KREVNÍ SKUPINA RH-

27.11.2009

Ahoj holky,tak litam po netu,ctu clanky a bojim,bojim..-((Ma krevni skupinu B-,3letej syn B+ po manzelovi,po porodu mi pichli Partobulin(antiglobulin,nebo jak se tomu rika),pak samovolny potrat v 7tt,kdy mi nic nepichli s tim,ze neni treba,ze to byl velmi brzy.Moje Dr.to nastesti i tak zkontrolovala odebranim krve a vse bylo nastesti ok.Nyni jsem opet tehotna a jelikoz vim,ze faktor RH- v tehotenstvi muze byt problem,tak uz od zacatku upozornuju sveho Dr.,ze mam tuto krevni skupinu.Dnes zacinam 16tt a Dr.mi od zacatku tehotenstvi rikal at se nebojm,ze to pohlida a v 16tt vezmeme krev na protilatky atd.,ale vsude tady od holek ctu,ze brani krve na protilatky maji za sebou treba uz v 9tt,nebo 12tt.a ja porad nic. :( Bojim se zda se muj Dr.nemyli,ale je to odbornik a byl i primarem atd.,tak snad vi co dela a proto celou dobu ani nepochybuju,ale trosku me vydesily nektere reakce tady.Brali mi pouze krev v genetickem centru na NT,kde mi delali UTZ a brali i krev,ale o faktoru nepadlo ani slovo a jen mi Dr.rekla,ze je vse v poradku.Muzu se zeptat,kdy vam brali poprve krev na protilatky :#o: :#o: :#o: Me ted ve ctvrtek ceka tripeltest v 16tt a tam zjisti i ty protilatky.Nevite zda to neni uz pozde??? :#o: :#o: Dekuju za jakoukoliv odpoved

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

dekuju za info a nadeji :) Muzu se zeptat jakou krevni skupinu maji tve deti a manzel?Ja jsem B-,syn B+ a manzel taky B+,takze nejrizikoejsi skupina.Tvoje deti maji treba po tobe - a to je pak v pohode.Moc dekuju

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ma uz 3 roky,al s nim v tehu a nikdy po me taky nechteli znat krev manzela jak tady kolikrat holky pisou.Proste jsem syna porodila, v tehu mi hidai asi 3xprotilatky a nastesti dobry a az po orodu se zjistilo,ze syn je B+,takze osobne predpokladam,ze ma stejnou krev i manzel a nyni mi taky zadny protilatky doktor netestoval ac jsem uz v 16tt.,ale snad to bude dobry jak pises.Bude je brat az ted asi v tech tripeltestech.Pokud ma syn -po tobe,tak to je poho a protilatky se nemohli tvorit,protoze nebylo proti cemu.Dekuju

Snad ví co dělá... já o tom vím houby :( ale držím Ti pěsti, nebuj :k: JO a řekni mu to raději před odběry :h: Můj dr. (a to jsem už ve 30) se pokaždé dívá a nahlas říká - hm hm... ano RH pozitivní tak to nííííc - tak oni to možná hlídají i později, nebuj :k:

In reply to by Andělína

diky za drzeni palecku :) ,verim,ze to bude dobry.Ja uz si toho svyho doktora pohlidam,si pis. ;) Andelicku,taky na vas kolikrat kukam jak se mate s Piškoťačkem a doufam,ze mi nic neuteklo a jeste jsi neprozradila zda je to :girl: ,nebo :cc): :) Jsem zvedava az hanba :c: :a:

Ahoj Sisi,já tomu vůbec nerozumím,ale už jsi ve 4 měsíci,a kdyby se mělo něco dít,dělo by se to už dávno,neboj kočko ;) Já mám taky RH ale + :ww: Jen tě chci uklidnit,beruš bud kldná ju :dance:

In reply to by kesja

dekuju,jsi zlaticko moje milovany ;) Verim a chci verit,ze mas pravdu.Taky si rkam a bylo mi uz i receno,ze kdyby e nedej Bh cokoliv deo skrvi,tak se to uz projevilo do 1.trimestru a nase malej ve 13+6 delal na tom NT kotrmelce a vypadal velmi spokojene,tak to me trosku taky uklidnuje a pak i alsi dny jsem citila nepatrne pohyby a stale citim. :) Tvoje krev je uuuplne v pohode a s pluskou neni nidy zadny problem a problem prave byva ta minuska..Kesičku,ty se moc opatruj a pozdravuj mimiska v brisku :k: :a:

In reply to by siska333

Ty taky Sisinko,pohlad si bříško a zažen ty škaredý myšlenky,protože to jsou opravdu jen bubáci co tě chtěj trápit a zbytečně,protože tvůj prcek :°O°: je naprosto zdravej a v pořádku :dance: A NE,ŽE TI TO TADY PÍŠU JEN JÁ,ALE MÁŠ TO TO I POTVRZENÝ OD DOKTORŮ :one: :one: :one: :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to je super,z mas RH+,protoze tato krev je uplne v pohode.Preju hodne stesticka a dekuju :a:

Ahojky sisko toto bohuzel netusim, ale tak snad bych se pokusila verit dr ze to tak bude stacit hm? Drzim pesticky aby vse bylo v naprostem poradku a ono bude uvidis :one:

Ahojík Silvi, já mám taky A- manžel A+ i syn 0+, krev mi na protilátky brali ve 12 týdnu, společně kdy mi brali krev na to NT jak píšeš.Já si myslím , že se bát nemusíš, oni si to opravdu hlídají.Mě ještě brali znovu v 16 týdnu a potom se bere až okolo 30tt tuším.Jinak když jsem byla po samovolném potratu v 6 týdnu tak jsem Anti-D globulin taky nedostala, davá se až po 13 týdnu.Po revizi v 12 týdnu jsem si ji už dostala.
Podle mě Ti veme krev na protilátky ted jak půjdeš na tripletest.
Tak se opatrujte kočko papa ;)

In reply to by Zdenka26

moc dekuju za info,ktere je pro me velmi dulezite.Neni mi jasne proc mi teda ty prolitatky na tom NT taky neudelali :#o: Zdeni,muzu se zeptat?Jak jsi dostala z toho NT papir pro sveho doktora,kde delali tobe i me UTZ+krev,tak zda ti v tom papiru co jsi dostala a ja take,tak zda ti tam psali zapis i o te krvi,kde se primo zminuji o negativnich protilatkach.Me doktorka pri NT ultrazvuku jen rekla s usmevem,ze krev vysla skvele,ale v papirech se o protilatkach nic nepsalo.Ja trubkon jsem se zapomnela zeptat.No,snad to opravdubude dobry.Ted ve ctvrtek jdu na ten tripeltest,tak snad to bude ok.Moc dekuju :k:

In reply to by siska333

Silvi já jsem vůbec ten papír s výsledkem krve neviděla, ale sestřička po mě chtěla těhu průkazku a zapsala to tam. Mrkni do průkajdy jestli to tam náhodou nemáš. Jenom mám napsano protilátky negativní.Mě třeba ani sestřička neřekla, že mi bere krev na protilátky, potom se divám a mám tam zápisek.
Když tak se sestřičce připomen.A na Rh manžela se Tě ptala??URČITĚ ale není pozdě, a je malá šance že by se ti tvořili protilátky nebooj.
At ti všechno dobře dopadne. ;) Potom písni. :k:

In reply to by Zdenka26

na tu prukajdu a nenasla jem tam zadny podobny zapis.Koukam,ze vsude to fakt delaji jinak.Taky mi sestricka brala krev a k tomu nerekla absolutne nic a pak na UTZ po asi 7hodinach od brani krve me doktorka vysetrila na tom slavnem NT ultrazvuku a konstatovala,ze malej je uplne ok a pak na zaver mi dala do rukou papir A4 pro meho doktora papir,kde se pise vsechno mozny o utz a pak i o te krvi jako trizonimie atd.,ale o protilatkach jsem nenasla ani slovo.Musim verit,ze to bude ted ve ctvrtek ok.Na krev manzel e me neptal nikdo niky ani s prvnim synem a ani ted a natoz mu brat krev. :n: Jeste jednou dekuju :) :k:

In reply to by siska333

ááha, tak normálně sestřičče řekni že máš RH negativní faktor.Mě se na to v tom 12 týdnu ptala, jakou má manžel krevní skupinu,tak jsem ji dala očkovací průkazku kde se zápisují injekce Anti-D globulinu.A dokonce, když jsem čekala prvního prcka tam manželovi brali krev.Asi to má každá doktorka jinak, ale každopádně budeš teprve v 16 týdnu tak ti protilátky vemou.
A prcínek je zdraví jak píšeš tak bych se nebála jenom bych sestřišku na to upozornila. :k: ;) papa ;)

Buď úplně v klidu...protilátky proti plusovým dětem se tvoří většinou až u třetího dítěte a to jen jesli jsou všichni plusoví a nepíchjí ti ty injekce..takže můžeš být úplně v klidu...teď Ti tio zkontolují a vše bude ok!!!!papa Terka :one: :c: :k:

In reply to by Terulkovka

a dekuju za uklidneni. :k: Fakt se toho bojim.Clovek toho tolik cte az je hlva kolem :00: .Manzel mi doma porad nadava,ze mi ten kabel jednou stejne ustrihne,ze porad s necm chodim,pak ho strasim,ze se taky boji. :c: Jsem prilis emotivni :c: a vsechno moc prozivam. :00: :) S prvnim synem jsem nemela zadny net,pouze jednu knizku o tehotenstvi a nikdy jm nic neresila a ted resim porad vsechno. :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka