maminky holčiček DOTAZ

04.12.2009

Zdravíčko, jak ošetřujete genitálie? Já teda jen při koupání trošku roztáhnu vnější pysky a vyždímu na to vodu. Ale v poseldní době se píše o čištění TYČINKOU kvůli srůstu malých stydkých pysků při každém přebalování. Opruzená není vůbec, máto krásně růžové. Nešahám jí tam ničím. Teda tou tyčinkou nevím jak bych ji udržela, abych ji neublížila...Myslím si že by to mohlo napáchat víc škody než užitku. jak je to ale s těmi srůsty, je to opravdu tak běžné a co pak s tím kdyby k tomu došlo, kdo to zjistí. Dětská jí tam taky vůbec nekouká...
díky za zkušenosti a rady :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

nám v porodnici ukazovali po koupání dost přitlačit a olejíčkem vytřít,kvůli tem srůstům.dělám to tak

tak ja koupu kazdy den, teda manzel.A normalne ji jenom namocenou houbickou trsoku prejede mezi pyskama, zadny tlaceni nic, jen jemne.Bojim se toho ze by ji to mohlo srust, ale pri prebalovani kontroluju a zatim je to ok.Jinak ubrousky nepouzivam,kdyz je pokadena tak ji doma normalne umyju pod kohoutkem,i u nasich nebo tchyne.Jen se parkrat stalo treba v obchodaku ze jsem je musela pouzit.

http://www.prckoviste.cz/smidule

co maminka to něco jiného. Všechny ale máte ještě miminka, na zkušenosti maminek už aspoň běhajících slečinek, budu muset asi přepadnout mikuláškou besídku v nějaké školce :s:

Ahojky, já jí to tyčinkama nečistím. Koupeme ji každý den, tedy manžel koupe, jen jí to tam přejede rukou, proudem vody a hotovo. Když jí přebaluju, tak to jen trochu roztáhnu a směrem k zadečku otřu do čista. Ty srůsty jsou prý hodně časté, ale většinou se s tím už ty holčičky narodí, takže s tím nic nezmůžeš. Moje doktorka se jí tam koukla na roční prohlídce. A byla v pořádku. Jinak se to řeší chirurgicky, prý to není nic hrozného. Papa :a:

Tak já tedy žádný chemikálie dovnitř nedávám. Normálně to vytřu ve vaně vodou rukou nebo žínkou. Když je pokaděná až v pyscích, tak to taky dělám jen vodou. Podle mě tam nemá přijít ani mýdlo. Z vlastní zkušenosti - od té doby, co se oplachuju dole jen vodou, nemám mykózy...Tak to tak dělám i u malé.

tyčinkou nečistím, když ji přebaluju, tak jí to malinko roztáhnu a malinku přejedu (normálně ubrouskama) přes pysky (malé i velké), ale spíš v tý hornější části, kde to mívá trošku slepené tím mázkem. K dírce se skoro nepřibližuju, když vidím, že to má čisté... Když ji koupu, tak ji myju jen tak povrchne a pak při sušení kuknu jak to vypadá, většinou dobře :-)

P.S. U mě to zatím vypadá na čtvrtek.. :dance:

Tak já teda čistím poctivě, vytírám ubrouskama mezi pysky a i mýdlem trochu přejedu při koupání. Na poslední poradně jsem se o tom bavila s dr a ta žekla, že je nutný vytírat všechno, že ten mázek co se tvoří mezi pysky podporuje to srůstání. Ale přímo do pochvy nezasahovat, to mě jen jednou nutilo lehce tyčinkou vytřít hovňouse.

In reply to by Dejmalka

ahojky, tak me take MUDr. presne rekl (i v nemocnici mi to rikali) , ze vubec nepouzivat mezi pysky zadne mydlo...presne , ze to narusisi prir. prostredi a pak je nachylna k infeci... tak ti nevim... ono je to vzdy tak .. co doktor to nazot.. a my z toho mame hlavu kolem.
Nicmene, ja take pri koupani projedu vodou... do vany ji pridavam dermama olej a trosku chicco gel na myti, ale neni tam kontakt s pokozkou... vysousi to plet.. a ted ji ma Emmicka hedvabnou :) i tu prdku a kacenku :)
jinak koukni se sem: http://spunt.centrum.cz/predskolaci/zdravi/2009/8/15/clanky/co-delaji-m…
tak ahoj Lenka

In reply to by Dejmalka

Jojo, vlčenýma ubrouskama a dr říkala, že mýdlo můžu, já ji ji přímo nemydlím, prostě jak ji mydlím houbou, tak jí projedu i mezi nohama, takže ne že bych jí roztáhla pysky a projela, to ne. To až ji osuším, tak to suchou plínkou poctivě všechno otřu.

In reply to by Dejmalka

Jasnačka, tak v tom případě jen plínkou namočenou v teplé vodě, to jsem musela, když se mi oprudila po pampersových ubrouscích, od té doby používám jen Nivea, Linteo nebo Happy. Po tom omývání vodou se všechno krásně spravilo.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka