že by separační úzkost? ale nějak brzo, ne?

30.11.2009

Ahoj holky, tak nevím nevím, ale Viktorka začíná být čímdál větší závisláček :girl:
Na to, že se bojí cizích lidí (už od 3 měsíců) jsem si už zvykla, to se zatím nezměnilo. No ale je to tak 14 dní, co začínám pozorovat, že se od ní nemůžu vzdálit na krok jinak spustí děsnej pláč, ale takovej hrozně lítostivej či co :§) a jak se vrátím, tak je hned klid, musí mě prostě pořád mít na očích. No a poslední dva dni když je neklidná, tak už ji neutiší ani taťka, musí být jen u mě, potvůrka malinká, to si hnedka povzdychne a začne mě šmátrat radostí po obličeji :!k:
No a ke všemu už nechce ani večer usínat sama, pořád pobrekává když tam nejsem, jak příjdu, tak celá rozradostněná, dám jí dudlíka, pohladím po tvářičce, ona hned zavírá očíčka, neb se jí chce spát, ale jak vidí, že odcházím, tak zase začne kňourat, tak nevím, jestli jí mám zase začít uspávat (být tam s ní), nebo co s potvůrkou. Je mi jí hrozně líto, berušky, ale zase jí nemůžu celý dni tahat na rukách. Jako fakt, po čem prd tak v tom jsme napřed, ale ve všem ostatním zaostáváme :jawdrop: Co vaši červíci, jak jste na tom? :ooo:

Ahojky, taky u nás zatím v pohodě. Mě moc nepotřebuje, když ho drží někdo druhý, ani si na mě nevzpomene....a cizí lidi mu zatím taky nevadí. Jen když je třeba unavený, nebo čerstvě probuzený a někdo se mu nelíbí, začne ječet. Většinou na tchýni. }:) Dnes jsme byli poprvé plavat ve velkém bazénu a bylo tam moc cizích lidí a miminek a on se jen usmíval...takže zatím musím zaklepat :qu:
Jinak bych ti asi poradila to samé, jako JaMiOn a hlavně hned neběžet, když začne hulákat, že tě tam chce. To si lehce zvykne, že přiběhneš na zavolání. :a:

Ahojky, malinká je kouzelná. Vojta je v pohodě, cizí lidi mu nevadí, ale v poslední době ja příšerně zvědavej. Chce všechno vidět. Musela jsem sundat všude mantinely z kolíbky i z postýlky, jelikož neviděl co se vedle něj děje, tak pořád řval. Myslela jsem, že se z něj taky stává závislák, ale od té doby co má výhled, je klid :-) :-) :-)

ahoj, tak to tvoje beruška začala docela brzy. Cizích lidí se zatim moc nebojí. Chvilku kouká a neví jak se má tvářit ale potom se začne vždycky smát. Nesmim jí hned dát z ruky, ale jak se rozkouká tak jí může pochovat každej-samozřejmě koho já znám :///: .Většinou se toto období objevuje tak kolem 8měsíců až roka a drží to dětičky do roka a půl až 2 let. Záleží jak je hodně na rodičích (mamince)závislé. Zda je zvyklé i na jiné lidi (babičky apod.)
U nás toto zatim nepozoruji v tak velké míře. Když si malá hraje a já odejdu tak je to v pohodě. nezaregistruje to. Jakmile si hrát přestane a zjistí že tam nejsem, tak začne kňourat. Stačí že vykouknu udělám nějakej ksichtít a začne se chechtat. Na tatínka nedá dopustit. S tím se umí krásně mazlit. Položí si hlavičku na jeho rameno a vrní. Já když se chci mazlit tak to dopadne tak, že si svou hlavu dá mezi má prsa a chrochtá :s: .
takže zatim v pohodě, ale žádnou z nás toto období nemine. myslim si že bys měla postupovat stále stejně. příliš jí netahat. Uspávej jí tak, že si kní nachvilku sendeš a pohladíš jí. Potom odejdi. Tyhle období jsou nebezpečná tím,že se mimčo snaží maminku omotat kolem prstu a pak toho hezky využívá. Zachvilku by sis ani kafe neuvařila, aniž bys jí netahala. Vydrž to.. :a:

In reply to by JaMiOn

Jé tak to jsem ráda, že máš na to stejnej názor jako já, ale je to hrozný, mě je jí tááááák strašně líto, že bych jí pořád jen muchlíkovala a při usínání nalezla k ní do postýlky kdyby to šlo. Teď zrovinka uspáváme, tak jak k ní vždycky příjdu, pohladím, opusinkuju, dám dudlíčka, tak jsem hlavu strčila do postýlky a položila si jí skoro na její obličej, tak se hned zklidnila a chrochtala blahem, no, ale tak to taky nemůže být, že. No, tak do dvou let - to si ještě užijem.

In reply to by white_tie (neověřeno)

Jé, tak to se máte, já už si to nedovedu ani představit, jaký to bylo, když jsme někam přijeli a já malou šoupla třeba máme do náruče a šla si chvíli po svým :s: To už je tak stráááášně dávno. No nic, budeme to muset nějak přetrpět. Snad se nám do léta spraví a bude mít alespoň prarodiče ráda :///:

jé, tak to jsem ráda, že nejsem jediná. musím pořád chovat, už ani tatík moc nezabírá. přes den usíná jedině u mě v náručí, hrát sám si dlouho nevydrží.... Je to docela záhul

Ahojky, tak naše je zatim u cozích docela v pohodě, ikdyž jak kdy, když jí někdo drží, jakto nemá ráda, moc ráda se ozve! nesnáší držení , nebo-li chování na miminko, jako v náruší, ale na stojáka, kdy si může koukat přes záda za mojí hlavou dál, to jo, to je v pořádku, ale poslední dva dny si taky vynucuje pozornost. řekla bych, že nějak začínají být čim dál tim víc vyčůraněší! :00:

In reply to by Jaňulík 1

Ahoj Jani, no, chování na miminko by u nás taky neprošlo, to neměla ráda už skoro od začátku potvůrka, asi se necejtila jako nějaký škvrně :s: Jo jo, vyčůranost to u nás je jistě taky, však nám aky doktorka říkala, že ty dětičky vypadají jak neviňátka, ale že jsou hrozně chytrý a co chcou si prostě vyžádají - po dobrým nebo po zlým :C]]:

začala jsem to pozorovat taky...u cizích se začíná rozplakávat...s usínáním se nám to taky pokazilo, ale to my nikdy neměli bezproblémové, ale včera nám vykouknul zoubek, takže to horší spaní přikládám tomu...

Ahoj, tak se k tobe pridavam..maleho zavislacka mame taky...chodim 2krat tydne cvicit a maly tu hodinu beze mne proplace...spise prorve :^O^: kdyz usina, tak dela to stejne, pofnukava, ja prijdu chytim ho za rucicku a on zavre oci a usne...pak jeste parkrat zkontroluje, zda tam porad jsem, nez zabere natvrdo...jsou to maly potvurky :-D :C]]:

Ahojky, tak jak čtu Tvé řádky, máme to stejné jako přes kopírák :s: Myslím si, že to hold k tomuto období patří, ale mám první dítko, tak nemám srovnání... A problém s usínáním, mám právě nyní.. Malá ne a ne usnout, hlídá si mě :spid: A to jsme to celou dobu měli nastartované tak krásně, že nám samotinká usínala... Teď nee :n:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky