chodite do obchodnaku i s prckama?

01.12.2009

Mamky chci se zeptat jestli kdyz mate v planu jet do ikei,tesca,globusu jestli berete i prcky nebo je nechate na hlidani? Tet jak radi ta praseci tak mam o malou strach.Zitra mame jet do globu tak premyslim zda ji nechat tady mamce nebo ji vzit sebou

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jen pro ty co ty svoje prcky nechávají doma! Jsem zvědavá na Vaše děti až půjdou do školky ,protože si hnedka první den domů přinesou chřipku ... vsadím se že to jsou i ty maminky co všechno vyvařujou a děsně perou a nenechají dítě šáhnout na psa a strčit do pusinky něco co vám doma nebo někde venku upadlo ... bože ty vaše děti budou nemocní hnedka při prvním kontaktu s větším počtem dětí! Nechci se hádat,ale tohle je pravda!

In reply to by Peacess

No tak to se pleteš, máme doma kocoura co chodí ven a rozhodně nejsem úzkotlivá na špínu, a z ničim podobnim neblbnu. Chodíme na cvičení a chodili jsem od 2 měsíců na plavání, ale je rozdíl, když chytne dětskou nemoc, nebo něco od dítete nebo nějakej hnus z obchoďáku kde kašle a prská kde kdo. (bezdomovci, feťáci).
Timdle mu rozhodně víc protilátek nepřídáš. Tebe rodiče taky netahali mezi takový kvatnum lidí, protože tady nic takovýho nebylo. Takže tady nedělej zbytečně dusnu. Chápu, že když nemá nikdo hlídání tak to jinak nejde, ale jinak je to opravdu dost zbytečný. Možná by jsi se měla zeptat lékářky co ti na to řekne.

In reply to by Peacess

No...ja sice patrim mezi maminky co decka sebou neberou v dnesni dobe do obchodaku,kdyz radi ta praseci chripka,ale ze bych byla nejaka takova co bych porad neco vyvarovala a porad jen prala,tak neee.Ven normalne mezi deti chodime.A starsi syn do skolky chodi i tak a ze by byl porad nejak nemocny,kdyz ho sebou neberu do obchodu se mi nezda.Ale zase je tady ta druha vec,ze to ma treba i vyhodu nechat deti doma,kdyz si chci treba v klidu nakoupit,coz s detmi jen tak nejde.Urcite to take znas???Ale treba tady u nas na vesnici s nimi do obchodaku zajdu,pac tam je da se rict porad poloprazdno,proste se jen vyhybame v nynejsi dobe co radi ta praseci chripka velkym davum lidi.

http://www.prckoviste.cz/misanekkudlik

In reply to by Terka1980

..hmm,ja to zatim nepoznam,nase mala princezna ma 5,5mes a v autosedacce nacvaknutej na kocarku se ji libi,ma vyhled,ty farby v centru a vse, jinak nema moznost na nic sahat ani nic olizovat...ale vim ze az ji budu treba 3 asi to bude horsi..kamoska ma 3 letyho kluka a ten si v obchode lehne na zem a zacne si spivat,nebo delat masinku...raz jsem ho hlidala,protoze kamoska musela s manzelem do banky kvuli hyposce a kdyz tam byly posledne i s nim,tak jim temer rozbil skleneny stolek masinkou jak do nej triskal..:)))..uznam kdyby mel kdo hlidat,mozna jo..a i kvuli chripce,ale nam nema kdo..konec koncu chripka je tady kazdej rok:((
jinak jsem nejakej ten stred..vytiram,nebo alespon vysaju kazdej den..mozna prave proto abych nemusela vzdy kazdou hracku umyvat avse vyvaret..vsude su moje vlasy(padaj)..ale jinak normalni hygiena si myslim jako kdyz mate mimi..jeste neolizuji maly dudlika,prijde mi to za prve nechutny a nehygienicky,jelikoz jiz zubny kaz je infekce a vim ze tech par plomb mam..
..a ty obchodaky,nebavim se o tom kdyz mala mala par tydnu,nebo 2 mes....i kdyz na VZP jsem ji byla prihlasit ja i malou a kojila jsem na vlakovem nadrazi a je tady(ale nemyslim si ze je to nejlepsi....ale ted ma 5,5 mes.,je s e mnou,ja se nestresuji abych vse stihla a honem honem kojit,ona je s mamou a to je pro ni fajn...mozna by se na to divala jinak kdybych nekojila..ale ja jsem nemocna jiz byla,nakazil me pritel a moje telo chvily odolavalo a ty protilatky sli male do mlicka a ona nebyla nemocna vubec...jasne ze ted nebudu chodit na navstevy k chorym a tak..ale netreba vse prehanet...Chripka se siri vzduchem,takze kdyz maminky prijdete domu,nestaci si jen umyt ruce ajit za milackem malinkym..ale vykloktat slanou vodou, snupnout slanu vodu(jako kdyz vdychnete v mori),neboli alespon vytrit noc tamponkem namocenym v slane vode,umyt ruce a nejlip se cala vysprchovat..hmm??..tak nevim,ja kdyz jsu cvicit(jedina vec pro kterou opostim malou a hlida jedine pritel-babicky mame daleko a navyse ja jsem na malou fixovana),tak prijdu,bud se vysprchuji a pak jdem koupat malou a kojit..nebo nekdy nestiham,vykoupu malou,ja si jen omyju prsa a jdu kojit...

http://kacirecek.rajce.idnes.cz/

In reply to by Peacess

Souhlasím s tebou,naš pes malého olizuje i po pusince ikdyž se mi to nelíbí a snažím se tomu zabranovat ale malý je vysmatý a pes je rád že může být s ním.Mám známou která po narození mimča měla a má vše v bytě sterilní a malej nemůže na nic šáhnout ani nikam jít aby náhodou něco nedostal,hlavně že je všude v knížkách napsané že se to s čistotou nemá přehánět.Ven chodíme se synem každý den ikdyby bylo -20st. všude kolem je plno nemocí které ještě ani neznáme a jen protože se ted´ rozšířila chřipka bude dítě izolovat? :n: :a:

In reply to by Peacess

Ono nic není černobílý. Já se taky snažím do obchoďáků nechodit. To neznamená, že celý den dřepíme doma a děti vidíme jen z okna za sklem. Podle mě nebrat děti mezi dav lidí je jen rozumná věc (pokud to lze).
O vyvařování a děsným praní taky u nás doma nic nevím - jsem na to krapet líná :) .
A k tomu, abysme měli 2x po sobě virózu nám stačil tatínek, který si ji donesl z práce. Obchoďák ani kontakt s dětmi jsme k tomu ani nepotřebovali.... Takže jak říkám. Nic není ani černý ani bílý :)

In reply to by Juulca

Malej byl taky už dvakrát nemocneja to odemne ... taky jsem marodila a musela jsem to přechodit ... já myslela že tady jde jen o tu prasečí chřipku a né o cokoliv co kejchá a kašle ... tu prasečí chřipku může chytit od Tebe nebo od přítele (manžela) ... k doktorce když jdeš s prckem taky to tam může chytit od jiného mimča a to ani v létě nechodíš s kamarádkama s kočárkem ven? Tam to taky může chytit od nějakého mimča ... tady nejde jen o dospělé.

In reply to by Peacess

Já jsem nepsala, že mezi děti nechodíme. Naopak. Chodíme. Ale už druhý rok se touhle dobou (tedy v době největšího rizika nákazy - v době chřipkové epidemie) vyhýbám s prckem obchoďákům (nemluví se tady přece o chození ven, mezi děti nebo jiných aktivitách. Otázka zněla, jestli chodíme v současné době do obchoďáků). Na tom nevidím nic špatného, že se snažím eliminovat riziko nákazy. Tím z mýho dítěte nedělám skleníkovou květinu (ale to už se zase opakuju :) ). A když mám hlídání, tak proč ne.

In reply to by Juulca

Tak já malého nechávám doma jen abych si mohla nakoupit v klidu nebo toho vzít víc ... do kočárku se mi toho moc nevejde ... tašku do ruky se mi nechce v téhle zimě kort když jdu do Kauflandu tam si vždycky koupím louhovanej rohlík takže kočárek řídím jen jednou rukou :-D když kupuju plínky tak se mi tam už skoro nic nevejde:( Včera jsem byli v Tescu a docela mě zarazilo kolik tam bylo maminek s mimčama ... měli slevy na hračky a oblečení :) mno nádhera:-D

In reply to by Juulca

Mn co osahá to by mě tolik nevadilo ... Jenda měl jeden čas takové období,že byl schopný histercky řvát v kočárku klidně dvě až tři hodiny ... a když nemáš hlídání a do krámu prostě musíš tak to je fakt hustý ty krám proběhneš rychle už tak nějak víš kde co je,ale pak ta hodinová fronta u kasy a každej na mě at mu dám najíst nebo at ho vezmu do ruky ... že už se to nedá poslouchat ,že jsem hrozná matka,že ho nechávám takhle plakat .... hrozný.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak já malého beru sebou nemám s tím problém ani se nebojím,že ho někdo nakazí ... máme doma taky atopika ... s přítelem jsme oba astmatici a malej má ted taky problémy asi je alergický na psa:( ale znám maminky co jsou fakt přehnané a některé jsou i tady a to je katastrofa to jsou ty děti úplný chudáci:(

Teď prcka na nákupy neberu, a když musím, tak v době, kdy jsou obchoďáky poloprázdné. Rozhodně z něj nedělám skleníkovou květinku, ale mám možnost hlídání, takže eliminuju možnost nákazy na minimum :a:

Tak já ho beru uplně všude jsem závislá na nakupování :s: A tím že kojíme mu dávám protilátky a sám si je i vytvoří když nebude sterilní dítě. Sestra dělá v nemocini a tam se s chřipkou setkala a díky tomu má už v sobě protilátky tak se nějak nebojíme stejnak říkala že to slavný očkování akorát sbourá imunitní systém na čtrnáct dní a mám známí který to očkování dostalo do nemocnice do dost těžkých stavů a nebo mají ochromenou půlku těla.

ahoj, beru děti sebou. Ale my do Ikey nejezdíme. Nakupuju v místě bydliště-mame tu Tesco, Kaufland. Na Zličín apod. nejezdíme.

Jezdí nakupovat manžel, mě to stejně nebaví ;) Takže prcek byl v super-hyper asi 3x v životě. Občas s ním zajedu do našeho místního Alberta.

ahoj my Elišku brali pořád všude sebou,ale jak teď strašej s těma chřipkama, tak byl manžel nakupovat předevčírem sám, ustál to a v pohodě, oba jsme se shodli,že riziko tam přeci jen je že by malá mohla někde něco chytit tak ji teď raději do obchodních domů nebereme. než přejdou ty chřipky tak to raději vydržíme, pak už si ji zase budeme brát sebou jako dřív

Beru ji sebou, nic jiného mi ani nezbude, hlídání nemáme a manžel se vrací z práce vždy až v pátek odpoledne... takže celý týden jsem s ní sama...
Jinak s tou prasečí chřipkou je to hodně přehnané díky televizi, kolem (v příbuzenstvu a mezi známými) bych řekla, že jsou lidi nemocní stejně jako každý rok, ale prasečinu nechytil ještě nikdo z nich... a nevím ani o nikom, kdo by ji skutečně měl... takže si myslím, že jí bude jako ostatních chřipek a viróz, jen se o ní víc mluví... a bacil stejně můžeš dotáhnout ty sama, ani o tom nebudeš vědět...

jezdim s malou(5,5mes) ...nejezdime tak casto a nema nam kdo hlidat a jak bylo psane,bacila muzes donest taky..a zas je pravda ze viry nebo neco co nam dospelym neva a miminku jo a muze byt nemocna
...u nas se nakazil pritel(ne chripka) od nej ja amala byla uuuplne v pohode(akorat jsem preventivne dala homeopatika..plne kojime,takze to bude i tim..
http://kacirecek.rajce.idnes.cz/

Ahoj, tak já Míšu nebere nikama kde je hodně lidí. Chodíme na cvičení a ven, ale neberu ho do žádnýho obchoďáku a ani doktorka mi to nedoporučila. Pokud nemám hlídání tak nikam nejedu.

ahojky chodíme nakupovat i se synem,chřipku může chytnout kdekoliv jinde takže by musel být jen zavřený doma

In reply to by pet.name

ahojky, myslím že nemáš pravdu, chřipku nemůže chytit když nepřijde do kontaktu s virem. Když si pokaždé umyješ ruce po nákupu tak by to mělo být v pohodě.
Tak to všude říkají. leda že by v rodině byl někdo marod tak od něj,ale jinak je riziko malé

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

my musíme chodit každý den ven,malý je zvyklý být venku od narození

Tak my do krámu mimo naše město moc nejezdíme byli jsme vlastně 1x a to jsme malého měli sebou jelikož jsem se měla sejít s kamarádkou a ta malého etě neviděla ... jinak si občas moje sestra vezme malého a jedou s mamčou do Chomutova do globusu ... bo do Takka do Jirkova atd ... jinak na běžné nákupy ho většinou beru sebou aby byl taky venku ... když prší tak hlídá Tomáš:) já jen vyběhnu do krámu a zase mastím zpátky:)

malou mi nemá kdo hlídat - ano, když jdu do práce, tak hlídají kamarádky, ale nevím, proč by měly když si jdu po nákupech. navíc - nákupy = utrácení, a nebudu utrácet ještě i za hlídání
jak je psáno níže, malá se mnou jde i k lékaři, s tím, že se snažím si najít takovou hodinu, aby tam nebylo moc lidí, a event. se domluvit s doktorkou, abychom tam nemusely dlouho čekat. stejně tak se mnou chodí i po úřadech, a také když jdu nakoupit.

http://ReinaZoo.mondozoo.com

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo jo taky to tak máme, předevčírem byl manža nakupovat s kámošem a v pohodě, ani nic nezapomněl:-)

malej s námi jezdil, ale teď jak stále straší s tou chřipkuo tak jsme ho nechali babičce, stejně je všude šíleně lidí, tak bych měla i strach, kolikrát strčí někdo nechtěně do košíku...............
------------------------------------------
http://www.prckoviste.cz/kubicek09

nemá kdo hlídat, naštěstí je v kočárku hodná. Nakazit se může, ale to ji můžu nakazit i já. Ale je to bájo, když velmi výjimečně jedu sama a malou hlídá manža :one:

hm, tak tohle fakt řešit nemůžu. Když potřebuju nakouppit, tak jedu i s dětma, jaksi nemáme koho na hlídání. A jestli se bojíš chřipky, tak s ní sice nepřijde do styku v obchodě, ale ty tam jdeš a ten bacil můžeš dotáhnout domů taky. Toť můj názor. ale jestli myslíš, že to bude lepší a má kdo hlídat, tak nech malou doma, je fakt, že by se tak daleko líp nakupovalo. ale zas bych byla nervní, co doma. no, to si asi člověk moc nevybere,

Ahoj, víš já to nějak neřeším, kyž to nechytneš v obchodě tak ti to přinese starší dítě ze školy nebo manžel z práce. Tak potom si vyber :) To by se člověk musel izolovat doma. :) :a:

Tak ji nech u mamči, alespoň si v klidu nakoupíte. Tedy našeho raracha do větších marketů neberu, bo bych nekoupila asi nic:)

In reply to by Kirsche

Taky jsem to nedávno řešila. Malej sice od 10 měsíců za ručičky už hezky chodil, ale venku jsme ještě jen seděli v kočárku a tak bychom vyloženě venkovní botičky nevyužili. Koupila jsem tedy takové kožené bačkůrky u Bati a i když byl malej u toho a zkoušeli jsme mu je, tak jsem tam stejně zas druhej den letěla, protože jsme vzali malý.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka