Moje šikovná holčička

29.11.2009

Holky no já se vám musím pochlubit, malá má dneska 5 měsíců toto letííííí a hádejte co...už 14 dní se mi krásně otáčí na bříško a včera mi poprvé popolezla. Teda fakt je, že jen o dva přístrky a dozadu, ale mám z toho předčasné vánoce :qu: :\x: . Já teda nevím, kdy má vlastně přesně co dělat a ani se to nesnažím zjišťovat, abych nebyla ve stresu, že mi to ještě nedělá, ale mám z ní táááákovou radost. No a včera jsme poprvé vyzkoušely banánek(mě by to samotnou nenapadlo, podle mě je ještě brzo, ale tchýně do mě vekslovala, tak jsem jí to teda dala), jen malounko, asi 6 x škrábnutí lžičkou, moc to Zuzu chutnalo, pořád se mi sápala po lžičce a chtěla ještě. Ale večer se mi nějak kroutila, myslíte, že by to mohlo být tím banánkem?

Ahojky! To je ale šikulka :) Ten náš bambula se občas přetočí, ale náznak lezení ani omylem. Ale hází sebou řádně :)
Tím banánkem to nebude. Já ho dala Jiřulovi už taky a bolení neměl.

white_tie (neověřeno)

Ahoj, tak to moc gratulujeme, k řetáčení i popolézání. My se přetáčíme hezky, ale lézt se nám ještě vůbec nechce. To spíš do sedu - už se v něm skoro udrží, když se přitáhne za ručičky. Neděláme to samozřejmě moc často, vím, že se to nemá.
Banánek nám taky moc chutná. Myslím, že z toho to nebude, možná měla nějaký špatný den. My od tédoby, co papáme už příkrmy dáváme Maxovi dvakrát denně lactobacílky baby a plynule krásně a bez problémů přešel z MM a UM na příkrmy, bříško nás nebolelo a kakat může krásně sám. Je to dobré taky jako prevence, takže možná bych týden před příkrmama zaveda ty lactobacílky a myslím, že pak problém mít nebudete. Trvá cca týden než zaberou...

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

Laktobacílky dáváme od té doby, cos nám to poradila na prdíky, i když ještě prdkáme, není to tak hrozný, malá se sice v noci vzbudí, ale uprdne si a spinká dál. S příkrmama ještě přeci jen počkám aspoň do toho 6. měs. , teda pokud nedojde mlíčko, což zatím naštěstí nevypadá, ale občas jí podstrčím přeci jen nějakou mňamku, nebo vyzkoušíme skleničku s mrkvičkou a pod., co jsou od 4. měs. Jen tak pro chuťku, aby si zvykla na jinou chuť než na mlíčko. Když už dáváš příkrmy, kolik Maxovi dáš najednou? A kolik mu k tomu dáváš za den čajíku?

white_tie (neověřeno)

In reply to by Draconela

No na oběd, když má zeleninu, tak sní tu malou skleničku, to je 125g a zapije to čajíkem. Když má na oběd ovoce, tak sní i 180g (střídám mu to, jeden den má ovoce, druhej zeleninu). Na véču dostane kaši, dělám mu do 140ml dám 35g kaše (dle návodu to má být do 120ml 40g kaše). Podle návodu je to ale takový moc tuhý a to mu moc nejede, radši tomá řidší. Za celý den mi vypije 100-300ml čaje, někdy 120, někdy 250ml, ale min. těch 100ml denně vypije.

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

In reply to by white_tie (neověřeno)

Takže dáváš zatím jen obídek a véču a zbytek dne kojíš nebo UM? A čajdu děláš jakýho? To víš, my s příkrmama začnem až za ten měsíc (malá má 5měsíčniny dneska), možná kapinku dřív na vánoce, aby malá měla taky nějaký ten svátek ;) , ale už teď pomalinku začínám sondovat zkušenosti, na knížky totiž moc nedám, ono je lepší vědět osobní zkušenosti ostatních maminek a miminek...

white_tie (neověřeno)

In reply to by Draconela

Teď už jsme spíš na UM, bohužel kojíme jen v noci (pokud se vzbudí) a první ranní jídlo, v těch 6, apk má UM, cca v 9 a ve 3 a pak kolem 8 večer.
Čajík dělám fenyklový, granulovaný, vyrábí ho HERO (vyrábí i Sunar). Maxovi moc chutná. Zkoušeli jsme ještě BIO fenyklový z DM, ten mu tak\y chtnal, ale je sáčkový a dává se do 200ml vody a to mi přijde zbytečné vařit toho tolik najednou. Ještě máme doma na dobré spaní do HIPP, ten mu ale moc nechutná - nedivím se mu, je totiž takový bez chuti...

www.white-tie.rajce.idnes.cz
www.prckoviste.cz/maxmilian

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka