Skoro 1 rok snažení - co na to Dr?

30.11.2009

Ahojda snažilky, těhulky a maminky :k: !!! Chtěla bych se zeptat, co s vámi prováděl :*8*: po roce snažení? Já jdu totiž zítra na preventivku a už se snažíme 11 měsíců, tak by mě zajímalo, co můžu čekat. Japak to bylo u vás??? Poslal chlapa na spermio nebo do vás začal cpát hormony? Předem děkuji za odpovědi :///: .

my sli za dr hned,rekla at pockame,byli to 2roky nez s nami neco zacala delat,poslala nas na spermio,me na krev kvuli ovu,pak porad na kontroly,me pak na pruchodnost,
jeden nemam pruchodny,chtela me poslat na operaci,ale ja v tom terminu onemocnela,tak se to nekonalo
a my si s manzou rekli ze si dame oddych od dr
a asi za rok se to zadarilo samo
trvalo to 5let
preji brzy //
:a:

Ahojky, u nás nejdřive doktor poslal manžela na vyšetření spermii - to bylo v pořádku, tak se potom vrhnul na mě, vzal mi krev, aby zjistil hladinu hormonu v krvi a dělal mi sono vaječníků. A důvpd snažení byl na světě!
Ikdyž doktor zjistil, že moje vaječníky nepracují dobře, i tak navrhnul vyzkoušet nějaké hormony na tvorbu vajíček, a nasadil nám clostilbegyt. Ty jsem brala 4 cykly, s tím, že mě pravidelně před ovulací kontroloval, zda mé vaječníky vyvinuly nějaké vajíčka. Až po této době, kdy bylo znatelné, že to u mě nepůjde nám napsal doporučení do specializovaného centra které jsme si s manželem předem vybrali.
Asi je to o každém doktorovi, některý se tím nechce zabývat a tak tě třeba hned pošle do CAR, jiný ti chce pomoct šetrněji, tak ti navrhne alternativu v rámci jeho možností. Ale uvidíš.
Gabka

In reply to by LÁjouš

Ikdyž v našem případě to nevedlo k těhotenství, řekla bych, že je to setrnější, jelikož docházíš ke svému gynekologovi, kterého ty znáš a on zná tebe. V těch centrech je to jak na běžícím pásu. Když jsme se chystali na první umělé, tak mě každý den prohlížel někdo jiný a bylo to takové divné, ale pomohli nám! V mém případě by to můj gynekolog nezvládl, my jsme potřebovali dárkyni vajíček. Pokud budete mít s partnerem dobré výsledky, tak bych to opravdu raději řešila nejprve s tvým gynekologem, ale uvidíš. Jinak držím palečky!! Gabka

In reply to by Gabka 3v1

Taky si právě myslím, že to tam je jak na běžícím pásu, taky proto se mi tam nechce. Přeci jenom na svýho gynekologa je člověk alespoň trošku zvyklej. Pokud mě nebude přesvědšovat, že to on nezvládne, tak se od něho nehnu :///: . :+^*:

In reply to by LÁjouš

Uvidíš, co si zjistí doktor a hlavně co ti navrhne!! Když budete oba OK, tak zůstaň u něho, určitě by ti předepsal nějaké ty podpůrné tablety na tvorbu vajíček, resp. podporu ovulace a to půjde, uvidíš!!! Držím palečky a dej vědět jak jste dopadli. Gabka

In reply to by Gabka 3v1

To doufám, že to půjde a vůbec by mě nevadilo, kdyby se nám zadařilo ještě tento měsíc a žádný vyšetření nebyly potřeba :///: . Ve středu se ozvu, jak jsem dopadla . :a:

Čau Láji,nás posílal můj DR.se žádankou do CARU,aly my se tomu ještě zuby nehty bránily :!k: Šly jsem tam až po 2 letech :00:

In reply to by kesja

Ahoj Kesjí, popravdě jestli něco takovýho navrhne i nám, tak to taky ještě zavrhnu :n: . To bude pro mě poslední štace, ale jestli vyjde špatně spermio, tak nám nic jinýho nezbyde :00: . Japak těhulíte???

Ahojky,tak nás po roce snažení poslal rovnou do centra asistované reprodukce a tam jsme s nima řešili veškerý postup vyšetření,odběrů krve,spermiogram...atd.Po půl roce vyšetřování jsme se teprve informovali na umělé oplodnění,inseminace,časovaný styk.Záleží na tom,pokud se najde nějaký problém,nebo je vše v pořádku.

Po roce snaženíčka vypsal Dr. žádanku pro manžu na spermiogram, ten podstoupil a začali jsme docházet do kliniky, tam vyšetřili i mě a navrhli nám léčbu, já brala Clostylbegit, Utrogestan a Pregnil, abych měla ovulku a uvolňovali se vajíčka (zjistili, že mám nejspíš skoro všechny cykli bez ovulace), no a nám to naštěstí na druhej pokus vyšlo.

Jsi můj případ a má dvojnice :s: My se taky snažíme 11.měsíc. Minulý týden jsem byla na preventivce, bral mi stěr na cytologii a jinak udělal ultrazvuk a je vše v pořádku. Výsledky budou až před Vánocemi. Požádala jsem doktora, aby mi napsal žádanku na spermiogram, tak mi ji dal a 3.12.09 jdeme s přítelem. Pracuju v nemocnici, tak jsem to trošku popohnala, jinak bychom čekali až do ledna. Jsem zvědavá jak toto dopadne. A říkal Dr., že pokud bude v pořádku spermio, nevidí problém, proč bych něotěhotněla, že se to chce prostě :*O*: a :*O*: !!! V březnu mám přijít a pokud se to nepovede, říkal, že budeme pokračovat dále, ale co mi bude dělat to nevím !! Přeju hodně štěstíčka ! :a:

In reply to by Peťulinečka84

Týýý jo, tak to se máš že to můžeš takhle popohnat. To já budu mít asi s přítelem problém, protože se trošku cuká a hlavně je přes týden pryč, jezdí kamionem a i proto, to naše :*O*: :*O*: :*O*: probíhá jen o víkendu :\/: . Tak ať vám to všechno dopadne na jedničku a brzy se radujete s :cc): !!!!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky