Od kdy mají vaše zlatíčka tendenci si sedat???

01.12.2009

Ahoj tetky maminky. Chci se zeptat, kdy se vám chtějí vaše ratolesti posadit s vaší pomocí? Nám jsou 3 měsíce a už tak minimálně 14 dní se o to pokouší. Možná spíš měsíc. Teď už ji s tim pomáhám, ale předtim jsem nechtěla. Neni to brzy? Dyť ještě nepaseme ani... Na bříšku se vzteká, jen když ji dám dudlíka, tak je na bříšku v klidu, ale zatim se moc nesnaží :s: Díky předem za nějaké odpovědi :dance: :h:

Tak já bych teda řekla, že tohle dělá každé miminko... Je to přirozenej vývoj a i doktorka to při pravidelných kontrolách zkouší. Malýmu jsou čtyři měsíce a zrovna včera jsme byli a doktorky, tak jsem se jí na to ptala, jestli ho mám nechat sednout, když se takhle přitáhne a ona říkala, abych ho nechala přitáhnout tak do dvou třetin a pak ho zase položila, že by to ještě byla obrovská zátěž pro páteř. Takže to co tvoje holčička dělá není nic zvláštního a většina dětí to začne dělat kolem třetího měsíce. Tak jste byli rychlejší. Mě malej krásně drží hlavu když leží na bříšku už od dvou týdnů, ale zase se nechce přetáčet na bok, jen na jeden. Každej je v něčem rychlejší a v něčem pomalejší. A rozhodně ji nenechávej sedět, přitahovat jo, ale sedět ne. Až od čtvrtýho měsíce si ji můžeš posadit na klín a opřít o sebe, ale dokud si nezačne sedat úplně sama, tak jí neposazuj ani když takhle chce. Teď koukám, že jsem se docela rozepsala... :j)

In reply to by Delonka

No já děkuju, že ses rozepsala :qu: já když mám malou položenou na hrudníku, tak tu hlavičku zvedne a udrží, ale jak ji položim kamkoli jinam (na zem, na postel), tak se vleže vzteká no... tak uvidíme. kdy se ji bude chtít.

In reply to by Delonka

Tak většinou je to když jsme v posteli, v sedě, s pokrčenýma nohama, nebo třeba v křesle s nohama na druhém křesle s tím, že ji máme čelem k nám a když si ji mazlíme a hrajeme si s ní a chytíme ji za obě ručičky naráz, tak se za ně přitahuje. Nebo stačí jí dát jen 1 prst do každé ručičky a za ně se přitahuje, dělá to i babičce.

no nam bude 7 mesicu a vubec nic jen se plazime a radime na brisku,,,no sedat si v druhem nebo tretim mesici je az neuveritelne a urcite bych ji nepomahala do sedu je to fakt brzo....je to jen muj nazor ale ma casu az az...tak asi ti nijak neporadim ale sedat urcite ne a uz vubec ne pomahat..... :jawdrop: :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka