testy, vyšetření,... PROSÍM o vysvětlení

01.12.2009

Milé maminky, těhulky, holky ...

mám dotazy týkající se různých vyšetření :*8*: Jelikož tomu nerozumím, :#o: :n: prosím o vysvětlení - pokud možno "podrobné"

Tak tedy, co je to a jak se provádí
1. screening
2. triple test
3. těhotenská cukrovka
4. odběr plodové vody
5. genetika

Případně, pokud existují ještě nějaké další testy a vyšetření, prosím napište mi jaké, co se jimi sleduje a jak se provádí.
Ráda bych tomu rozumněla, když už si tu o tom čtu a taky bych chtěla vědět, co mě všechno čeká. :00: Díky moc moc moc předem :+^*: :+^*: :+^*:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem ještě byla na kardio vyšetření,ale už nevím v kterém to bylo týdnu.dr.se dívá zda nejsou nějaké vrozené vady na srdci.ničeho se neboj.nic nebolí.jen ta cukrovka nic,moc.ale já byla 2x,a přežila jsem

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahojda,
jsem v 9tt takže jsem snad nic neprošvihla - kdyžtak by mě tam doktor poslal - byla jsem u něj 19.11. a jdu tam teď ve čtvrtek.

Tak nějak jsem vyrozumněla, že by mě měl teď čekat ten tripple test - to asi tak za 2-3 týdny - takže asi před Vánocema. Jestli se to platí, tak kolik to stojí?

Další nevím, co mě kdy čeká. Ale to asi vyplyne z jednotlivých testů,ne?

Tak uvidíme. každopádně díky za info.
L. :+^*:

Ahoj,taže tripple test je vyšetření z krve,zjištuje vrozené a vývojové vady,pokud vyjde pozitivně,jde se na genetické vyšetření,což je ultrazvuk,kardiologie miminka popř.odběr plodové vody.Test na cukrovku spočívá ve vypítí sladkého čaje a nasledného odběru krve,chodí na to všechny těhu.Pokud je cukr vyšší,jsi pod dohledem a test se provádí ještě jednou. Snad jsem ti trochu poradila. Pavla

In reply to by Líza

Díky za cenné informace,
tak to vypadá, že na ten triple test pujdu jeste do vanoc, nebo tesne po nich - to je to obdobi 11.-.13. tyden... Tak uvidime. To mi :*8*: snad řekne ve čtvrtek... Teda ale takový stres zrovna na vánoce... no snad to bude ok.
Dík jeste jednou za info.

In reply to by Laduška_Č

já na testech ve 12 týdnu nebyla, Dr. říkala, že to není nutné. Není mi víc jak 35 a v rodině žádné vady nemáme. Byla sem až v 16 týdnu na screeningu krve, ten dopadl dobře. teď půjdu na "velký" ultrazvuk ve 22 týdnu (20-23 týden) kde se dívají, jestli má mimi "všechno" a na svém místě. Odběr plodové vody není rozhodně běžné vyšetření, musí k němu být důvod.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já nevim, každej říká něco jiného. já to už moc neřeším, jenom mi to stresuje. ono to nějak dopadne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka