mám přebalovat v noci?

04.12.2009

Malá měla poslední tři dny průjmík a teploty ze zoubků,už je to lepší,ale chudák se mi z toho oprudila, mažu ji, větrám ji, ještě se mi to nikdy nestalo,ale teď z toho průjmíku má úplně zarudlej zadeček až jí to musí chudinku bolet:-(
Byli jsem předevčírem u dr. to ještě tu opruzeninu neměla.
Mám ji budit a měnit plenku aby se jí to nezhoršilo, nebo stačí hodně namazat a vyměnit a omýt až ráno?
Od šestinedělí v noci nepřebaluji a nikdy na orpuzeniny netrpěla,ale teď ta kombinace teplot a průjmíku do toho,chudinka, nevím jak jí to co nejrychleji urychlit aby to měla zase v pořádku, ani teploměr na změření teplotky si tam nenechá dát, to pláče a to ho mám hodně namazaný aby ji to chudinku nebolelo.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky.MAelj má už 8zubů,ale ted asi lezou stoličky či špičáaky,tak měl poprvé teplotu k zubům a i včera průjem jak něco... I mezi kulkami úplně rudé a kldyž sem mu to otírala,svíjel se... No a my používáme namichánou vinohradskou mast,pebethen nějak nezabírá,tak mu vždy namažu úplně silnou vrstvu i přez pytlika a normálně dnes mu to mizí..:-) Ale sudokrem je prej dost dobrej,ale zkušenosti nemám... a ta fial.vodička prý taky zabírá,ale nám stačila ta vinohradská mast.Je hodně mastná,ale vydrží mu tam celou noc..

In reply to by jancek

tak to nás teprv čeká stoličky, malé zatím rostou jen řezáky a stačí to.
červenou má jen prdelku pipku má v pohodě, tak to je fajn, že vám to pomohlo a je to už dobré, taky jsem slišela že sudokrem je super, budu muset manžela chtě nechtě do lékárny vyhnat zítra sice bude mít fofr, má noční a ve dvě hodiny už zase zítra musí odjet ale tohle snad pochopí

In reply to by Veronika 24

ŘEzáky jsou špičáky nebo ne?????Já sem nějak mimo.:-(
No chuděrky naše malý.:-( Miy sme teda ten sudokrem nepoužívali nikdy,jen bepathne,jinak furt vinohradská mast.......
To víš,že to pochopí!!!!
No kámošky malá měla i pipku celou bolavou.No Honzi ty kulůky ěl jak nevím co zarudlé,už sem myslela,že půjdeme dnes ráno k DR ,ale když sem ho po noci přebalova,pár pupínečkui a mezi kulkami trochu červené,ale minimum oprati včerejšklu a den před tím... Dnes kadil jen jednoua,el včera to byla síla.:-(

In reply to by jancek

jo jo, řezáky jsou špičáky, možná jsem to napsala špatně ale pochopila si mě dobře jak jsem to myslela:-)
Jinak jsem dnes v noci přebalovala dvakrát a má to už o něco lepší, pořád omývám jen čistou vodou a pak dám vrstvičku zinkové masti a pak klasickou mastičku od nivei na opruzeniny na pipku tam kde to nemá opruzený a i přes tu zinkovou mast jak to má červený.
Snad se to přes víkend zlepší, doufám, že dnes už ten průjmík přejde, v noci měla ještě malilinko ale to už je snad fakt konec doufám.
navíc malá má asi k těm zoubkům trochu nachlazení protože má rýmu a malinko pokašlává, není to tak hrozné,ale raději jsem ji dala do nosíku kapky na rýmu pro novorozence a trošku sirupku na kašlík, aby se nám to nerozjelo. Dneska je venku taková kosa a to jsem chtěla po třech dnech zalezlá doma alespoň na chviličku ven s malou abychom se obě nadýchali čerstvého vzduchu. Jak měla ty teplotky tak jsme vůbec raději ven nešly.

Určitě ji přebaluj i v noci. V lékárně si kup rybí mast (míchanou ne Rybilku) a zadeček pořádně maž. Všude kde je opruzená dej bílou vrstvu krému. Pokud by byl zadeček mokvavý, kup si ješte genciánku. Pak namaž jen genciánkou a při druhém přebalování rybí mastí. Nám to pomohlo.

In reply to by Violet

tak to vidíš, to bude asi pořádná síla když říkáš že to je smrad,ale hlavně když to pomůže, to se hodí, když máš babičku takhle zkušenou.
U nás babičky mi taky radí,ale to víš to jsou rady o generací až o dvě zpátky a to už jsou jinčí metody a kolikrát i šetrnější než mi raděj:-)
Jinak malé se to přes noc trochu zlepšílo tak uvidíme, manžela musím stejnak poslat dneska pro plenky, protože jak měla malá ten průjmík tak jsem jich dali tak 20denně takže už máme tak z býdou 15 ks a to když ji to přepadne znovu to nestačí. tak ho zkusím nasměrovat i na lékárnu koupíme tu rybí mast a ten sudokrém a snad něco zabere

In reply to by Veronika 24

Tak to je dobré znamení. Hlavně ji pořád hodně maž. Ellinka už opruzeniny nemá a pořád jí zadeček mažu pěknou vrstvičkou. Zkoušela jsem ji taky nechat rozbalenou, ale kaká mi skoro pořád a to bych se nedoprala plen.
A neboj ta rybí mast zas tak děsně nesmrdí. Asi jako pomazánka z rybiček. Držíme palečky ať je malá brzy fit.

já mám teď zrovna niveu krém na opruzeniny, a doma ještě zinkovou mast pro nejhorší případy jako jsou tyhle, ta prý na to zabýrá.
Jak říkám ještě se mi to nikdy nestalo,tak nemám zkušennosti.
Malé je 7měsíců jsem zapomněla napsat.V noci se mi na jídlo ještě budí,ale tak si cuce a spinká dál, přebalováním bych ji vzbudila to mám ozkoušené,ale asi budu muset jinak se to zhorší:-(

In reply to by hushidlo

děkuju moc za rady, udělám to tak jak píšete
Malou dneska omývám jen vodou od rána a hodně ji větrám,ale měla ještě trošinku průjmík tak se jí to nezlepšilo snad to bude už zítra dobré a průjmík už mít nebude. Rostou ji zuby a takhle nás to trápí.
V noci ji přebalím uvidím kolikrát bude třeba snad bude stačit jednou.
Zítra se bohužel do lékárny nedostaneme, ale snad v neděli, že kdyby to nebylo lepší tak raději koupíme ten piyol nebo něco dobrého aby to co nejrychleji zabralo

PokuĎ je opruzená,určitě bych jí v noci přebalila i za cenu buzení.Pytiol je super,ale pokuď jí v noci nepřebalíš,mohla by to ráno mít až do krve.Na opruzený pak pálí i moč a žádnej krém ti na zadku nevydrží 8 hodin.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, rozhodně mít vodou a nepoužívat vlhčené ubrousky aspoň dokud se jí ta opruzenina nespraví
jinak lze dupku čistit jemným pap. kapesníček s dětským olejem...

a jakej mas krem na ty opruzeniny, ja doporucuju bepanthen, ja ho pouzivam na ruce, mam je dost suchy a docela dost to boli a tohle je takovej balzam uplne, myslim, ze i na ty opruzeniny to tak bude.
Jinak ja ho pouzivala i pro malou, kdyz mela.
a asi bych ji prepalovala i v noci, abych ti odpovedela.
Kdyz to budes delat opatrne, ani ji nevzbudis.

ahoj, kup si v lékárně pytiol, nám to zabralo do dvou dnů
a malá ti spí celou noc? já bych přebalovala, ale zase je blbé ji budit...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky