POMOC!!!dudlík? ano či ne?

01.12.2009

Ahoji holky, první bych se chtěla pochlubit, že 24.11.2009 ve 23:45 se narodil náš Tadeášek (3150 g a 50 cm). Až bude chvilinka času, napíšu svůj průběh porodu atd., ale teď bych potřebovala radu. Už v porodnici jsme pořád papali a papali (pokud neměl v pusince prso, tak plakal) první noc po porodu, jsem celou prochodila, utišovala, kojila....jediný co zabralo,bylo opravdu prso v pusince (ale to nejde ho tam mít celou noc) sestřička mi řekla, že je to prostě sací reflex a že ho mám utišovat, ale né určitě prsem. Během dnů v porodnici jsme začali zvracet (prý se malej přejídal) tak že mám hodně mlíčka už a on neví kdy má dost, tak že ho mám odpojovat , tak po 5 min (nechat krknout a po chvilce znova), ale Tadeáškovi pokud jsem vzala prso tak hned křičel a hledal pusinkou (pak ale zvracel a nebo měl škytavku), ndruhou stranu paní doktorka nám řekla,že mu mám dát kdykoliv bude chtít.....tak nevím co si vybrat. Poté je tu otázka co z dudlíkem, myslím že je to naše jediné řešení, ale mám s toho strach (jsem popravdě odpůrce dudlíků) někdo říká, že mám dát dudlík,že bude klidnější, nebode ublinkávat a bude spokojenej a že dudlík se dá lehčeji odnaučit než třeba prstíky. Ale druhej názor je takovej, že se pak může stát, že už pak Tadeášek nebude chtít prso, nebudu moct kojit (a to bych v žádným případě nechtěla) a také prý vzniká u miminek předkus....Poradil by jste mi prosím někdo jak na to? co bude nejlepší.....jak vidíte je nám dnes teprve týden a tak nevím zda dudlík ano či ne? a nebo až v nejkrajnější nouzi? a nebo tím způsobem,že bych kojila a pak ho odpojila po určité době (sám se nepouští) a místo prsa dala dudlík......vždy jen během toho jídla (aby se nepřepíjel) a spinkal? a nebo jak na to? nechat mu prso?.....prosím za každou radu či názor...chci pro svého miláčko to nejlepší a rozhodně bych mu nechtěla nějak ublížit a nebo něco zanedbat.....jo jinak ještě pro doplnění (přibíráme hezky, takže hled mít opravdu asi nemůže mít)doufám :-(

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, saci reflex neovlivnis. Tak bud bude cucat dudlika nebo palec. Tak to proste je. Takze je lepsi dudlik od ktereho se pak lepe odnauci, jelikoz palec ma porad prisobe ;)
Jinak behem nekolika minut dite vypije z prsu tolik kolik ho zasiti. Takze nechavat no na prsu dele je celkem zbytecne. Me rikali v porodnici prvni den po porodu prikladat, prikladat...a pak jsem mela tak bradavky bolave, ze jsem mu je z hruzou nabizela. Jelikoz to hrozne bolelo. :r:
Ja dudlika take davam..Dominik ( 4tydny) presne vi kdy si ho vzit..a jen tak se osalit nenecha :s:
Treba si ho bez problemu vezme kdyz usina..jelikoz ho to uklidnuje a ma pocit bezbeci, stejne tak jako kdyz ma prso( citi ze je mama pobliz)
Preji hodne zdravicka a trpelivosti. :a: Urcite ji vsichni potrebujem ;)
Katka

ještě jednou Vám všem moc moc děkuji.....hned dneska to zkusíme :-) a určitě sem napíšu, jak jsme byli úspěšní. Zkusím to tedy tak jsem jsem psala.... dostatečně nakojím, dám krknout a pokud bude stále hledat (jako že bude) tak zkusím dát dudlana a uvidíme :-) chci pro něj to nejlepší,asi jako každá maminka ....opravdu moc děkuji!

Ahoj my měli dudla už od porodnice. Jsem říkala, že vynálezci bych dala nobelovu cenu. Určitě s kojením vůbec problém nebyl, mimi bylo spokojené, že něco dudá a já taky, že to nejsou moje prsa ;) .
A ten předkus je prý z cucání palečku ne z dudlu :a:

Ahoj tak moje holky obě dudlík odmítaly , taky mám místo dudlíko prso Lucka mi jinak neusne , ale je pravda že mi neublinkává, ještě je malinký a bude chtít stejně tvoji přítomnost, ale na to blinkání si dej pozor raději mu dej dudlík . Možná ti ho taky nebude příjmat . Časem se ti mlíčko upraví a nebudeš ho mít třeba tolik. A starší sem přestala kojit kolem roku a klidně usínala a nemuseli sme dudlík řešit.Lucka má 4 měsíce a před měsícem si cucala paleček ale jen týden. Takže bych mu dala napít , vytáhla prso a potom mu strčila dudlík.Chce to čas uvidíš že příjdeš na to co vám vyhovuje. Gratuluju k e zdravému chlapečkovi.

Ahoj tak moje holky obě dudlík odmítaly , taky mám místo dudlíko prso Lucka mi jinak neusne , ale je pravda že mi neublinkává, ještě je malinký a bude chtít stejně tvoji přítomnost, ale na to blinkání si dej pozor raději mu dej dudlík . Možná ti ho taky nebude příjmat . Časem se ti mlíčko upraví a nebudeš ho mít třeba tolik. A starší sem přestala kojit kolem roku a klidně usínala a nemuseli sme dudlík řešit.Lucka má 4 měsíce a před měsícem si cucala paleček ale jen týden. Takže bych mu dala napít , vytáhla prso a potom mu strčila dudlík.Chce to čas uvidíš že příjdeš na to co vám vyhovuje. Gratuluju k e zdravému chlapečkovi.

ahoj, určitě neni dobré používat prso místo dudlíku. Nebezpečí je, že ti rozkouše bradavky a zachvilku pro tebe bude kojení peklo a taky to neni dobré vzhledem k jeho zažívání. Je pořád moc napapanej a potom blinká. Nakonec si na prso zvykne, že ho bude vyžadovat i nadále a ty budeš jen sedět a kojit.
Já nejsem odpůrcem dudlíku. Synovi jsem ho dávala a nechtěl ho. Probuleli jsme tolik dní a nocí-no prostě hrůza. Odmítala jsem mu dávat prso aby ho dudlal. Takže plakal. Bylo to hodně náročné na psychiku. Kolem 8.měsíců se to začalo srovnávat, ale pořád na něm bylo vidět že by potřeboval něco na uklidnění-bohužel dudlana nechtěl. Začal dudlat až v roce a čtvrt-takže v době, kdy jiné děti dudlat přestávají. Abych se přiznala tak jsem byla ráda, protože ho to často uklidńovalo. Ve 2 letech jsme mu dudlíčka vzali-obešlo se to bez větších problémů.
Markétka dostala dudlíčka hned ten den, co přijela z porodnice. Má ho na spinkání a na uklidnění. Kojim stále a je jí 5,5měsíce.
Vůbec se nebojim toho, že by měla předkus-to hrozilo dříve když byli nekvalitní dudlíky. Ani se nebojim toho, že bych kvůli dudlíku měla problémy s kojením.
Pokud má tvoje mimi tendence dudlat prso-tak si myslim že by dudlíček přijalo a jak rádo. Tak se neboj a dej ho.

Ahojky, gratuluji k miminku !!
Já bych se dudlíku tak nebála, opravdu by to malého mohlo zklidnit a také bys ho trošku ošidila - je fakt, že prso v puse mít stále nemůže!!
Já ho malé také nechtěla dát, ale manžel jí ho strčil asi za 14 dní co jsme přišly z porodnice a je fakt, že je klidnější. Není na něm závislá, většinou ho má na usnutí, pak jí vypadne a je klid :-)!
A je fakt lepší než si cucat palce...

podle mě není v pořádku, aby si měla prcka pořád na prsu, valstně nonstop. Pokud ti dudlík vezme, tak pohoda, on se hezky vyspinká, podudá si a ty budeš mít klid. Není pravda, že nebude chtít prso -z dudlíku mlíko neteče :n: :n:
A jeslti tě můžu uklidnit, honý dudal od druhého dne v porocnici, ač jsem byla odpůrce dudlíků, bylo to jediné, co ho uklidnilo, u prsa se taky vztekal, protože teklo mlíko a on chtěl jen dudat.
Je mu 14 měsíců a už skoro měsíc dudlík nemá, odnaučil se to velmi lehce, takže takhle je to u nás. Kup dudl, bude to možná chvíli trvat, než příjdete na ten správný, nebo nebude chtít žádný a nebo se po něm vrhne a bude to spokojené miminko ;)
http://pechynzoo.mondozoo.com - zapaříme :)

Já dala dudlík už v porodce. O tom, že by způsoboval předkus jsem neslyšela je to podle mě blbost, vždyť jsme na dudlících skoro všichni vyrostli! Naopak mi třeba má teta, co dělá učitelku ve školce říkala, že je dneska čím dál víc dětí, co mají doslova vydudlaný palec, často je mají olezlé exémy, jak si je pořád cpou do pusinky. Takže asi tak :-) Ne vážně, pokud malý papká dost, tak bych ho vyzkoušela. Třeba ho ani nebude chtít a vyřeší to za tebe. A nebo ho chtít bude, ty si s ním vyzkoušíš týden fungovat a pokud budeš mít pocit, že míň papá nebo to vlastně nemá pozitivní vliv na to, co vás teď trápí, tak už mu ho prostě nedáš...je to malý miminko, zvykne si na to, co mu nabídneš.

ahoj já se taky dudlíku bála... hlavně proto, aby nebyl problém s kojením. Když pak u mě byla na kontrole sestra, tak mi řekla, že dudlíku se nemám bát. Že ho klidně mám dávat. Takže jsem začla asi když bylo malé 14 dní. S kojením je vše v pohodě, krásně se k prsu přisaje a je klidnější. S předkusem nevím, ale myslím, že je nás hoooodně co jsme vyrostli na dudlíku a předkus nemáme. Právě naopak jsem někde slyšela, že to je pozitivní pro vývoj patra. A pokud bude malej spokojenější, tak bych byla rozhodně pro dudlík. :one: Gratuluji k mimi! :k:
www.prckoviste.cz/julinka

In reply to by alcerka

moc moc vám děkuji za názory, největší strach mám s toho kojení, ale jak píšete zkusím to a uvidíme jak bude malej reagovat, kdyžtak zese co nejdřív dudlík sebereme.....mám o něj hroznej strach (jsem velmi mladá a nezkušená) tak dám na rady druhých zkušenějších....moc vám děkuji a určitě budu informovat,jak jsme na tom :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka