Ultrazvuk v těhotenství

01.12.2009

Zdravím všechny těhulky a maminky.Mám na vás dotaz.Mám švagrou a švagra kteří pracují jako doktoři.Bavili jsme se o ultrazvuku v těhotenství a ty mi řekli že by měl být (utz) dělaný opravdu jen nezbytně když je to potřeba.Že to záření není pro mimi dobré.Já jsem byla dnes v poradně(kde mi utz doktor dělal) no a zítra mám jít a velký utz do FN.Jsem ted z toho špatná jestli mému mimi není ubliženo.Prosím řekne mi někdo jak je to.Předem děkuji :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky tak to jsem teda neslyšela :n: mě utz dělal každou návštěvu a to jsem na rizikovém nebyla. Mimi je naprosto v pořádku :a:

No já nevim. Jsem na rizikovym, a přesně jak píše dole Danzy, ultrazvuk mi dr dělá při každé kontrole, jednou za tři týdny. Podle mě dneska září kde co, od televize přes PC až po mobil, to by člověk nesměl nic. Já věřim svému dr., bez toho by to ani nešlo a když považuje za nutné mi dělat ultrazvuk jednou za měsíc, fajn. Vždyť na to mimino nezáří hodinu :a:

Já si myslím, že je to blbost,utz mi pan dokotr dělá pravidelně při každé poradně...je dokázáno, že j to tak malé množství, že to na vývoj prcka nemá vůbec žádný vliv...
takže,já strach nemám...miminko je zdravé,jsem ve 34+2tt, jsem spíš ráda,když můžu svýho malýho chlapáka vidět po každé,když tam jdu

ahoj,
ja chodila na ultrazvuk kazdy mesic a nebala jsem se.. jak gynekolozka tak mudr. co ultrazvuky delal(chodila jsem sukrome) me ujistili, ze to nema vubec na miminko vliv.. cemuz uplne verim...
tak papappa Lenka a preji krasne tehulkovani

No je popsáno na myších, že intenzivní "sonění" plodů, vešlo k narušení migrace mozkových buněk. Takže diagnostický UTZ je v pohodě, šetrnější metoda zatím není, ale "koukací" 3D 4D ultrazvuky, jen proto, abys měla fotku a video bych raději vynechala.

Tak ja mela od dr UTZ kazdou poradnu cele tehu a to i zdarma fotecky zdarma.Jinak o zadnem spatnem vlivu jsem nikdy neslysela ani pri prvorozenym synovi.Kamaradka mela rizikove tehu a asi kazdych 14dnu nebo 3tydnu mela UTZ.

to se rika a je to pravda..jenze to nemuzes takhle brat!!Bohuzel tady se to ale dodrzuje tady mas za cele tehu je ndva UTZ ve 13tt a ve 20tt,na ktery uz cekam za tyden a pak konec!A reknu Ti je to pekne blby!POkud ovsem UTZ nechces muzesho preci odreknout ;_) ja bych sla hned!JA bych si vazila toho,ze mas i ve 30tt a pak po 36tt.Niceho se prosimte neboj!JA v kdyz su byla rok v CZ tak sem tkae mela UTz hodnekrat a HElenka je zdrave,chytre dite!To by si pak nemohla nic.PRoste jdi na velikky UTZ a NEBOJ SE!!Tohle je to nejmensi.ONo je lepsi nic necist a neposlouchat,pakj by si nemohla nic!Ja u HEly hodne cetla a tak a jak sem byla z toho vprd..od ted radeji nic nectu a nic nestuduji... :- )

ale nemyslim si, jsou napr. rizikova tehotenstvi a tam se dela utz kazdych 14 dni... vubec bych se nebala, vzivote jsem neslysela o nejakem divnem , spatnem vlivu na mimi .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka