Nepřetáčecí 4měsíční miminko obřík

03.12.2009

Ahojte holky. Tak my byli na 4 měsíční kontrole a máme 69cm a 8970,-g!!!Strašný. A to jen kojím. Mám mu prý v noci dávat jen vodu. No jo, ale on chce sát a cítit prso a voda nějak nezabírá.Budí se každé 3 hodky, někdy i 2 A vůbec se nepřetáčí na bříško. Vám už jo? Asi je moc těžkej, tak ho to ani nenapadne. Chtěl by pořád sedět, vleže plače, jak mu dám ruce, přitahuje se do sedu a je šťastnej jak blecha. Přetočí se jen, když mu pomůžu. A to cvičíme Vojtovku kvůli ručičce. No, nevím. Máte taky někdo nepřetáčecí miminko?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, já bych to přetáčení tak vážně nebrala. Naše Terezka, narodila se 2.7.2009, se teprve teď pořádně převrátí z bříška na záda. Obráceně jí to jde napůl. A ohledně té vody, to nevím, ale mám plno kamarádek, jejichž děti byli cvalíci, ale nikdo jim neříkal, že by měli pít vodu, spíš, že je to možné, že se to s kojením někdy takhle stává a že až budou chodit a víc se pohybovat všechno zmizí.

ahoj, je to teda obřík to ti povim. Jen o půl kila víc měl můj Ondra v roce :s:
Jinak si nedělej s přetáčením starosti. Ve 4 měsích má ještě dost času. Malé je 5,5 měsíce a přetáčí se z bříška na záda a ze zad na bříško se jí to povedlo jen párkrát. Spíš se otočí tak na půl a potom se vrátí...
Dle mého šikulka je, protože když se zvedá za ručičky, tak nebude mít problém ani s otáčením. :a:

ahojky, to jste pěkní chlapáci a neboj, až bude běhat, tak to vyběhá a k tomu přetáčení? Nám bude 7 měsíců a aniž bych jí aspoň trošku nevedla nohu, resp. jí za ní nedržela, tak se nepřetočí sama, jen na boky. Jsem zvědavá, co nám dnes řekne paní doktorka.

Ahoj ségry malá měla taky tak nějak kolem 4 měsíce. ted má osm měsíců a už není taková baculka hezky se vytáhla. a přetáčet se začala po 5 měsící.

Ahoj,my máme nepřetáčecí 5 měsíční miminko. :) Dr.říkala,že máme ještě čas,tak to nějak nehrotím. :k: S tou váhou nevím,ale vodu bych mu necpala.On to vyběhá :dance:

na přetáčení má mimi čas do 6. měsíce, moc na něho spěcháš. Ve 4 měsících je opravdu velmi brzo. Když cvičíš Vojtovku, tak nedávno vyšla výborná kniha - Vojtova metoda v praxi. Mj. je tam podrobně popsáno - i s fotografiemi - co má miminko dělat a +/- v jakém věku. Je tam opravdu všechno - vždy, když malá začne dělat něco nového, tak to tam najdu nebo naopak - už to očekávám, vím co bude následovat, čeho je tento pohyb předvoj apod.

Pretaceni se neboj,je normalni kdyz se deti zacnu pretacet az v pulroce a tim vic kdyz jsou to velka miminka...sestrenkin maly se zacal prevracet az neco malo po pulroce a je z neho zdravy chytry klucina.)))
..vojtovka ani vodu na noc nevim neporadim..mame 5,5mes a mame 6700g:))
http://kacirecek.rajce.idnes.cz/

Ahojky...malý má za 10 dní 4 měsíce a ještě neotočí ani na bok :-( Už jsem z toho taky jaksi nesvá...Jen se čím dál víc zdvihá jakoby si chtěl sednout, ale přetáčení nehrozí. Musíme počkat...ono to dojde zničehonic neboj :-)

Neboj, Anička nebyla tak veliká jako tvůj drobek a na břicho se sama poprvé otočila až v sedmi měsících. A npřišlo to divný ani mudr. na neurologii. Každé dítko je prostě jiné. Pa Markéta a Anička

my jsme se teda přetačeli ve 4mesici,ale my jsme drobečci.mame pul roku a 7kg..je hodne čily..ale mate čas do 6mesicu..bud v klidu...pekne přibirate teda...ja se zase musim snažit,aby přibral..taky kojim a dávam už přikrmy...aby pribral...
neboj bud fakt v klidu,všechno přijde....papa

Ahoj přetáčet se nemusí malej má 5měs. a nepřetáčí se jen na bok některé děti se přetáčí až v 6měs.

Ahoj, tak jsme na tom úplně stejně, je velkej a tlouštíkovej a taky se mi už nepřetočí, protože má asi těžkej zadeček nebo co. Taky chce úpořád sedět, ležet ne, je to už celkem šílený. No jo, musíme to vydržet, jo taky mu jsou 4 měsíce :$}:

já myslím že ve 4 měsících se otočí jenom pár nadaných jedinců... našel EL se poprvé přetočila v 4,5měs- asi 2 dny to trénovala a od té doby už týden nic- asi ji to nezaujalo :-(

my sme se poprví přetočili když bylo malýmu přesně 5měsíců a 5dní, takže ve 4 měsících je ještě brzo na přetáčení, ale teda máte doma pěknýho chlapáka. My měli ve 4.měsících 7700g a 70cm

In reply to by janinkab

Díky. Tos mě uklidnila.Já že čtu, jak se přetáčí už ve 3 měsících a tak Ale většinou jsou to holky. Asi jsou čilejší a ten náš těžkotonážní bumbrlíček je asi hold pomalejší :) Díky ;)

In reply to by zuzula

Tak nám se teda točil kluk dřív jak holka, ta začla ve 4 měsících a malej už ve třech. ale neplaš se, normální je prý tak kolem toho 5-6 měsíce, tak máte ještě čas. a navíc ne každý to zvládne takto, třeba začne nejdřív lozit. Já jsem teda toho názoru, že do roku mají čas na všechno a pak bych to případně začla řešit. Teda jestli by aspoň něco uměl, kdyby neuměl nic, tak to bych asi plašila dřív.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky