"Narozeninová" drbárnička

01.12.2009

Už je prsinec, tak co takhle změnit název drbárny? ;) už jsou tu ty narozeniny....přejeme dopředu všem oslavencům jen to krásné! :k: :k: :k:

In reply to by Sabina Štillerová

prevazne se udavaji kolem 7tydnu zivota. ale jde i o ockovani a ochranne lhute po nem. takze se udava i mezi 9tydnem a 3mesici zivota, ale pozor aby jsi neudavala pozde oni ty prdolky si potom hure zvykaji na nove prostredi. nejlepsi je kdyz se domluvis s tvym veterinarem uz kvuli tomu ockovani. on pozna i jak jsou stenata vyvinuta a kdy je nejlepsi cas je udat. ja to na dalku nepoznam :///:

Teď přinesla babička Kristýnce ze školky oběd a učitelka jí říkala, že měli ve školce dítě s prasečí chřipkou!!! A prý dneska nepřišly 3 děti do školky kvůli průjmu a zvracení, jako máme my. Holky, co když se tam tam chřipka stihla rozšířit? Malá začíná mít teplotu :(

______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky, snad to bude ok, nedovedu si představit, že bychom měli všichni najednou marodit a hlavně malý :( Je teď oslabený tím zánětem uší a laryngitidou

______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)

Ahoj holky jsem tu jen na skok. Za chvíli pojedem na tu Moravu. Chci popřát oslavenečkům všechno nejlepší k jejich prvním NAROZENINÁM!!!!Hodně štěsttíčka,zdravíčka aspokojenosti na obou stranách :k: :h:
Hlavně jsem se přišla pochlubit,Apolenka se včera v postýlce poprvé postavila: Mám strašnou radost!!! Až přijedem tak stáhnu fotečky a něco sem hodím. Tak se tu mějte krásně,hezký víkend a hodné čerty s Mikulášem :C]]:

Přejeme Nelince a Martínkovi vše nejlepší k narozeninám, jen vše krásné hodné mamnky, tatínky i sourozence a ať si to v životě krásně užívají! :k: :k: :k: Marodům brzké uzdravení, a všem prima den i víkend, nevim jaak se sem dostanu. Letím uklízet před oslavami, tak pa :a:

Ahoj holky, to byla teda noc! Kristýnka se o půl jedné vzbudila s bolestí bříška, tak jsem u ní seděla až do půl třetí, kdy se vyblinkala a vykakala průjem, tak jsem vůbec nespala až do rána, měla jsem strach, aby zase neblila.
Honzíkovi vylezla jednička vpravo nahoře, takže se chce pořád nosit, jsem úplně vyřízená.
Jinak jak se těšíte na Mikuláše? Přijde k vám zítra někdo postrašit děti? K nám jo, tak bude veselo }:)
Všem ostatním marodům přejeme brzké uzdravení a posíláme uzdravující pusinku :h:
Hezký den všem

______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jojo, taky se to na nás lepí. To jsou ty dvě děti doma, pořád si to předávají dokola :(
Na dědině to musí být super, vůbec se Leonce nedivím. Má připravenou básničku pro Mikuláše?

______________________________________________
Kristýnka (05/05), Honzík (12/08)

Bré dopolodne!!! Noc zase hrůza a děs, chudák pořad kašlal a kašlal, pak vždykcy lamentoval a nadával, ať už to kurňa přejde. Taťkovi je stále blbě a já se modlím, abych to nechytla, páč to by bylo úplně v řiti řiťoucí!!!! :r: . Nesmím to chytnout hlavně kvůli babče, se kterou musím na předoprační atd., ale vidím to bledě, určitě to chytnu, až budou kluci zdraví a já budu mít nejvíc práce.
Martince chválím krásnou novou ikonku!!
Jinak střechu dnes dodělají, takže uf, odpolko musím vyrazit do města, páč nemám pořád dárek pro tu tetu na zítra. Nakonec to teda dopalo tak, že si půjdu nacpat pupek :a\|: :°°//: aspoň já sama a kluci se budou kurýrovat. Jenže furt nevím, co koupit!!!!
Mám zase uřvaný období, jestli je to těma prosinčátkovýma narozeninama, bo Vánocema, nebo se mi jen zase splašil nějaký hormon. :D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Právěže nic, žádné hobby atd. Prachů mají jak šlupek, všechno si může koupit. No projdu město a něco koupím. Když budu bez manži, tak nebudu stresovat, abych se někde dýl nezakoukala atd. a půjdu si svým tempem.

Ahojky, zase jsem jaksi prošvihla tuhle drbárnu :-(
Já včera mluvila s naší dr. a říkala že na roční vůbec radši nemáme chodit, že tam chodí hodně s chřipkama a je to pro nás nebezpečný, takže to máme nechat na leden, to Samíčkovi rovnou píchnou i synflorix... Tak super...Nerada bych aby tam Samíček něco chytil, ještě jsme nebyli za celý rok nemocní, krom rýmy...
No jinak nám dneska dorazili botičky :-) tady fotečky http://www.mojetehotenstvi.cz/na-e-bombove-zimni-botky-samicek-s-balonk…
Romi a Samuel :-)

Děkujeme, tetičky, za přáníčka :k: :h:.
P.S.: noc opět katastrofa.... nechala jsem pak Nelinku řvát, když už jsme s taťkou nemohli (a to jen asi dvě minuty?) a sousedi na nás zase začali bušit! :§) Tak jako co mám dělat? Kdyby takhle řvala každou noc, tak nic neřeknu :w: Ale jednou za sto let? To je snad pochopitelné. No, byla jsem teda donucena malou vzít mezi nás :~!:, ale než usla, tak to ještě trvalo nějakou tu "minutu", cha cha. Probudila se na kojení ve 4:05 (narodila se ve 4:01), asi tušila, miláček.

In reply to by Cherry

nějaký pěkný nervózy co nevěděj že děti taky občas pláčou až řvou. Hodila bych to za hlavu, sousedy bych v tomhle případě ignorovala a ráno bych jim řekla (teda kdybych je náhodou potkala ) že jsme malou utišovali ale nepomáhalo to. A taky bych jim řekla že jí rušilo to bouchání, tak ať si to příště odpustěj.

In reply to by boou

Víš, asi jsou to magoři.... :(. Pokaždé, když Neli řvala, tak začali bušit nebo já nevím, bouchat nohama??? Tady jde všechno slyšet. Pak si připadám jako nějaký tyran nebo póvl, že mi tady řve děcko. Mám fakt nervy. Bydlíme tu krátce, neznám je, jsem spíš takový posera, ale jak ještě jednou zabuší, tak začnu třískat do topení. Přece to musí chápat, ne?! A to, když si jejich syn dělal doma diskotéku v jednu ráno, že to šlo slyšet až do prvního patra, my zavolali policajty, jaký to byl kravál, to už si asi nevzpomíná!!! Nevím, jestli to buší jeho rodiče nebo právě on. Možná on, se mstí. Ti lidi jsou ale divní...

In reply to by Cherry

to ti teda opravdu nezávidím takový sousedy. Ještě že bydlíme v baráčku. Ale přímo naproti máme hospodu, takže občas tady máme taky veselo. Ale to se dá vydržet.

Jo holky, dnes v noci spala malá s námi v posteli, ve tři ráno rána jak zděla a řev. Spadla z postele, sice nevím jak se dostala až k nohoum..tak jsem se lekla, rozsvítila a ona tam chudinka na čtyřech zaklíněná mezi postelí a skřínkou. No vzala jsem jí a ticho, asi jí nic nebolelo, jen se asi lekla. To se mi stalo poprvý, takže ted si asi budu muset dávat majzla a hold bude muset spát v postýlce, pokud to pujde.

Holky dnes to mám fakt našlapaný, takže se loučím, už peču svíčkovou, musím vygruntovat , udělat pomazánky a chlebíčky na večer, obarvit si vlasy...no je toho hodně, takže se tu mějte papapapa

Ahojky děvčátka ...
peji krásný den, počasí sice nic moc, ale to už asi lepší nebude :///: :00: .
Dnešní noc na houby, přesně jak jsem říkala, včera to byl zázrak. Budil se každou chvíli, někdy stačilo pochovat a dát zpátky do postýlky, jindy si vyřval prso.
Ráno jsem zkusila mlíčko z hrnečku ... nooo prdlajs, začal se vztekat, že to nechce :n: , i když trošku ochutnal :jawdrop:. Tak to budu zkoušet dál, zkusím jinou značku a třeba se chytne a nebo se na to vyprdneme.
Ale už se těším až přijede manža, budu spát jinam a naučí ho třeba na čaj nebo spát celou noc...
No a zítra jedeme na nákup, tak konečně koupím krupičku a zkusím jestli ji bude baštit :$$: .
Přeji vám všem pohodový den ....
Verča

Přejeme Martínkovi a Nelince vše nej nej nej k 1. narozeninkám, hodně lásky, pokroků a štěstíčka :h: :k: :h: :k:
A Barborce k svátku také všechno nejlepší.

Před rokem touhle dobou jsem ještě netušila, že druhý den porodím, to tak uteklo

In reply to by alusaP

Berušce a broučkovi (oba s čertíma růžkama) přejeme všechno nejlepší, hodně zdravíčka a šťastné dětství. Martínkovi teda ještě trochu straším čertama, ať je trochu hodnější, ikdyž teď už se zlepšil, viď? Pusinky oběma!!!! :h: :h:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a dokrot se holt trošičku seknul. Ještě že tě neposlal domů :s:

In reply to by alusaP

Tak my se přidáváme ke gratulacím!!! k 1. naroze ninám přejeme lásku, štěstí, zdraví a hodné rodiče :h: :h: :h: :k: :k:
A Barunce všechno nejlepší k svátku.
Já loni touto dobou přemýšlela zda porodím an Aničky narozky (8.12.) nebo ne.. chystala jsem oslavu u našch. Jo Ali uteklo to hrozně rychle!

A jinak teda už mám doma pixlu Nutrilonu. Ten Novalac, co jsem malé dávala na dokrmování v jejích 2 měsících, v té lékárně neměli, jedině na objednávku, tak jsem šáhla po tom, co bylo. Měli tam hafo Sunaru, Beby, Hami apod., ale šáhla jsem po Nutrilonu a ten Novalac si objednám přes net.
A zítra ráno použiju poslední zamraženou dávku z lednice, dosaju své mlíčko a potom už bude Marcelka pít UM a jenom co odsaju, to odsaju. Takže jí nechám 1x denně své mlíčko a 1x denně UM. Ráno asi moje a večer UM. No jo, no... musím se s tou pixlou tady sžít, je to divný pocit to mít doma. Ale což... nikdo nekojí navěky, že... Pak bude pít Marcelka časem i běžné mléko, co pijeme my dospěláci.
Markéta s Marcelkou :k:

Ahoj kočky moje,tak všechno na hovno,náš vztah s manželem jde jaksi do háje.... :r:
Je tak špatné,že se bojím o své dítě???? :#o: Víte Amálka dneska ťapkala kolem stolku a spadla na hlavičku,no plakala tak,že se nemohla nadechnout,já samozřejmě začala histerčit a řvát na manžela,že nedýchá a on s klidem řekl ať jí nechám,chtěla jsem si ji vzít a utišit,ale on mi jí prostě nedal,že jsem histerka a že jí neuklidním.... :n: :jawdrop:
Holky já tak brečela,a řvala na něho ať už nikdy nezkouší mi nedat moje dítě když ho nudu chtít.... :(
A to není jen tohle,poslední dobou je hnusnej,ne jen na mě ,ale i na AMčulku já už na to nemám,jo je přetaženej,ale nebude si to vylévat na MÉM dítěti.... :n: :n: :n:
Udělám vše proto aby Amálka nemusela poslouchat jak se hádáme,tutíž od něj klidně i odejdu.... :r:
Jinak holky ještě jednou děkuji za pusinky pro AMálku,jsou to jen zoubky snad se brzy vyklubou... :h:
A taky za to jak jste mě podržely v anketce kterou dělala Aluška,máte pravdu nezáleží na vzdělání,a vzpoměla jsem si jak mi jednou moje moudrá maminka řekla *NA TO BÝT MÁMOU NEEXISTUJE KNÍŽKA,TO SE NEDÁ NAUČIT,ŘIĎ SE JEN SVÝM INSTINKTEM,TY SAMA NEJLÍP VÍŠ CO JE PRO TVÉ DÍTĚ TO NEJLEPŠÍ* :qu: řekla mi to když jsem byla v pubertě a myslela jsem si o tom své,ale teď vím jak to myslela.... :+^*:

In reply to by Sabina Štillerová

Sábi, to mě moc mrzí, že to máš s manželem takové špatné. Můžu se na něco zeptat?? Doufám, že se tě to moc nedotkne... co ten tvůj manžel dělá, že je takhle přetaženej a nanicovatej??? Jezdí dálky nebo je to obchoďák, jednatel v kanclu nebo co dělá? To není moc normální, co se u vás děje... a ta jeho náměsíčnost hlavně... samý lepší.
Držím palce, ať si to ještě v klidu proberete a ještě najdete společnou řeč. To přece nemůže být jen tak...
Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by MarkétaT

Víš Markétko,s ním je těžké mluvit o problémech on se uzavře a nemluví...
Dělá denně podotýkám denně na statku,nejprve jezdil jen traktorem,ale pak z něho udělali kluka pro všechno,takže krmí krávy,kydá je,stele jim....
Už půl roku neměl volno,je mi ho strašně líto,ale nevím co s tím...
Už přemýšlel o změně práce,ale všude mu nabýzejí o osm tisíc méně než má tam....Takže tam raději zůstane,alespoň zatím...
Nejhorší je,že tam bude i na Vánoce....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Martičko,já vím,že tam musí být,ale kdyby nebyl jeho zaměstnavatel demenet,tak by měl Míra lidi na střídání alespoň jeden den v týdnu aby si odpočinul,ale on si vždycky někoho najde zaučí si ho a ten zaměstnavatel mu ho pak vyhodí kvůli nějaké kravině,takže Míra je na celej statek sám,ale teď mu tam našel pomocníka tak snad tam vydrží a my si s manželem konečně budeme moct oba odpočinout....

In reply to by Sabina Štillerová

Ahojky Sabi ...
s tím pádem Amálky tě chápu, já na manžu taky tuhle vyjela. Ale je fakt, že jsme se napohádali. Ale na druhou stranu, byl měsíc a půl pracovně v Rusku a vjet do kolejí, který mám vyjetý já s Přemíkem mu moc nešlo, skoro vůbec. Pořád seděl u PC, hledal nějaký filmy, pak na ně třeba do 2-3 ráno čuměl. Ráno samozřejmě nebyl schopný vstát, takže to jak mi sliboval, že se vyspím, se stejně nakonalo, musela jsem s prckem vstávat já ... Na prochajdě za 6 týdnů byl s prckem jen 2x ... No a bylo by toho víc ... V každý rodině je něco ... Možná by bylo fajn, kdyby jste si popovídali, ale pokud se nebude manža snažit, je to asi k prdu???
Zemědělství ... Kdysi jsem chodila s klukem co pracoval na statku, nadával kudy chodil, nakonec se sám rozhodl skončit a nastoupil u hasičů. Dneska je spokojený, i když kvůli jedný nádheře tam chtěl skončit a já mu to vymlouvala, dneska je rád, že tam zůstal, páč mají mimi a penízky tam jsou velmi slušný ...
Je to dneska všechno takový složitý, ale takový už je život ...

In reply to by Sabina Štillerová

jo holka krava nepozna ze jsou vanoce ta chce zrat furt. zila jsem na statku rodice meho ex jsou zemedelci soukromy a ver ze vim co to je za robotu!!!!
Ale pokud to am dobre placene bud rada ze nosi prachy a neflaka se po hospodach!
Prace na statku skutecne hodne vycerpa a pokud ho neco trapi a neumi o tom mluvit tak pak vznikaj tyto vase hadky. Znam to mooc dobre!
Ja chapu ze se o svou holcicku bojis, ale v tu chvili jste meli pravdu OBA!

In reply to by Sabina Štillerová

Ajéje... zemědělství... to je řehole a ještě mizerně placená. To se nedivím, že je přetaženej. Ale pokud nebude mluvit, nevyřeší se nic a bude to jenom horší. Ale to musíte vědět vy dva, co dělat. Je to těžké posuzovat a radit takhle na dálku. Snad jen popřeju pevné nervy tobě, ať to zvládneš a když to zkusíš tak polehoučku, třeba povolí, možná časem... nevím, co víc k tomu říct. Taky to mám doma jak na houpačce a můj muž rozhodně přetažený není. Ale co už, všude je prostě něco.
Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by MarkétaT

On je jinak zlatej člověk fakt...
Skvělej táta,a úžasnej manžel,ale poslední dobou to stojí za prd....Snad to přejde...
On dělá u soukromníka a peníze má slušný,takže na to si nestěžujeme,ale on ho strhá.....
Na jednu stranu je mi ho líto,ale zase co je moc to je moc...

In reply to by Sabina Štillerová

Soukromníci jsou zaměstnavatelé na houby, vím to z vlastní zkušenosti. Když ví, že můžou, tak toho na člověka navalí tolik, že se z toho může posrat s odpuštěním. Jenže jak se ozvat a přitom se nerozhádat nebo udržet ty vztahy na standardní úrovni... Kolikrát jsem v práci i zaplakala. Naštěstí mám teď už klid, že se mi povedlo zajistit si pořádnou dovču :s:
Markéta s Marcelkou :k:

k jejich dnešním 1. velkým narozeninám přejeme s Martinkou a s Danečkem hodně štěstíčka, zdravíčka, lásky a moooc hodné rodiče :h: :h: :h: :k: :k: .
A zase musím běžet protože Martinka dnes nemůže nějak spinkat. Tak se mějte všichni krásně. Dobrou noc :a:

In reply to by boou

Též se připojujeme s gratulací :k: :k: :h: :h:

Je to zvláštní, jak ty děti mají teď problémy s usínáním a vůbec spinkáním, že? Naše Marci taky. Doufám, že jsou to skutečně jenom zuby. Už aby byly všechny vylezlé venku.
Markéta s Marcelkou :k:

Holky, tak jsem semka vlípla to svoje veledílo, které jsem se snažila sem procpat už dříve... a najednou to nejelo... no ještěže existuje ta zkratka Ctrl+C a Ctrl+V :-) To mě zachránilo :-) Nechtěla bych ten román vymýšlet znovu :s:
Přeju vám všem krásný večer. Marcelka už je naštěstí v říši snů :~!:
Markéta s Marcelkou :k:

Ahoj holky, zdravím vás všecky. Jsem tu jen na chvíli, protože ta moje breberka ne a ne usnout a pořád si v té postýlce hopsá a brebentí a hryže do kousátka... pořád ji slyším. Kdy usne, pánbůh ví...

Dnes v noci, resp. ráno... normálně ŠOK!!! Manžel vstával ve čtyři, že jde na záchod, tak mě to probudilo a najednou vidím vedle sebe v postýlce stín... MARCELKA SE DRŽELA POSTÝLKY A HOPSALA TAM!!! Klečela a mlela sebou a smála se!!! No já byla na mrtvici... Veškeré utišování a uspávání nezabíralo. Tak jsem zkusila, jestli nemá žízeň - vypila 150 ml šťávy. Jenže ani potom ne a ne usnout a pořád řádila. Manžel ji vzal k nám do postele. Říkala jsem si, že to snad není možný... už se blížila pátá hodina, já jsem byla polomrtvá... nicméně jsem šla nachystat mlíčko, pro případ nutnosti. A taky že jo. Vyžahla 270 ml, jen to hvizdlo a bylo vymalováno. Jenže ani potom ne a ne usnout, pořád lajdala a lajdala, řehtala se v naší posteli a rozvalovala se, jakby jí to tam patřilo :s: Usnula vedle mě v pelíšku až kolem šesté a spala do osmi. V životě v naší posteli v noci nespala, vždycky měla svoje, ale dnes ráno jsme udělali vyjímku. Doufám, že si to nebude pamatovat :s: Já jsem kolem té šesté, jak usnula Marcelka, ještě na chvíli zabrala taky, ale byl to takový polospánek... no budík zahrčel v osm a ještě jsem se probírala do devíti!!! Nicméně Marcelka potom chtěla jenom pít šťávu a vůbec ráno neměla hlad a jedla potom až svůj oběd v obvyklou hodinu, tj. po jedenácté. A světe div se - spucovala úplně všechno, co jsem jí nachystala, a to během 15 minut!!!!!! No já jsem čučela jak jojo!!!! Takovou bleskovku na oběd jsem nezažila ani nepamatuju!!! A přitom když obědvá normálně po snídani, má tam rozdíl mezi jídly 3-3,5 hodiny, ne míň. A teď měla pauzu mezi jídly 6 hodin!! A vůbec mezi tím nechtěla nic jíst, jenom se napila. Odpoledne a večer už měla režim normální. Nicméně jak jsem se dnes dozvěděla, tak prý byl nejsilnější úplněk... řekla mi to jedna kamarádka odpoledne, když jsem svůj dnešní ranní zážitek popisovala. Tak nevím... já na ty úplňky nějak extra nevěřím, ale jeden nikdy neví, co se může dít, že...

Odpoledne jsme měly sraz s holkama z porodnice. Uteklo to jako voda, už jsme si s dětičkama poblahopřáli k 1.narozeninkám :-) Bylo to super. Sešly jsme se v půl druhé a šly jsme do jedné restaurace přímo pro rodiny s dětmi. Byl tam úplně senzační dětský koutek a Marcelka si to tam užila úplně maximálně, hrála si, smála se, výskala, lezla s ostatníma dětma jako o závod a nakonec se jí ani nechtělo domů!!! Jak ta se vztekala, když jsem ji oblékala :s: Zpátky jsme se vracely v půl páté. Byly bychom tam klidně i dýl, ale dětičky začínaly být nervózní a chtěly i spát (krom Marcelky, ta byla akční až běda :s: ), tak jsme to zabalily. Až budeme mít další sraz v zimě, tak tam zase půjdeme. Jakžtakž jsme stihly i s holkama pokecat, ale znáte to... jak se k tomu hlídají a krmí a jinak baví i dětičky, tak je to tak napolovic... ale bylo to moc fajn. Byla jsem z toho tam moc příjemně překvapená, vůbec jsem netušila, že něco takového existuje a není to ani daleko od konečné našeho autobusu, takže fakt na pohodu. A jedna ta kamarádka, co jsme se sešly, mi to právě říkala o tom úplňku dneska.
Holky, kdybyste to viděly, jak ty děcka už vypadaly tak rozumně... už jsou to své osobnosti se svým temperamentem... Bylo zajímavé sledovat Marcelku, jak si tam v kolektivu více dětí budovala své místo... no jen chvíli byla zaražená, pak se o ni pokoušel jeden chlapeček, začal ji bouchat hračkou do hlavičky, ale toho jsme zpacifikovaly i s jeho maminkou (ta k nám nepatřila, dětičky kamarádek si k Marcelce nedovolily nic zlého a ani ona k nim :-) ). Trošku jakože bude plakat, ale zaujala ji hračka, tak hned přestala a pak už byla jenom veselá a hravá a skotačivá holčička :girl: Budu tam muset někdy zajít i s manželem nebo se prostě s někým ještě domluvit, protože mně se tam líbilo moc moc moc :k: Marcelka potom spinkala cestou domů v autobuse.

Tento příspěvek píšu už dobrou půlhodinu, protože stále odbíhám k mrmlající a plačící Marcelce... kdoví, co se to dneska zase děje... "žeby žuby..." Myslím si. Slintá na to dost a kousala by taky úplně všecko...
OK - je 21:37 hodin, v pokojíčku ticho... a Marcelka konečně opravdu usíná, hajá na zádečkách, zakrytá peřinkou, aby jí nebylo zima... chuděrka moje :-(

Jinak dneska u nás bylo počasí na hovénko... ale aspoň že nepršlo. Ani mlha jak mlíko nás od naplánovaného srazu dneska rozhodně neodradila ;) :one: A byly jsme spokojené všechny tři, co jsme se sešly. Té čtvrté to opět bohužel nevyšlo, protože jí to zase "překazily" zdravotní problémy jejího Honzíčka a místo na sraz valili na pohotovost. Oni se z toho snad nevyhrabou... to je celý rok furt něco. Nevyšel jí ani jeden sraz, od jara nesměli ani do MHD!!! Hrůza... já bych se asi zbláznila, kdybych měla pořád řešit Marcelčino zdraví a prospívání.

Příští čtvrtek jdeme na roční kontrolu, tak jsem zvědavá, kolik bude Marcelka měřit a vážit. Každopádně z těch dětiček, jak se scházíme, je bezkonkurenčně největší, ostatní jsou poloviční :s: Ale je to moje (naše) šikulka krásná hodňoučká nejhodnější, i když občas zazlobí ;) Jako každé dítko.

Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by MarkétaT

Markétko tak budeme držet palečky ať to byl jen nějaký zkrat a ať Marcelinka spinká dál ve své postýlc,jinak jí mooooooooooooc chválíme že krásně papala oběd...
Ty se tak máš,že můžeš zajít jen tak do restaurace s dětským koutkem....U nás nic takového nemáme...
A jestli jo tak daleko...

In reply to by Sabina Štillerová

Sábi, ale řeknu ti... byl to takový zvláštní pocit... takový krásný hřejivý :-) Bylo to roztomilé. Nadále sice zastávám názor, že každý/á musíme mít své, ale takové pomazleníčko občas, když se Marcelka i přes den ještě nechá, tak je to i tak krásné. Hladím a líbám jí po té její ještě skoro plešaté hlavince a ona na mě otáčí svoje modroučká kukadla a usmívá se na mě... krásné :c:
Oběd - jsem zvědavá, jak to bude zase zítra, když bude snídat tak, jako vždycky, v tu hodinu. Nebo aspoň doufám... že si zase nevzpomene ve čtyři ráno!!! To by mě asi šlahlo...
Dětský koutek - jela jsem k němu autobusem půl hodiny a potom ještě slabých 20 minut pěšky :s: Ale stálo to a já jsem na pěší chůzi zvyklá, takže je to pro mě v podstatě kousek, jak jsem psala. Cesta v pohodě i přes město, takže OK. Dětičky se pobavily a my maminy též :-) U nás na dědině žádnou takovou spešl dětskou restauraci taky nemáme. Restauraci klasickou s dětským koutkem jo, ale to není na celé odpoledne. Maminy se tu sice taky scházejí v nějakém kroužku, ale já tu nikoho neznám a nějaké družení... mám tu jednu kamarádku s mimčem, se kterou chodím občas na vycházky a výborně si rozumíme. Kdo se chce se mnou setkat, kontakt má a s kým se chci setkat já, s tím se taky setkám. Nějaké extra sdružování jen proto, že jsem doma na mateřské, nepotřebuju. Tož tak :-) Akorát tady s váma všema je mi dobře a každý večer, když to jde, tak se moc ráda dělím o své každodenní zážitky :k:
Markéta s Marcelkou :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

teda paji ty jsi taky porad v jednom kole co :00: hele tatrovka ci mercedes to je sumak, hlavne aby se malymu libilo :qu: jinak je krasne ze se pomnik libi a myslime na vas pri vysetrovani at to dopadne co nejlepe pro vas. :\x: jsi mocinky silna a preji aby jsi nadale zustala :qu:

teda holky tem kteri uz maji peceno jak jste to zvladly tak rychle :#o: ja mam teprve vanil. rohlicky a tlacene vanilkove, ktere je ale jenom upecene a jeste me u toho ceka slepovani a machani v cokolade :00: a v lednici se na me jeste smeje testo na linecke a na psi tlamicky, ale ja zvladam pect jenom vecer az aninka usne, protoze jinak by to byl pro me nejspis stres pect kdyz je mala vzhuru :spid: sice mam troubu vysoko ze by se nespalila, ale porad by mi lezla u nohou a neco kradla ze suplat a ja abych ji porad hlidala :00: takze holky co mate upecine respekt, protoze me to bude trvat jeste nekolik dni ne-li tydnu nez budu hotova ://: no snad to zvladnu do stedreho dne :*[]:
jinak holky az se to nojim psat, ale nase mala je zlato. v noci spinka jenom z jednim probuzenim na mlicko a vstava kolem pul osme a vecer chodi spinkat po sedme a usina fix u. fertig bez knikani, ale za to spinka jenom jednou denne po obede nekdy i pred obedem a chrni tak hodinku a pul az dve :~!:

Ahoj holky.
Tak u nás se peče v plném proudu. Nelinka dnes v noci řádila, masakr, takže nejsem vůbec vyspaná. Probrala mě až procházka (bylo moc pěkné počasí). Zítra jsme doma samy samyce, taťka má akci z práce. Snad to s Nelinkou zvládnu. Vždycky mě bolí hlava, jak má svůj řvací den. Jako včera a dnes (roste jí zub, no...). Budu dělat večer ovocný nepečený dort, tak snad se mi povede, ale spíš ne :D.

In reply to by Cherry

dalsi ktera se podcenuje :-g( ze ja prijedu a placnu te :C]]: proc by se ti nemel povest. jdi do toho s nadsenim a dilo se povede :C]]: na me to taky ceka :\/: i kdyz nedobrovolne, ale tak nejak se na to zacinam tesit :qu: jinak teda to zitra bude bez chlapa co poradne to rozjedte i kdyz myslim ze nelinka by proti tomu nic nemela co :qu:

In reply to by Gabrielka

No jestli bude tak uječená a upištěná, jako teď ty dva dny, tak si to opravdu užiju :s:. Usínám tady i na podlaze, prosímtě... no co ti budu povídat. Ale venku byla hodná a POPRVÉ MI USLA V SEDĚ BEZ DUDLA bez řevu, bez povšimnutí. Mě málem trefil šlak :D. Šly jsme taťkovi naproti k práci, zastavily se u dětského hřiště, tak na Neli mluvím a povídám jí, že tam jsou děti atd. a žádná odezva. Tak si říkám, jé, ta je ale hodná. Dojdeme za taťkou a on, že malá spí! Musela jsem všem lidem na hřišti a okolo připadat jako schizofrenik :!k:. Ale Nelinka byla taková roztomilounká :h:, ani hlava jí nepadala, jen měla krásně zavřená očka a spala potichu jak myška.
V neděli budu dělat nejspíš vanilkové rohlíčky.
To víš, nejsem moc šikovná na ruční práce atd., takže uvidím, co ten dort bude za patlaninu :$$:.

Holky, za jak dlouho zabírají léky? Domča kašle pořád stejně a téměř pořád. To tak tahá za uši!!! Čekám, kdy si vykašle průdušky, to ho musí tak bolet!!!! Navíc je totálně rozhozený. V noci nespí, přes den to dohání a teď, když by měl spát, tak žvaní, brečí a prostě spát nebude, no kvůli tomu kašli se ani nedivím.

In reply to by Kristule

To bohužel netuším, ale myslím, že tak 2dny to trvá, než ATB pořádně zaberou...ale fakt jen odhad...Chudinka malinký, je to ale trápení...máte toho teď zas nějak hodně. Tak držím palečky ať je to jen a jen lepší

Tak holky jsme na tom mizerně,Amálka přes 38teploty,průjem jak blázen,samozřejmě je do toho opruzelá,spí jen když jí držím na sobě,a k tomu mě bolí žaludek,se na to fakt vyse..u :r: :r: :r:
Mě jí je tak líto,že s ní probrečím každé přebalování a měření... :00: :r:
Dala jsem jí panadol,takže teplota kleska a vypadá,že je jí líp,ale nechce moc jíst spíš pije.. :n: :$}:
Takže se tu ukážu až jí bude lépe...Ju???? :{~{:
Musím se jí věnovat,ona si sice hraje sama,ale já mám výčitky,že si jí nevšímám,tak se jdeme houpat to má ráda.... :C]]:
A děkujeme všem za podporu papa :+^*:

In reply to by Sabina Štillerová

Tak ať jsou zoubky co nejdříve venku a je to opravdu jen k zubům...nám osmý zoubek vyrostl nedávno a ještě mám v živé paměti to trápení k tomu, ale 38ky jsme neměli. Tak a´t platí: "po obědě jsem si schrup a vyrostl mi nový zub!"

In reply to by Sabina Štillerová

Ahojky Sabi,
vypadá to na zoubky ... My už to teď máme za sebou, ale byl to mazec, dávala jsem i čípky aby se trochu v noci prospal a já teda taky, jinak spal nejlíp u mě. Ještě že táta není doma :C]]: .
Držíme palečky ať je co nejdřív líp.
Pa pa

Tak ženy, aby toho nebylo málo, tak moje druhá bábrle leži už po 2 za 14 dní v nemocnici a nevyzerá to nijak krásně. Ona teda věk má, je jí 93 let, ale takovou čupr bábrli jste neviděli!!!! Normálně má svoje zuby, každý ráno snídá topinky, cvičí, leze po 4 jako prd, myslí jí to, akorát je trochu nahluchlá, ale kdo by nebyl, že? Jo a miluje koňáček!!! Ale ten pravej hnusnej!!! Brrrrr. V létě měla zápal plic, vyhrabala se z toho pěkně, před 14-ti dny ji odvezli na neurologii, že byla nějaká zmatená. Pustili jí domů s tím, že už asi nebude moct bydlet sama. A nevím, jak se to šustlo , ale včera ji našli ležet na zemi a zvracela, takže jestli mrtvička, bo co :( . Fakt nevím. Brácha za ní ted jel zjistit nějaký info, navíc leží v Práglu na Františku!!! Hnusná, podělaná nemocnice, 2 měsíce tam trápili mamku, ani jet kolem nemůžu. Brácha se taky vyhýbal, co mohl, radší jel na druhý straně Vltavy, aby nemusel jet kolem a vidět to a dnes měl teda hodně staženo, že musí přímo na internu, kde mamka ležela :r: . No nešla bych tam ani za boha!!! :n:
Řeknu vám, že tohle už je fakt na posrání - pardon :O .
Jo a ještě mi teď přišel do ruky canc z fototestu očí, kde jsme byli v září. Škrábanici nerozumím, nemůžu to rozlousknout, není tam zaškrtlý ani pozitivní nález, ani negativní, ale doporučují test za půl roku. Pche, stejně to není 100%, takže radši Domču rovnou objednám k očnímu a bude.

In reply to by Kristule

kristulko to je mi lito. ale jak pises vek ma krasny tva babicka. moje babrle z mamky strany je taky jak vcelka porad si to trajda lusti krizovky a cte dokumentalni knizky a je ji 84 a ja si porad rika ze jestli v jejim veku taky budu tak ciperna tak me ma pan buh opravdu rad :c:
vis ja zazila tohle leto taky jeden neprijemny sok kdyz jsem se dozvedela ze ma dedecek rakovinu strev :\/: ale je to hold ziovot a my to nedokazeme zmenit :n: preji pevne nerviky a hodne sily :{~{:

Ahoj drbny. Mates spi davam si kavu a mam cas vam napsat.
Takže předvším všem dnešním oslavencům VŠE NEJLEPŠÍ k 1. roku :h: :h: :h: :k: :k:
Kristy přeju vám a´t už léky konečně zaberou a malej ať už je zase veselej a čilej a i attínek ať se brzo uzdraví. :*[]: :h:
Sabi doufám že Amalku zoubek dlouho trápit nebude. :*[]:
Marto až přijdeš od kadeřnice tak hoď foto pro inspiraci já jdu až 10.12. :\x:
Tak ráno jsem se holky fakt zasmála v 8:30 zvonek před barákem byla Aničky spolužačka a ptala se zda už má Anče opsané ty sešity tak jsem šla slečnu vzbudit trošku jsem jí musela vybuzerovat at se rychleji probudi a rikam ji vem ji anhoru nez si to dopises a ona prisla ale s jinou spoluzackou.
ja tuto jeji spoluzacku fakt nesnasim, ale to by bylo na roman. Je to tak falesna kamaradka jako ja snad nikdy nepotkala! Ale co holky si pokecaly ance dodelala sesity, pak hraly na pc. Ja v klidu uvarila a rozehnala je ve 12:15
Pak jsem sla na postu pro vanocni balicek prisli knizky z knizniho klubu - 6 leporel pro Matese o krteckovi a jeho kamaradech, anicce Lidske telo+ nauc se malovat..( jednoduche triky jak namalovat treba ptacka - hoodne zajimave mam se co ucit) mam z toho obrovskou radost.
Alusko, Salominko - poslala jsem vam ty kuponky na slevy!!! tak snad zitra nebo v Po to mate doma.
Ted si trosku odpocinu a jdu pect strudly, v kauflandu meli listove testo chlazene a levna jablka tak mne honi mlsna :hu: :hu: a vecer zadelam na pernicky a linecke!!
Jejda to je roman omlouvam se
Uzivejte si zbytek dne! :a:

In reply to by cifrspionka

Ahojky Jituš, no pěkně ses pochlapila :qu: :one: :k: Koukám, že sotva se spustily roční oslavy, tak to jistí i kadeřníci :-)
Spolužačky - no to je někdy fakt zajímavé. Mi stačí jenom jaké spolužačky jsem měla na základce já a jaká u nás ve třídě byla hierarchie. To dospěláci nikdy nepochopí, i když to třeba v tom věku prožívali taky. Člověk dospěje a vidí spoustu věcí prostě jinak, jenže v těch letech je ten svět prostě úplně jiný. A je to tak všude stejné.
Mlsná - já jsem si pochutnala na obyč. piškotech se šlehačkou :s: Šlehačka padla a piškoty taky. A ze mě za chvíli padne naše váha :s:
Markéta s Marcelkou :k:

Holčičky zlatý, zdravím vás.
Kristulko, chuděrka Domčuška, takovýhle trápeníčko...tfuj tfuj tfuj, ať je bobánek zase brzy zdravej!
Marti, ty si užij kaderničku, mě už letos nečeká.
Amčušce ať zoubky nezlobí, mršky jedny...
a všem ostatním dětičkám aby krásně spinkaly a nezlobily :h: :h: :h:
Já čekám, až se drobíno vzbudí a pak jdem s tatínkem mačkat pracny. Dneska je doma, ráno byl darovat svoji 0 pozitivní, tak má free. My byli dopolko vedle u kámošky, tak si caparti hráli a kraválovali do aleluja. Drahý doma zatím kuchtil-na to že nevaří, se mu povedl výtečný obídek-kuřecí se sýrovou omáčkou a žampiony s pečenýma brambůrkama a oblohou. No holky, co vám budu povídat...lahůdka je slabý slovo.
Takže ještě teď trávím tu dobrotu.
Všem, co pečete, ať se dílo podaří a k tomu vinšujem krásný odpoledne a zbytek dne. Papa my dva M+M

In reply to by salominka

Ahoj Marti, taky bych si dala takovou mnamku, ale u nás to asi nehrozí, ale Roman dělá zásadně hemenex s hermelínem, a to vždycky chrochtám, takovej neumím. Tak at se ti dílo podaří a užijte si to s tatkou, když už ho máte doma papa

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to bude konečně trochu relax, moc ti to přeju, Marti.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no tak to si holice poradne uzi :qu: me to ceka az v lednu zase v cr :C]]:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak si to pěkně užij, taky bych šla, ale já si dělám barvu i stříhání sama, takže by mi tam asi nic nového nevymysleli. \A pak se pochlub at mužem závidět ju?

holky, já mám dnes nějakou dobrou náladu..asi po včerejším :*O*: , no nevím. :!k: :!k: Ale manža je v poho, sie zase zdrhnul ven, ale neva. Mě přišlo pěkný prádýlko, Nelince overálky a tak nějak je mi dobře. Takže já jdu s chutí uklidit ložnici, vyměnit povlečení nám i Nelince a naložit tu svíčkovou. A docela se mi i chce, to jsou zase nějaký EREKCE na slunci či co. A vubec mě nijak nevadí, že zítra tui budu lítat jak hadr na koštěti kvuli sobotní oslavičce...tak hurááá do práce, mějte se krááásně kočky. :\x:
Jo a Domískovi přejeme, at už mu je lépe a nemoc brzy odejde a Amálce, at jí zoubky moc netrápí :h:

Ahoj holky,tak jsems e sem konečně dostala....
Přejeme Lucince Karolínce a Jarouškovi vše nejlepší k narozeninám.... :qu: :qu: :qu: :qu:
A všem co pokročili gratulujeme.... :qu: :qu: :qu: :qu:
Amálinku bolí zoubky tak sem moc nemůžu....Takže se zasejc stavím až bude líp...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Aničko,ona má stále jen čtyři a posledně když jsme byli u doktora tak říkal,že jí rostou tři najednou a vylezl jen jeden a to už je dva měsíce tak Ti nevím....
Děkujeme za pusinku...

Ahojda holky, jak už jsem včera psala , že brouček brečel a kašlal. Tak takhle probíhala celá noc. Sebrala jsem se a jela k dr. Má zánět průdušek, možná náběh na zápal plic či co( to jsem úplně nepochopila). Vzali mu z prstíku krev, udělali výtěr z krčku (při tom dávení se mu povedl epésní hleník, takže pan dr. byl spokojen), byli jsme na rentgenu, výsledky budou zítra. Sedimka byla pod 8, bohužel nevím, jestli je to hodně bo málo. Dostal antibiotika Augmentin duo a pak lontermin na kašlik.Teplůtku nemá, ale zase tu leží jak placička a ani nedutá :r: , miláčik můj :c: :h: . Taťka je dnes naposledy v práci v tomto roce, teplota stále 38 a má to na průduškách. Mě to na průduškách taky občas hvízdne, ale nic mi není.

In reply to by Kristule

Kristý, je mi moc líto, že takhle marodíte. Tak snad Domískovi zaberou rychle ATB a bude líp. Moc držíme pěstičky. Ale hlavně, že už nemá ty teplotky. A taťka by se asi potřeboval vypotit na cizím těle.... Tak to bude asi na tobě, Kristý...
Moc na vás myslíme, aby už bylo konečně líp.
My byli včera na krvi u naší sestřičky na dětském a byla skvělá. Vzala jí to napoprvé, bylo to za minutku. Zítra máme volat na výsledky, tak jsem zvědavá.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Aničko nevím, jestli to byla sedimka, nic jiného mě s odběrem nenapadlo. Vzali krev s prstíku, to takový ultratenky trubičky a pak tam měli na stole nějakou krabičku, která snad za 2 min. pípla. Ale když mluvíš o těch bakteriích, tak dr. něco o bakteriích říkal. Já jsem to nějak nestačila všechno popírat, páč jsem měla děsný strach a přemýšlela jsem o prasečí chřipce a bůhví ještě o čem. No až řeknu taťkovi, že posíláš pusinky i taťkovi, tak je bude odě mě chtít i předat a to teda né, páč by na mě ještě něco prsknul :s: , anebo by hned myslel na nějaký prasečinky a chtěl by je jinam :$$: .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka