíme nožičkama u přebalování. Každé ráno dostane probiotické kapičky a ob jedno kojení mu dávám babycalm. Teď jsme ještě přidali 10ml fenyklového čajíku jednou denně a to v době asi hodinu po kojení, kdy nespí a čumákuje. Zatím je to dobrý, ale občas si taky békne.

S tím um ti můžu poradit jednu zaručenou věc, pokud ti miminko v noci nespí, tak ty 2-3 noční kojení můžeš dát UM, miminka po něm lépe spí, protože je hůře stravitelný a déle jim to trvá. (není to babský kec, nýbrž ověřená metoda).

Ale i tak, já měla taky sto chutí už s kojením seknout, ale je dobré si dát limity, řekni si třeba - vydržím to do tří měsíců a pak se uvidí... pak s tím můžeš kdykoliv seknout, ale věř, že budeš ráda, že kojíš. Minimálně ty 3měsíce bys měla kvůli malému vydržet... Můžeš vyzkoušet to UM na noc, ale aspon odsávej at se ti tvoří mlíčko....

Dej pak vědět jak se vám dařilo s čajíkem, nedávej granulovaný je v něm hodně cukru. Malej se mi u toho dobře ksichtí :)

In reply to by Pipik

ahojky no my to delame docela podobne az na to ze mam flatulin a ne ten olejicek, kde jsi ho sehnala?? no jinak dneska rano jsme dali caj a nevim za jak dlouho by mel zabrat? asi 2hodky pak byl jeste vzhuru a u kojeni zase scena, pak asi o pul 11 usnul a spi doted. Dospava noc, protoze od 3 byl vzhuru, kdyz nepocitam ty 20min, kdy spal. Ale nez jsem usla ja uz byl zase vzhuru. No treba ted jsem vpohode, spinka a je roztomily. Ale v noci jsem malem vyrazela do tesca pro nejaky sunar :D

In reply to by Heluska11

no Heluš flatulin je to samé co pupík, tak mi to tedy říkaly sestřičky na novorozeneckém. Ten olejíček jsem koupila tady http://www.originalatok.cz/?pg=produkty&produkt=baby-serie
kupovala jsem mu tam i ty nosní kapičky a i heřmánkový krém a můžu říct, že je úžasný na exém a potničky. Malý byl jakýsi celý osypaný a hned po večerním koupání co jsme ho tím prvně namazala, tak do rána to měl pryč.
Mám to i vyzkoušené na sobě, páč se mi udělal nějaký exém na zádech a mastička z lékárny mi nepomohla, tak jsem to včera namazala tím jeho krémem a mám to skoro pryč :) fakt perfektní kosmetika a nejen pro miminka je to čistě přírodní. A ten fenyklový olejíček je fakt super.
No ten sunar můžeš vyzkoušet na tu noc aby se malej déle vyspal, ale jinak bych nepřecházela úplně. :)

pises ze je malymu 5tydnu to odpovida. cca je spurt kolem 3-6tydne a 3-6mesice...
u nas to taky takhle bylo,akorat kolem 3-6mesice mu vydrzel spurt do dneska :O moje mleko mu nestacilo a museli jsme prikrmovat od 4mesice.
jinak,jestli je to spurt poznas tak,ze by toto nemelo trvat dyl jak tyden.potom se jedna o neco jineho.
tak at je zase dobre...

http://nikynka86.rajce.idnes.cz/

Ahoj,já měla ten samý problém asi v 7 týdnech,už jsem si myslela,že mu nic neteče a chystala sunar a mamka mi poradila ať si před každým kojením umyju bradavky intimním mydlem bez vůně a dobře opláchnu a osuším a pak ho kojila.Samozřejmě jsem si bradavky chránila prsní vložkou od chicco,ale on to prostě vždycky poznal,že na té bradavce něco bylo,takže před kojením vždycky umyju a od té doby nemáme problém.Některé děti jsou na to asi citlivější :) Tak hodně štěstí ať už je to čímkoli ;)

dik holky docela jste me uklidnily, ja mlicko mam, ve sprse tece jako dive, a taky kdyz zmacknu tak neco tece, ale bala jsem se ze mu to tece malo nebo ja nevim. Behem dne piju caro, gravimilk, caj pro kojici a fenyklovy caj :) tak bych to asi videla na ty prdiky, bobinek maly :( ja uz nevim co jist at jim co jim vzdycky ho to trapi.

Muze to byl cokoliv co jsi napsala...Ale nejspis se nemas ceho bat,mala mi to delala taky. Pila ,pila,pak najednou vztek a nechtela..podezrivala jsem si z anorexie(jedla 3 in.):)))..pak se to ustalilo a ted je nam 5,5mes a plne kojime..o mlicko se neboj
Jinak nemackej prso,aby mu to moc nestrikalo(jedna holka mi tenkrat psala,ze ji to maly dela kdyz mu tece malo,nebo se zas hodne),tak kdyby to byl ten prvni pripad zskus vypit neco teplyho, pred kojo-caro,caj...Muze to byt prdikama,miminka to trapi a pak nevedi jestli spat jist a tak radsi breci...
Ale jak rikm nam to po dvou tydnech(cca) preslo:))
...hodne stesti
http://kacirecek.rajce.idnes.cz/

ja to mela tak samo a doslo mi to az u lahve kdyz se mu ucpala dirka tak delal to same co u cicku a pak usnul vysilenim a hladovy.....vsichni mi rikali neaky sprutik rustovy a houby nemela jsem mlicko....

In reply to by iv123

mě malý tak křičel i když mi z toho prsa mlíčko teklo proudem ... asi to chce zkusit trošku vymačknout jestli tam něco je. Mě to malý dělal fakt tím, že byl unavený.

Ahoj Heluško ... jako bys popisovala mého Dominička ... taky mi to dělával. Bylo to v době, kdy ho hodně trápili prdíky ... myslím, že to nebude tím, že máš málo mlíčka ... děti jsou někdy z těch prdíků tak unaveni, že by papali a spali zároveň ... proto takové chytání se a pak hned pouštění a pláč... teda podle mého. Našeho prcka uklidnil vždy puštěný vysavač a nebo fén ... když byl zapnutý, tak se pak pořádně napil a hned potom usnul ... nechápala jsem, ale zabírfalo to :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka