Od kdy můžu dát pribiňáka?

25.11.2009

Ahojky maminky,mám 7.měsíční miminko,zajímá mě váš denní režim a hlavně jídelníček,jestli vaříte,nebo jídlo kupujete?A od kdy mohu dávat pribiňáčka?Já synovi občas do ovoce přidám 3lžičky bílého jogurtu,a moc mu to chutná.Děkuji a hezký večer.

Kliknutím vložíte smajlíky:

se zařazením jogurtů a jiných mléčných pochoutek. Naše dětská lékařka mi doporučila počkat na dokončení 8. měsíce a já nemám důvod se proti tomu bouřit. UM má náš chlapeče téměř výhradně jen v noci (2x - 3x) ://: . K snídani je kaše s ovocem či s přesnídávkou a pokud mi klučík neusne před obědem stihneme i svačinku v podobě přesnídávky, banánu, rozvařených hrušek či jablek (někdy přidávám nastrouhané sušenky na zahuštění). Obědy vařím. Pokud jíme mimo dům, vozím s sebou koupené masozeleninové příkrmy. Zpočátku jsem příkrmy jen kupovala, protože jsem přikrmovala už od 4.měsíce a měla jsem obavy, zda bych jídlo připravila správně a o správném objemu. Když nebyl s ničím problém, začala jsem to zkoušet sama, protože některé děti pak prý chtějí jen kupované a domácí vaření jim nejede. Jiříčkovi moje kuchyně nejprve také moc nechutnala, ale když jsem si našla na netu recepty pro mrňousky a vyzkoušela je, dokázal se přejíst tak, že blinkal :$$: . Takže teď vše odměřuji na skleničky od přesnídávek a je to OK. Po obědě chodíme ven a pak je svačinka v podobě mléka. Občas se stane, že ho odmítá a tak dostane kukuřičné křupky (2 - 3 ks). K večeři je kaše - jiná, než k snídani - a pak je spinkání a noční mlíčko. Přes den malý pije čaje, v létě jsem dávala i ředěné ovocné šťávy. Už se těším, až malému jídelníček rozšířím a jsem zvědavá, jak mu to bude chutnat. Věřím, že ano, protože zatím jsme s ničím zásadní problém neměli :hu: . V 7 měsících měl Jiříček 75 cm a 9,30 kg, takže z něho máme radost, že nám po počátečních problémech s kojením, pěkně prospívá :qu: .

Ahoj Silvi,já mám ani ne 3 měsíční mimčo,takže nemůžu radit z vlastní zkušenosti,ale kupuju si časopis Máma a Já a jsou tam recepty a zářijovém čísle vyšel článek Začínáme s přikrmy,kde jsou velice zajímavé věci.Mimo jiné je tam i tabulka,kdy jaké potraviny zavádět a mléko a mléčné výrobky od ukončeného 10.měsíce(kromě tvarohu,plnotučných probiot.jogurtů a másla(až od 1 roku).Výňatek z textu: Zelenina má proti ovoci neutrální chuť-sladká chuť ovoce je považována za návykovější(mohlo by dojít k odmítání nesladkých potravin),proto jsou ovocné příkrmy doporučovány až po zeleninových,navíc v našich podmínkách dostanete koupit více druhů zeleniny než ovoce.Po zelenině a ovoci zavádíme večerní krmení kaší,pro začátek je nejvhodnější rýžová,neobsahuje lepek a je lehce stravitelná.
A teď zkušenost z domova.Nyní roční synek od mého bratra dostával jako první příkrm mrkvičku,tu zkoušeli cca 2krát,nejela mu,tak začali kupovat sladké pribiňáky a sladké tvaroháčky a malej už pak vše ostatní odmítal,protože to mělo neváraznou chuť.
Můj osobní názor je,zařazovat tohle do jídelníčkud dětí co nejpozději.
Já sama asi ze začátku budu kupovat ty hotová jídla,než toho malý zbaští víc,protože se mi určitě nebude chtít vařit 1 mrkev apod.

Ahojky mě dr říkala u půlroční prohlídky že můžem dávat bílý jogurt,jinak pribináka jsme už zkusily a moc mu chutnal ale zůstávám spíše u jogurtu.Jinak pijem mlíčko,mlíčko,kaše/přesnídávka,polívka/zeleninka a maso,mlíčko,přesnídávka/jogurt,zelenina a maso/kaše,mlíčko no jak kdy kombinujem to různě někdy mi jídlo odmítne a chce radči kaši takže to je různé,ale máme to tak že prostě za den sní kaši,přesnidávku,zeleninu a maso a mlíčko.Všechno kupuji.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka