Dlouhodobě zvýšená teplota u dítěte?

02.12.2009

Ahojte holky, můj syn 14měsíců má už víc než týden zvýšenou teplotu. Nedostane se nad 38, ale vesměs ani pod 37 stupňů. Na tom by možná nebylo nic tak divnýho, jenže ono mu jinak nic není. Nemá rýmu, nekašle, netahá se za ouška, nepláče bolestí. Je jen teplý, ospalý a unavený. U doktorky už jsme byli a zatím jsou všechny výsledky naprosto v pořádku a já teď vlastně nevím, jestli mám být ráda nebo ne. On se vůbec nelepší, jenže jak mu mám pomoct, když je podle vyšetření zdravý? My už jsme tohle absolvovali v létě, to měl zvýšenou teplotu asi tři týdny v kuse (mezi tím byl vždycky pár dní v pohodě), tehdy mu doktorka taky dělala kompletní vyšetření a až na chudekrovnost (tu už teď nemá) a snížené hodnoty imunity mu vyšlo všechno ukázkově. V létě pak tak nějak teploty odezněly samy, vlastně ani nevím kdy. Ale co teď? Mám o něj strach a naše paní doktorka ho asi pokládá za zdravýho, když mu všechno vychází dobře. Jenže já si tu teplotu přeci nevymýšlím :-( Nemáte někdo nějakou zkušenost? Něco, co by mě trošku uklidnilo?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak holky, všem vám moc děkuju za rady!!! Dneska jsem volala doktorce, jestli už dorazily nějaký výsledky z těch těstů a snad poprvé v životě jsem byla šťastná, když řekla: No přišlo to a není to v pořádku :s:. Nejde o nic vážnýho, malýmu vyšla nějaká bakterie v krčku. Má ji prý většina dětí, ale můj syn má sníženou imunitu a proto mu to způsobuje tu teplotku a hlavně i takový sýpání, o kterým už delší dobu vím, ale Dr. na něm tehdy nic nenašla a moc mi nevěřila. Trošku jsem se strachovala, že by to sýpání mohlo být začínající astma (máme ho v rodině), ale nakonec i tohle způsobuje ta bakterie, protože ho škrábe v krčku a může mu i způsobovat mírný otoky, něco na způsob laryngitidy, jen v mírný podobě. Takže jsme dostali na týden antibiotika a snad už to bude dobrýýýý.. :qu: Já mám takovou radost, vlastně by se tím vysvětlilo úplně všechno, co mě kdy na malým zneklidňovalo. Držte nám pěsti, aby to zabralo a já měla doma zdravýho chlapečka :-)!

My jsme tohle řešili, když byly Jeníkovi 4m. Skoro 2 měsíce měl pořád zvýšenou teplotu, dr. mu brala moč, krev, nic se nezjistilo a pak najednou zase taplota klesla. Kdo ví, proč to tak bylo :? Tak snad budete v pohodě :)

Ahoj,já jsem něco podobného zažila u již staršího dítka,teda chodila do první třídy.Taky pořád mírně zvýšená teplota,byla pořád taková unavená a jinak nic.Doktor taky,že nic nemůže najít,až jsem si na něj došlápla a zjistilo se,že má toxoplazmozu a chodili jsme pak dva roky na infekční na odběry a kontroly.Nevím,jestli to může chytnout i tak malý prcek,ale pokud to nebudou zuby nebo něco ,co u malých dětí bývá,asi bych to mé zkušenosti nenechala tak být.

In reply to by r.poled

Díky, uvidím jak dopadne teď to komplet vyšetření a pokud bude všechno v pořádku a malý na tom bude pořád takhle, tak ji budu tlačit do něčeho dalšího. Ani nevím, jak se ta toxoplazma přenáší, ale my máme doma pejska, tak třeba by to možný bylo? Nebo to je z masa?

In reply to by Rokl

Je to hlavně přenosné od koček a slepic.Děti to dost chytají třeba na písku,ale taky se to dá chytnout z masa špatně opracovaného,což asi není váš případ.My jsme se přikláněli k tomu písku.Ale jak říkám,holka už byla větší,tudíž to asi nebude váš případ.Snad to odezní samo tak,jak to přišlo.

my tohle taky mívali-teploty kolem 37 - 37,2- a museli jsme s močí na vyšetření, zda nemá zánět močových cest-prý na to ti maličcí kluci trpí víc než holky

Ahoj tak mi mame v zadecku porad zvysenou teplotu po odectevi 0,5 stupnu mame porad pres 37 max.37.5.Nic jineho mu taky neni...Byli jsme u dr.a ta taky delala ruzna vysetreni a nic nenesla.A kdyz mu zkusila zmerit teplotu v ousku a nebo v podpazi tak mel normalne 36,5.A ona rikala ze nekdy se v zadecku musi odecitat treba i jeden stupen misto pul....ze nekdo to tak ma.Tak uz se tim nezabivam...jinak malemu nic neni smeje se a vsechno tak snad je vse ok.jo a nam bude pet mesicu.

In reply to by petanda

Děkuju za názor! Když on mívá normálně v zadečku dokonce 36,6 a to ani nic neodečítám, víš. Teď má najednou bez odečtu třeba 37,8 a to je o víc jak stupeň nad normálem, takže mu to určitě stouplo, ale kdoví proč, že? tak ať se tobě i prckovi daří a hezky rostete.

Ahojky,no my to takhle měli u zubů,nejdřív se nám objevili jen bílé tečky,za týden se prořezali,pak dlouho nic,malá byla bez teplot a až byli venku,tak začala teplotovat,za týden to odeznělo samo.Měla ještě k tomu častější stolici a byla též vyřízená a protivná..takže těžko říct co ho bobka trápí.Třeba se ty zoubky objeví až za měsíc,jen tak na to špatně reaguje.

In reply to by tescoma

Díky, já zkusím ještě pár dní vydržet, jestli ho to nepřejde. Třeba dneska má sice teplotu, ale už není tak ospalý. Jindy mi teď odpoledne od tří už podruhé spal a dal i dvě hodiny v kuse a teď ještě od poledne nezaspal a naopak se v postýlce rozčiluje, že ho jako omezuju v rozletu...tak třeba je mu líp, i když na té teplotě bych to taky ráda viděla.

Tohle jsme meli taky,v létě..pořád v zadečku 38 a nic jí nebylo.pak jí dala antibiotika na zanet močáku..podotíkám,že zadnej zanet nemela jen proste byla blbe chycená moc..chtela dát znovu antibiotika,ale odmítla jsem a sla do nemocnice,kde malou vycevkovali a moč byla čistá.teplota taky odezněla sama od sebe a bylo to z tepla asi...ted už nemeřim byla jsem z toho taky na bednu :(

In reply to by Muchlacek

No já ho normálně neměřím, měřila jsem denně snad jen když byl miminko, ale jak začne být horkej na omak a nezdá se mi, tak to prostě radši zkontroluju. Jenže teď tohle:-( Jinak to jste si taky dobře užili s antibiotiky! Nám moč kontrolovala dneska, odebírám mu ji do takovýho toho nalepovacího pytlíčku a byla v pohodě, takže taky nic. No tak třeba se mu prostě jen někde v dásničkách hýbou zuby a je z toho akorát takhle teplota :-(

Zdárek. Co zuby? Nerostou? Ale taky existujou lidi, který maj permanentně zvýšenou teplotu. Já mám celej život kolem 37 stupnňů a jsem zdravá jako řípa. Ale jestli to někdy má a pak zas dobu ne, tak to nevím. Je to divný. Co zkusit jinýho doktora?

In reply to by Lucky78

No zuby...já nevím, k zoubkům nikdy teplotu neměl a hlavně mi přijde divný, že by to takhle měl už víc než týden a žádný se neprořízl. Jenže když je podle i fakt detailních krevních testů v pohodě, dá se ještě nějak vyšetřit?

In reply to by JaMiOn

Jste si vzájemně četly myšlenky, ne? No...když on má teprve vyrostlý jedničky a dvojky, celkově zatím pouze 8 zubů, tak je myslím na stoličky ještě čas. Nevím, bylo by to asi nejlogičtější, že by to byly zuby, ale nezdá se mi, že to trvá tak dlouho a navíc se mi v noci ani nebudí, jindy ho to viditelně bolelo a teď je v tomhle ohledu v pohodě.

In reply to by JaMiOn

Teď ho neměřila, ale teploměrem to není, i když na to se to snažila doktorka taky svést. Jenže jednak je už na omak poznat, že je teplej a pak hlavně ten stejný teploměr třeba po spaní měří klasicky jako dřív 36,6..36,7. Jenže za chvíli už to má zase skoro k 38 stupňů a i na omak je teplejší, ukňouraný.. :\\:. Ach jo, kdyby měl chřipku, tak člověk ví, že to třeba přejde, ale takhle? Vůbec nevím co s ním.

In reply to by Rokl

to je opravdu zvláštní. No slyšela jsem že jsou lidi, které mají teplotu 37 jako svou stálou teplotu a horečka je u nich až od 39stupňů. Například moje kamarádka to tak má. Když má 38 tak chodí normálně s dcerkou ven a je jak kdyby měla jen zvýšenou teplotu...Jak píšeš prcek má výsledky v pořádku. No opravdu nevim. Nebylo by možné optat se ještě jiného lékaře?

In reply to by JaMiOn

tak určitě máme každý teplotu trošku jinak, jenže se obávám, že syn je spíš po mně, tudíž normálně má teplotu spíš nižší 36,5 není bez odečtu ze zadečku normálně nic zvláštního a proto mě teď těch 37 a víc zaráží...no pokud se nezlepší, tak mi snad ani jiná možnost než se zeptat i jinýho doktora nezbyde :-(. Ale i tak moc děkuju za rady.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky