Ráda bych znala Váš názor

29.11.2009

Mám doma 7 týdenní miminko. Byla jsem teď týden nemocná a malá ode mně chytila rýmu. Opravdu doslova "chrochtala" a značně jsme jí z nosánku odsávali. Potřebovala jsem si odskočit do města a tchýně se nabídla na hlídání.problém nastal, když jsem tchýni nedovezla kočárek, jak požadovala. Přišlo mi logické, že když tak malé mimčo má rýmu a venku přituhuje, nechat ji doma, ale tchýně mi docela drsně omlátila o hlavu, že děti vychovala venku a vůůůůbec by jí to neuškodilo.Taky tak malé mimísky s rýmou vodíte ven?Nebo jsem prostě já přehnaně hloupá a úzkostlivá, když jí takhle nechci ohrozit?díky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já bych řekla, že pokud nemá teplotku a v kočárku jí nabalíš, zachumláš a nemrzne, tak jí čerstvý vzdoušek prospěje, uvolní se jí nosánek. Takhle malé miminko v kočárku stejně pouze leží, nehrabe se ti z rukavic a z fusaku, nesundává si čepici apod., takže nějaké prochladnutí nehrozí. Já s malou ven chodím, když má "jenom" rýmu, dobře se prodýchá, dělám to tak už od malička. prostě pokud nemá teplotu nebo velký kašel, tak se jde ven.

Tak nám se stalo v 8 týdnu to co vám, malý ode mě chytil rýmu, odsávali jsme a ven jsme chodili pokud neměl teplotku, doporučila nám to dr., taky jsme zvlhčovali vzduch a měli jsme zvedlou madraci v postýlce, aby se mu líp dýchalo. A nejsi vůbec úzkostlivá ani hloupá,ta starost o mimi k maminkám prostě patří, jak se říká, žádný učený z nebe nespadl...... ;) já se od té doby pořád strachuju, aby mi zase někde nenastydl a pořád řeším, do čeho ho ustrojit,aby mu nebylo teplo, nebo naopak zima...... ://:

ahoj ja tak mali miminko sice nemam mi kristynce je 9 mesicu a 2 dny ale pokazdy kdyz dostala rimu tak sem sni chodila ven na vzduch a vzdycky se i dobre vyspinkala pokud nema horecky tak ven chod to ji naopak udela dobre.

Používej svoji intuici a na tchýni se vykašli! Já bych rozhodně s takovým drobečkem zůstala doma, kdyby měl rýmu. Až jí bude půl roku nebo kdyby bylo léto, tak je to něco jiného...

Tak jak už je psáno pode mnou....co uznáš za vhodné ty, je dobrý pro tvý miminko!
No a sama za sebe..když měl malý vyloženě hodně moc velkou rýmu, zůstala jsem s ním jeden dva dny doma, jinak jsme ale ven chodili taky vždycky a za každýho počasí. Mám dojem, že se mu venku vždycky i mnohem líp dýchalo a prostě byl z venku takový víc vyspinkaný, odpočatý. :a:. V tvém případě bych ale tchýni taky kočárek nedovezla, protože když už jsem s ním ven šla, chtěla jsem si sama rozhodnout na jak dlouho, jak moc bude nebo nebude zabalený...

V sedmi týdnech bych asi raději zůstala doma,je to chvilku po šestinedělí a měla by jsem strach,že je maličká.Ale teď jsou Matíkovi tři měsíce a pokud nemá teplotu,tak ven může,takže i když má rýmu,tak ven chodíme.A tchýni bych radila vyslechnout,ale jak se říká jedním uchem dovnitř a druhým ven ;) Je to Tvé mimi a každý děti vychovává jinak.Já kdybych se řídila dle ostatních a né vlastním citem,tak bych měla pak výčitky a to opravdu tedy nee.

In reply to by babinka

děkuji. byla jsem z toho doslova na prášky. navíc jsem ještě dostala vynadáno, že malé na UM nedávám čajík, ale když spinká, mezi jídly se nebudí a nepláče, nevím, proč bych jí měla budit a cpát do ní čaj, který jí nedělá dobře.....prostě jsem si to dneska vyžrala a vůbec přestávám mít chuť malou dávat hlídat. Moje mamka taková není. neuznává kecání do výchovy a co jí řeknu, že nebude dělat, to respektuje, takže to asi očekávám i od druhé strany, no...

In reply to by beibinatko

Mě teda tchýně ještě nehlídala (je nám devět měsíců pryč), ale rozhodně bych jí raději přivezla ten kočárek. Za prvé by mi ji moje tchýně stopro nachladila ještě víc, páč by ji měla rozbalenou a ňuchlala se s ní a za druhé, když by byla malá třeba nevrlá, tak by ji v tom kočárku líp uspala. Venku jsou dětičky přeci jen vždycky hodnější, ne??
Jinak ti napíšu sama za sebe, že kdyby měla malá tepoltu, tak bych s ní ven nešla, ale pokud je bez teplot, tak proč ne?? Nakonec já dělala 5 let v chlaďáku, moc jsem nebyla nemocná, ale když už mě nějaká rýma postihla, tak jsem byla raději v práci, tam se mi líp dýchalo :)
Jinak s tou tchýní to máme podobné, taky má u všeho připomínky a všechno dělám špatně. Přijdemi, že si asi neumí vychutnat v klidu to babičkovství, že neumí mít radost z krásných zdravých vnoučátek. papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka