Rehabilitace-prosím o radu

04.12.2009

Maminky, ty které jste musely chodit s miminky na rehabilitaci, prosím, můžete mi doporučit nějakou dobrou fyzioterapii v Praze (jsme z P-8) s lidským a milým přístupem ke kojencům..? Mám 3-měsíčního syna a je nestabilní při pasení, poslali nás na rehabilitaci , ale mám zrovna v tom zařízení špatnou rodinou zkušenost. Také bych potřebovala zjistit, zda máte někdo zkušenost s takto malým mimi s nějakou jinou formou posilování než je Vojtova metoda, myslím tím třeba bodovou techniku. Moc vám děkuji. :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já nejsem z Prahy a bohužel ti nemůžu nic doporučit. Jen jsem chtěla napsat, že jsem se synem chodila na Vojtovku od jeho 3 do 6 měsíců. Bylo to příšerný, hrozně mi rvalo srdce,jak to probíhalo za šílenýho řvu a čím byl starší, tím se i dost bránil a naopak se snažil dělat všechno přesně naopak než měl...byly jsme z toho dost odrovnaní oba dva. Celkově mám tohle jeho období zafixovaný jako takovou hrůzu, vůbec jsem si ho neužívala a jen co jsme docvičili, už jsem měla hrůzu z dalšího cvičení...no pak jsme v jiném městě našli rehabilitační sestřičku, která sice taky cvičí Vojtu, ale jen při těžkých poruchách a u dětí jako byl náš Zbyněček, co byly jen trošku línější nebo jim něco malinko nešlo, tak mi spíš radila, jak si s ním správně hrát, jak mu dávat správně oporu, jak ho třeba mám pohoupat na kolínkách, když byl starší, tak jak mu mám dávat do cesty překážky a jeho to nutilo jít na čtyři, když se je snažil přelézt...prostě to byla naprostá pohoda a malý se při té pohodové terapii tak krásně uklidnil a upravil, že už NIKDY na Vojtu nepůjdu, pokud bych neměla opravdu vážný důvod. Chce to jen hledat nějaký jiný přístup, dneska se všechny děti automaticky posílají Vojtit :-(

In reply to by Rokl

Ahoj taky jsme chodili Vojtovat - ono to je trošku miminku nepříjemné,pláče....
ale né proto, že ho to bolí, ale proto, že je to jiný pohyb tělíčka než je mu pohodlné
ALE TAKY STRAŠNĚ MOC ZÁLEŽÍ NA FYZIOTERAPEUTCE, KTERÁ CVIČENÍ PROVÁDÍ!!
Vydržte, nám Vojta moc pomohl, byli jsme na tom podobně - dával hlavičku k jedné straně, nestabilní, nepasl koníky.... dnes v 11 měsících je vše v naprostém pořádků, dohonil to, co nešlo a sám už začíná chodit!
DRŽÍME MOC PĚSTI!!!!

In reply to by Megiss

Ahoj, ale tady přeci nejde o odsuzování :n:. Jen, že existuje víc způsobů, člověk by se asi měl informovat o všem a pak se rozhodnout. A jak píšeš, strašně záleží na rehabilitačním odborníkovi! S ním to skoro stojí a padá. :a:

In reply to by Rokl

Moc děkuji za zprávičku. Já bych taky moc ráda našla schůdnější cestu, něco jako píšeš, protože zatím prý máme ještě 1 měsíc čas na zlepšení a na reh. jsme byli zatím spíš preventivně. Právě proto mi přišlo nepřiměřené takové trápení, když zatím není nutné.. Několik maminek mi také napsalo, že se dostali do takového kruhu cvičení, že docházeli i přes rok, ale pak už necvičily a stejně je chválili, jak se mimča lepší. Jsem moc ráda, za všechny názory protože si tak dělám celkový obrázek o té naší situaci...

In reply to by Rokl

ahoj, souhlasím, že je to hodně na nervy! my když sme poctivě cvičily a už to bylo v pohodě, tak do toho přišla nemoc, cvičit sme nesměly a pak zase ten samy kolotoč, zase si zvykat...peklo. Určitě se dá dítě motivovat k samostatnému pohybu a možná se rozhýbe. Ovšem už nesouhlasím o tom,že se automaticky posílají děti Vojtit.
Moje známá má 14ti měsíční holčičku, která NIC neuměla, ani nechodila, nelezla, neotočila se. Doktor je poslal na rehabilitaci až teď! ale to už je samozřejmě pozdě. Sama víš, jaký to je půlročního prcka nutit dělat to co se mu nelíbí...nedovedu si představit takhle cvičit s velkym mimčem:-(
Já taky doufám, že u dalšího miminka nebudeme muset cvičit. Ale na druhou stranu už budu vědět, že to má smysl.
papa Věrka a Sára

In reply to by kr.verka

Já jsem to myslela malinko jinak. Vůbec nemám nic proti tomu, aby se děti posílali zavčas na rehabilitaci, to opravdu ne! Já jen mám za sebou prostě strašně negativní zkušenost. Na netu jsem kdysi četla, že u Vojtovy metody je potřeba ji neustále přizpůsobovat tomu dítěti. Že si mimčo dokáže rychle najít způsob, jak se tomu danýmu cviku vyhnout, jak se mu bránit a proto musí ten rehabilitační pracovník neustále měnit, aktuálně reagovat....jenže já jsem třeba řekla naší rehabilitační sestře, že mi to a to malý prostě bojkotuje a ona mi řekla, no ale to MUSÍTE zvládnout. Jenže když to opravdu nešlo, tak co jsem měla dělat? Probulela jsem nad ním fakt ty tři měsíce, navíc se mi u Vojtovky začal postupem času tak strašně vztekat, že se až dusil a já ho musela uprostřed cviku zvednout, proplácnout...a to už jsem s ním pak nic dalšího zacvičit nezvládla. Pak jsme byli na neurologii, protože mi na rehabilitaci tvrdila, že je malej nejspíš postiženej. No a tam mi primář řekl, že je pro nás Vojtovka úplně zbytečná, ba pro takovýho vzteklouna až nevhodná a že mě pošle k sestřičce, která umí těch metod víc a ona už nám něco na míru najde. A fakt paráda!!! nevím, jestli to byla ta Bobathova metoda nebo jen nějaký soubor všeho možnýho, ale už nikdy mi malej u cvičení neřval a naopak všechny pokroky se hrozně rychle rozjeli, jak jsme nebyli ani jeden ve stresu. Tak jen chci říct, že to jde i jinak a možná mnohem klidněji...jen to chce víc hledat a mít asi i štěstí.

Ahojky, taky na tom nejsme nejlíp s pasením (3,5m), 6050gr, 62cm, ale s váhou problém nemáme. Spíše asi proto, že malý byl po narození operován v obličeji a já jsem ho do jeho 2M nesměla na bříško dávat, takže jsme začali později. Nyní to není žádná sláva, ale do Vojtovky se mi nechce, takže máme měsíc na "úpravu", budeme se snažit to dohnat...jinak tip na solidního terapeuta je www.rl-corpus.cz - mám to z velmi dobrých zdrojů (rodina). Najdi si tam absolventy z Prahy...

In reply to by AnetkaBeruska

Díky Anetko, my jsme s pasením totiž také začali dost pozdě, protože se to malému nelíbilo a tak pediatr říkal, dejte mu čas, jenže teď najednou má 3 měsíce a prý tam není tzv. pevně zapíchnutý a tak pro tu prevenci, ale také bych byla samozřejmě raději, kdyby se srovnal sám. Tak se držte a ještě jednou děkuju za tip podívám se...

ahojky,

my rehabilitujem taky od tří měsíců. Chodíme sem http://kddl.lf1.cuni.cz/ je to kousek od IP Pavlova. Je tam paní doktorka Ramešová, je rázná, já jí ze začátku moc nevěřila (jsem si říkala, že je to týrání atd.:-), ale výsledky stály za to a nedám na ni dopustit! Já teda nejsem odborník, ale my body vlastně mačkaly po celou dobu cvičení, tak si myslím, že je to jedno a totéž. Jediná rada: pevný nervy a výdrž!
Věrka a Sára

In reply to by MartinaN.

já si už nevzpomenu jak se tomu odborně říká:-( ale Sára taky nepásla koníčky a byla zkroucená na jednu stranu jako croisant. Doktorka to poznala podle toho, že když ležela na bříšku, tak měla na jedné straně zad strčenou kůži více než na druhé. No a tak sme začaly cvičit, a každý týden sme chodily na kontrolu. Jinak se to pak měnilo, postupně byly cviky obtížnější. Cvičily sme na pasení koníčků, na otáčení na bříško, samostatný sed, lození...no a třeba to plazení sme nemusely cvičit, to se rozplazila sama, snažili sme se ji hodně motivovat hračkama atd. aby si na ně dosáhla sama.

In reply to by kr.verka

Díky za zprávičku, včera jsem se dozvěděla od té naší dr., že by mi jiný cvik nedoporučila, na mačkání bodů je prý už větší, takže jsme domluvené, že se uvidíme v lednu. Zatím s tím jedním cvikem válčíme, tak se snažím posilovat ty trapézky jinak a dám se na modlení, abychom byli v lednu vpořádku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky