Holky prosím poraďte jak na mrzuté miminko

24.11.2009

Ahoj holky,
prosím o radu. Mám 12ti denní holčičku a už nevím jak ji utišit. :\\: Pokud ji zrovna nekojím nebo se jí nepodaří pořádně zabrat a spát, tak pořád pláče. Nevydrží být vzhůru aniž by nebrečela. :^O^: Po kojení vydrží brečet i 2 hodiny. Má i dost neklidné spaní :'zz): . Často se probudí ze spaní a z ničeho nic začne brečet, ani neotevře oči, tak ji pochovám a pak spí zase dál. Říkám si, že se potřebuje někdy vybrečet, ale na druhou stranu mě to dělá starosti. :r: Taky nás trochu trápí termoregulace, která nám ještě nefunguje. Jsme pořád studené a teplota se pohybuje kolem 36 stupňů. Každý se diví, že ji tolik oblékám a balím doma, že ji musí být vedro. Teplotu v bytě máme 23-24 stupňů. Děkuji moc za rady a přeji pěkný den, G.

Holky děkuji všem za Vaše rady. Na prdíky už jsme si pořídily kapičky, které asi moc nezabírají, ale malá se napolyká hodně vzduchu při kojení a někdy si ani neodříhne, protože usne u kojení. Nechci malou moc zvykat na nošení. Teď v šestinedělí to je něco jiného, takže ji chovám dost, aby byla klidnější. Pak už bych to chtěla omezovat. Dokonce už teď někdy sama usne v postýlce:-) Až ji pořádně začnou zajímat hračky a zvyknem si na dudlík, tak se to snad zlepší. :s:

In reply to by Gaby28

Ahojky,
já sem si to taky zažila a ani nám nepomáhali kapky na prdíky, ale co pomohlo je pořádně zavinout. Fakt. Mimča byla v bříšku zvyklá na těsnost a teď mají najednou okolo sebe volnost a toho se bojí. Takže radím zavinout co nejtěsněji.
A přeju pevný nervy, po třech měsících to přejde, neboj)))

Přesně vím o čem píšeš ... Matýsek byl přesně to samé. Určitě si přečti Nejšťastnější miminko v okolí, nám to hodně pomohlo. Pak je třeba si hodně veřit a také se moc netrápit, že pláče, prostě buď s ní. Klidně používej šátek nebo vak, určitě si na něj nezvykne, zvlášť takhle malá. Matěj neměl ani nijak výrazné problémy s prděním nebo kakáním, šlo to samo a přesto plakal, spíše složitá adaptace. Taktéž se budil s pláčem a to měl ještě zavřené oči. To "nejhorší" období pro něj trvalo cca do 8 týdnů, pak se to lepšilo. Dnes je mu 9 měsíců a je miliónový ... Je to těžké, no, ale zlepší se to, kdyžtak písni, kdybys potřebovala podporu ;)

Lištička Kačka + Matýsek

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

neřekla jsem nechovat, jen neřešit to jen mandukou, zkusit taky čím to třeba je.
K čemu by ji bylo chování, když by bříško bolelo.....Zkus ten Sab-Simplex, ale zaberou opravdu jen na malinké prdíky.Ta probiotika jsou hodně dobrá a zdravá pro střeva a ten Lefax je na prdíky.
Uvidíš sama, co ti bud vyhovovat. Každý má jiný názor na tohle i ty sama si ho vytvoříš.Pa pa

Vím, že ti cfhtějí holky dobře poradit a pomoc, ale tu klokanku ne.
Bude pak z tebe otrok.Ségra má skoro 8měsíčního chlapečka a doteď ho jen nosí v manduce.
Nemůže ho položit, pak pořád brečí, uspává ho buď na koze nebo v tomhle, je to děsný.
Já být tebou tak nejdřív zkusím vyřešit jestli máš mlíčko dobré. Pokud ji trápí prdíky, což si myslím, že bude ten problém, popros paní doktorku, aby ti napsala Probiotika(malá lahvička asi za 650,- ale super) a k tomu Lefax sirup.
Kamarádka měla stejný problém, malá pořád brečela, jen co se vzbudila, jen co zabrala za chvilku byla zase vzhůru.
Takže stále měl někdo a ruce(už jí jsou 4 měsíce a vše bylo díky těm sirůpkům super).Vím, že jako miminko to každý rád chová, nebo myslí, že nic jiného nejde, ale pak se těžko odvyká, pro to miminko je to pak každodenní věc a samozřejmě o ni nechce přijít ani i když bude mít 10kilo.
Teď kamarádka porodila, je jim 14 dní a doktorka jim řekla, že má být doma 22 stupňů.
Drž se pa pa

Já nevim..záleží co vám říká dr. jestli máš dost mlíčka a jestli jí netrápí prdíčky a bolaví bříško..? pokud je vše ok tak bych taky rozhodně zkusila to klokánkování ve vaku a nebo to houpací sedátko..

Ze začátku si mimčo na svět musí zvyknout a někdy se to neobejde bez obtíží. Já mám dobrou zkušenost s chováním - ze začátku jsem Kačku chovala skoro pořád, protože jak jsem jí položila, hned se mi budila. Mimčo je zvyklý na houpání a najednou mu to chybí. Dobrý je na to šátkování. A hodně trpělivosti.
Držím palečky, ono se to časem srovná;-)

kdybys náhodou potřeboval Baby vac, tak já mám téměř nový, použili jsme asi 3x....kdyžtak napiš, dohodnem se i na ceně, papa

Ahojka, mně teda napadá, jestli nemáš ještě málo mlíčka, když ti takhle pláče. U kojení je v klidu, protože se snaží z prsou co nejvíc dostat, ale pak ti říká, že jí to nestačilo... ? :#o: Nevim, ale je to jedna z možností. Tak přeji hodně štěstí a zdraví tvé princezně :\x:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka