Mateřská?

29.11.2009

Holky, mám jen jeden dotaz. Jak dlouho chodí mateřská? Vim, že 6 měsíců. Ale nevim, jestli do šesti měsíců dítěte nebo jen 6-krát. První mi přišla v květnu a Jiřuluvi bude 6 měsíců 25/12. Nevim jestli příjde ještě teď v prosinci (ptám se hlavně kvůli Vánocům, chápete, že jo? :)))))

In reply to by white_tie (neověřeno)

no to je hrozný :( Kdy jsi nastupovala na mateřskou? Já si tele ještě nevyběhala rodičák, takže mám smolíka. Máš to na 3 roky? Já chci být bohatá!!!!!!

white_tie (neověřeno)

In reply to by Alča7

Nastupovala jsem na mateřskou 24.dubna.
Já jsem šla na tři roky, chtěla jsem na 2, ale bohužel mi to o 29Kč nevyšlo - je tam podmínka 380Kč na den, já mám jen 251Kč, takže na dvouletou nedošáhnu, což mě pěkně se*e, pač baba na mzdovce mi to blbě vypočítala, tvrdila mi, že mi to na ty dva roky vyjde, ale nevyjde. : (
Jo a normálně, nemusíš k zaměstnavateli, jak píše Tez, ale stačí, když zajdeš na socku - vyzvedneš si papíry, doma je vyplníš a pak jdeš na OSSZ, tam ti to na počkání vyplní a pak to už jen zaneseš zpátky na socku. Nikam to posílat nemusíš.

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by Alča7

Ale dostaneš celý rodičák za listopad a pak prosinec najednou. Pokud by sis to vylitala jeste ted treba zitra tak v prosinci by ti za ten listopad mohli poslat. Ale zalezi na socialce. Jinak dostanes dve davky najednou v lednu.Rodicak se totiz nepocita na dny ale mesice. Takze i pokud by ti PPM koncila 30 a ten mesic ma 31 dni tak uz splnujes podminku jednoho dne v mesici. Tak samo je to i se skoncenim rodicaku. My jsme 1.8. a dostanem posledni davky v zarí za cely srpen.

In reply to by Tana55

taky jsem si to myslela, ale zalezi jak vysokou PPM (denni vym. zaklad) mas. Me skoncila PPM ted v pulce mesice (takze PPM denni zaklad x 14 dni) a do konce mesice (tedy tech dalsich 14 dni NIC nebude) - vzhledem k vysoke PPM nemam ted v listopadu narok, hezky az od 1.12. Jinak az budeme rodicak koncit, tak to pak jo, jak pises, staci alespon 1 den v mesici a mas narok na rodicak za cely mesic.

In reply to by Alča7

Já už taky nemám mateřskou... A rodičák mi ještě nezařídili, resp. mi neposlali ty papíry, co já musím odevzdat na socce. Mě to totiž vyřizuje Praha 8-nechvalně známá. Takže mě je jasný, že v prosinci nebudu mít žádný peníze... A netuším, z čeho budeme jíst, natož nějaký Vánoce!

In reply to by Tez

já ty papíry mám, dali mi je, když jsem si byla zařídit porodný. Ale ještě jsem se nedokopala k tomu, abych zajela do práce, aby mi to tam vyplnili a pak na úřad. Chjoo, no už vim jaký mám plán na středu. Mě se teď do Prahy taaak nechce.

In reply to by Alča7

No, to já ty papíry mám taky-do práce jsem je taky poslala, ale oni je ještě posílají na OSSZ a ta mi to pošle zpátky, abych s ním mohla dojít tady na socku... No, otázka je, kdy mi to pošlou zpátky!!!

In reply to by Alča7

J8 si to taky tak myslela, a hlavně mi v práci řekli, že můžu o rodičák žádat až potom, co mi skončí mateřská... A na socce mi řekli, že jsem to měla udělat už dávno, aby mi to navazovalo-takže jsem bez peněz!

Chodí 28 týdnu od nástupu na mateřskou ne porodu. A chodí měsíc zpětně. Např.za říjen v listopadu tak jako rodičák.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky